מתכון לבורקס תורקי לחג לשבת לכול מצב=
הכנת הצורה איך שרוצים שבלול גדול מחובר משלושים קטנים צינורות זה לאוך דוגמית מילוי הרולדה? איך שרוצים. מריכיבים לבצק 1 ק"ג קמח 3 כוסות מים-מי ברז 1 כפית מלח 1 ליטר שמן. -רצוי קנולה. אופן הכנה מעבירים את כול המרכיבים לקערה של המיקסר-פרט לשמן- מערבבים במהירות איטית 5 דקות-עד לקבלת בצק רך לא דביק-תמיד יש אפרות להוסיף מעט קמח או הפוך מים לצורך - הבצק מוכן לשים קצת עם היד רק דקה- על מגש גדול או 2 יוצקים את השמן- יוצרים כדורים במשקל של 70-80 גרם- משטים מעט את הכדורים-רוצים שבלול מכפילים את הכמות עד 300 גרם ואיך שנוח-העובי מתבקש 50 ס"מ- מעבירים את הכדורים או הצורה שרוצים בצק לאורך- ל-מגד על השמן-מסדרים אחד ליד השני- מניחים בצד את המגשים לזמן של שעה-וחצי זה רצוי מקום לא ליד חלון כדי למוע יובש-טיפ אפרי לכסות בבבד רשת--כאן השמן נותן רק את המגע החיצוני ולא יותר- (יתר השמן ישמש למטרה אחרת) הכנת הבצק לא מחייב רידוד הרבה עם היד כך השמן מקבל טוב את הבצק-כן גם עלה גדול ניתן לפתוח עם היד לאט לאט זה עם האצבות- מלית- קלה שלי מרוקאית= 400 גרם גבינת ריקוטה 100 גרם בולגרית חצי מלוחה 1 חלבון מוקצף 1 כוס כוסברה 1/2 בלק קצוץ תבלין-קורט מלח -קורט אגוז מוסקט קורט טימין יבש טרי-מכול זה כמות כמו רבע כפית.-1 ביצה טרופה עם כף מים להברשה. הכנת המלית מעבירים לקערה את את הגבינות מערבבים בעדינות מוסיפים את הכוסברה והתבלין לזה מקפלים את החלבון מוקצף- הלאה ממלאים את הצורה שרוצים במעט מהמילוי לתת שווה בשווה כמות המילוי- מרפדים תבניות בנייר אפייה מעברים את הבורקס- ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות זמן האפייה 20 דקות -מברישים לפני עם הביצה הטרופה- ואם רוצים בתנית מעגלים את השבלול לצורה הנוחה-בהצלחה חני מתכון לבצק זה גם באתר YNT -