° שרשור עוגות דבש לראש השנה....

חנהפ

Active member
איזה נוזלים?

את מתכוונת למים עם הסודה לשתיה? אותם מערבבים עם החלמונים
 
כושית דבשית עם סירופ מייפל של פריגת היקרה

כושית דבשית עם סירופ מייפל ל ה י ט ל ר א ש ה ש נ ה חשקה נפשכם בכושית בטעם דבש? טוב,אז היא לא דומה לעוגות הדבש המוכרות, אבל בכל זאת יש בה משהו. משהו שמזכיר ומרגיש את טעם הדבש שמשתלב נפלא בטעם השוקולדי שלה. העוגה עסיסית כל כך כאילו הכנתם עוגת פאדג'. המצרכים בקערה: כוס אבקת קקאו 2 כוסות קמח שקית אבקת אפיה כוס סוכר 2 ביצים 3/4 כוס דבש נוזלי כוס שמן לערבב היטב ולהוסיף: 1/4 1 כוסות מים רותחים לערבב היטב לתערובת אחידה לשמן תבנית 24 ולצקת את הבלילה הנוזלית אפיה בחום 175 כ-40 דקות ויש לבדוק כרגיל בשיטת הקיסם. אם אחרי שעה העוגה עדיין נוזלית ורכה ,יש לכסותה ברפיון בניר כסף ולאפות עוד כ-10 דקות או עד שמוכנה.
 

pirge

New member
רות,תודה שהבאת את המתכון לכושית בדבש.חוויה ש

של עוגה. תודה רבה
וערב טוב
 

ורד70

New member
לא יודעת איך עושים קישור-אבל יש עוגת דבש שרצה

בפורום האוכל שלאירן-עוגה מאוד מוצלחת ,טעימה, רכה - חבל"ז. תנסו.
 

ורד70

New member
בדיוק זאת - עוגה מומלצת מאוד-אתמול אפיתי אותה

בתבנית סיליקון-טעימה מאוד-רכה-קלה להכנה-חבל"ז.
 
עוגת תפוחים בטעם של עוגת דבש בלי אף טיפת דבש

שמתי לב שיש כאן בנות שנתנו מתכונים לעוגות תפוחים, אז הנה אחת ממש קלה ונחמדה, מאחותי. עוגת תפוחים כמו עוגת דבש בלי דבש. חומרים: 2 וחצי כוסות קמח 2 כוסות סוכר 1/5 כפית סודה לשתייה. 1/4 כפית מלח 1 שקית א.אפייה. 3/4 כפית קינמון 1/2 כפית ציפורן טחון. את כל החומרים האלו מערבבים יחד ומוסיפים להם: כוס וחצי רסק תפוחים ו/או 3 תפוחי עץ מגורדים. 1/2 כוס מים. 1/2 כוס שמן. 2 ביצים שלמות. מערבבים הכל יחד, מעבירים לתבנית ואופים 1/2 שעה בחום בינוני. הערה של אחותי: אחרי שהעוגה בתבנית אפשר להוסיף לה שוקולד מריר מגורד. בתיאבון ושנה טובה ומתוקה.
 

cial 1

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifעוגיות לחגים הבאים עלינו לטובה../images/Emo41.gif

 

cial 1

New member
כן מתכון לרולים עגיות בצק עלים הרבה מתוק

ביסים חתיכות עוגיות הכול בה במילוי מתוק לחגים משביע וטעים אפשרי להכין סלסלות גם ואלה הם גם כרוכייות המתכון מאתר מתוק ברשת אבל הציון שלי על הדרוג היחודי בלעדי לי למרכיבים 1 חבילה של בצק עלים 1ביצה להברשה 1/2 סוכר 1/2 מים- אלה יבוא לזיגוג קל ריבה למריחה כול טעם אפשרי קצת מדוללת במים --לחצי כוס עד 4 כפות מים למילוי 500 גרם פרות יבשים כך צימוקים משמשים דובדבנים צמרים הכול חתוך לקביות קטנות מאוד גם קצוץ 250 גרם אגזי מלך מעורב עם בוטנים קצוצים גס אופן הכנה לקעה מעבירים את כול תערובת של המלית מערבבים מוצאים את הבצק עלים חותכים חתיכה מרובעת לעלה - לגודל של אורך 8-סמ וגם שווה לרוחב 8 על ניר אפייה לעבוד על העלה למרוח מהריבה ממש שיכבה דקה על כול העלה לא להגיע עד הקצה של הבצק (יש לערבב את הריבה עם דילול מים כמו שצו"ל זאת שאנו לא רוצים הרבה מתיקות וזה שומר גם כך על המילוי) מפזרים כמות נדיבה מהמילוי ולגלגל לסגור קצוות להעביר לתבנית בתבנית יש לתת חיתוך לצורה של חתיכה זאת כאשר הרול מוכן לכך לחזור על שאר הבצק וזאת שהוא במקרר כול רול שמכינים הבצק יוצא מהמקרר שומר על הבצק להיות בכוח הגמישות ובכלל. להבריש עם הביצה הטרופה טוב לפני העברת התבניות לאפייה. להעביר את התבנית לתנור שהוא מחום מראש לחום של 180 מעולת זמן האפייה עד 20 דקות יש להזהיב אופן הכנת הזיגוג בכלי קטן סיר קטן מעבירים את המים וסוכר ונותנים לזה להיות סירופ סמיך יוצקים מעל העוגיות בעוד הם קצת חמים לא מחייב או אבקת סוכר כתחליף-אבל השנוי תמיד מוסיך עוגיות אלה כמובן נשמרות לתקופה טובה במקפיא- בהצלחה חני שנה טובה
 

cial 1

New member
שטרדל צמה קל להכנה

חבילה של בצק עלים לכמות של 2 צמות כאלה-------גדש ניתן להין גם עם בצק שק"ם זאת כאשר הוא מרודד דק וקר מאוד מרכיבים 1 חבילה של בצק עלים---------או על פי החירה בצק שק"ם 12 תפוחי עץ מעורב גרנד וחרמון והם חתוכים לקוביות קטנות מאוד 100 גרם חמאה-או מחמאה מתאים מאוד 100 גרם אבקת סוכר 1 כף גדושה של סוכר חום תבלין נלווה 1 כפית קינמון 1/2 כפית זנגביל יבש על הקצה של הציפורן מלח ביצה טרופה להברשה אופן הכנה למלית על סיר קטן או מחבת מעבירים את כול המרכיבים של המילוי אבקת הסוכר התפוחים התבלין החמאה הטיפונת מלח על חום נמוך לעבוד לערבב הכול בעדינות לתת בישול של 10 דקות זאת כאשר הסוכר החמאה נבלעים לתערובת. יוצר כך תערובת מעט סמיכה מיחים בצד לצנן טוב מוצאים את הבצק מהמקרר מחלקים לשני חלקים כמות לשניים צריך פה מחזירים חלק חצי מכמות הבצק למקרר על משטח נוח פותחים לעלה שווה אורך ורוחב מהמידה שקיים בבצק מתחילים משני הצדדים של הבצק לחתוך רצועות לבוא עד לאמצע העלה להשאיר כמו שביל למילוי כמובן די רחב מדוד שווה משני הצדדים -בלב העלה מהקצה ועד לקצה השני מעברים יוצקים מכמות המילוי והוא מתחלק לחצי כמות גם -מתחילים לזגור רצועה מעל רצועה לבוא בצמה סינית ממש להכניס טוב רצועה לתוך הקצה של הבצק מצד סמאל לימין נכון דומה קצת לשתי וערב אבל צה מתקבלת פה- לקפל את הקצוות להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה להבריש את המאפה וכך לשני להעביר לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות זמן האפייה עד 25 דקות כאשר מזהיב טוב זה מוכן בהצלחה חני חג שמח
 

cial 1

New member
סנרול שושנים והדרכה קלה ממני לחגים

מתכון לסנרול שושנים קצת שונה בצק זה מאים לכול מילוי פרג לבד הכול מה שרוצים מאוד מוצלח גם מאתר מטענים שדרוג שלי והוא רק קינמון וסוכר דמרה ומעט סירופ שוקולד מרכיבים לבצק 1 כף שמרים יבשים 200 מ"ל חלב פושר או חלב סויה 100 גרם מרגרינה-או חמאה( אני הכנתי עם מרגרינה) ורכה 100 גרם שמנת חמוצה במקום פה חלב סויה גם 2 חלמונים 3 כפות סוכר קורט מלח-------------1 ביצה טרופה להברשה למלית 1 כף גדושה של קינמון סירופ שוקולד של הגלידות(-תחליף לסירופ מייפל בבקשה-ואז גם וניל אפשרי במקום הקינמון) 3 כפות שמן קנולה+ 3 של מרגרינה מוממסת לשלב יחד להברשת הבצק 6 כפות סוכר דמרה זיגוג קל 50 גרם מחמאה או חמאה+ 40 גרם אבקת זוכר עם 5 כפות חלב סויה-או חלב רגיל לפרווה אופן הכנת הבצק מעבירים לקערה של מעבד המזון את הקמח מנופה מוסיפים את שאר המרכיבים מערבבם מוצאים מהקערה ו... ללוש קצת על הבצק להיות גמיש קל יש לכסות לתת התפחה להכפלת הנפח את הבצק המוכן מחלקים לשני חלקים- מרדדים לרוחב וארך בעובי של 2.5 סמ פותחים לעלה על מברישים עם השמן מהול במרגרינה מעברים עם הפיה של פקבוק הסירםפ שוקלד קצת מעל העלה כמה שורות לאורך וזיגז מפזרים חצי מכות הסוכר דמרה והקינמון מגלגלים לקיפול פנים לרול יפה וחותכים מהרות כול חתיכה בורחב של 3.5 סמ די גדולה הפעם וזה הסנרול וזה הצורה של שושנת העמקים שלי מעברים לתבנית מרופדת בנייר מברישים עם ביצה טורפה אפייה ובסידור אחד רחוק משני במן האפייה הם נותנים עוד נפח-זמן האפייה עד 30 דקות לחום תנור שחומם מראש ל-200 מעלות בהצלחה חני יש כאן ממני מיני סדנה ניתן להקפיא ללא הזיגוג אחרי האפייה יש להעביר לכלי קטן את המרכיבים של הזיגוג להסמיך על חום נמוך להכין יש מתקבל מרקם חלק וסמיך זה מוכן יוצקים מעל השושנות
 

cial 1

New member
והם בתבנית חתוכים לשושנת העמקים?

מודגש לאלה שרוצים ללמוד וגם לאפות ואיך השלבים החשובים מאוד ממני חני באהבה
 

cial 1

New member
נעלם השרשור של אוכל ארוחות לחג../images/Emo11.gif../images/Emo2.gif

 

cial 1

New member
פיצוי קטן לשרור אוכל לחג סלט תפוח ומגו

ממש קל ובריא למי שאוהב מנגו ותפוח גרנד סלט קל מתאים לחג ובכלל לאירוח מרכיבים 3 תפוחי עץ גרנד ירוק גדולים 1 מנגו גדול או 2 גדולים מיץ משני לימונים קורט מלח-חצי כםית אבקת סוכר לחתוך את הפרי לרצועות לתפןח להשאיר קצוות קליפה לערבב בצלוחית שקועה את הלימון הסוכר וקרט מלח ולהגיש סלט זה מכנים רק לפני ההגשה בזמן קצר אלמת להכין מראש יש לתת רק מי לימון על התפוח ולהשאיר בצד עד להגשה מערבבים עם המנגו גם את המנגו ניתן לחתוך לפני ולשמור במקרר ואז לחד+ ניתן להוסיף עלי חסה קצוצים מעל וטבולים ברוטב וינגרט חג שמח מחני ושבת שלום ממני
 

cial 1

New member
מעקודה חצי מרוקאית חצי איטלקית

על בסיס הרבה חצילים ומוצרלה קצת כן זה ליום חג חלבי או לכול מצב טוב בעזרת השם בצאת השבת אתן מתכון קל למאפה הזה מתכון של אחותי היקרה צילום שלה גם אני מכינה אותו הדבר אין לי בעיה וגם לכם באהבה שבת שלום לכולם חני
 

יוכי68

New member
חני, איזה יופי של שרשור והדגמות מאירות עיניים

בדיוק אתמול הכנתי שטרודל תפוחים, אך התאכזבתי מהבצק - זהו בצק ללא מרגרינה או חמאה ויצא די יבש...אין כמו בצק עלים או שק"ם לשטרודל.
 
למעלה