לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
99669,966 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'סדנא להכנת חלות - גם אני הכנתי'
סדנא להכנת חלות - גם אני הכנתי
<< ההודעה הנוכחית
05/07/2009 | 09:40
61
1256
גולדה היקרה בזכותך גם אני הכנתי סדנא - מייגע אך שווה.

אני מכינה לחם מידי שישי מ 3 ק"ג של קמח .... ההמחשה מתאימה לקערה ענקית שמכילה 3 ק"ג.
כמובן שמומלץ להכין לפחות 1.700 ק"ג לצורך קיום מצוות הפרשת חלה.

הנה המתכון שלי...ב ה צ ל ח ה !

חלות מתקתקות וטעימות/יוכי

כוס מידה 240 מ"ל

1 ק"ג קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים.............לערבב
3 כפות "יד" *של סוכר
1 כף רגילה של מלח
כרבע כוס שמן
2 וחצי כוסות מים פושרים

לערבב היטב היטב את כל המצרכים - הלישה המרובה מועילה לקבלת בצק רך ונעים.

להתפיח פעמיים.

לחלק את הבצק לרצועות (ממליצה לפתוח את הבצק ורק אז לגלגל לרצועה וממנה להכין חלות) ולהכין לחמניות או חלות.
לפתיחת הבצק ניתן להשתמש בקמח/שמן.

להתפיח היטב לפני האפייה ולמרוח מעל ביצה טרופה עם שמן, לפזר שומשום.
לאפות בתנור חם בחום גבוה טורבו 200 מעלות עד להזהבה יפה..תהנו, יוכי.

* "יד" - כף היד שלנו
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'נתחיל בניפוי הקמח - מומלץ בשקית כדי'
נתחיל בניפוי הקמח - מומלץ בשקית כדי
05/07/2009 | 09:45
103
שלא יתפזר הקמח - טיפ!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'הוספת השמרים לקמח המנופה'
הוספת השמרים לקמח המנופה
05/07/2009 | 09:47
93
לצפיה ב-'ערבוב השמרים בקמח'
ערבוב השמרים בקמח
05/07/2009 | 09:49
89
לצפיה ב-'הוספת המלח'
הוספת המלח
05/07/2009 | 09:51
81
לא משנה אם מקדימים את הסוכר למלח או להיפך.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'הוספת הסוכר לקמח'
הוספת הסוכר לקמח
05/07/2009 | 09:54
81
אני משתמשת ביד שלי כמידה - הטעם של החלה מתקתק וטעיםםםםםםםםםםםם.
זכרו מדובר בכף יד, אך אם תבחרו להוסיף כף רגילה גם יצא מוצלח - אך פחות מתוק.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'הוספת השמן'
הוספת השמן
05/07/2009 | 09:55
83
כוס מידה 240 מ"ל
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'הוספת המים ליצירת בצק רך'
הוספת המים ליצירת בצק רך
05/07/2009 | 09:57
93
לצפיה ב-'לישת הבצק'
לישת הבצק
05/07/2009 | 10:06
1
96
אני לשה תמיד ביד - לא פשוט ללוש 3 ק"ג!!!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'יוצקים מעט שמן מעל הבצק!'
יוצקים מעט שמן מעל הבצק!
05/07/2009 | 10:07
79
לצפיה ב-'מכסים - אני מכסה בשקית ניילון'
מכסים - אני מכסה בשקית ניילון
05/07/2009 | 10:08
91
מיחזור!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'לאחר התפחה ראשונה'
לאחר התפחה ראשונה
05/07/2009 | 10:12
106
לצפיה ב-'הוצאת אויר ע"י לישה'
הוצאת אויר ע"י לישה
05/07/2009 | 10:13
106
לצפיה ב-'התפחה שנייה'
התפחה שנייה
05/07/2009 | 10:24
101
לצפיה ב-'הכנת החלות'
הכנת החלות
05/07/2009 | 10:33
132
כמובן להפריש חלה לפני!

חלה משלוש רצועות כאשר אני חוזרת על ההמלצה לרדד את הבצק ואז לגלגל כל רצועה -
מתקבלת חלה אוורירית יותר.
לא חייב לרדד במערוך - מספיק לפתוח ביד.
אפשר להיעזר בשמן או בקמח.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'יצירת הצמה'
יצירת הצמה
05/07/2009 | 10:35
1
132
לצפיה ב-'חיתוך הקצוות ויישור'
חיתוך הקצוות ויישור
05/07/2009 | 10:39
126
לצפיה ב-'החלות לפני ההתפחה בתבנית'
החלות לפני ההתפחה בתבנית
05/07/2009 | 10:37
119
לצפיה ב-'ציפוי בביצה טרופה עם שמן ופיזור שומשום'
ציפוי בביצה טרופה עם שמן ופיזור שומשום
05/07/2009 | 10:40
114
לצפיה ב-'החלות אפויות מתקתקות ורכות'
החלות אפויות מתקתקות ורכות
05/07/2009 | 10:44
124
מיד לאחר ההוצאה מהתנור - להפוך או להניח על רשת!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'ולחמניה חתוכה - ראו כמה רךךךךךך'
ולחמניה חתוכה - ראו כמה רךךךךךך
05/07/2009 | 10:46
123
לצפיה ב-'לחמניות שבתי הכינה- משתי רצועות'
לחמניות שבתי הכינה- משתי רצועות
05/07/2009 | 10:49
140
לצפיה ב-'גלגול - הברגה'
גלגול - הברגה
05/07/2009 | 10:50
133
לצפיה ב-'גלגול לשבלול רפוי'
גלגול לשבלול רפוי
05/07/2009 | 10:52
145
לצפיה ב-'ואותו דבר עם 3 רצועות'
ואותו דבר עם 3 רצועות
05/07/2009 | 10:54
125
לצפיה ב-'לחמניה - 3 רצועות - ליפוף לשבלול-יוכי.'
לחמניה - 3 רצועות - ליפוף לשבלול-יוכי.
05/07/2009 | 10:56
146
לצפיה ב-'לחמניות לאחר האפייה '
לחמניות לאחר האפייה
05/07/2009 | 10:58
128
לצפיה ב-'לחמניה רכה ויפה'
לחמניה רכה ויפה
05/07/2009 | 10:59
2
133
לצפיה ב-'החלות יצאו מדהימות חמותי רוצה כל שבת חחחח....'
החלות יצאו מדהימות חמותי רוצה כל שבת חחחח....
17/07/2009 | 00:00
1
108
לצפיה ב-'נראה משהו, כל הכבוד לך!'
נראה משהו, כל הכבוד לך!
24/07/2009 | 09:16
26
לצפיה ב-'מקווה שסדנת החלות תהיה לכם לעזר'
מקווה שסדנת החלות תהיה לכם לעזר
05/07/2009 | 11:00
14
28
לצפיה ב-'יוכי יוכי איזה חלותתת מעדןן את תפתחי חנות'
יוכי יוכי איזה חלותתת מעדןן את תפתחי חנות
05/07/2009 | 11:29
13
56
לצפיה ב-'תודה רות, את מקסימה, תמיד מפרגנת'
תודה רות, את מקסימה, תמיד מפרגנת
05/07/2009 | 11:51
12
16
לצפיה ב-'מעולה.כול הכבוד יוכי'
מעולה.כול הכבוד יוכי
05/07/2009 | 11:54
11
16
לצפיה ב-'תודה אילנית היקרה'
תודה אילנית היקרה
05/07/2009 | 13:07
10
9
לצפיה ב-'יוכי היקרה איך עשית צבע חום כהה'
יוכי היקרה איך עשית צבע חום כהה
05/07/2009 | 16:33
9
24
לצפיה ב-'מערבבת ביצה ושמן ואופה בטורבו'
מערבבת ביצה ושמן ואופה בטורבו
05/07/2009 | 16:41
8
38
לצפיה ב-'יוכי שוב שוב תודה רבה'
יוכי שוב שוב תודה רבה
05/07/2009 | 16:48
7
17
לצפיה ב-'יוכי מקסים מקסים! שאפו! איזה צבע תענוג!'
יוכי מקסים מקסים! שאפו! איזה צבע תענוג!
05/07/2009 | 20:54
6
15
לצפיה ב-'תודה, גולדה היקרה, עשית לי חשק'
תודה, גולדה היקרה, עשית לי חשק
05/07/2009 | 21:41
5
12
להכין את הסדנא - יישר כוחך!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'כל הכבוד! החלות שלך מהממות. אגב יוכי-'
כל הכבוד! החלות שלך מהממות. אגב יוכי-
05/07/2009 | 22:08
4
34
זוכרת שדיברנו בנושא כמות המים הקטנה יחסית במתכון שלי? אז העברתי את השאלה לאמא שלי והיא אמרה לי שמה שעושה את ההבדל במתכון שהבאתי זה סדר הדברים ז"א שמכניסים את הקמח לתערובת הנוזלים ולא להיפך כמו בשאר המתכונים. ובאמת באופן הזה משתמשים בפחות מים והבצק יוצא עדיין רטוב. אז הנה בזכותך החכמתי גם אני. (תאמת שזה פשוט מענין ברמה המדעית..)
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'גולדה, אל תשכחי שאצלך יש גם ביצה'
גולדה, אל תשכחי שאצלך יש גם ביצה
05/07/2009 | 23:25
3
31
וגם חצי כוס שמן לעומת רבע - זה משלים את הנוזלים החסרים.
מה שטוב בסדר ההכנה שלך שזה מחייב לישה מרובה - דבר שמוסיף למרקמו העדין והרך
של הבצק - גם אני החכמתי בזכותך!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'פששש איזה סדנה מדהימה'
פששש איזה סדנה מדהימה
06/07/2009 | 11:39
2
14
לצפיה ב-'תודה מילי היקרה'
תודה מילי היקרה
06/07/2009 | 13:32
1
14
לצפיה ב-' איזה סדנא מעולה כל הכבוד לך.'
איזה סדנא מעולה כל הכבוד לך.
06/07/2009 | 19:17
5
לצפיה ב-'שאלה לגבי השמן'
שאלה לגבי השמן
07/07/2009 | 12:54
2
56
את כותבת כרבע כוס שמן, אבל בתמונה נראהכאילו מדובר בכוס 240 מ"ל מלאה, או שאני טועה?
240 יוצא יותר מרבע כוס רגילה, לא?

מעבר לכך, נראה מצויין!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'חתולה, שימי לב למה שכתבתי בהתחלה'
חתולה, שימי לב למה שכתבתי בהתחלה
07/07/2009 | 14:07
1
63
אני הכנתי 3 ק"ג והמתכון הוא לק"ג לכן את רואה פער!
תודה לך יקירה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'וואלה... חח לא שמתי לב באמת. תודה '
וואלה... חח לא שמתי לב באמת. תודה
07/07/2009 | 17:54
18
לצפיה ב-'ליוכי בבקשה כמה שאלות לקשת קליטה'
ליוכי בבקשה כמה שאלות לקשת קליטה
07/07/2009 | 14:04
4
54
אני מתה להכין גם ולא מנוסה כל כך באפיית חלות אם תוכלי להשיב לי - אם אני רוצה למדוד בכפות את הסוכר, כמה כפות סוכר את ממליצה?
כמה זמן לוקח כל התפחה?
האם צריך ביצה שלמה לציפוי החלה או רק חלבון/חלמון וכמה שמן לביצה?
חוץ מזה נראה ממש מפתה תודה על המתכון
ימי......
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'ועוד משהו בבקשה'
ועוד משהו בבקשה
07/07/2009 | 14:07
1
44
סליחה שאני קרצייה אבל אני מבינה שהחלות האלה הן חלות מתוקות?
מה היחס במצרכים אם אני רוצה לאפות חלות מלוחות?

תודה מראש
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'גילי, החלות מתקתקות ולא ממש מתוקות'
גילי, החלות מתקתקות ולא ממש מתוקות
07/07/2009 | 14:12
57
אם את רוצה פחות מתיקות הורידי מכמות הסוכר אפילו עד כף לק"ג.
אני ממליצה בחום על המתיקות הזו - שווה!
שאלי כאוות נפשך, אני פה בשביל לסייע
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'גילי, הנה תשבות לשאלותייך...'
גילי, הנה תשבות לשאלותייך...
07/07/2009 | 14:10
1
60
ראשית אל תפחדי לנסות - זה פשוט רק עבדי את הבצק היטב והתפיחי עד להכפלת הנפח.
לגבי הסוכר  - 3 כפות סוכר גדושות יספיקו.
זמן ההתפחה משתנה לרוב כשעה של התפחה ראשונה , השנייה קצרה יותר וכך גם לפני האפייה.
אני טורפת ביצה שלמה יחד עם כרבע כוס שמן ומצפה את החלות.
ושוב תודה על הפירגון נסי ושתפי אותנו...ככל שתתנסי יותר כך יצליח לך יותר - אל חשש!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תשבות=תשובות כמובן!'
תשבות=תשובות כמובן!
07/07/2009 | 14:13
27
לצפיה ב-'הגעתי מהראשי'
הגעתי מהראשי
07/07/2009 | 14:58
2
28
סדנא מעולה ומאוד יפה.
התמונות מאוד יפות.
יש מקום לעוד אחת אשמח להצטרף
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'בשמחה רבה, יש מקום לכל מי שחפץ להצטרף'
בשמחה רבה, יש מקום לכל מי שחפץ להצטרף
07/07/2009 | 18:58
1
22
נשמח לראותך פעילה בפורום שלנו
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה'
תודה
08/07/2009 | 20:26
10
לצפיה ב-'נראה מעולה תודה רבה!'
נראה מעולה תודה רבה!
07/07/2009 | 15:30
5
11
בע"ה גמאני אנסה להכין אותה בקרוב
כל הכבוד על הסדנא המפורטת!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'חפיפניקית, תודה ובהצלחה, נשמח לראותך פעילה'
חפיפניקית, תודה ובהצלחה, נשמח לראותך פעילה
07/07/2009 | 18:59
4
14
ודווחי לנו על התוצאות
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'יוכי תודה'
יוכי תודה
07/07/2009 | 19:27
2
18
מאד דומה לחלות שאני מכינה
וכדאי לזכור שלשיטת החזון איש הפרשת חלה 2 קילו 250 גר'
ועכשיו לסדנא לעוגת שמרים
חלות אני אופה כל שבוע עוגות שמרים לא ואני מאד רוצה להתחיל
תודה רבה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'כבר מארגנת לך סדנא לעוגות שמרים'
כבר מארגנת לך סדנא לעוגות שמרים
08/07/2009 | 09:41
1
27
לצפיה ב-'מחכה בכליון עיניים'
מחכה בכליון עיניים
08/07/2009 | 13:14
12
ותודה לך
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אחלה סדנא....בראבו והחלות מהממות'
אחלה סדנא....בראבו והחלות מהממות
10/07/2009 | 09:33
41
רק שאלה קטנה..מאחר ואין ביצה איך החלות למחרת???הן ניראות מהמממות

אוהבת את הסדנאות שלך[בדרך כלל אני רק מציצה]

ושוב שבת נהדרת
אוכל כשר >>

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ