° שרשור עוגות דבש לראש השנה....

יוכי68

New member
שרשרו לכאן את כל העוגות המתוקות שלכם

ובהן יכול להיות אחר מסימני החג: תפוחים, דבש, רימון, תמר, גזר ושאר ירקות - ויש עוגות כאלו....אז קדימה לעבודה! ותודה לרות על פתיחת השרשורים לקראת החג הקדוש הזה.
 

יוכי68

New member
עוגת תפוחים סילאנית של פירגה

עוגת תפוחים סילאנית בחושה ועסיסית במיוחד/פירגה המצרכים בקערה גדולה: 4 תפוחי עץ "גרנד" קלופים וחתוכים קוביות גדולות 100 גרם צימוקים ואגוזים קצוצים גס ואפשר לשלב קיצוצי תמרים יבשים. כף קינמון 3 כפות יין אדום מתוק רבע כוס סילאן או דבש 2 ביצים שלמות כוס סוכר כוס שמן 2 כוסות קמח רגיל – ועוד 2 כפות. שקית אבקת אפיה שקית סוכר וניל. לערבב הכל בכף. (העוגה בחושה) לשמן תבנית 24 ולצקת את הבלילה. לפני האפיה-לזרזף 2 כפות סילאן על פני העוגה לאפות בחום 175מעלות כ-35 דקות או לפי הצורך לבדוק בעזרת קיסם עץ. לקרר היטב לפני הפריסה. רצוי להכינה יום לפני ההגשה. העוגה יוצאת מאד לחה ונימוחה ואין צורך להרטיבה. "טיפ" 1. ניתן לחמם מעט ולהגיש עם כדור גלידה וניל דובדבנים. תהנו
 

יוכי68

New member
פאי תפוחי עץ טעים וקל

פאי תפוחי עץ/יוכי מכינים בצק פריך : כוס מידה 240 מ"ל 1/2+ 2 כוסות קמח 1 א. אפייה 2 ביצים 200 גרם מחמאה (חבילה) 3 סוכר וניל או כף סוכר + מעט תמצית וניל ליצור מכל הנ"ל בצק פריך (לא ללוש לישה מרובה) , להניח במקרר לרבע שעה. * הבצק לא מתוק (ניתן להוסיף עוד סוכר אם רוצים). בסיר קטן: 5 -7 תפוחים בינוניים חתוכים לקוביות גסות (ניתן לקלף וניתן להשאיר עם קליפה) כוס סוכר כפית קינמון צימוקים עפ"י הטעם לבשל בסיר את התפוחים, הצימוקים, הסוכר והקינמון מס` דקות עד לאיחוד החומרים, אין צורך להפוך זאת לריבה רכה, טעים מאוד כאשר מרגישים בתפוחים הטריים. אגוזים עפ"י הטעם - להוסיף בסוף. הרכבת העוגה: מחלקים את הבצק לשני חלקים, לבסיס חלק גדול יותר (כשני שלישים), משטחים בתבנית עגולה 26 או מלבנית בינונית משומנת. מעל הבצק מפזרים מעט פירורי בסקויטים או פירורי לחם (לספיגת הנוזלים העודפים של התפוחים). מפזרים באופן שווה את תערובת התפוחים כולל האגוזים. את הבצק הנותר כשליש, מחלקים לרצועות: ניתן ליצור גלילים כמו נחשים ולסדר יפה בתבנית בשתי וערב או לרדד את הבצק ולחתוך בעזרת גלגלת משוננת רצועות ארוכות ולסדר בשתי וערב.......ניתן למרוח את הבצק בחלמון וניתן להשאיר ללא ציפוי. לאפות בחום גבוה 180-200 מעלות עד להזהבה כ - 25 דקות בערך. מצננים ומפזרים א. סוכר.
 

יוכי68

New member
חיתוכיות פצפוצי אורז וחלבה

חיתוכיות פצפוצי אורז וחלבה/ מתכון מחברה של יוכי בסיר - על להבה בינונית: חצי חב` מרגרינה/חמאה 100 גר` חצי כוס סוכר 2כפות דבש 100 גר` חלבה לערבב עד להמסת המרגרינה - להוסיף כף נס קפה ולערבב. להסיר מהאש. להוסיף אגוזים/בוטנים גרוסים ושומשום עפ"י טעמכם – להוסיף: 5 כוסות גדושות של פצפוצי אורז (כוס מידה 240 מ"ל) לערבב הכל היטב ולשטח את התערובת בשני מגשים - להשתדל באופן אחיד. להכניס למקפיא למס` דקות , להוציא ולחתוך. לשמור במקרר - פשוט וטעים מאוד ניתן להקפיא..
 
עוגת תפוחים בשכבות

לבצק{מספיק ל-2 בסיסים של העוגה} צפורה קריזמן 2 1/4 כוסות קמח 1 כפית אבקת אפיה 150 גרם מרגרינה עם מלח 3 חלמונים 1/4 כוס סוכר 1/2 כפית תמצית שנף{וניל} קליפת לימון מגררת דק כ-2 כפות מיץ תפוזים או מים למלית 1 ק"ג תפוחים גרנד או סמית 1/2 כוס סוכר 1 כפית קינמון לצפוי 3 חלבונים 1/4 כוס סוכר 1.נפי לקערה את הקמח ואבקת האפיה,הוסיפיאת שאר החומרים ולושי לבצקפריך ועדין 2.שמני קלות תבנית בקוטר 24 ס"מ ,רפדי את התבנית בבצק והדקי אותו לשכבה אחידה.חממי את התנור לחום 180 מעלות ואפי את הבסיס כ10 דקות עד שיזהיב. המלית הוציאי את ליבת התפוחים השטופים וגררי אותם במגרדת גסה לתוך קערה,תבלי בסוכר ובקינמון.פזרי את תערובת התפוחים מעל לבצק האפוי חלקית. 3.החזירי לתנור ואפי עוד כ40 דקות. 4.הכיני את הצפוי:הקציפי את החלבונים לקצף יציב תוך הוספת הסוכר בהדרגה צפי את תערובת התפוחים בקצף.החליקי בעזרת מרית. 5.אפי 10 דקות נוספות,עד שהקצף מזהיב העוגה טובה בהקפאה [וניל}
 

cial 1

New member
יפית מן גדלתי על העוגה הזו והפרוסות שלה../images/Emo3.gif

ממש עוגה אשכנזית לכול דבר הפולנים מכנים אותה הרוסים מכינם אותה הרומנים וכמובן היא של ההונגרים והמרוקאים טופים אותה ולי יש חלום להכין אותה בלי נדר פעם סיפרתי ליוכילה על זה .אני תפוחים לא אוכלת רק באפיה כן ותודה לך על המתכון הכי חזק והכי נכון שיש לי היה המתכון פעם מהספרים של בית אוסם אבל מי היום הולך לחפש בספרים " אני לא ופעם כול הבית היה סיפריה היום רק ספרי קודש יש של אוכל אבל יש אינטרנט ואני יכולה גם לחפש באינטרנט או טט והראש חוזר למעה ידי וחיחי חהחה אכן כך ערב טוב לך ביום חמשי בלי נדר אצור קשר גם חרוז יוצא תודה על המתכון אני אשמור לי אותו באת כמו בספר. יפית מן את חזקה בהרבה דברים אוהבת חני
 

cial 1

New member
עוגת דבש קלה עם תפןח עץ

עוגה מבולג ענק אמריקאי חברים שלי באהבה לחני האפשריץ לפתיחת הצום כמובן למרכיבים 3/4 1 כוסות קמח 3/4 כטס סוכר חום או דמרה 1/2 כוס דבש 1/2 כוס שמן תירס 1/2 כוס חלב----------אפשרי להחליף בחלב סויה 1 כף של קינמון 1 א. אפיה 1 א. סוכר 1/2 כפית א. סודה 3 ביצים מס 1 בחום החדר להפריד לבן וצהוב 2 תפחוי גרנד מקולפים וחתוך לקוביות רצוי גדולות-אותם יש להעביר לצולית עם קמח ממד כמות מזערית כף 1- אופן הכנה לערבב את היבשים יחד בקערה לחוד לקערה שוב נפרדת מערבבים את ההחלבונים עם הסוכר בהדרגה עד לקרם אחיד נוקשה את החלמונים יש להקציץ בקערה של מעבד המזון לבד לזה מוסיפים אחרי ההקצפה את השמן והחלב ולהקציף טוב לאחד הכול לזה בהדרגה מוסיפים את היבשים רק בקיפןל והלאה את החלבונים בעוד קעפולים לשמן תבנית עגולה לתבנית יוצקים חצי מהבלילה ולזה מוסיפים את הקוביות של תפוח העץ יוצקים מעל את שאר הבלילה מעברים לתנור שחומן מראש לחום של 180 נעלות זמן האםיה עד 40 דקות בהצחה מחני מתכון יבוא באהבה לחני מהזנות רוס שלי היקר
 

cial 1

New member
גנש עוגת שוולד עם דבש עסיסעת

גם מבלוג ענק של חברים לצוות IN US של חני בעולם חינם באהבה לישראל עוגה לאובי השוקולד על כמיות הסוכר תמיד טוב להפחית קצת בזהירות הרי גם לסוכר יש כוח לחיזוק העוגות. כאן מרגישים רק דבש למרכיבים 100 שוקלד מריר קהה-מומס בבן מרי" 1 כוס סוכר חד פעמי -מי שרוצה אפשרי יותר מתוק עד 250 גרם 125 גרם דבש טוב 225 גרם חמאה חצי מלוחה חצי רגילה בחום החדר -ניתן להחליף במחמאה או מרגרינה 1 ביצה + 2 בצים מופרדות 200 גרם קמח תופח 1/2 כפית א.סודה 1 כוס מידה מים רותחים זה -250 גרם 1 כף גדושה של קקאו לזיגוג של העוגה והוא קר מעט 60 גרם מים 1 כף שמן תירס-למי שיש סירופ תירס ניתן להוסיף עד 2 כפיות גדושות 125 גרם דבש 175 גרם שוקולד מריר גם טוב קהה--הכוונה המריר נקי החדש יש של עלית 75 גרם א,סוכר---גרדת לימון בסוף מעל לפזר אופן הכנה למעבד מזון מעברים את החמאה הסוכר מקציפים לאט ומוסיפים את החלמונים וביצה אחת מקציפים לקרם אחיד וחלק מניחים בצד בנפרד מקציפים את 2 החלבונים לקרם נוקשה בהדרגה מוסיפים לזה את הדבש + כף 1 מכמות הקמח עוד הקצפה כדי לאחד למצב של ביללה נוקשה קצת- לקערה של החמאה והסוכר מוסיפים את הקמח מעורב עם אבקת הסודה והקקאו מקפלים את הקמלח ומקציפים בהילוך נמוך לזה מקפלים בעדינות את השוקלד ואת הקציפה של החלבונים והדבש הקול בקיפולים כאשר מעבד המזון לא בפעולה- מוסיפים את המים החמים ובמהירות אחת מקציפים לבלילה אחדה וקלה- מעברים לתבנית קפיצית בקוטר של 28 -גם 26 טוב משונת עם חמאה מעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות זמן האפיה עד 40 דקות- אופן הכנת זיגוג הקר לכלי קטן גם בבן מרי" מעברים את השוקלד ראשון ממיסים מוסיפים מוסיםים את השמן או סירופ תירס- בוחשים מוסיםים את הדבש ואבקת הסוכר בוחשים לאחד לסירופ חלק מוסיםים את המים מערבבבים מהר שוב לסירופ סמיך וחלק- מצננים קצת את העוגה על רשת של התנור מסירים את תחתית של התבנית יוצקים את הסירופ של השוקולד ומגישים גם חם וגם קר-נכון אם זה חם האפשרות להרגיש את הגאנש טוב וקר גם טעים הזיגוג יהיה מעט נוקשה....מעל מפזרים גרדת לימון.......בהצלחה חני יבוא מהזנות רוס שלי מבלוג ענק חברותי לכול העולם שנה מתוקה לעמ" ישראל ולכולם בעולם שנת שלום
 

cial 1

New member
עטרהלה ארשום מדויק את המתכון פה

מתכון לעוגת שוקלד גאנש בדבש נודגש לעטרהלה ובכלל לאוהבי המתוק גם אבל לך כאן בהסבר יותר מדויק עטרהלה למרכיבים 100 גרם שוקולד מומס בבן מר" נהמריר החזק והחדש 1 כוס סוכר חד פעמי 125 גרם דבש 225 גרם חמאה משולבת מלוחה וללא מלח- בחום החדר---------ניתן להחליף במרגירנה או מחמאה +1/2 כפית מלח 2 ביצים מופרדות-מס 3 בחום החדר + 1ביצה 200 גרם קמח תופח 1/2 כפית אבקת סודה 1 כוס מים רותחים מהקומקום מידה של 240 גרם לכוס 1 כף גדושה של אבקת קקאו לזיגוג 60 גרם מים 1 כף מלה שמן או סירופ תירס 125 גרם דבש 175 גרם שוקולד מריר טוב קהה 75 גרם אבקת סוכר לסוף גרדת לימון לפזר ליופי לשבור הרבה מתוק.? אופן הכנה להעביר לקערה של מעבד מזון את הסוכר והחמאה להקציף למרקם רך להוסיף את החלמונים והביצה להקציף להוסיף את הדבש להקציף זאת הכול בהדרגה -בנפרד יש להקציף את החלבונים עם כף קמח מכמות הקמח של המרכיבם פה -להוסיף את השוקולד המומס להוסיף בקיפולים את שאר הקמח והוא מעורבב עם הקקאו ואבקת הסודה להוסיף גם בקיפולים את קציפת החלבונים לקפל הכול להסיף את המים הרותחים ולתת הקצפה אחת לקבלת בלילה אחת עוד שיטה חמתכון זה להקציף חצי מכמות החמאה יחד עם המים הרותחים כאשר החמאה מתחת למים וזאת לשמר חם- או כמו הכנת המריכבים פה גם מוצלח - ואם הכנתם את החמאה עם המים יש לאחד גם בסוף- יוצקים את הבלילה לתבנית עגולה משומנת קצת קוטר נתבנית של 28 26 גם מרובעת אפרי מה שרוצים- להעביר לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לאפות עד 40 דקות אופן הכנת הזיגוג על כלי קטן מעל כלי גם בשיטה של בן מרי" אפשרי ללא הבן מרי גם מוצלח מאוד מעברים את המים הדבש בוחשים טוב לערבב מוסיפים את האבקת סוכר בוחשים מוסיפים את השמן או הסירופ תירס בוחשים עד לקבלת בלילה חלקה ואחידה שמורים בצד היא מעט נוזלית זה אמור להיות כך. כאשר העוגה מוכנה מצננים על רשת נוחה ואז יוצקים את הזיגוג מעל מפזרים את גרדת הלימון מגישים חם או קר כמובן לשמור במקרר בהצלחה חני
 

יוכי68

New member
חטיף פצפוצי אורז ובוטנים בתוספת דבש

חטיף שוקולד וחמאת בוטנים – מתכון מחברה של אחותי/יוכי 250 גר' שוקולד מריר 3 כפות חמאת בוטנים 4 כפות דבש * להכניס הכל למיקרוגל עד להמסה לבדוק לאחר דקה בערך – הזהרו לא לשרוף! להוסיף במהירות לתערובת הנ"ל תוך ערבוב: 4 כוסות פצפוצי אורז 2 כוסות בוטנים טחונים לצקת את התערובת הדחוסה על נייר אפייה – לשים מעל נייר נוסף ולרדד לשכבה דקה. להכניס למקפיא לכמה דקות להתקשות. להמיס במיקרוגל : 350 גר' שוקולד לבן + 2 כפות חמאת בוטנים. למרוח על התערובת במהירות לפני שהשוקולד מתקשה לקשט במעט שוקולד מריר או כל קישוט אחר. חטיף שמזכיר משהו כמו קליק – טעים טעים!!!!!!!!
 

חנהפ

Active member
עוגת תפוחים

רכיבים: לתבנית 28: לבצק: 1/2 2 כוסות קמח 1 מרגרינה 4 חלמונים 1/2 כוס סוכר קליפת לימון למילוי: 1 קג תפוחים קלופים מגולענים ופרוסים 1/2 כוס צימוקים 2 כפות אינסטנט פודינג וניל 1/2 כוס סוכר בערך 2 כפות קוניאק אגוזים קצוצים גס ריבת מישמש 4 חלבונים 1/2 כוס סוכר 1/2 חב' אינסטנט פודינג וניל אופן הכנה: בצק: להכין את הבצק. 1/2 מהכמות לרפד תבנית עגולה 28 ולאפות עד שמזהיב. 1/2 מהכמות לעטוף בנילון נצמד ולהקפיא. מילוי: לבשל את התפוחים. כשמתרכך להוסיף את שאר חומרי המילוי ולקרר. להכין קצף מהחלבונים ולהוסיף את הפודינג בסוף ההקצפה. על הבצק האפוי למרוח ריבת מישמש, לצקת את התפוחים, למרוח את הקצף ולגרר מעל בעזרת מגררת גסה את הבצק מהפריזר. לאפות עד שמזהיב יפה. הערות: אפשר לאפות בתבנית 28 ואז מתקבלות פרוסות גבוהות ואפשר גם לאפות בתבנית המלבנית של התנור ואז אפשר לחתוך לריבועים קטנים ומפתים.
 

חנהפ

Active member
פאי תפוחים

רכיבים: בתבנית 26 בצק: 1/4 1 כוסות קמח 120 גר' מחמאה 2 כפות סוכר 1 כף מיץ לימון 2 כפות מים מילוי: אפשר רסק תפוחים מוכן מקופסא או להכין לבד: 3 תפוחים פרוסים 3 כפות סוכר 1 כף מחמאה מיץ מחצי לימון 1/4 כוס מים 3 תפוחים גרנד 2 כפות סוכר מיץ מחצי לימון כף מחמאה 4 כפות ריבת מישמש 4 כפות ברנדי אופן הכנה: להכין את הבצק, לשטח בתבנית ולאפות 15 דקות בחום 180. להוציא ולקרר. מילוי: אפשר רסק תפוחים מוכן מקופסא או להכין לבד: לבשל את הרכיבים על אש קטנה עד שהתפוחים רכים וניתן למעוך. לפזר על התחתית האפויה. 3 תפוחים גרנד קלופים מגולענים וחצויים לפרוס לפרוסות דקות, לסדר בחפיפה, צפוף. לפזר מעל 2 כפות סוכר, מיץ מחצי לימון וכף מחמאה. לאפות 50 דקות. 4 כפות ריבת מישמש + 4 כפות ברנדי, לפזר על העוגה ולהכניס לתנור לעוד 10 דקות אפיה. להגיש חמים עם כדור גלידה וניל משוייש בסילאן או בקינמון.
 

חנהפ

Active member
פאי תפוחים צרפתי

רכיבים: בתבנית 26 בצק: 1/4 1 כוסות קמח 120 גר' מחמאה 2 כפות סוכר 1 כף מיץ לימון 2 כפות מים מילוי: אפשר רסק תפוחים מוכן מקופסא או להכין לבד: 3 תפוחים פרוסים 3 כפות סוכר 1 כף מחמאה מיץ מחצי לימון 1/4 כוס מים 3 תפוחים גרנד 2 כפות סוכר מיץ מחצי לימון כף מחמאה 4 כפות ריבת מישמש 4 כפות ברנדי אופן הכנה: להכין את הבצק, לשטח בתבנית ולאפות 15 דקות בחום 180. להוציא ולקרר. מילוי: אפשר רסק תפוחים מוכן מקופסא או להכין לבד: לבשל את הרכיבים על אש קטנה עד שהתפוחים רכים וניתן למעוך. לפזר על התחתית האפויה. 3 תפוחים גרנד קלופים מגולענים וחצויים לפרוס לפרוסות דקות, לסדר בחפיפה, צפוף. לפזר מעל 2 כפות סוכר, מיץ מחצי לימון וכף מחמאה. לאפות 50 דקות. 4 כפות ריבת מישמש + 4 כפות ברנדי, לפזר על העוגה ולהכניס לתנור לעוד 10 דקות אפיה. להגיש חמים עם כדור גלידה וניל משוייש בסילאן או בקינמון.
 

חנהפ

Active member
עוגת דבש שלי כבר בפריזר

וככה הכנתי -בתבנית תנור גדולה 6 ביצים מופרדות חלבונים להקציף עם 1 כוס סוכר חלמונים להוסיף: 6 כפות דבש 2 כפות ריבה 1 כף אבקת נס קפה 1 כף קינמון 1 1/2 כפיות ציפורן טחון לערבב ולהוסיף מיץ מחצי לימון 1 כפית סודה לשתיה מעורבת בחצי כוס מים +3 כוסות קמח תופח לקפל הקצף לעיסת הדבש והחלמונים לצקת לתבנית ולאפות 170 מעלות כחצי שעה. חתכתי את העוגה לריבועים,מלאתי תבניות ח"פ ארזתי היטב ויאללה לפריזר למתי שיתחשק.
 

חנהפ

Active member
../images/Emo41.gifיוכי אם את יכולה לערוך אנא הוסיפי למתכון

של עוגת הדבש -3/4 כוס שמן
 

חנהפ

Active member
קבלו תיקון לעוגת הדבש שלי

6 ביצים מופרדות חלבונים להקציף עם 1 כוס סוכר חלמונים להוסיף: 6 כפות דבש 2 כפות ריבה 1 כף אבקת נס קפה 1 כף קינמון 1 1/2 כפיות ציפורן טחון 3/4 כוס שמן לערבב ולהוסיף מיץ מחצי לימון 1 כפית סודה לשתיה מעורבת בחצי כוס מים להוסיף 3 כוסות קמח תופח לקפל הקצף לעיסת הדבש והחלמונים לצקת לתבנית ולאפות 170 מעלות כחצי שעה.
 
למעלה