שרשור חלבי לשבועות ובכלל

סרט משוקולד לקישוט כל עוגה

קצת התקשקשות אבל יפה נורא! חותכים רצועות של נייר אפיה 4 עבה ו4 דק ועוד אחת עם סיום של "וי" חתוך פנימה ממיסים במיקרו או בבן מאיר שוקולד. מורחים על הרצועות ומהדקים את שתי קצוות של כל רצועה- נראה מהצד כמו צורה של טיפה.. מכניסים למקפיא להתקשות. ואז מסדרים את 4 הסרטים העבים, עליהם 4 סרטים דקים. מהצד מכניסים את הרצועה עם סיום ה"וי" והרי לכם סרט מפואר על העוגה. מקווה שההסבר עם התמונה מסביר ברור.
 
מאפינס פיצה

לא יודעת מה המקור- קיבלתי במייל. • 2 כוסות קמח • 1 כף סוכר מחוקה • 2 כפיות אבקת אפיה • 1/3 כפית פלפל שחור • 3/4 כפית מלח • 3 כפיות אורגנו גדושות • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת • 1/4 כוס גבינת מוצרלה מגוררת • 1/3 כוס עגבניות מיובשות • 1/3 כוס קוביות פלפל ירוק • 2 כפות בצל קצוץ • 1 ביצה • 1/3 כוס שמן זית • 3/4 כוס חלב 1. חמם מראש תנור לחום בינוני. שמן 9 שקעים בתבנית המאפינס. בנותרים מלא מים עד כמחציתם. 2. רכך את העגבניות ע"י השרייתן במים רותחים כ- 10 דקות. אחר סנן וחתוך לקוביות. 3. ערבב בקערה קמח, סוכר, אבקת אפיה, מלח, פלפל, אורגנו ופרמזן. 4. בקערה נפרדת טרוף קלות את הביצה, הוסף חלב, שמן זית, בצל וקוביות עגבניה. 5. הוסף את תערובת החלב לתערובת הקמח. שלב את שתי התערובות מבלי לערבב יתר על המידה. 6. מלא כל שקע 2/3 מנפחו. 7. פזר את קוביות הפלפל מעל ואת המוצרלה. 8. אפה כ- 25 דקות או עד להשחמה קלה.
 

יוכי68

New member
עוגת גבינה פירורים/יוכי

עוגת גבינה פירורים/יוכי לבצק: 1 חב' מרגרינה/חמאה 200 גרם חתוכה לקוביות 2 ביצים שלמות 1/2 כוס סוכר מעט תמצית וניל 2 כוסות קמח תופח ליצור בצק פריך מכל החומרים הנ"ל – לישה מרובה פוגמת. לקרר מעט לפני השימוש. לחלק את הבצק לשני חלקים: לצפות תחתית של תבנית בקוטר 28 בבצק (שכבה לא עבה – הבצק תופח) ולשטח את החלק השני בתבנית של התנור על נייר אפייה. יש לאפות את שני החלקים בתנור חם 180 מעלות עד להשחמה – כרבע שעה בערך. את החלק האפוי בתבנית התנור יש לפורר לפירורים. מלית גבינה: 500 גר' גבינה לבנה/ אפשר פחות 1 שמנת חמוצה גדולה/2 קטנות 3-4 כפות גדושות פודינג וניל 1/2-3/4 כוס סוכר מעט תמצית וניל כוס חלב לערבב היטב את כל החומרים 0מתקבלת בלילה נוזלית)– לצקת על שכבת הבצק האפוי ומעל לפזר בכמות נדיבה – פירורים. לצנן למס' שעות במקרר – נחתך יפה וטעים מאוד.
 

יוכי68

New member
עוגת גבינה בשלוש שכבות

עוגת גבינה בשלוש שכבות - קיבלתי את המתכון מחברה בשם ורד/יוכי העוגה מתאימה לתבנית חד פעמית מלבנית - גודל בינוני / תבנית עגולה 26 חומרים: 4 ביצים 1 כוס סוכר 1 כוס קמח תופח/קמח+אפיה 1 כף שמן 1/4 כוס מים 1 סוכר וניל מילוי: 1 שמנת חמוצה 2 גבינה לבנה (500 גר') 1 ביצה 3/4 כוס סוכר קליפת לימון/תפוז לערבב היטב את כל חומרי המילוי. אופן ההכנה: להקציף 4 חלבונים להוסיף בהדרגה סוכר + וניל+ שמן+ חלמונים + מים ולבסוף את הקמח בהדרגה - טורט. לשמן תבנית ולצקת כ 1/2 מהבלילה ולאפות בחום בינוני כ- 10 -15 דקות עד הזהבה חלקית. לשפוך כ 1/4 מהבלילה לתוך המילוי שערבבנו ולבחוש היטב...לאחר שהתחתית נאפתה חלקית מוציאים ושופכים את המילוי על התחתית. מעל המילוי שופכים את הבלילה שנותרה. אופים בחום נמוך כ שעה - לא להוציא את העוגה מיד לאחר סיום האפייה - להשאיר בתנור מעט פתוח כ 1/2 שעה לאחר האפייה. העוגה יוצאת רכה וטעימה משהו משהו - מ ו מ ל ץ.
 

sara1977

New member
העוגה מעולה

הכנתי אותה לשבת היא יצאה מצוינת, רק כמה שידרוגים שהייתי ממליצה - פחות סוכר, וכן להכין אותה בתבנית 24 ככה שתצא יותר גבוהה.
 

יוכי68

New member
פיצה טעימה

מאת: יוכי68ו 17/04/07 | 14:30 פיצה/יוכי 1 ק"ג קמח לבן מנופה 2 כפות שמרים יבשים - לערבב עם הקמח 1 כף סוכר 1 כפית מלח 1/4 כוס שמן - רצוי שמן זית חצי כוס חלב כ- 2 כוסות מים פושרים 1 ביצה - לא חובה לערבב היטב את כל החומרים וליצור בצק רך וגמיש - להתפיח כרבע שעה + לחלק לפיצות אישיות או פיצות משפחתיות גדולות - לשטח בתבנית עם נייר אפייה בידיים משומנות לרוטב: רוטב פיצה קנוי + קטשופ או לחילופין: רסק עגבניות + מעט שמן, מים, מעט סוכר, קטשופ ואורגנו רצועות גמבה רצועות עגבניות ללא הגרעינים גבינה צהובה מגוררת טבעות זיתים שחורים/ירוקים אפשר להוסיף גרעיני תירס וטבעות בצל/פטריות/טונה לאפות ב 180 מעלות כ 20 דקות בערך עד להתכת הגבינה והשחמת החלק התחתון (משתמשת בטורבו)
 

הרברונן

New member
מתכון: פרפה עוגת גבינה

פרפה עוגת גבינה מרכיבים : תערובת א´: חפיסת גבינה מעט תמצית וניל 6 חלמונים 2 כפות סירופ תירס בהיר או דבש או סילאן מקציפים יחד תערובת ב´: 2 שמנת מתוקה שקית אבקת פודינג וניל סוכר לפי הטעם מקציפים יחד תערובת ג´: 6 חלבונים סוכר מקציפים עד שלושת רבעי מהקצפה מלאה מקפלים הכל יחד מוסיפים שברים של עוגיות פתי בר טריות ופריכות מקפיאים לאורך זמן כל טוב רונן
 

הרברונן

New member
מתכון: פאי גבינה ופירות ללא אפיה

לבסיס: 1 וחצי כוסות עוגיות טחונות היטב במעבד מזון או ע"י מערוך חשוב שלא תהיינה חתיכות גדולות 6 כפות חמאה מומסת מערבבים יחד משטחים היטב לשכבה אחידה בתבנית פאי מכניסים למקרר, ללא כיסוי עד סוף הכנת המלית לגבינה: 250 גרם גבינת שמנת 1 פחית (400 גרם) חלב מרוכז כפית תמצית וניל גרידת תפוז אחד ומיץ מחציו מקציפים במערבל ידני הכל יחד למחית אחידה יש מי שלא יהיה לו מתוק מספיק, אז אפשר להוסיף סוכר לפי הטעם משטחים בצורה יפה על הבסיס מצננים לשעה במקרר לפירות: מסדרים פירות חתוכים בצורה דקורטיבית ניתן לערבב אותם, לפני הכיסוי עם מעט ברנדי וריבה איכותית מומסת כל טוב, רונן
 

הרברונן

New member
מתכון: עוגת גבינה ומרנג ייחודית

מכינים 3 תחתיות מרנג שמקפלים לתוכן פיסטוקים או שקדים טחונים, בגודל של תבנית 24 או 26 מחלקים את התערובת לשני שליש ושליש, ולשליש מקפלים מעט קקאו הולנדי משובח. נכון לעכשיו, יש 3 מרנגים ששניים מהם לבנים ואחד חום-שוקולדי את זה ניתן להכין מראש ולשמור בכלי אטום היטב כמה ימים בטמפרטורת החדר ללא מגע שמש ישיר מכינים תערובת רגילה של עוגת גבינה קלאסית אופים חצי מהזמן שצריך לפי המתכון מוציאים מהתנור ומעבירים לצינון בטמפרטורת החדר כשמצטנן, מחלקים לשניים חלק אחד מקציפים (כן, ממש כך) היטב חלק שני מקציפים ומעבירים פנימה שוקולד מומס בכמות לא גדולה מדי (לא לאבד אווריריות) מעבירים את שתי המאסות לשני שקי זילוף להרכבה: תחתית מרנג לבנה לזלף בצורה של "קוצים" את ההקצפה השוקולדית תחתית מרנג שוקולדית לזלף כנ"ל את הלבנה תחתית מרנג לבנה מעל, לשים לסירוגין מיני טראפלס וכדורי מרציפן איכותי או כל קישוט אחר שאוהבים כל טוב , רונן
 

הרברונן

New member
מתכון: גלילות בצק עלים עם פסטו וגבינה

מרדדים בצק עלים למלבן מורחים בנדיבות פסטו מפזרים מעל גבנ"צ מגלגלים לגלילה הדוקה חותכים לפרוסות בעובי אצבע מניחים עם החתך כלפי מעלה מורחים מעל עם ביצה טרופה אופים בטמפרטורה של 200 מעלות למשך 15 עד 20 דק'. זהירות לא לשרוף טעים ומיוחד... כל טוב, רונן
 

הרברונן

New member
מתכון: לחמניות שום וחמאה

לבצק: 1 ק"ג קמח לחם 3 כפות שמרים יבשים 3 כפות סוכר 3 כפות פטרוזיליה או שמיר או זעתר או אורגנו יבש 3 עד 4 כפות שום גבישי 500 מ"ל מים פושרים 1 חב' חמאה חתוכה בטמפרטורת החדר 2 כפות מלח מערבלים ולשים במהירות בינונית 20 דקות אין צורך להמתין להתפחה מכינים לחמניות קטנות מהכמות מורחים מעל בתערובת של חמאה מומסת ושום לתנור, 200 מעלות, כעשרים דקות כל טוב, רונן
 

יוכי68

New member
קיש פטריות ובצל

קישים אישיים - פטריות ובצל - בתבנית שקעים/יוכי בצק שק"מ 1 שמנת 1 מחמאה 2 וחצי כוסות קמח תופח ליצור בצק רך ונעים מכל החומרים הנ"ל - לצנן במקרר לפחות ל 1/4 שעה. לשמן תבנית שקעים ולרפד כל שקע בבצק מרודד כולל הדפנות (ליצור מעין כוסית) לאפות כ- 8 דקות (אפייה לא מלאה) להוציא מהתנור ולשפוך לכל שקע מלית בכמות טובה...להחזיר לתנור ולאפות כ חצי שעה בערך עד להשחמה (בחום בינוני גבוה 180-200) . המלית: בקערה: שני בצלים קצוצים ומטוגנים חצי קופסת פיטריות פרוסות וחתוכות חצי מיכל של שמנת מתוקה 2 ביצים כחצי כוס קמח תופח תבלינים: מלח, פלפל, א. מרק יוצרים מכל הנ"ל בלילה לא סמיכה מידי ולא רכה מידי......יוצקים לתוך הקלתיות החצי אפויות ואופים שוב עד להשחמה.
 

יוכי68

New member
פשטידה אישית - כרובית ותפו"א

פשטידה אישית טעימה שנוצרה משארית המלית של הבורקסים...... פשטידה אישית בתבנית מאפינס (סיליקון) - כרובית ותפו"א/יוכי חצי כרובית נקייה וחתוכה לפרחים - לבשל במים למס' דקות עד לריכוך בינוני 2 תפו"א מבושלים ומעוכים לפירה כף גבינ"צ, כף קוט'ג או גבינה לבנה בצל קצוץ 1 ביצה גדולה חצי מיכל שמנת מתוקה מלח, פלפל, א. מרק פרווה קמח תופח /פירורי לחם לקבלת מרקם אחיד וסמיך (לא קשה) - כשתיים שלוש כפות מסננים את הכרובית ומועכים במזלג או במועך לחתיכותת גסות מוסיפים בצל תפו"א, קוט'ג, גבינה צהובה, ביצה, תבלינים, שמנת מתוקה ולבסוף את הקמח עד ליצירת בלילה סמיכה. יוצקים את הבלילה לתבניות משומנות קלות ואופים 200 מעלות עד להתקרשות הבלילה.......תהנו, יוכי
 
למעלה