לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
99669,966 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'שרשור חלבי לשבועות ובכלל'
שרשור חלבי לשבועות ובכלל
<< ההודעה הנוכחית
19/05/2009 | 15:22
51
769
שרשרו לכאן מתכונים חלביים בלבד...פשטידות, פיצות, קישים, סלטים, עוגות וכו'....קדימה לעבודה
לא לשכוח להוסיף קרדיט!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עוגת גבינה אפויה ללא בסיס - ב ה מ ל צ ה!'
עוגת גבינה אפויה ללא בסיס - ב ה מ ל צ ה!
19/05/2009 | 15:28
382
עוגת גבינה אפויה - ללא בסיס
המתכון לקוח מזכרוני (יוכי) ומקורו בספר עוגת השבוע של פסקל רובין עם מעט שינויים שלי(יוכי)

לחמם תנור לטמפ` של 200 מעלות

5 חלבונים
1/2 כוס סוכר

להקציף חלבונים בקערה, להוסיף סוכר בזרם דק וליצור קצף יציב.

בקערה נוספת:

2 קופסאות גבינה של 250 גר` במקור 3 קופסאות
1 שמנת חמוצה
1/2 כוס סוכר
5 חלמונים
גרידת לימון
2 כפות של קמח( גדושות )

לערבב את כל החומרים וליצור בלילה אחידה.

להוסיף את הקצף בתנועות קיפול עדינות לתוך בלילת הגבינה.

לשפוך את הבלילה לתבנית עגולה 26/28 או תבנית חד פעמית בינונית מרובעת - לשמן לפני.
לאפות בחום גבוה כ- 10 דקות ולאחר מכן להנמיך ל 140 - 150 מעלות בערך למשך כשעה. (כשהעוגה התייצבה מעט אפשר להוציא מהתנור בעדינות ולהעביר סכין מסביב לדפנות ולהחזיר שוב - כך העוגה לא צונחת - אם אתם לא מיומנים בהכנת עוגות גבינה - לא להוציא את העוגה בכלל).
לא כדאי להוציא את העוגה מיד לאחר סיום האפייה אלא להשאירה בתנור עד לצינונה.

להוציא ולצפות בקרם כלשהו: שמנת מתוקה + פודינג וניל וסוכר ומעל אוכמניות/ג`לי פירות /ללא ציפוי.
הערה: אני שמה את העוגה בתבנית קפיצית מרופדת בנייר אלומיניום מסביב ובתוך תבנית תנור עם מים רותחים - אופציה - לא חובה.
העוגה נימוחה וטעימה מאוד.
בהצלחה - יוכי


אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'אני חושבת ששני הקרמבלים שעשיתי לפני שבועיים'
אני חושבת ששני הקרמבלים שעשיתי לפני שבועיים
19/05/2009 | 15:32
2
17
מאד חגיגיים ומתאימים לחג שבועות. כבר כתבתי לכם עליהם חפשו בעמודים קודמים.
קרמבל הפטריות הוא בדיוק לפי המתכון של אהרוני, רק שהכנסתי גם בוטנים גרוסים לפירורים.
וקרמבל הפלפלים הוא אימפרוביזציה שלי, אז אם מישהיא מעוניינת אשמח לדווח.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סבתא יקרה, אודה לך אם תוסיפי את המתכונים'
סבתא יקרה, אודה לך אם תוסיפי את המתכונים
19/05/2009 | 15:44
1
18
כדי שנקבל שרשור יפה ונשמור אותו בקישורים...ת ו ד ה !
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'OK הנה המתכון לקרמבל פטריות של אהרוני'
OK הנה המתכון לקרמבל פטריות של אהרוני
20/05/2009 | 22:00
45


קראמבל חצילים ועגבניות

החומרים הדרושים:
2 חצילים בינוניים חתוכים לקוביות של 2 ס"מ
שמן לטיגון עמוק
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול, קצוץ גס
3 שיני שום קצוצות
2 כפות עלי תימין
24 עגבניות שרי
30 עלי בזיליקום
12 זיתי קלמטה קצוצים גס
מלח, פלפל שחור גרוס
200 גרם גבינת פטה מפוררת גס

לבצק:
150 גרם חמאה
כוס וחצי קמח
חצי כוס גבינת פרמז'ן מגוררת
רבע כוס צנוברים קצוצים גס
מלח, פלפל שחור גרוס


אופן ההכנה:
1. מטגנים את קוביות החצילים בשמן עמוק עד שהם מזהיבים יפה. מסננים היטב ומספיגים בנייר מטבח. בגרסה הדיאטטית והבריאה יותר – אפשר לאפות את החצילים בתנור.
2. שמים את 3 כפות שמן הזית במחבת גדולה וכשהוא חם מטגנים בו את השום, הבצל והתימין כחמש דקות.
3. מערבבים בכלי חסין חום את החצילים, השום והבצל המטוגן בתימין. מוסיפים את עגבניות השרי, הבזיליקום, הזיתים והגבינה, מלח ופלפל בשכבה אחידה.
4. שמים במעבד מזון את החומרים לבצק ומערבלים לתערובת פירורית. מעבירים לקערה, מוסיפים את הצנוברים הקצוצים ומפוררים בידיים עוד שתי דקות.
5. מפזרים את התערובת הפירורית על הירקות בשכבה אחידה פחות או יותר.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות צלזסיוס כחצי שעה עד שפני הבצק שחומים יפה.


קראמבל פטריות ואגוזים

החומרים הדרושים:

3 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות
6 עלי מרווה
2 סלסלות פטריות שמפינון טריות, מוצקות מאוד, חצויות
3 פטריות פורטבלו, חצויות, חתוכות לפרוסות בעובי כסנטימטר
חצי כוס בינת אמנטל מגוררת גס
שלושת רבעי כוס אגוזי מלך שבורים
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה גס
3 כפות פירורי לחם
מלח, פלפל שחור גרוס

לבצק:
150 גרם חמאה
כוס וחצי קמח
חצי כוס גבינת פרמז'ן מגוררת
מלח, פלפל שחור גרוס


אופן ההכנה:
1. שמים את השמן במחבת רחבה ומאדים בה את הבצל, השום והמרווה כשלוש דקות.
2. מוסיפים את שני סוגי הפטריות ומטגנים 3 דקות נוספות.
3. מעבירים את פטריות לכלי חסין חום. מערבבים עם הגבינה, האגוזים, הפטרוזליה ופירורי הלחם.
4. מעבדים את חומרי הבזק במעבד מזון לכלל תערובת פירורית.
5. מפזרים את התערובת הפירורית על הפטריות בשכבה אחידה, פחות או יותר.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות, במשך 30 דקות, עד שפני הבצק שחומים יפה.

אני רואה שגם החצילים נכנס. אז מה טוב. (עשיתי העתק הדבק)
עכשיו הקרמבל פלפלים:
טיגנתי בצל גדול קצוץ גס, וכמה שיני שום פרוסות, בשמן זית.
הוספתי פלפל אדום פלפל כתום ופלפל ירוק, חתוכים לקוביות.
תיבלתי במלח פלפל ועשבי תיבול איטלקי.
העברתי לתבנית חסינת חום, ופיזרתי מעל קווביות גבינת פטה כבשים. וגבינת חמד.
את בצק הפירורים הכנתי כמות כפולה יחד עם הפטריות. וכאמור שמתי בו גם בוטנים קצוצים. (שלא כתוב אצל אהרוני)
הקרמבל יצא קצת יותר רך ופחות קריספי, אז אולי גם כאן כדאי להוסיף לתערובת הפלפלים פרורי לחם כמו בפטריות.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'"בורקס" פיצה'
"בורקס" פיצה
19/05/2009 | 15:39
1
63
בורקס" פיצה בדיוק כמו בורקס סלק עלים וגבינה רק במילוי אחר/יוכי

כוס מידה 240 מ"ל

4 כוסות קמח מנופה
1 כף שטוחה שמרים יבשים
1 כפית מלח
כוס  וחצי  מים פושרים

שמן לפתיחת הבצק.

יש ליצור מכל החומרים הנ"ל בצק רך (ללוש מס` דקות) להניח לכרבע שעה למנוחה.
לחלק את הבצק לכ 15 כדורים ולהניחם במגש משומן בנדיבות למנוחה של כ 10 דקות.

בינתיים.............מכינים את המלית:
גבינה צהובה מגוררת
זיתים מגולענים קצוצים
רוטב פיצה מוכן  ומעט קטשופ
........................לערבב את כל חומרי המלית.................................

חזרה לכדורי הבצק:

יש לפתוח במעט שמן כל כדור לעלה דק מאוד כמו למופלטה......למלא במלית ולגלגל וליצור שבלול , לצפות בביצה טרופה ובהמון שומשום.........אפייה 200 מעלות עד להזהבה יפה..............טעים ומומלץ.........ניתן להכין בכל מיני מליות כולל בשר/גבינה.
תהנו יוכי

בבלוג שלי תראו תמונות נוספות להמחשת התהליך.....לחצו על הקישור המצורף.
אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'"בורקס" במלית סלק עלים וגבינה/יוכי'
"בורקס" במלית סלק עלים וגבינה/יוכי
19/05/2009 | 16:08
17
"בורקס" במלית סלק עלים וגבינה/יוכי

כוס מידה 240 מ"ל

4 כוסות קמח מנופה
1 כף שטוחה שמרים יבשים
1 כפית מלח
כוס וחצי מים פושרים
שמן לפתיחת הבצק.

יש ליצור מכל החומרים הנ"ל בצק רך (ללוש מס` דקות) להניח לכרבע שעה למנוחה.
לחלק את הבצק לכ 15 כדורים ולהניחם במגש משומן בנדיבות למנוחה של כ 10 דקות.

בינתיים.............מכינים את המלית:

מלית סלק עלים וגבינה:

כ 10 עלי מנגולד (סלק עלים) שטופים היטב ושלוקים במיםרותחים  למס` דקות(ניתן להשתמש גם בגבעולים הרכים)
בצל קצוץ
2 שיני שום (לפי הטעם)
חופן גבינה צהובה מגוררת
חצי חב` גבינת כנען/חמד/אחר
מלח, פלפל, א. מרק פרווה

לאחר שחלטנו  את העלים יש לסחוט ולקצוץ.
במחבת לטגן בצל אחד קצוץ ולהוסיף שתי שיני שום קצוצות - לטגן קלות.
להוסיף את עלי המנגולד הקצוצים
להוסיף תבלינים ולערבב היטב.....כל התהליך מס` דקות.
להעביר לקערה - להוסיף גבינה מלוחה, גבינה צהובה - לטעום ולתקן תיבול במידת הצורך.

חזרה לכדורי הבצק:

יש לפתוח במעט שמן כל כדור לעלה דק מאוד כמו למופלטה......למלא במלית ולגלגל וליצור מעין שבלול, לצפות בביצה טרופה ובשומשום.........אפייה 200 מעלות עד להזהבה יפה.......טעים ומומלץ.........ניתן להכין בכל מיני מליות כולל בשר.
תהנו יוכי

תמונות להמחשה בבלוג שלי בקישור המצורף
אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'בורקיטס גבינה/יוכי'
בורקיטס גבינה/יוכי
19/05/2009 | 16:20
103
בורקיטוס פריך וטעים/יוכי

לבצק:

כוס מידה 240 מ"ל

חצי חב` מחמאה או 100 גר` חמאה
חצי כוס שמן
חצי כוס מים
כפית מלח
3 כוסות קמח מנופה
חצי א. אפייה - לא חובה

יוצרים מכל החומרים בצק רך וגמיש (ולא קשה)
מחלקים לשלושה חלקים ומרדדים כל חלק לעלה דק.
קורצים עיגולים בקוטר הרצוי (אני הכנתי את הבורקיטוס קטנים וחמודים)
ממלאים במלית (לא להגזים שלא יצא החוצה), סוגרים לסהרון וצובטים בעזרת מזלג.

מצפים בביצה טרופה עם מעט שמן ומפזרים שומשום לקישוט.
אפייה בתנור חם 200 מעלות טורבו עד להזהבה יפה.

המלית:

1 תפו"א בינוני גדול מבושל ומעוך לפירה
2 כפות גדושות קוטג`
1 ביצה בינונית
מלח ופלפל שחור
כף קמח
3 כפות גדושות גבינה צהובה

מערבבים את כל חומרי המלית ויוצרים תערובת אחידה ולא דלילה.

תהנו, טעים טעים
אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'קוסקוס חלבי/ "ברקוקש"'
קוסקוס חלבי/ "ברקוקש"
19/05/2009 | 16:24
594
קוסקוס חלבי/יוכי

הילדים לא ויתרו ודרשו "בורקוקש" - קוסקוס חלבי...אני מכינה אותו בגרסה שלי המהירה ללא אידוי.........קצר וקולע.

1/4 ק"ג סולת
כ- 4 כפות גדושות קמח
חמאה מלוחה
מלח
חלב + מים

בכלי שטוח וגדול מכינים את פתיתי הסולת : שופכים את הסולת לכלי מוסיפים מעט מכמות הקמח ומעט מלח - שופכים כמה טיפות של מים בעזרת הידיים על הסולת והקמח ויוצאים גרגרים...שוב מוסיפים מעט מים ומיד מערבבים באמצעות כריות האצבעות...וכך הלאה עד שנוצרים פתיתים עבים...אם הם עבים מידי מחלקים כל פתית לכמה חלקים  - כדי ליצור פתיתים אחידים - למי שרוצה - אפשר להשתמש בכברה גסה המיועדת לכך...אני לא משתמשת - אנחנו אוהבים אותם גדולים דווקא!

לאחר שיצרנו את הפתיתים מהקמח, המלח והסולת...ממלאים סיר בינוני עד מחציתו במים ומרתיחים, מוסיפים ככפית שטוחה מלח וכפית סוכר - אפשר לתקן לפי הטעם האישי- וכאשר המים רותחים מוסיפים את הפתיתים שהכנו...מערבבים ומוסיפים מעט חמאה מלוחה...לאחר 2-3 דקות שופכים לתוך הסיר כשתי כוסות חלב וממשיכים לערבב עד להסמכת התוצר.

ממתינים כ3-2 דקות ומוזגים לצלוחיות יחד עם חתיכת חמאה מלוחה שנמסה מיד.... הילדים ממש אוהבים!!!!!!

המידות ניתנות לשינוי בהתאם לגודל הסיר ולכמות הפתיתים - הבורקוקש סמיך אך לא יציקה - עדיין מעט נוזלי.........תהנו!

תמונות בבלוג שלי
אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'מאפינס מייפל טעים '
מאפינס מייפל טעים
19/05/2009 | 16:35
29
עוגת מייפל כמאפינס/ הביאה לפורום בישול לילדים - איילת

הכינה וצילמה: יוכי

3ביצים
3 סוכר וניל
1 שמנת חמוצה
1.25 כוס קמח תופח
1.25 כוס סוכר
חצי כוס שמן
סירופ מייפל

ציפוי:

קינמון
פקאו קצוץ

אופן ההכנה:
לערבב את כל החומרים, לשפוך את התערובת לתבניות משומנות.
לפזר קינמון ואגוזי פקאן קצוצים.
בתנור חום בינוני 30 דקות או עד שקיסם ננעץ יוצא נקי.
בעודה רותחת לשפוך בנדיבות סירופ מייפל.

הערות יוכי:  לא לבחוש יתר על המידה ולא לאפות יותר מידי....בתבניות הסיליקון שבתמונה החילוץ קל והעוגה טעעימההההההההה.
ניתן להכין בתבנית מרובעת בינונית/ בשתי תבניות אינגליש קייק/תבניות מאפינס
תמונות נוספות בבלוג של יוכי
אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'עוגת גבינה'
עוגת גבינה
19/05/2009 | 19:31
4
39
עוגת גבינה          -            מצ"ב - תמונה
  
מצרכים:

5 ביצים.
750 גרם גבינה לבנה 5%/ או  9% .
1 שמנת עמידה לקצפת.
2 סוכר וניל.
2 כפות קורנפלור.
2 כפות קמח לבן.
כוס ורבע סוכר.

אופן ההכנה :
מקציפים את חלבוני הביצים עם סוכר עד שמתקבל קצף חלק ויציב. יוצקים לתוך קערה .
מקציפים את החלמונים עם סוכר וניל , קורנפלור וקמח למשך 2 דקות. מוסיפים את השמנת והגבינה ומקציפים לעוד מספר דקות .
מוסיפים את החלבונים והסוכר ומקציפים  דקה נוספת .

יוצקים לתבנית  ''26  או ''24  ואופים ב- 180 מעלות כחצי שעה. מחדירים קיסם .במידה ועדיין רטוב . אופים לעוד מספר דקות .

בתיאבון .
אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'איריס, יופי של עוגה ויופי של אתר'
איריס, יופי של עוגה ויופי של אתר
20/05/2009 | 08:57
3
23
לצפיה ב-'ברוך שובכם כבוד הרב רונן מזכה למצוות.גולדה-ל'
ברוך שובכם כבוד הרב רונן מזכה למצוות.גולדה-ל
20/05/2009 | 12:00
1
3
ברוך שובך גולדה-לה שמחה לשובכם ישר כח לכולם,תזכו למצוות
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'איריס יקרה יופי של אתר ממש מדהים מיד הכנסתי ל'
איריס יקרה יופי של אתר ממש מדהים מיד הכנסתי ל
20/05/2009 | 12:05
7
למעודפים ואלמד ממך הרבה תזכי למצוות,,ולרב רונן ישר כוח על הדרשה שמחה תמיד על המתכונים של כבוד הרב ועל דברי התורה הנפלאים ישר כח גדול והחכים אותנו בכבוד תורתך
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
20/05/2009 | 20:36
9
לצפיה ב-'עוגת גבינה פירורים'
עוגת גבינה פירורים
19/05/2009 | 21:44
17
רכיבים:
בצק:
3/4 1 כוס קמח תופח
1 מרגרינה
2 חלמונים
2 כפות סוכר
1 סוכר וניל
אפשרות מומלצת להוסיף לתערובת חופן או יותר אגוזי מלך קצוצים!!!

מלית:
2 חלבונים
כוס סוכר פחות שתי כפות - שהשתמשנו לבצק
1 שמנת מתוקה
2 גבינה לבנה

אופן הכנה:
לערבב את כל חומרי הבצק עד הזהבה.
לאפות 2/3 בתבנית אחת
1/3 בתבנית קטנה יותר - לפרורים מעל העוגה.

אני בד"כ עושה בתבנית אחת הכל ופשוט אחרי אפייה מגרדת קצת עם סכין משונן וכך יש לי בצק לפרורים מעל.

לקציף לקצף חזק חלבונים וסוכר, להוסיף 1 שמנת מתוקה - לא מוקצפת + 2 גבינה לבנה. אפשר את הכל במיקסר במהירות איטית יותר כמובן מאשר הקצפה.

למרוח מלית על בסיס, מעל לפזר פרורים שיש מה-1/3 בצק.

לקרר במקרר לילה אחד.


אוכל כשר >>
לצפיה ב-'לזניה חלבית'
לזניה חלבית
19/05/2009 | 21:46
8
20
200 גרם גבינה צהובה פרוסה 9%
חבילה של עלי לזנייה מוכנה (ללא צורך בבישול)
2 קופסאות קוטג' 5%
2 ביצים
מלח ופלפל לפי הטעם
לערבב בקערה
2 קופסאות קטנות (100 גרם כ"א) של רסק
1/2 כוס מים
לערבב בקערה נפרדת
להוסיף לקערת הרסק:
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל
כפית אורגנו
2 שיני שום
לערבב הכל יחד ניתן לתקן תיבול לפי הטעם.
להכין את הלזניה:
לרפד שכבה של עלי לזנייה בתבנית פיירקס מלבנית בינונית (אני עושה בגדולה ומכפילה את הכמות).
מעל לשים חצי כמות מתערובת הקוטג', ועליה כ- 5-6 כפות נדיבות מהרסק ולערבב את שתי השכבות יחדיו (לצבע אדמוני בהיר) אפשר גם לא לערבב כלל.
מעל לתערובות לכסות בשכבת גבינ"צ ולחזור על התהליך פעם נוספת.
להכניס לתנור חם (בתחתית התנור) כ- 200 מעלות לכ- 20-30 דקות.
לשים לב שאין נוזלים מיותרים.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עוגת ספירלה'
עוגת ספירלה
20/05/2009 | 10:30
7
32
כבר נתתי את העוגה הזו כמה פעמים אבל זו עוגה שווה מאד לאוהבי השילוב.
במקור העוגה הזו של קרין גורן אבל ניקי ב האלופה שידרגה אותה לתוצאה מעולה ומומלצת!!!


בסיס:
  

200 ג`
פתי בר טחונים

100 ג`
חמאה מומסת

2 כפות
סוכר חום

לעוגה:
  

120 ג`
סוכר

4
ביצים

750 ג`
גבינה לבנה

1 קופסה
אינסטנט וניל

150 ג`
שמנת מתוקה

2 כפיות
סוכר וניל

150 גר`
שוקולד לבן

60 ג`
שמנת מתוקה (1/4 כוס)

1 כפית
ליקר קוואנטרו (לא שמתי)

200 ג`
שוקולד חלב

80 ג`
שמנת מתוקה (1/3 כוס)

1 כפית
ליקר שוקולד






·    לערבב את כל מצרכי הבסיס ולשטח בתבנית, להקפיא (במידה ויש חשש שהתבנית לא אטומה, להצמיד נייר כסף לדפנות מכל הכיוונים).

·    לחמם תנור ל160 מעלות, להקציף ביצים וסוכר. לערבב בקערה נפרדת גבינה, אינסטנט וניל, שמנת מתוקה, סוכר וניל, לאחד את תערובת הגבינה עם הביצים, לחלק את התערובת לשניים. להמיס שוקולד לבן עם השמנת המתוקה והליקר.

·    לערבב עם מחצית מהתערובת שחילקנו, להמיס שוקולד חלב עם השמנת והליקר, לערבב עם המחצית השניה של התערובת שנשארה. להעביר כל אחת מתערובות השוקולד לשני כדי מזיגה, להוציא את התבנית מההקפאה. ליצוק מהתערובת הלבנה למרכז התבנית בסביבות  3/4 כוס, ליצוק מהתערובת הכהה למרכז הלבנה וככה להמשיך עד שתערובות השוקולד נגמרות,להקפיד למזוג לאמצע התבנית, ליצוק ממרחק נמוך,אם במקרה אמצע הספירלה זז לצד, בעדינות להטות מעט את התבנית ולהחזיר אותו לאמצע, לא לתת לתערובת השוקולד לטפטף לתוך הבלילה, ברגע שסיימתם למזוג להרים מיד. (להשתדל שלא יהיו ילדים בסביבה )

·    להניח את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר. להכניס את העוגה לתנור, ליצוק מים רותחים לתבנית הגדולה, לשים לב לא לעבור את נייר הכסף שמסביב שמים לא יחדרו לעוגה. בסביבות שעה+ כמה דקות העוגה בתנור, העוגה מוכנה כשהדפנות יציבות והעוגה רוטטת במרכז, להניח לה להתקרר, לשים אותה במקרר ל 5 שעות לפחות. עוגה טעימה מאוד, מסביב אני (גולדה) הוספתי שיברי גליליות.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עוגת גבינה אפויה מעולה'
עוגת גבינה אפויה מעולה
20/05/2009 | 10:43
3
31
עוגה מעולה שתמיד מצליחה

6 חלבונים
1 כוס סוכר

להקציף לקצף יציב

בקערה נפרדת לערבב:
6 חלמונים
4 קופסאות גבינה
1 כוס סוכר
1 סוכר וניל
6 כפות קמח

לאחד את 2 הבלילות בתנועות עטיפה ולאפות בתנור שחומם מראש 10 דקות ראשונות בחום של 200 מעלות ואז להוריד לחום 180 בסביבות 40 דקות לתת לעוגה להתקרר בתנור.
את התבנית אני מניחה בתוך תבנית גדולה מלאה במים.
ניתן לצפות את העוגה בשמנת חמוצה מעורבבת עם סוכר1 שמנת מתוקה/ שכבת פרי וכו'
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עוגת גבינה קרה בציפוי תותים'
עוגת גבינה קרה בציפוי תותים
20/05/2009 | 10:46
2
21
עוגה מעולה שוב מהבלוג של ניקי ב
בתמונה שלי העוגה עדיין קצת קפואה לכן מעטה הקרח שעליה. (וכמובן השקף)
תבנית 24 , תבנית בינונית

מצרכים:
בסיס:
150 ג` פתי בר מרוסק
100 ג` חמאה
2 כפות סוכר חום

מלית הגבינה:
500 ג` גבינה לבנה
2 חבילות גבינה טוב טעם
220 ג` סוכר (כוס+ כף)
250 מ"ל שמנת מתוקה (קופסא)
אינסטנט וניל
240 מ"ל חלב (כוס)
5 כפות חלב
14 ג` ג`לטין-(שקית אחת)

שכבת התותים:
500 ג` תותים
50 ג` אבקת סוכר
5 כפות חלב
14 ג` ג`לטין

הכנה:
1. לערבב את מצרכי הבסיס, לשטח בתבנית ולהקפיא.

2. להעביר את הג`לטין לקערית, להוסיף 5 כפות חלב, להשאיר
בצד ל 10 דקות, להכניס למיקרו ל30 שניות.

3. לערבב  גבינות, סוכר, להוסיף לתערובת הגבינה את הג`לטין המומס.

4. להקציף שמנת, חלב, אינסטנט וניל, לאחד את תערובת הגבינה
וקרם הוניל.לצקת על הבסיס המוכן. להקפיא לשעתיים

5. להעביר את הג`לטין לקערית, להוסיף 5 כפות חלב, להשאיר
בצד ל 10 דקות, להכניס למיקרו ל30 שניות.

6. לרסק 500 ג` תותים, לערבב עם אבקת סוכר להוסיף ג`לטין
ולצקת על שכבת הגבינה, להקפיא ללילה.
להוציא כמה שעות לפני ההגשה למקרר.


אפשרויות הכנה נוספות:
1. לוותר על  שכבת התותים ולעשות רק את שכבת הגבינה.

2. לפזר על הגבינה פירורי פתי בר

3. במקום שכבת התותים לקשט בפרוסות תותים או פרי אחר.

4. אפשר לקשט בפרוסות תותים ועליהם לצקת ג`לי אדום.

5. אפשר לעשות שכבת קרם שוקולד במקום התותים

6. אפשר לוותר על הג`לטין בשכבת התותים לרסק תותים,
לערבב עם האבקת סוכר ולהגיש פרוסת עוגה ולטפטף עליה
מעט מרוטב התותים. חמיצות התותים משתלבת יפה עם מתיקות הגבינה.

אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סרט משוקולד לקישוט כל עוגה'
סרט משוקולד לקישוט כל עוגה
20/05/2009 | 10:56
1
23
קצת התקשקשות אבל יפה נורא!

חותכים רצועות של נייר אפיה 4 עבה ו4 דק ועוד אחת עם סיום של "וי" חתוך פנימה

ממיסים במיקרו או בבן מאיר שוקולד. מורחים על הרצועות ומהדקים את שתי קצוות של כל רצועה- נראה מהצד כמו צורה של טיפה.. מכניסים למקפיא להתקשות. ואז מסדרים את 4 הסרטים העבים, עליהם 4 סרטים דקים. מהצד מכניסים את הרצועה עם סיום ה"וי" והרי לכם סרט מפואר על העוגה.
מקווה שההסבר עם התמונה מסביר ברור.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מאפינס פיצה'
מאפינס פיצה
20/05/2009 | 10:59
74
לא יודעת מה המקור- קיבלתי במייל.
•    2 כוסות קמח
•    1 כף סוכר מחוקה
•    2 כפיות אבקת אפיה
•    1/3 כפית פלפל שחור
•    3/4 כפית מלח
•    3 כפיות אורגנו גדושות
•    1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
•    1/4 כוס גבינת מוצרלה מגוררת
•    1/3 כוס עגבניות מיובשות
•    1/3 כוס קוביות פלפל ירוק
•    2 כפות בצל קצוץ
•    1 ביצה
•    1/3 כוס שמן זית
•    3/4 כוס חלב 1.    

חמם מראש תנור לחום בינוני. שמן 9 שקעים בתבנית המאפינס. בנותרים מלא מים עד כמחציתם.
2.    רכך את העגבניות ע"י השרייתן במים רותחים כ- 10 דקות. אחר סנן וחתוך לקוביות.
3.    ערבב בקערה קמח, סוכר, אבקת אפיה, מלח, פלפל, אורגנו ופרמזן.
4.    בקערה נפרדת טרוף קלות את הביצה, הוסף חלב, שמן זית, בצל וקוביות עגבניה.
5.    הוסף את תערובת החלב לתערובת הקמח. שלב את שתי התערובות מבלי לערבב יתר על המידה.
6.    מלא כל שקע 2/3 מנפחו.
7.    פזר את קוביות הפלפל מעל ואת המוצרלה.
8.    אפה כ- 25 דקות או עד להשחמה קלה.




אוכל כשר >>
לצפיה ב-'נהדר, גולדה היקרה'
נהדר, גולדה היקרה
20/05/2009 | 10:50
2
14
לצפיה ב-'בכייף יוכי. רק בריאות! '
בכייף יוכי. רק בריאות!
20/05/2009 | 11:00
1
4
לצפיה ב-'וגם התוצרים שלך ניראית מעולה.'
וגם התוצרים שלך ניראית מעולה.
20/05/2009 | 11:02
2
מאמינה שאחכים מהשירשור לקראת החג.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עוגת גבינה פירורים/יוכי'
עוגת גבינה פירורים/יוכי
20/05/2009 | 10:21
57
עוגת גבינה פירורים/יוכי

לבצק:
1 חב' מרגרינה/חמאה 200 גרם חתוכה לקוביות
2 ביצים שלמות
1/2 כוס סוכר
מעט תמצית וניל
2 כוסות קמח תופח

ליצור בצק פריך מכל החומרים הנ"ל – לישה מרובה פוגמת.
לקרר מעט לפני השימוש.
לחלק את הבצק לשני חלקים: לצפות תחתית של תבנית  בקוטר 28 בבצק (שכבה לא עבה – הבצק תופח) ולשטח את החלק השני בתבנית של התנור על נייר אפייה.
יש לאפות את שני החלקים בתנור חם 180 מעלות עד להשחמה – כרבע שעה בערך.
את החלק האפוי בתבנית התנור יש לפורר לפירורים.

מלית גבינה:
500 גר' גבינה לבנה/ אפשר פחות
1 שמנת חמוצה גדולה/2 קטנות
3-4 כפות גדושות פודינג וניל
1/2-3/4 כוס סוכר
מעט תמצית וניל
כוס חלב

לערבב היטב את כל החומרים 0מתקבלת בלילה נוזלית)– לצקת על שכבת הבצק האפוי ומעל לפזר בכמות נדיבה – פירורים.
לצנן למס' שעות במקרר – נחתך יפה וטעים מאוד.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עוגת גבינה בשלוש שכבות '
עוגת גבינה בשלוש שכבות
20/05/2009 | 10:29
1
40
עוגת גבינה בשלוש שכבות - קיבלתי את המתכון מחברה בשם ורד/יוכי

העוגה מתאימה לתבנית חד פעמית מלבנית - גודל בינוני / תבנית עגולה 26

חומרים:
4 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס קמח תופח/קמח+אפיה
1 כף שמן
1/4 כוס מים
1 סוכר וניל

מילוי:
1 שמנת חמוצה
2 גבינה לבנה (500 גר')
1 ביצה
3/4 כוס סוכר
קליפת לימון/תפוז

לערבב היטב את כל חומרי המילוי.

אופן ההכנה:

להקציף 4 חלבונים להוסיף בהדרגה סוכר + וניל+ שמן+ חלמונים + מים ולבסוף את הקמח בהדרגה - טורט.
לשמן תבנית ולצקת כ 1/2 מהבלילה ולאפות בחום בינוני כ- 10 -15 דקות עד הזהבה חלקית.

לשפוך כ  1/4 מהבלילה לתוך המילוי שערבבנו ולבחוש היטב...לאחר שהתחתית נאפתה חלקית מוציאים ושופכים את המילוי על התחתית.
מעל המילוי שופכים את הבלילה שנותרה.

אופים בחום נמוך כ שעה - לא להוציא את העוגה מיד לאחר סיום האפייה - להשאיר בתנור מעט פתוח כ 1/2 שעה לאחר האפייה.

העוגה יוצאת רכה וטעימה משהו משהו - מ ו מ ל ץ.

אוכל כשר >>
לצפיה ב-'העוגה מעולה'
העוגה מעולה
25/05/2009 | 19:19
7
הכנתי אותה לשבת היא יצאה מצוינת, רק כמה שידרוגים שהייתי ממליצה - פחות סוכר, וכן להכין אותה בתבנית 24 ככה שתצא יותר גבוהה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'פיצה טעימה'
פיצה טעימה
20/05/2009 | 10:42
2
48
מאת: יוכי68ו   17/04/07 | 14:30


פיצה/יוכי

1 ק"ג קמח לבן מנופה
2 כפות שמרים יבשים - לערבב עם הקמח
1 כף סוכר
1 כפית מלח
1/4 כוס שמן - רצוי שמן זית
חצי כוס חלב
כ- 2 כוסות מים פושרים
1 ביצה - לא חובה

לערבב היטב את כל החומרים וליצור בצק רך וגמיש - להתפיח כרבע שעה +
לחלק לפיצות אישיות או פיצות משפחתיות גדולות - לשטח בתבנית עם נייר אפייה בידיים משומנות
לרוטב:
רוטב פיצה קנוי + קטשופ או לחילופין: רסק עגבניות + מעט שמן, מים, מעט סוכר, קטשופ ואורגנו
רצועות גמבה
רצועות עגבניות ללא הגרעינים
גבינה צהובה מגוררת
טבעות זיתים שחורים/ירוקים
אפשר להוסיף גרעיני תירס וטבעות בצל/פטריות/טונה

לאפות ב 180 מעלות כ 20 דקות בערך עד להתכת הגבינה והשחמת החלק התחתון (משתמשת בטורבו)



אוכל כשר >>
לצפיה ב-'הפיצה בהגדלה'
הפיצה בהגדלה
20/05/2009 | 10:48
1
21
לצפיה ב-'יאמי נראה כ"כ מקצועי'
יאמי נראה כ"כ מקצועי
20/05/2009 | 22:00
4
לצפיה ב-'מתכון: פרפה עוגת גבינה'
מתכון: פרפה עוגת גבינה
20/05/2009 | 10:56
1
14
פרפה עוגת גבינה

מרכיבים :
תערובת א´:
חפיסת גבינה
מעט תמצית וניל
6 חלמונים
2 כפות סירופ תירס בהיר או דבש או סילאן

מקציפים יחד

תערובת ב´:
2 שמנת מתוקה
שקית אבקת פודינג וניל
סוכר לפי הטעם

מקציפים יחד

תערובת ג´:
6 חלבונים
סוכר
מקציפים עד שלושת רבעי מהקצפה מלאה

מקפלים הכל יחד
מוסיפים שברים של עוגיות פתי בר טריות ופריכות

מקפיאים לאורך זמן

כל טוב
רונן
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'הרברונן, שמחה לראותך עימנו'
הרברונן, שמחה לראותך עימנו
20/05/2009 | 11:03
4
לצפיה ב-'מתכון: פאי גבינה ופירות ללא אפיה'
מתכון: פאי גבינה ופירות ללא אפיה
20/05/2009 | 10:57
3
לבסיס:
1 וחצי כוסות עוגיות טחונות היטב במעבד מזון או ע"י מערוך
חשוב שלא תהיינה חתיכות גדולות
6 כפות חמאה מומסת
מערבבים יחד
משטחים היטב לשכבה אחידה בתבנית פאי
מכניסים למקרר, ללא כיסוי עד סוף הכנת המלית

לגבינה:
250 גרם גבינת שמנת
1 פחית (400 גרם) חלב מרוכז
כפית תמצית וניל
גרידת תפוז אחד ומיץ מחציו
מקציפים במערבל ידני הכל יחד למחית אחידה
יש מי שלא יהיה לו מתוק מספיק, אז אפשר להוסיף סוכר לפי הטעם
משטחים בצורה יפה על הבסיס
מצננים לשעה במקרר

לפירות:
מסדרים פירות חתוכים בצורה דקורטיבית
ניתן לערבב אותם, לפני הכיסוי עם מעט ברנדי וריבה איכותית מומסת

כל טוב,
רונן
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מתכון: עוגת גבינה ומרנג ייחודית'
מתכון: עוגת גבינה ומרנג ייחודית
20/05/2009 | 10:58
8
מכינים 3 תחתיות מרנג שמקפלים לתוכן פיסטוקים או שקדים טחונים, בגודל של תבנית 24 או 26
מחלקים את התערובת לשני שליש ושליש, ולשליש מקפלים מעט קקאו הולנדי משובח.
נכון לעכשיו, יש 3 מרנגים ששניים מהם לבנים ואחד חום-שוקולדי

את זה ניתן להכין מראש ולשמור בכלי אטום היטב כמה ימים בטמפרטורת החדר ללא מגע שמש ישיר

מכינים תערובת רגילה של עוגת גבינה קלאסית
אופים חצי מהזמן שצריך לפי המתכון
מוציאים מהתנור ומעבירים לצינון בטמפרטורת החדר
כשמצטנן, מחלקים לשניים

חלק אחד מקציפים (כן, ממש כך) היטב
חלק שני מקציפים ומעבירים פנימה שוקולד מומס בכמות לא גדולה מדי (לא לאבד אווריריות)
מעבירים את שתי המאסות לשני שקי זילוף

להרכבה:
תחתית מרנג לבנה
לזלף בצורה של "קוצים" את ההקצפה השוקולדית
תחתית מרנג שוקולדית
לזלף כנ"ל את הלבנה
תחתית מרנג לבנה

מעל, לשים לסירוגין מיני טראפלס וכדורי מרציפן איכותי או כל קישוט אחר שאוהבים

כל טוב ,
רונן
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מתכון: גלילות בצק עלים עם פסטו וגבינה'
מתכון: גלילות בצק עלים עם פסטו וגבינה
20/05/2009 | 11:01
17
מרדדים בצק עלים למלבן
מורחים בנדיבות פסטו
מפזרים מעל גבנ"צ
מגלגלים לגלילה הדוקה
חותכים לפרוסות בעובי אצבע
מניחים עם החתך כלפי מעלה
מורחים מעל עם ביצה טרופה
אופים בטמפרטורה של 200 מעלות למשך 15 עד 20 דק'. זהירות לא לשרוף

טעים ומיוחד...

כל טוב,
רונן
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מתכון: לחמניות שום וחמאה'
מתכון: לחמניות שום וחמאה
20/05/2009 | 11:04
13
לבצק:
1 ק"ג קמח לחם
3 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר
3 כפות פטרוזיליה או שמיר או זעתר או אורגנו יבש
3 עד 4 כפות שום גבישי
500 מ"ל מים פושרים
1 חב' חמאה חתוכה בטמפרטורת החדר
2 כפות מלח

מערבלים ולשים במהירות בינונית 20 דקות
אין צורך להמתין להתפחה
מכינים לחמניות קטנות מהכמות
מורחים מעל בתערובת של חמאה מומסת ושום

לתנור, 200 מעלות, כעשרים דקות

כל טוב,
רונן
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קיש פטריות ובצל'
קיש פטריות ובצל
20/05/2009 | 11:22
58
קישים אישיים - פטריות ובצל - בתבנית שקעים/יוכי

בצק שק"מ

1 שמנת
1 מחמאה
2 וחצי כוסות קמח תופח

ליצור בצק רך ונעים מכל החומרים הנ"ל - לצנן במקרר לפחות ל 1/4 שעה.

לשמן תבנית שקעים ולרפד כל שקע בבצק מרודד כולל הדפנות (ליצור מעין כוסית)
לאפות כ- 8 דקות (אפייה לא מלאה)
להוציא מהתנור ולשפוך לכל שקע מלית  בכמות טובה...להחזיר לתנור ולאפות כ חצי שעה בערך עד להשחמה (בחום בינוני גבוה 180-200) .


המלית:
בקערה:

שני בצלים קצוצים ומטוגנים
חצי קופסת פיטריות פרוסות וחתוכות
חצי מיכל של שמנת מתוקה
2 ביצים
כחצי כוס קמח תופח
תבלינים: מלח, פלפל, א. מרק

יוצרים מכל הנ"ל בלילה לא סמיכה מידי ולא רכה מידי......יוצקים לתוך הקלתיות החצי אפויות ואופים שוב עד להשחמה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'פשטידה אישית - כרובית ותפו"א'
פשטידה אישית - כרובית ותפו"א
20/05/2009 | 11:35
2
26
פשטידה אישית טעימה שנוצרה משארית המלית של הבורקסים......

פשטידה אישית בתבנית מאפינס (סיליקון) - כרובית ותפו"א/יוכי

חצי כרובית נקייה וחתוכה לפרחים - לבשל במים למס' דקות עד לריכוך בינוני
2 תפו"א מבושלים ומעוכים לפירה
כף גבינ"צ, כף קוט'ג או גבינה לבנה
בצל קצוץ
1 ביצה גדולה
חצי מיכל שמנת מתוקה
מלח, פלפל, א. מרק פרווה
קמח תופח /פירורי לחם לקבלת מרקם אחיד וסמיך (לא קשה) - כשתיים שלוש כפות

מסננים את הכרובית ומועכים במזלג או במועך לחתיכותת גסות
מוסיפים בצל
תפו"א, קוט'ג, גבינה צהובה, ביצה, תבלינים, שמנת מתוקה ולבסוף את הקמח עד ליצירת בלילה סמיכה.

יוצקים את הבלילה לתבניות משומנות קלות ואופים  200 מעלות עד להתקרשות הבלילה.......תהנו, יוכי
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אשרייכםם איזה יופייי אשרייכם איזה שמחה שבועות'
אשרייכםם איזה יופייי אשרייכם איזה שמחה שבועות
20/05/2009 | 16:18
1
28
לצפיה ב-'בלי נדר אצלי לא יודעת מה החלטתי'
בלי נדר אצלי לא יודעת מה החלטתי
20/05/2009 | 16:21
14
בס"ד

בלי נדר בנתיים פיצות כמו יוכי

עוגת גבינה כמו יוכי

פשטידת תירס עם מקרונים

פשטידת פטריות עם  כל מיני גבינות

פשטידת רק גבינות

סלט ירקות

חג שמח כל בית ישראל ישועות טובות
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סחתיין על השרשור'
סחתיין על השרשור
21/05/2009 | 20:40
10
4
עכשיו אני בדילמה רצינית ..

איזה עוגה להכין לחג  ?
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'האמיני לי כל עוגת גבינה טעימה ומומלצת'
האמיני לי כל עוגת גבינה טעימה ומומלצת
22/05/2009 | 15:52
9
16
רק אל תשכחי להביא חתיכה לטעימה...חחח
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מתכון לבורקס תורקי לחג לשבת לכול מצב='
מתכון לבורקס תורקי לחג לשבת לכול מצב=
24/05/2009 | 01:11
8
43
הכנת הצורה איך שרוצים שבלול גדול  מחובר משלושים קטנים צינורות זה לאוך דוגמית מילוי הרולדה? איך שרוצים.
מריכיבים לבצק
1 ק"ג קמח
3 כוסות מים-מי ברז
1 כפית מלח
1 ליטר שמן. -רצוי קנולה.
אופן הכנה
מעבירים את כול המרכיבים לקערה של המיקסר-פרט לשמן-
מערבבים במהירות איטית  5 דקות-עד לקבלת בצק רך לא דביק-תמיד יש אפרות להוסיף מעט קמח או הפוך מים לצורך  -
הבצק מוכן לשים קצת עם היד רק דקה- על מגש גדול או 2 יוצקים את השמן- יוצרים כדורים במשקל של 70-80 גרם-
משטים מעט את הכדורים-רוצים שבלול מכפילים את הכמות עד 300 גרם  ואיך שנוח-העובי מתבקש 50 ס"מ-
מעבירים את הכדורים או הצורה שרוצים בצק לאורך- ל-מגד על השמן-מסדרים אחד ליד השני- מניחים בצד את המגשים  לזמן של שעה-וחצי זה  רצוי מקום לא ליד חלון כדי למוע יובש-טיפ אפרי לכסות בבבד רשת--כאן השמן נותן רק את המגע החיצוני ולא יותר-
(יתר השמן ישמש למטרה אחרת)  הכנת הבצק לא מחייב רידוד הרבה עם היד כך השמן מקבל טוב את הבצק-כן גם עלה גדול ניתן לפתוח עם היד לאט לאט זה עם האצבות-

מלית- קלה שלי מרוקאית=
400 גרם גבינת ריקוטה
100 גרם  בולגרית חצי מלוחה
1 חלבון מוקצף
1 כוס כוסברה
1/2 בלק קצוץ
תבלין-קורט מלח -קורט אגוז מוסקט קורט טימין יבש טרי-מכול זה כמות כמו רבע כפית.-1 ביצה טרופה עם כף מים להברשה.
הכנת המלית
מעבירים לקערה את את הגבינות מערבבים בעדינות מוסיפים את הכוסברה והתבלין לזה מקפלים את החלבון מוקצף-
הלאה ממלאים את הצורה שרוצים  במעט מהמילוי לתת שווה בשווה כמות המילוי- מרפדים תבניות בנייר אפייה מעברים את הבורקס- ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות זמן האפייה 20 דקות -מברישים לפני עם הביצה הטרופה-
ואם רוצים בתנית מעגלים את השבלול לצורה הנוחה-בהצלחה חני  מתכון לבצק זה גם באתר YNT

-
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'וכך נראה הבורקס חתוך כדי'
וכך נראה הבורקס חתוך כדי
24/05/2009 | 01:14
6
29
לצפיה ב-'גביניות מעט מתוקות מבצק שמרים'
גביניות מעט מתוקות מבצק שמרים
24/05/2009 | 01:51
5
32
בצק שמרים פרווה מתאים לכול דבר מילוי מתוק חצי מתוק לא מתוק מומללץ--בצק לכול מטרה גם למילוי בשר ירק
מרכיבים לבצק
1/2 ק"ג קמח-מנופה
1 שימרית  או 25 גרם שמרים טרי-
5 גרם מלח
300 מל"ג מים פושרים -או חצי חלב חצי מים              (  כאן זה חצי חצי< מהול מים וחלב)
140 גרם מרגרינה
100 גרם סוכר
3 ביצים
+ חצי כוס מים פושר-להכנת -ראש" העיסה"_70 גרם קמח
מלית מעט מתוק
1 קוטג'
150 גרם גבינת ריקוטה
1 חלבון מביצה גדולה מוקצף-את החלון שומרים להברשה
1 כף אבקת סוכר+ קורט מלח קורט אגוז מוסקט
1/2 פטרוזיליה או מכול עלה שרוצים סלרי מנגול הכול
חלמון  + 1 כף גדושה של אבקת סוכר+ 2 כפות מחמאה-או חמאה מומסת- מערבבים הכול לבלילה וזה להברשה לפני האפייה כאן המתוק מודגש-ולא חובה אפשרי רק חלמון תמיד-

-אופן הכנה
מכינים את ראש העיסה זה מעברים את השמרים ואת הקמח לכוס רחב או קערית קטנה  נותנים להתפחה אפרי לכסות.
ל-קערה של המיקסר מעבירים את הקמח הסוכר מלח-טיפ של קרין גורן ממיסים את המררינה עם המים או החלב מהול- רק כדי שזה יהיה פושר והשמן מומוס- מוסיפי את הנוזל לקערה של היקסר ללב המרכיבים מוסיפים את העיסה ולשים במהירות נמוכה עד 5 דקות-ןעד שמתקבל בצק רך וגמיש לא דביק- מסירים מהמיקסר לשים דקה  כדי לאחד אם יש צורך גם כאן מוסיפים את הקמח-
מכסים את הערה כן של המיקסר  עם ניילון ניצמד-(למי שיש טאפור עוד יותר טוב) נותנים להתפחה להחפת הנפח--.
מכינים את המילת
לקערה מעבירים את פרט חלבון המוקצף -מערבבים ואז מקפלים את החלבון-מכינים -את הבצק מרדדים ופותחים לעלה חותכים ריבועים ונותנים צורה של מעטפה     ממלאים עם כף   מהמלית- וחותכים עם סכין בלב המעטפה-או מכינים את המעטפה ואז ממלאים וחתכים חתך קטן לארך כול צורה ניתן להכין מברישים מהבלילה מניחים לעוד זמן של 6-7 דקות התפחה קלה-ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות- לזמן של 20 דקות  ניתן לתת גם טורבו רבע שעה-בהצלחה חני חג שבועות שמח
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'משהו עם פירה בציפוי ירק כדי כדורים לכול מנה.'
משהו עם פירה בציפוי ירק כדי כדורים לכול מנה.
24/05/2009 | 02:05
4
22
כך זה קל גם להכנה וגם בננות קטנות יכולות להכין
פשוט מכינים פירה מתפוח אדמה של דזירה
מכינים גזר מגורר
חסה קצוצה דק
גמבה מגורר
כול מיני תבלינים -קימל שלם-קץ שומשום  טימין הרבה אפשרויות-
עכשיו לירק חובה להכין אותו בתבלינים שלו כמו לנכנת כול סלט-פשוט הכול
כך לימון מלח מעט שמן לפי צורך
פשוט קל עם יד רטובה מגלגלים כדור וטובלים בירק שרוצים שאוהבים- מגלגלים וכך מנילים להתקרר לפני הגשה מוציאים
וכך יש לנו גם פירה וגם ירק-אגב מומלץ לשומרי משקל!!! אם רוצים מתאים לכול אירוח.
בהצלחה חני-אם רוצים עוד לרשותכם תמיד. בשאלה בהכנה...
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'המשך כמה דברים כאן שבלול בורקס תורקי בתבנית'
המשך כמה דברים כאן שבלול בורקס תורקי בתבנית
24/05/2009 | 02:13
3
32
בעזרת  השם מחר אכנס לתת עוד מתכנים שבוע טוב לכולם. כאן שבלול בורקס בתבנית  מיוחדת ואותו בצק ענק
רק מבקשת סלילה והיא בדגש
חובה  להוסיף למתכון 3 כפות חומץ הדרים או כול חומץ חובה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מבצק יקר פשוט וקל של יוכי'לה'
מבצק יקר פשוט וקל של יוכי'לה
24/05/2009 | 02:20
2
29
כמה רודות באמריקה הם פשוט לקקו את האצבעות סיפרתי שזה בצק של מופלטה והם שמחו..............
כן מכולם גם ניתן להכין משהו
הבצק של אחות של יוכי'לה הפופולרי והכי קל תענוג.
כן במילוי בוטנים אגוזים עיסה טעימה   מחר בלי נדר אתן את המית הבצק בבלוג של יוכילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עוגיות כך לבוקר טוב- '
עוגיות כך לבוקר טוב-
24/05/2009 | 02:26
1
28
מתכון קל וטעים בבלוג שלי אשר זנחתי קצת?
זה הולך עם ירקות וכאן ללא דבר רק ביצה וגרגרי קימל שומשום
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קינוח קרם עם גבינה בטעם חלב קוקוס ופרי....'
קינוח קרם עם גבינה בטעם חלב קוקוס ופרי....
24/05/2009 | 13:22
22
קינוח קל להכנה קינוח  זה אם ולא הכול גבינות אז כך מוגש כמנה אחרונה יפה. טוב הרבה סידן טוב.

למרכיבים
1 כוס חלב קוקוס
600 -גרם גבינת ריקוטה- חשוב קרה ומפוררת קלות
או תחליף קוטג'  3 גביעים.
1 ספל -מג של תות שדה חתוך לקוביות
1/2 ספל של אוחמניות מסוכרות-או כול פרי אחר מסוכר      ( טיפ כאשר הפרי המסוכר לא נוח לתוספת אז פשוט משרים אותו במיץ
                                                                                 כול מיץ התואם צבע הפרי חשוב לסננן לפני הוספת הפרי)
1 מיכל שמנת מתוקה מוקצף עם 2 כפות אבקת סוכר.
אופן הכנה

מעבירים לקערית את הגבינה יוצקים על זה את חלב הקוקוס משרים לשעתיים- אם ממהרים גם שעה טוב- ל-העביר לקירור במקום הכי קר במקרר זה למטה= מוציאים מהקירור מסננים בעדינות ללא ערבוב- מכינים גביעים עד 5 מנות ניתן להכין מזה- לכול גביע כוס מוסיפים  חצי גובה כמות של  הקרם לזה מוסיפים את הגבינה כמות  של חצי גביע מוסיפים את התות מעל ושוב מעט מהגבינה מעל הפרי המסוכר מעבירים לקירור לפני ההגשה-טוב ניתן תמיד לנגב את האדים של הקירור לפני הגשה.
בהצלחה חני ומעט נענע לקישוט- שוב כול פרי העונה ניתן כתחליף במקום התות שדה יש היום בגלל הרבה חממות
המצלה מנגו שילוב טעים.

אוכל כשר >>
לצפיה ב-'וואי, וואי איזה יופי חני, נ ה ד ר!'
וואי, וואי איזה יופי חני, נ ה ד ר!
25/05/2009 | 06:45
8

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ