שרשור חלבי לשבועות ובכלל

בלי נדר אצלי לא יודעת מה החלטתי

בס"ד בלי נדר בנתיים פיצות כמו יוכי עוגת גבינה כמו יוכי פשטידת תירס עם מקרונים פשטידת פטריות עם כל מיני גבינות פשטידת רק גבינות סלט ירקות חג שמח כל בית ישראל ישועות טובות
 

pilpeletbm

New member
סחתיין על השרשור

עכשיו אני בדילמה רצינית .. איזה עוגה להכין לחג ?
 

יוכי68

New member
האמיני לי כל עוגת גבינה טעימה ומומלצת

רק אל תשכחי להביא חתיכה לטעימה...חחח
 

cial 1

New member
מתכון לבורקס תורקי לחג לשבת לכול מצב=

הכנת הצורה איך שרוצים שבלול גדול מחובר משלושים קטנים צינורות זה לאוך דוגמית מילוי הרולדה? איך שרוצים. מריכיבים לבצק 1 ק"ג קמח 3 כוסות מים-מי ברז 1 כפית מלח 1 ליטר שמן. -רצוי קנולה. אופן הכנה מעבירים את כול המרכיבים לקערה של המיקסר-פרט לשמן- מערבבים במהירות איטית 5 דקות-עד לקבלת בצק רך לא דביק-תמיד יש אפרות להוסיף מעט קמח או הפוך מים לצורך - הבצק מוכן לשים קצת עם היד רק דקה- על מגש גדול או 2 יוצקים את השמן- יוצרים כדורים במשקל של 70-80 גרם- משטים מעט את הכדורים-רוצים שבלול מכפילים את הכמות עד 300 גרם ואיך שנוח-העובי מתבקש 50 ס"מ- מעבירים את הכדורים או הצורה שרוצים בצק לאורך- ל-מגד על השמן-מסדרים אחד ליד השני- מניחים בצד את המגשים לזמן של שעה-וחצי זה רצוי מקום לא ליד חלון כדי למוע יובש-טיפ אפרי לכסות בבבד רשת--כאן השמן נותן רק את המגע החיצוני ולא יותר- (יתר השמן ישמש למטרה אחרת) הכנת הבצק לא מחייב רידוד הרבה עם היד כך השמן מקבל טוב את הבצק-כן גם עלה גדול ניתן לפתוח עם היד לאט לאט זה עם האצבות- מלית- קלה שלי מרוקאית= 400 גרם גבינת ריקוטה 100 גרם בולגרית חצי מלוחה 1 חלבון מוקצף 1 כוס כוסברה 1/2 בלק קצוץ תבלין-קורט מלח -קורט אגוז מוסקט קורט טימין יבש טרי-מכול זה כמות כמו רבע כפית.-1 ביצה טרופה עם כף מים להברשה. הכנת המלית מעבירים לקערה את את הגבינות מערבבים בעדינות מוסיפים את הכוסברה והתבלין לזה מקפלים את החלבון מוקצף- הלאה ממלאים את הצורה שרוצים במעט מהמילוי לתת שווה בשווה כמות המילוי- מרפדים תבניות בנייר אפייה מעברים את הבורקס- ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות זמן האפייה 20 דקות -מברישים לפני עם הביצה הטרופה- ואם רוצים בתנית מעגלים את השבלול לצורה הנוחה-בהצלחה חני מתכון לבצק זה גם באתר YNT -
 

cial 1

New member
גביניות מעט מתוקות מבצק שמרים

בצק שמרים פרווה מתאים לכול דבר מילוי מתוק חצי מתוק לא מתוק מומללץ--בצק לכול מטרה גם למילוי בשר ירק מרכיבים לבצק 1/2 ק"ג קמח-מנופה 1 שימרית או 25 גרם שמרים טרי- 5 גרם מלח 300 מל"ג מים פושרים -או חצי חלב חצי מים ( כאן זה חצי חצי< מהול מים וחלב) 140 גרם מרגרינה 100 גרם סוכר 3 ביצים + חצי כוס מים פושר-להכנת -ראש" העיסה"_70 גרם קמח מלית מעט מתוק 1 קוטג' 150 גרם גבינת ריקוטה 1 חלבון מביצה גדולה מוקצף-את החלון שומרים להברשה 1 כף אבקת סוכר+ קורט מלח קורט אגוז מוסקט 1/2 פטרוזיליה או מכול עלה שרוצים סלרי מנגול הכול חלמון + 1 כף גדושה של אבקת סוכר+ 2 כפות מחמאה-או חמאה מומסת- מערבבים הכול לבלילה וזה להברשה לפני האפייה כאן המתוק מודגש-ולא חובה אפשרי רק חלמון תמיד- -אופן הכנה מכינים את ראש העיסה זה מעברים את השמרים ואת הקמח לכוס רחב או קערית קטנה נותנים להתפחה אפרי לכסות. ל-קערה של המיקסר מעבירים את הקמח הסוכר מלח-טיפ של קרין גורן ממיסים את המררינה עם המים או החלב מהול- רק כדי שזה יהיה פושר והשמן מומוס- מוסיפי את הנוזל לקערה של היקסר ללב המרכיבים מוסיפים את העיסה ולשים במהירות נמוכה עד 5 דקות-ןעד שמתקבל בצק רך וגמיש לא דביק- מסירים מהמיקסר לשים דקה כדי לאחד אם יש צורך גם כאן מוסיפים את הקמח- מכסים את הערה כן של המיקסר עם ניילון ניצמד-(למי שיש טאפור עוד יותר טוב) נותנים להתפחה להחפת הנפח--. מכינים את המילת לקערה מעבירים את פרט חלבון המוקצף -מערבבים ואז מקפלים את החלבון-מכינים -את הבצק מרדדים ופותחים לעלה חותכים ריבועים ונותנים צורה של מעטפה ממלאים עם כף מהמלית- וחותכים עם סכין בלב המעטפה-או מכינים את המעטפה ואז ממלאים וחתכים חתך קטן לארך כול צורה ניתן להכין מברישים מהבלילה מניחים לעוד זמן של 6-7 דקות התפחה קלה-ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות- לזמן של 20 דקות ניתן לתת גם טורבו רבע שעה-בהצלחה חני חג שבועות שמח
 

cial 1

New member
משהו עם פירה בציפוי ירק כדי כדורים לכול מנה.

כך זה קל גם להכנה וגם בננות קטנות יכולות להכין פשוט מכינים פירה מתפוח אדמה של דזירה מכינים גזר מגורר חסה קצוצה דק גמבה מגורר כול מיני תבלינים -קימל שלם-קץ שומשום טימין הרבה אפשרויות- עכשיו לירק חובה להכין אותו בתבלינים שלו כמו לנכנת כול סלט-פשוט הכול כך לימון מלח מעט שמן לפי צורך פשוט קל עם יד רטובה מגלגלים כדור וטובלים בירק שרוצים שאוהבים- מגלגלים וכך מנילים להתקרר לפני הגשה מוציאים וכך יש לנו גם פירה וגם ירק-אגב מומלץ לשומרי משקל!!! אם רוצים מתאים לכול אירוח. בהצלחה חני-אם רוצים עוד לרשותכם תמיד. בשאלה בהכנה...
 

cial 1

New member
המשך כמה דברים כאן שבלול בורקס תורקי בתבנית

בעזרת השם מחר אכנס לתת עוד מתכנים שבוע טוב לכולם. כאן שבלול בורקס בתבנית מיוחדת ואותו בצק ענק רק מבקשת סלילה והיא בדגש חובה להוסיף למתכון 3 כפות חומץ הדרים או כול חומץ חובה
 

cial 1

New member
מבצק יקר פשוט וקל של יוכי'לה

כמה רודות באמריקה הם פשוט לקקו את האצבעות סיפרתי שזה בצק של מופלטה והם שמחו.............. כן מכולם גם ניתן להכין משהו הבצק של אחות של יוכי'לה הפופולרי והכי קל תענוג. כן במילוי בוטנים אגוזים עיסה טעימה מחר בלי נדר אתן את המית הבצק בבלוג של יוכילה
 

cial 1

New member
עוגיות כך לבוקר טוב-

מתכון קל וטעים בבלוג שלי אשר זנחתי קצת? זה הולך עם ירקות וכאן ללא דבר רק ביצה וגרגרי קימל שומשום
 

cial 1

New member
קינוח קרם עם גבינה בטעם חלב קוקוס ופרי....

קינוח קל להכנה קינוח זה אם ולא הכול גבינות אז כך מוגש כמנה אחרונה יפה. טוב הרבה סידן טוב. למרכיבים 1 כוס חלב קוקוס 600 -גרם גבינת ריקוטה- חשוב קרה ומפוררת קלות או תחליף קוטג' 3 גביעים. 1 ספל -מג של תות שדה חתוך לקוביות 1/2 ספל של אוחמניות מסוכרות-או כול פרי אחר מסוכר ( טיפ כאשר הפרי המסוכר לא נוח לתוספת אז פשוט משרים אותו במיץ כול מיץ התואם צבע הפרי חשוב לסננן לפני הוספת הפרי) 1 מיכל שמנת מתוקה מוקצף עם 2 כפות אבקת סוכר. אופן הכנה מעבירים לקערית את הגבינה יוצקים על זה את חלב הקוקוס משרים לשעתיים- אם ממהרים גם שעה טוב- ל-העביר לקירור במקום הכי קר במקרר זה למטה= מוציאים מהקירור מסננים בעדינות ללא ערבוב- מכינים גביעים עד 5 מנות ניתן להכין מזה- לכול גביע כוס מוסיפים חצי גובה כמות של הקרם לזה מוסיפים את הגבינה כמות של חצי גביע מוסיפים את התות מעל ושוב מעט מהגבינה מעל הפרי המסוכר מעבירים לקירור לפני ההגשה-טוב ניתן תמיד לנגב את האדים של הקירור לפני הגשה. בהצלחה חני ומעט נענע לקישוט- שוב כול פרי העונה ניתן כתחליף במקום התות שדה יש היום בגלל הרבה חממות המצלה מנגו שילוב טעים.
 
למעלה