חברים יקרים, מה שלומכם? מריחים את ריח

יוכי68

New member
חברים יקרים, מה שלומכם? מריחים את ריח

הגשמים......איזה כיף. שרשרו מרקים טעימים ליום חורפי עתידי
 

יוכי68

New member
מרק בתוך מרק - הרברונן

מרק בתוך מרק/הרברונן למרק הכתום: לטגן שני בצלים חתוכים גס ב 50 גרם חמאה ומעט שמן זית להוסיף קוביות משלושה גזרים, שני תפ"א וכמה בטטות שמנות לאדות על אש נמוכה כחצי שעה להוסיף מים רותחים כדי כיסוי ועוד 2 ס"מ לתבל ב: מלח, פלפל שחור, שבבי שום, קינמון, כורכום, פפריקה מתוקה, כמון ומעט א' מרק ומעט אגוז מוסקט טחונטרי לבשל לפחות שעה וחצי לטחון היטב בבלנדר סטיק להקרים עם מעט שמנת יוצא סמיך מאוד ומאוד ארומטי למרק הכתום: לטגן שני בצלים חתוכים גס בשמן זית עם 2 שיני שום להוסיף קוביות משני תפ"א להוסיף מים להוסיף 3 קופסאות שימורים של אפונה גרגרים, מסוננות מלח, פלפל שחור, טימין יבש, רוזמרין יבש ומעט אבקת מרק עוף לבשל חצי שעה ולהמשיך כמו המרק הקודם לקרוטונים: קרצתי צורת לבבות מפרוסות חלה יבשות משבת וטיגנתי בשמן זית בו טיגנתי קודם קימל לרצועות בטטה: קולפים בקולפן בטטה לרצועות מטגנים בשמן זית עד הזהבה ומייבשים להגשה: מוזגים מרק כתום באמצע יוצקים מצקת של מרק ירוק בזהירות. נוצר עיגול בתוך עיגול במרכז העיגול הפנימי את הקרוטון לידי שתי רצועות בטטה ומעט מעט פטרוזיליה קצוצה דקדק שווה שווה כל טוב, רונן
 

יוכי68

New member
מרק כופתאות טעים

מרק כופתאות/יוכי כופתאות: 500 גר' קמח מצה 4 ביצים שלמות 2 כפות שמן מלח, פלפל, א. מרק מים - "כמה שנכנס" - עד ליצירת בצק נעים ליצירת כדורים , כדאי שיהיה רך כי לאחר מס' דקות המים נספגים (להתחיל ב2 כוסות מים ולהתקדם בהתאם......הבעייה שאני לא מודדת אני שמה את הקערה תחת הברז ומיד מערבבת עד שמתקבלת לי עיסה טובה) למרק: 2-3 גזרים מקולפים וחתוכים לשניים 1 קישוא מקולף וחצוי 1 בצל מקולף שלם כמה גבעולי כרפס 2 תפו"א מקולפים וחצויים לבשל את כל הירקות עד לריכוך........למעוך גס ולהוסיף מים עד כדי 3/4 סיר בינוני-גדול........להביא לרתיחה. להוסיף מלח, פלפל, א. מרק, מעט כורכום. להכין כופתאות בעזרת הרטבת הידיים, כל כופתאה בגודל של כאגוז.....להכניס למרק החם ולכסות חלקית........הכופתאות תופחות מאוד וצפות......עוד כמה דקות של בישול וסיימנו......לשובע. אם את רוצה את המרק בשרי כמובן שניתן להוסיף חלקי עוף או בשר ולבשל היטב לפני הוספת הכופתאות.
 

יוכי68

New member
מרק ירקות מקומח

מרק ירקות מקומח/יוכי מרק שמזכיר לי את הילדות בשיעורי כלכלת בית........... בסיר רחב וגדול: לחמם כמה כפות של שמן/ 2-3 בערך לטגן בשמן בצל חתוך לרבעים במיוחד לילדים שלא אוהבים בצל וניתן להזיזו הצידה/ מי שאוהב עדיף קצוץ. להוסיף כרפס חתוך דק כולל הגבעולים והעלים – להמשיך לטגן להוסיף 3-4 גזרים חתוכים לקוביות להוסיף 2 קישואים חתוכים לקוביות להוסיף 1/4 כרובית חתוכה לפרחים בינוניים להוסיף 2 תפו"א גדולים – קוביות את כל הירקות לערבב ולאדות היטב....להוסיף תבלינים: מלח, פלפל שחור, כורכום, פפריקה מתוקה, מרק עוף ולהמשיך לערבב... לירקות יש להוסיף 3 כפות קמח (תלוי בגודל הסיר) ולערבב היטב... להוסיף מים רותחים (מקצר את הזמן) ולערבב... לבשל ולטעום – לתקן את התיבול במידת הצורך... עם הבישול המרק מסמיך .....לא לרכך יתר על המידה את הירקות.........טעים! כמובן שניתן להוסיף: איטריות/אורז/קוביות סולת/וכדו'
 
../images/Emo221.gifמרק עדשים

כוס עדשים כתומות שטופות בצל אחד קצוץ דק 3-4 גבעולי סלרי קצוצים 2 גזרים מגורדים פלפל שחור מלח אבקת מרק בסיר לחץ לאדות את הירקות להוסיף את העדשים והתבלינים להוסיף מים כדי כסוי ועוד 2 כוסות אחרי שהכל רותח להוסיף חופן של אורז לבן לא שטוף לסגור את הסיר ולבשל כ-1/2 שעה בתאבון
 
../images/Emo221.gifמרק עגבניות עם אטריות- פירגה

מרק עגבניות ואטריות מאת:פירגה בצל גדול קצוץ 2 שיני שום קצוצות 3 כפות שמן קנולה כף וחצי קמח רגיל קילו עגבניות בשלות- קלופות בלי גרעינים חתוכות לקוביות קטנטנות-רצוי להעביר במג'ימקס או קופסה גדולה=800 גרם של עגבניות מרוסקות כף רסק עגבניות כף גדושה קטשופ כף אבקת מרק עוף 3-4 כוסות מים מלח פלפל שחור אורגנו כפית סוכר לטגן בשמן את הבצל עד שיהיה שקוף. מוסיפים שום ומערבבים להוסיף קמח ולבחוש עד שייספג בשמן. מוסיפים עגבניות ומערבבים דקה. יוצקים נוזלים ומערבבים כל הזמן. מוסיפים תבלינים ומרתיחים. אפשר להוסיף מים מבשלים על להבה נמוכה כ-20 דקות טועמים ומשבחים מערבלים את התכולה במוט חשמלי לפני ההגשה: אפשר להוסיף שמנת לבישול בכמות שרוצים עד למיכל שלם או--------... מוסיפים אורז/אטריות שבושלו תחילה או-. שמנת של פעם –כל אחד ישים כרצונו. תהנו.
 
../images/Emo221.gifמרק בצל טעיםםם

מרק בצל צרפתי החומרים: 4-5 בצלים גדולים פרוסים דק 50 גרם חמאה 1 כף שמן זית 1 כפית מלח 1/2 כפית סוכר חום 3 כפות קמח 2 ליטר ציר בקר ½ כוס יין לבן יבש מלח, פלפל שחור טחון 1 כף חומץ בלסמי להגשה: מעט גבינה צהובה מגוררת קרוטונים למרק אופן ההכנה: בסיר עמוק ממיסים את החמאה ולאחר מכן מוסיפים לה את כף השמן, מוסיפים גם את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהבצל הופך לשקוף, לאחר מכן מגבירים מעט את האש ומוסיפים תוך ערבוב את כפית מלח והסוכר החום, מורידים את האש לנמוך וממשיכים לבשל עד שהבצל מקבל צבע חום-זהוב בערך כ- 30 דקות או קצת יותר, לאחר מכן מוסיפים תוך ערבוב 3 כפות קמח, ולבשל עוד 3-4 דקות. להוריד מהאש ולהוסיף את ציר הבקר ו-½ כוס יין ולתבל במלח ופלפל לטחון את המרק בעזרת בלנדר ידני בכמה פולסים על מנת ליצור מין מרקם אחיד אך בו זמנית ישארו חתיכות של בצל (למי שלא מעוניין בכך זה לא חובה). לבשל כאשר הסיר מכוסה חלקית, על אש קטנה, במשך 40-30 דקות. להוסיף כף חומץ בלסמי ולתקן תיבול. הגשה: מניחים בתחתית הצלחת קומץ של גבינה צהובה, מעל מוזגים את המרק החם ומפזרים קרוטונים למרק ומגישים. יאמייי
 

cial 1

New member
בקרוב זה יבוא חברה ינוסה הצרפתי תודה../images/Emo24.gif

נשמע טעים ואני כך אוהבת מרקים בע"ה אני אכין וגם מתאים לערב בימים קרים עוד מרק שאני אוהבת זה המינסטרונה חולה על זה מאוד מכינה לפעמים בחורף אז גם אני אתן בלי נדר לשרשור מרקים כדי אוהבת אותך את יוכילה בכלל גם לחברות החסרות כאן מבקשת שתכנסו להתחממם יחד באהבה שלנו למתכונים המדהימים הגדולים הקטנים..... תודה לך ולוכילה על המתכונים של המרקים מחממי הלב. למה ציינתי המוממה התמונה נכסה גדולה של העוגה האחרונה אני ציינתי שאני שולחת גולשת מוסרת תמונה מתכונים שלי ואני מעתיקה את התמונות בגדול הם נהנים וגם תהנו גשם יורד ברגעים אלה ובגדול יתברך החורף אמן לילה טוב חני
 

cial 1

New member
מרק שועית יבשה סמיך פיקנטי

למרק מקסיקני מרוקאי יש טעם של עוד ומחמם בחורף לכול אחד- לכמות של 20 איש בבולים זה הספל הצרפתי מרוקאי - קערית מרק למרכיבים עצמות של עוף לטעם עד 300 גרם מכינים ציר מרק מזה עם מלח לבד- חצי כפית עם הוספת מים עד 1 ליטר- זה לציר מרק שומרים בצד את הציר קר- מרכיבים למרק 650 גרם שועית יבשה לבנה מהזן הגדול-משרים כול הלילה לפני במים מכוסים- 1/2 כוס שמן קנולה מכוס חד פעמי 2 עגבניות טריות מגורדים טוב 3 רסק עגסניות קטנות 1 פלפל חריף צ'ילי קצוצה דק--1 בצך גדול קצוץ דק+ 4 שני שום גם קצוץ דק 2 פות מרק עוף 1 כף גדושה של קמח 3 כפות מיץ לימון טבעי 5 זיתים צימוק תחנים טוב 1/2 כוס כוסברה תחון או קצוץ דק תבלין נילווה 1/2 כפית טימין יבשה 1 כף שטוחה של פפריקה 1 כפית כורכום אופן הכנה לסיר גדול ועמוק מוסיפים שמן את הבצל והשום מטגנים קצת מוסיפים את העגבניות המגורדות הרסק הציר של המרק עצמות כול התבלינים מרק עוף מוסיפים את השועית מוסיפים מים עוד ליטר עד שהשועית מכוסה טוב-מבשלים עד 50 דקות על חום אש נמוכה מאוד מוסיםים א הכוסברה- מותיאים מהשועת עד 1 כוס תוחנים או מועכים לזה מוסיפים את הלימון והקמח מערבבים מחזירים לסיר עם הזיתים גם -מלה הזיתים בסוף כדי שיעשיר את הטעם וגם לא לתת מרירות- מוסיפים עוד 30 דקות גם על אש נמוכה תמיד כאשר הכול עם מרקם סמיך זה מוכן יש לבדוק את השועית היא רכה הכול מוכן- תמיד ניתן להוסיף מים מעט כמובן- למה לא מבשלת יחד את העצמות זאת כדי לקבל את המרקם של המרכיבים וללא דבר אחר- בהצלחה חני תמונה תגיע אחרי מיד.
 

cial 1

New member
כאן הסיר של מרק שעועית שועית

לא אהבתי איך המתכון מוארך? הפרדתי כך גם מנהלת יוכילה יכולה לצרף הכול יחד במאמרים מזמן לא ידוע לי על המאמרים סיר משפחתי וטעים גם כמנה משביעה עם לחם חי קלוי מה לא ליד חני
 
מרק חומוס

שלום אני חדשה כאן ויש לי מרק מדהים לחורף אז בלילה להשרות גרגירי חומס ,למחרת לבשל אותם עם מים עד כיסוי , בסיר אחר לטגן שום קצוץ כ7 שינים להוסיף כף וחצי פפריקה ואם רוצים גם חריפה,2 כפות גדושות רסק כמוןוחצי כף אריסה ומים לתת רתיחה אבל שלא יהיה סמיך מאוד בסיר חומוס שהתבשל לרסק את החומוס(עם הכלי של הפירה)וא להוסיף את הרוטב האדום ולתת רתיחה להגיש עם לימון ולחם לבן( אצלנו מפוררים את הלחם בתוך המרק עם הרבה לימון)בתאבון
 

cial 1

New member
חחחה הסיר עם השועית הכי מחמם../images/Emo97.gif../images/Emo71.gif

 
למעלה