לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1032610,326 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'° שרשור עוגות דבש לראש השנה....'
° שרשור עוגות דבש לראש השנה....
<< ההודעה הנוכחית
08/09/2008 | 22:49
44
1203

  
° שרשור עוגות דבש לראש השנה....


אוכל כשר >>
לצפיה ב-'שרשרו לכאן את כל העוגות המתוקות שלכם'
שרשרו לכאן את כל העוגות המתוקות שלכם
09/09/2008 | 08:51
14
42
ובהן יכול להיות אחר מסימני החג: תפוחים, דבש, רימון, תמר, גזר ושאר ירקות - ויש עוגות כאלו....אז קדימה לעבודה! ותודה לרות על פתיחת השרשורים לקראת החג הקדוש הזה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עוגת תפוחים סילאנית של פירגה'
עוגת תפוחים סילאנית של פירגה
09/09/2008 | 09:05
78
עוגת תפוחים סילאנית בחושה ועסיסית במיוחד/פירגה

המצרכים בקערה גדולה:
4 תפוחי עץ "גרנד" קלופים וחתוכים קוביות גדולות
100 גרם צימוקים ואגוזים קצוצים גס ואפשר לשלב קיצוצי תמרים יבשים.
כף קינמון
3 כפות יין אדום מתוק
רבע כוס סילאן או דבש
2 ביצים שלמות
כוס סוכר
כוס שמן
2 כוסות קמח רגיל – ועוד 2 כפות.
שקית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל.
לערבב הכל בכף. (העוגה בחושה)
לשמן תבנית 24 ולצקת את הבלילה.
לפני האפיה-לזרזף 2 כפות סילאן על פני העוגה
לאפות בחום 175מעלות כ-35 דקות או לפי הצורך
לבדוק בעזרת קיסם עץ.
לקרר היטב לפני הפריסה. רצוי להכינה יום לפני ההגשה.
העוגה יוצאת מאד לחה ונימוחה ואין צורך להרטיבה.

"טיפ"
1. ניתן לחמם מעט ולהגיש עם כדור גלידה וניל דובדבנים.
תהנו

אוכל כשר >>
לצפיה ב-'פאי תפוחי עץ טעים וקל'
פאי תפוחי עץ טעים וקל
09/09/2008 | 09:08
61
פאי תפוחי עץ/יוכי

מכינים בצק פריך :

כוס מידה 240 מ"ל

1/2+ 2 כוסות קמח
1 א. אפייה
2 ביצים
200 גרם  מחמאה (חבילה)
3 סוכר וניל או כף סוכר + מעט תמצית וניל

ליצור מכל הנ"ל בצק פריך (לא ללוש לישה מרובה) , להניח במקרר לרבע שעה.

* הבצק לא מתוק (ניתן להוסיף עוד סוכר אם רוצים).


בסיר קטן:

5 -7 תפוחים בינוניים חתוכים לקוביות גסות (ניתן לקלף וניתן להשאיר עם קליפה)
כוס סוכר
כפית קינמון
צימוקים עפ"י הטעם

לבשל בסיר את התפוחים, הצימוקים, הסוכר והקינמון מס` דקות עד לאיחוד החומרים, אין צורך להפוך זאת לריבה רכה, טעים מאוד כאשר מרגישים בתפוחים הטריים.

אגוזים עפ"י הטעם - להוסיף בסוף.


הרכבת העוגה:

מחלקים את הבצק לשני חלקים, לבסיס חלק גדול יותר (כשני שלישים), משטחים בתבנית עגולה 26 או מלבנית בינונית משומנת.
מעל הבצק מפזרים מעט פירורי בסקויטים או פירורי לחם (לספיגת הנוזלים העודפים של התפוחים).
מפזרים באופן שווה את תערובת התפוחים כולל האגוזים.
את הבצק הנותר כשליש, מחלקים לרצועות:
ניתן ליצור גלילים כמו נחשים ולסדר יפה בתבנית בשתי וערב
או לרדד את הבצק ולחתוך בעזרת גלגלת משוננת רצועות ארוכות ולסדר בשתי וערב.......ניתן למרוח את הבצק בחלמון וניתן להשאיר ללא ציפוי.
לאפות בחום גבוה 180-200 מעלות עד להזהבה כ - 25 דקות בערך.
מצננים ומפזרים א. סוכר.

אוכל כשר >>
לצפיה ב-'חיתוכיות פצפוצי אורז וחלבה'
חיתוכיות פצפוצי אורז וחלבה
09/09/2008 | 09:13
2
83
חיתוכיות פצפוצי אורז וחלבה/ מתכון מחברה של יוכי

בסיר - על להבה בינונית:

חצי חב` מרגרינה/חמאה 100 גר`
חצי כוס סוכר
2כפות דבש

100 גר` חלבה


לערבב עד להמסת המרגרינה - להוסיף כף  נס קפה ולערבב.


להסיר מהאש.

להוסיף אגוזים/בוטנים גרוסים ושומשום עפ"י טעמכם –



להוסיף:
5  כוסות גדושות של פצפוצי אורז (כוס מידה 240 מ"ל)


לערבב הכל היטב ולשטח את התערובת בשני מגשים - להשתדל באופן אחיד.
להכניס למקפיא למס` דקות , להוציא ולחתוך. לשמור במקרר - פשוט וטעים מאוד  ניתן להקפיא..

אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עוגת תפוחים בשכבות'
עוגת תפוחים בשכבות
09/09/2008 | 15:29
1
58
לבצק{מספיק ל-2 בסיסים של העוגה}  צפורה קריזמן
2 1/4 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה 150 גרם מרגרינה עם מלח
3 חלמונים
1/4 כוס סוכר
1/2 כפית תמצית שנף{וניל}
קליפת לימון מגררת דק
כ-2 כפות מיץ תפוזים או מים

      למלית
1 ק"ג תפוחים גרנד או סמית
1/2 כוס סוכר 1 כפית קינמון

     לצפוי
3 חלבונים
1/4 כוס סוכר

1.נפי לקערה את הקמח ואבקת האפיה,הוסיפיאת שאר החומרים ולושי לבצקפריך ועדין
2.שמני קלות תבנית בקוטר 24 ס"מ ,רפדי את התבנית בבצק והדקי אותו
לשכבה אחידה.חממי את התנור לחום 180 מעלות ואפי את הבסיס כ10 דקות עד שיזהיב.
         המלית
הוציאי את ליבת התפוחים השטופים וגררי אותם במגרדת גסה לתוך קערה,תבלי בסוכר
ובקינמון.פזרי את תערובת התפוחים מעל לבצק האפוי חלקית.
3.החזירי לתנור ואפי עוד כ40 דקות.
4.הכיני את הצפוי:הקציפי את החלבונים לקצף יציב תוך הוספת הסוכר בהדרגה
צפי את תערובת התפוחים בקצף.החליקי בעזרת מרית.
5.אפי 10 דקות נוספות,עד שהקצף מזהיב
העוגה טובה בהקפאה






[וניל}



אוכל כשר >>
לצפיה ב-'יפית מן גדלתי על העוגה הזו והפרוסות שלה'
יפית מן גדלתי על העוגה הזו והפרוסות שלה
09/09/2008 | 19:25
21
ממש עוגה אשכנזית לכול דבר הפולנים מכנים אותה הרוסים מכינם אותה הרומנים וכמובן היא של ההונגרים
והמרוקאים טופים אותה ולי יש חלום להכין אותה בלי נדר פעם סיפרתי ליוכילה על זה .אני תפוחים לא אוכלת
רק באפיה כן ותודה לך על המתכון הכי חזק והכי נכון שיש
לי היה המתכון פעם מהספרים של בית אוסם אבל
מי היום הולך לחפש בספרים " אני לא ופעם כול הבית היה סיפריה
היום רק ספרי קודש יש של אוכל אבל יש אינטרנט
ואני יכולה גם לחפש באינטרנט או טט והראש חוזר למעה ידי וחיחי חהחה אכן כך
ערב טוב לך ביום חמשי בלי נדר אצור קשר גם חרוז יוצא
תודה על המתכון אני אשמור לי אותו באת כמו בספר.
יפית מן את חזקה בהרבה דברים
אוהבת חני
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עוגת דבש קלה עם תפןח עץ'
עוגת דבש קלה עם תפןח עץ
09/09/2008 | 21:27
4
40
עוגה מבולג  ענק אמריקאי חברים שלי באהבה לחני האפשריץ לפתיחת הצום כמובן
למרכיבים
3/4 1 כוסות קמח
3/4 כטס סוכר חום או דמרה
1/2 כוס דבש
1/2 כוס שמן תירס
1/2 כוס חלב----------אפשרי להחליף בחלב סויה
1 כף של קינמון
1 א. אפיה
1 א. סוכר
1/2 כפית א. סודה
3 ביצים מס 1 בחום החדר להפריד לבן וצהוב
2 תפחוי גרנד מקולפים וחתוך לקוביות רצוי גדולות-אותם יש להעביר לצולית עם קמח ממד כמות מזערית כף 1-
אופן הכנה
לערבב את היבשים יחד בקערה לחוד
לקערה  שוב נפרדת מערבבים את ההחלבונים עם הסוכר בהדרגה עד לקרם אחיד נוקשה
את החלמונים יש להקציץ  בקערה  של מעבד המזון לבד לזה מוסיפים אחרי ההקצפה את השמן  והחלב
ולהקציף טוב לאחד הכול לזה בהדרגה מוסיפים את היבשים  רק בקיפןל והלאה את החלבונים בעוד קעפולים
לשמן תבנית  עגולה לתבנית יוצקים חצי מהבלילה ולזה מוסיפים את הקוביות של תפוח העץ  יוצקים מעל את שאר הבלילה
מעברים לתנור שחומן מראש  לחום של 180 נעלות זמן האםיה עד 40 דקות בהצחה מחני  מתכון יבוא באהבה לחני
מהזנות רוס שלי היקר




אוכל כשר >>
לצפיה ב-'גנש עוגת שוולד עם דבש עסיסעת'
גנש עוגת שוולד עם דבש עסיסעת
09/09/2008 | 23:00
3
80
גם מבלוג ענק של חברים לצוות   IN  US של חני בעולם חינם באהבה לישראל עוגה לאובי השוקולד
על כמיות הסוכר תמיד טוב להפחית קצת בזהירות הרי גם לסוכר יש כוח לחיזוק העוגות. כאן מרגישים רק דבש
למרכיבים
100 שוקלד מריר קהה-מומס בבן מרי"
1 כוס סוכר חד פעמי         -מי שרוצה אפשרי יותר מתוק  עד 250 גרם
125 גרם דבש טוב
225 גרם חמאה חצי מלוחה חצי רגילה   בחום החדר        -ניתן להחליף במחמאה או מרגרינה
1 ביצה
+ 2 בצים מופרדות
200 גרם קמח  תופח
1/2 כפית א.סודה
1 כוס מידה מים רותחים זה -250 גרם
1 כף גדושה של קקאו

לזיגוג של העוגה והוא  קר מעט
60 גרם מים
1 כף שמן תירס-למי שיש סירופ תירס ניתן להוסיף עד 2 כפיות גדושות
125 גרם דבש
175 גרם שוקולד מריר גם טוב קהה--הכוונה המריר נקי החדש יש של עלית
75 גרם א,סוכר---גרדת לימון בסוף מעל לפזר

אופן הכנה למעבד מזון מעברים את החמאה הסוכר מקציפים  לאט ומוסיפים את החלמונים  וביצה אחת מקציפים לקרם אחיד וחלק
מניחים בצד בנפרד מקציפים את 2 החלבונים לקרם נוקשה בהדרגה מוסיפים לזה את הדבש + כף 1 מכמות הקמח
עוד הקצפה כדי לאחד למצב של ביללה נוקשה קצת- לקערה של החמאה והסוכר מוסיפים את הקמח מעורב עם אבקת הסודה והקקאו
מקפלים את הקמלח ומקציפים בהילוך נמוך לזה מקפלים בעדינות את השוקלד ואת הקציפה של החלבונים והדבש הקול בקיפולים
כאשר מעבד המזון לא בפעולה- מוסיפים את המים החמים ובמהירות אחת מקציפים לבלילה אחדה וקלה-
מעברים לתבנית קפיצית בקוטר של 28 -גם 26 טוב משונת עם חמאה מעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות זמן האפיה עד 40 דקות-
אופן הכנת זיגוג הקר
לכלי קטן גם בבן מרי" מעברים
את השוקלד  ראשון ממיסים מוסיפים  מוסיםים את השמן או סירופ תירס- בוחשים מוסיםים את הדבש ואבקת הסוכר
בוחשים לאחד לסירופ חלק מוסיםים את המים מערבבבים מהר שוב לסירופ סמיך וחלק- מצננים קצת את העוגה על רשת של התנור
מסירים את תחתית של התבנית יוצקים את הסירופ של השוקולד ומגישים גם חם וגם קר-נכון אם זה חם האפשרות להרגיש את הגאנש טוב וקר גם טעים הזיגוג יהיה מעט נוקשה....מעל מפזרים גרדת לימון.......בהצלחה חני יבוא מהזנות רוס שלי מבלוג ענק חברותי לכול העולם
שנה מתוקה לעמ" ישראל ולכולם בעולם שנת שלום




אוכל כשר >>
לצפיה ב-'פרוסה מעוגת הדבש שוקולד עסיסית אכן כך'
פרוסה מעוגת הדבש שוקולד עסיסית אכן כך
09/09/2008 | 23:04
2
49
לצפיה ב-'חני,העוגה נראית פצצה!אשלח לך במסר שאלה'
חני,העוגה נראית פצצה!אשלח לך במסר שאלה
10/09/2008 | 12:30
1
23
לצפיה ב-'עטרהלה ארשום מדויק את המתכון פה'
עטרהלה ארשום מדויק את המתכון פה
10/09/2008 | 17:53
20
מתכון לעוגת שוקלד גאנש בדבש נודגש לעטרהלה ובכלל לאוהבי המתוק גם אבל לך כאן בהסבר יותר מדויק עטרהלה
למרכיבים
100 גרם שוקולד מומס בבן מר" נהמריר החזק והחדש
1 כוס סוכר חד פעמי
125 גרם דבש
225 גרם חמאה משולבת מלוחה וללא מלח- בחום החדר---------ניתן להחליף במרגירנה או מחמאה +1/2 כפית מלח
2 ביצים מופרדות-מס 3 בחום החדר
+ 1ביצה
200 גרם קמח תופח
1/2 כפית אבקת סודה
1 כוס מים רותחים מהקומקום מידה של 240 גרם לכוס
1 כף גדושה של אבקת קקאו
לזיגוג
60 גרם מים
1 כף מלה שמן או סירופ תירס
125 גרם דבש
175 גרם שוקולד מריר טוב קהה
75 גרם אבקת סוכר
לסוף  גרדת לימון לפזר ליופי לשבור הרבה מתוק.?
אופן  הכנה
להעביר לקערה של מעבד מזון את הסוכר והחמאה להקציף למרקם רך להוסיף את החלמונים והביצה להקציף
להוסיף את הדבש להקציף זאת הכול בהדרגה -בנפרד יש להקציף את החלבונים  עם כף קמח מכמות הקמח של המרכיבם פה
-להוסיף את השוקולד המומס להוסיף בקיפולים את שאר הקמח  והוא מעורבב עם הקקאו ואבקת הסודה
להוסיף גם בקיפולים את קציפת החלבונים לקפל הכול  להסיף את המים הרותחים ולתת הקצפה אחת לקבלת בלילה אחת
עוד שיטה חמתכון זה להקציף חצי מכמות  החמאה יחד עם המים הרותחים כאשר החמאה מתחת למים וזאת לשמר חם-
או כמו הכנת המריכבים פה גם מוצלח - ואם הכנתם את החמאה עם המים יש לאחד גם בסוף-
יוצקים את הבלילה לתבנית עגולה משומנת  קצת קוטר נתבנית של 28 26 גם מרובעת אפרי מה שרוצים-
להעביר לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לאפות עד 40 דקות
אופן הכנת הזיגוג
על כלי קטן מעל כלי גם בשיטה של בן מרי" אפשרי ללא הבן מרי גם מוצלח מאוד
מעברים את המים  הדבש בוחשים  טוב לערבב מוסיפים את האבקת סוכר בוחשים  מוסיפים את השמן או הסירופ תירס
בוחשים עד לקבלת בלילה חלקה ואחידה שמורים בצד היא מעט נוזלית זה אמור להיות כך.
כאשר העוגה מוכנה מצננים על רשת נוחה ואז יוצקים את הזיגוג מעל מפזרים את גרדת הלימון
מגישים חם או קר כמובן לשמור במקרר בהצלחה חני



אוכל כשר >>
לצפיה ב-'חטיף פצפוצי אורז ובוטנים בתוספת דבש'
חטיף פצפוצי אורז ובוטנים בתוספת דבש
09/09/2008 | 21:59
73
חטיף שוקולד וחמאת בוטנים – מתכון מחברה של אחותי/יוכי

250 גר' שוקולד מריר
3 כפות חמאת בוטנים
4 כפות דבש
* להכניס הכל למיקרוגל עד להמסה לבדוק לאחר דקה בערך – הזהרו לא לשרוף!

להוסיף במהירות לתערובת הנ"ל תוך ערבוב:
4 כוסות פצפוצי אורז
2 כוסות בוטנים טחונים

לצקת את התערובת הדחוסה  על נייר אפייה – לשים מעל נייר נוסף ולרדד לשכבה דקה.
להכניס למקפיא לכמה דקות להתקשות.

להמיס במיקרוגל : 350 גר' שוקולד לבן + 2 כפות חמאת בוטנים.
למרוח על התערובת במהירות לפני שהשוקולד מתקשה לקשט במעט שוקולד מריר או כל קישוט אחר.

חטיף שמזכיר משהו כמו קליק – טעים טעים!!!!!!!!

אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עוגת תפוחים'
עוגת תפוחים
10/09/2008 | 00:50
51
רכיבים:
לתבנית 28:

לבצק:
1/2 2 כוסות קמח
1 מרגרינה
4 חלמונים
1/2 כוס סוכר
קליפת לימון

למילוי:
1 קג תפוחים קלופים מגולענים ופרוסים
1/2 כוס צימוקים
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
1/2 כוס סוכר בערך
2 כפות קוניאק
אגוזים קצוצים גס

ריבת מישמש

4 חלבונים
1/2 כוס סוכר
1/2 חב' אינסטנט פודינג וניל
  
  

    

אופן הכנה:
בצק:

להכין את הבצק. 1/2 מהכמות לרפד תבנית עגולה 28 ולאפות עד שמזהיב.

1/2 מהכמות לעטוף בנילון נצמד ולהקפיא.


מילוי:

לבשל את התפוחים. כשמתרכך להוסיף את שאר חומרי המילוי ולקרר.


להכין קצף מהחלבונים ולהוסיף את הפודינג בסוף ההקצפה.


על הבצק האפוי למרוח ריבת מישמש, לצקת את התפוחים,
למרוח את הקצף ולגרר מעל בעזרת מגררת גסה את הבצק מהפריזר.

לאפות עד שמזהיב יפה.
  
הערות:
אפשר לאפות בתבנית 28 ואז מתקבלות פרוסות גבוהות ואפשר גם לאפות בתבנית המלבנית של התנור ואז אפשר לחתוך לריבועים קטנים ומפתים.

אוכל כשר >>
לצפיה ב-'פאי תפוחים'
פאי תפוחים
10/09/2008 | 00:52
44
רכיבים:
בתבנית 26

בצק:
1/4 1 כוסות קמח
120 גר' מחמאה
2 כפות סוכר
1 כף מיץ לימון
2 כפות מים

מילוי:
אפשר רסק תפוחים מוכן מקופסא או להכין לבד:
3 תפוחים פרוסים
3 כפות סוכר
1 כף מחמאה
מיץ מחצי לימון
1/4 כוס מים

3 תפוחים גרנד
2 כפות סוכר
מיץ מחצי לימון
כף מחמאה

4 כפות ריבת מישמש
4 כפות ברנדי
  
  

    

אופן הכנה:
להכין את הבצק, לשטח בתבנית ולאפות 15 דקות בחום 180.

להוציא ולקרר.

מילוי:

אפשר רסק תפוחים מוכן מקופסא או להכין לבד: לבשל את הרכיבים על אש קטנה עד שהתפוחים רכים וניתן למעוך.

לפזר על התחתית האפויה.

3 תפוחים גרנד קלופים מגולענים וחצויים לפרוס לפרוסות דקות, לסדר בחפיפה, צפוף.

לפזר מעל 2 כפות סוכר, מיץ מחצי לימון וכף מחמאה.

לאפות 50 דקות.

4 כפות ריבת מישמש + 4 כפות ברנדי, לפזר על העוגה ולהכניס לתנור לעוד 10 דקות אפיה.

להגיש חמים עם כדור גלידה וניל משוייש בסילאן או בקינמון.
  
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'פאי תפוחים צרפתי'
פאי תפוחים צרפתי
10/09/2008 | 00:54
49
רכיבים:
בתבנית 26

בצק:
1/4 1 כוסות קמח
120 גר' מחמאה
2 כפות סוכר
1 כף מיץ לימון
2 כפות מים

מילוי:
אפשר רסק תפוחים מוכן מקופסא או להכין לבד:
3 תפוחים פרוסים
3 כפות סוכר
1 כף מחמאה
מיץ מחצי לימון
1/4 כוס מים

3 תפוחים גרנד
2 כפות סוכר
מיץ מחצי לימון
כף מחמאה

4 כפות ריבת מישמש
4 כפות ברנדי
  
  

    

אופן הכנה:
להכין את הבצק, לשטח בתבנית ולאפות 15 דקות בחום 180.

להוציא ולקרר.

מילוי:

אפשר רסק תפוחים מוכן מקופסא או להכין לבד: לבשל את הרכיבים על אש קטנה עד שהתפוחים רכים וניתן למעוך.

לפזר על התחתית האפויה.

3 תפוחים גרנד קלופים מגולענים וחצויים לפרוס לפרוסות דקות, לסדר בחפיפה, צפוף.

לפזר מעל 2 כפות סוכר, מיץ מחצי לימון וכף מחמאה.

לאפות 50 דקות.

4 כפות ריבת מישמש + 4 כפות ברנדי, לפזר על העוגה ולהכניס לתנור לעוד 10 דקות אפיה.

להגיש חמים עם כדור גלידה וניל משוייש בסילאן או בקינמון.
  
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עוגת דבש שלי כבר בפריזר'
עוגת דבש שלי כבר בפריזר
09/09/2008 | 14:36
6
26
וככה הכנתי -בתבנית תנור גדולה

6 ביצים מופרדות
חלבונים להקציף עם 1 כוס סוכר
חלמונים להוסיף:
6 כפות דבש
2 כפות ריבה
1 כף אבקת נס קפה
1 כף קינמון
1 1/2 כפיות ציפורן טחון
לערבב ולהוסיף מיץ מחצי לימון
1 כפית סודה לשתיה מעורבת בחצי כוס מים

+3 כוסות קמח תופח

לקפל הקצף לעיסת הדבש והחלמונים
לצקת לתבנית ולאפות 170 מעלות כחצי שעה.

חתכתי את העוגה לריבועים,מלאתי תבניות ח"פ ארזתי היטב ויאללה לפריזר למתי שיתחשק.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'יוכי אם את יכולה לערוך אנא הוסיפי למתכון'
יוכי אם את יכולה לערוך אנא הוסיפי למתכון
09/09/2008 | 14:37
18
של עוגת הדבש -3/4 כוס שמן
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קבלו תיקון לעוגת הדבש שלי'
קבלו תיקון לעוגת הדבש שלי
09/09/2008 | 15:12
4
21
6 ביצים מופרדות
חלבונים להקציף עם 1 כוס סוכר
חלמונים להוסיף:
6 כפות דבש
2 כפות ריבה
1 כף אבקת נס קפה
1 כף קינמון
1 1/2 כפיות ציפורן טחון
3/4 כוס שמן
לערבב ולהוסיף מיץ מחצי לימון
1 כפית סודה לשתיה מעורבת בחצי כוס מים

להוסיף 3 כוסות קמח תופח

לקפל הקצף לעיסת הדבש והחלמונים
לצקת לתבנית ולאפות 170 מעלות כחצי שעה.

אוכל כשר >>
לצפיה ב-'חנה-לה מה קורה עם נוזלים'
חנה-לה מה קורה עם נוזלים
09/09/2008 | 15:38
3
12
לצפיה ב-'איזה נוזלים?'
איזה נוזלים?
09/09/2008 | 22:10
2
10
את מתכוונת למים עם הסודה לשתיה? אותם מערבבים עם החלמונים
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'כושית דבשית עם סירופ מייפל של פריגת היקרה'
כושית דבשית עם סירופ מייפל של פריגת היקרה
10/09/2008 | 18:22
1
21
כושית דבשית עם סירופ מייפל
ל ה י ט ל ר א ש ה ש נ ה

חשקה נפשכם בכושית בטעם דבש? טוב,אז היא לא דומה לעוגות הדבש המוכרות, אבל בכל זאת יש בה משהו.
משהו שמזכיר ומרגיש את טעם הדבש שמשתלב נפלא בטעם השוקולדי שלה.
העוגה עסיסית כל כך כאילו הכנתם עוגת פאדג'.






המצרכים בקערה:


כוס אבקת קקאו
2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
כוס סוכר
2 ביצים
3/4 כוס דבש נוזלי
כוס שמן
לערבב היטב ולהוסיף:
1/4 1 כוסות מים רותחים
לערבב היטב לתערובת אחידה
לשמן תבנית 24 ולצקת את הבלילה הנוזלית
אפיה בחום 175 כ-40 דקות ויש לבדוק כרגיל בשיטת הקיסם.
אם אחרי שעה העוגה עדיין נוזלית ורכה ,יש לכסותה ברפיון בניר כסף ולאפות עוד כ-10 דקות או עד שמוכנה.
אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'רות,תודה שהבאת את המתכון לכושית בדבש.חוויה ש'
רות,תודה שהבאת את המתכון לכושית בדבש.חוויה ש
10/09/2008 | 20:13
8
של עוגה.
תודה רבה וערב טוב
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'לא יודעת איך עושים קישור-אבל יש עוגת דבש שרצה'
לא יודעת איך עושים קישור-אבל יש עוגת דבש שרצה
11/09/2008 | 11:48
2
20
בפורום האוכל שלאירן-עוגה מאוד מוצלחת ,טעימה, רכה - חבל"ז. תנסו.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'ורד, האם את מתכוונת לעוגה זו?'
ורד, האם את מתכוונת לעוגה זו?
11/09/2008 | 12:22
1
44
לצפיה ב-'בדיוק זאת - עוגה מומלצת מאוד-אתמול אפיתי אותה'
בדיוק זאת - עוגה מומלצת מאוד-אתמול אפיתי אותה
11/09/2008 | 12:27
24
בתבנית סיליקון-טעימה מאוד-רכה-קלה להכנה-חבל"ז.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עוגת תפוחים בטעם של עוגת דבש בלי אף טיפת דבש'
עוגת תפוחים בטעם של עוגת דבש בלי אף טיפת דבש
11/09/2008 | 17:39
34
שמתי לב שיש כאן בנות שנתנו מתכונים לעוגות תפוחים, אז הנה אחת ממש קלה ונחמדה, מאחותי.
עוגת תפוחים כמו עוגת דבש בלי דבש.
חומרים:
2 וחצי כוסות קמח
2 כוסות סוכר
1/5 כפית סודה לשתייה.
1/4 כפית מלח
1 שקית א.אפייה.
3/4 כפית קינמון
1/2 כפית ציפורן טחון.
את כל החומרים האלו מערבבים יחד ומוסיפים להם:
כוס וחצי רסק תפוחים ו/או 3 תפוחי עץ מגורדים.
1/2 כוס מים.
1/2 כוס שמן.
2 ביצים שלמות.
מערבבים הכל יחד, מעבירים לתבנית ואופים 1/2 שעה בחום בינוני.
הערה של אחותי: אחרי שהעוגה בתבנית אפשר להוסיף לה שוקולד מריר מגורד.
בתיאבון ושנה טובה ומתוקה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עוגיות לחגים הבאים עלינו לטובה'
עוגיות לחגים הבאים עלינו לטובה
11/09/2008 | 21:18
17
216
לצפיה ב-'כן מתכון לרולים עגיות בצק עלים הרבה מתוק'
כן מתכון לרולים עגיות בצק עלים הרבה מתוק
11/09/2008 | 21:58
10
78
ביסים חתיכות עוגיות הכול  בה במילוי מתוק לחגים משביע וטעים אפשרי להכין סלסלות  גם ואלה הם גם כרוכייות המתכון מאתר
מתוק ברשת אבל הציון שלי על הדרוג היחודי בלעדי לי
למרכיבים
1 חבילה של בצק עלים
1ביצה להברשה
1/2 סוכר
1/2 מים- אלה יבוא לזיגוג קל
ריבה למריחה כול טעם אפשרי קצת מדוללת במים --לחצי כוס עד 4 כפות מים
למילוי
500 גרם פרות  יבשים
כך צימוקים משמשים
דובדבנים צמרים הכול חתוך לקביות קטנות מאוד גם  קצוץ
250 גרם אגזי  מלך מעורב עם בוטנים קצוצים  גס
אופן הכנה
לקעה מעבירים את כול  תערובת של המלית מערבבים
מוצאים את הבצק עלים חותכים חתיכה מרובעת  לעלה -  לגודל של אורך 8-סמ וגם שווה לרוחב 8  
על ניר אפייה לעבוד  על העלה למרוח מהריבה ממש שיכבה דקה  על כול העלה לא להגיע עד הקצה של הבצק (יש לערבב את הריבה עם דילול מים כמו שצו"ל
זאת שאנו לא רוצים הרבה מתיקות  וזה שומר גם כך על המילוי)
מפזרים כמות נדיבה מהמילוי ולגלגל לסגור קצוות להעביר לתבנית בתבנית יש לתת חיתוך לצורה של חתיכה  זאת כאשר הרול מוכן
לכך לחזור על שאר הבצק  וזאת שהוא במקרר כול רול שמכינים הבצק יוצא מהמקרר שומר על הבצק להיות בכוח הגמישות ובכלל.
להבריש עם הביצה הטרופה טוב לפני העברת התבניות  לאפייה.
להעביר את התבנית לתנור שהוא מחום מראש לחום של 180 מעולת זמן האפייה עד 20 דקות יש להזהיב
אופן הכנת הזיגוג
בכלי קטן סיר קטן מעבירים את המים וסוכר ונותנים לזה להיות סירופ סמיך  יוצקים מעל העוגיות בעוד הם קצת חמים
לא מחייב  או אבקת סוכר כתחליף-אבל השנוי תמיד מוסיך עוגיות אלה כמובן נשמרות לתקופה טובה במקפיא-
בהצלחה חני שנה טובה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'שטרדל צמה קל להכנה'
שטרדל צמה קל להכנה
11/09/2008 | 22:24
9
43
חבילה של בצק עלים לכמות של 2 צמות כאלה-------גדש ניתן להין גם עם בצק שק"ם זאת כאשר הוא מרודד דק וקר מאוד
מרכיבים
1 חבילה של בצק עלים---------או על פי החירה בצק שק"ם
12 תפוחי עץ מעורב גרנד וחרמון והם חתוכים לקוביות קטנות מאוד
100 גרם חמאה-או מחמאה מתאים מאוד
100 גרם אבקת סוכר
1 כף גדושה של סוכר חום
תבלין נלווה
1 כפית קינמון
1/2 כפית זנגביל יבש
על הקצה של הציפורן מלח
ביצה טרופה להברשה
אופן הכנה למלית
על סיר קטן או מחבת מעבירים את כול המרכיבים של המילוי
אבקת הסוכר התפוחים התבלין החמאה הטיפונת מלח על חום נמוך  לעבוד לערבב הכול בעדינות לתת בישול של 10 דקות זאת כאשר הסוכר החמאה נבלעים לתערובת. יוצר כך  תערובת מעט סמיכה מיחים בצד לצנן טוב
מוצאים   את הבצק מהמקרר מחלקים לשני חלקים כמות לשניים צריך פה מחזירים חלק  חצי מכמות הבצק למקרר
על משטח נוח פותחים לעלה שווה אורך ורוחב מהמידה שקיים בבצק מתחילים משני הצדדים של הבצק לחתוך
רצועות לבוא עד לאמצע העלה להשאיר כמו שביל למילוי כמובן די רחב מדוד שווה משני הצדדים -בלב העלה מהקצה ועד לקצה השני
מעברים יוצקים מכמות המילוי והוא מתחלק לחצי כמות גם -מתחילים לזגור רצועה מעל רצועה לבוא בצמה סינית ממש להכניס טוב
רצועה לתוך הקצה של הבצק מצד סמאל לימין נכון דומה קצת לשתי וערב אבל צה מתקבלת פה- לקפל את הקצוות
להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה להבריש את המאפה וכך לשני להעביר לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות
זמן האפייה עד 25 דקות כאשר מזהיב טוב זה מוכן בהצלחה חני חג שמח

אוכל כשר >>
לצפיה ב-'ועזרה איך מכינים את המצה של השטרודל הקל'
ועזרה איך מכינים את המצה של השטרודל הקל
11/09/2008 | 22:26
8
27
לצפיה ב-'סנרול שושנים והדרכה קלה ממני לחגים'
סנרול שושנים והדרכה קלה ממני לחגים
11/09/2008 | 23:18
7
35
מתכון לסנרול שושנים קצת שונה בצק זה מאים לכול מילוי  פרג  לבד הכול מה שרוצים מאוד מוצלח גם מאתר מטענים
שדרוג שלי והוא רק קינמון וסוכר דמרה ומעט סירופ שוקולד
מרכיבים לבצק
1 כף שמרים יבשים
200 מ"ל חלב פושר או חלב סויה
100 גרם מרגרינה-או חמאה( אני הכנתי עם מרגרינה) ורכה
100 גרם שמנת חמוצה במקום פה חלב סויה גם
2 חלמונים
3 כפות סוכר
קורט מלח-------------1 ביצה טרופה להברשה
למלית
1 כף גדושה של קינמון
סירופ שוקולד של הגלידות(-תחליף לסירופ מייפל בבקשה-ואז גם וניל אפשרי במקום הקינמון)
3 כפות שמן קנולה+ 3 של מרגרינה מוממסת לשלב יחד להברשת הבצק
6 כפות סוכר דמרה
זיגוג קל
50 גרם מחמאה או חמאה+ 40 גרם אבקת זוכר  עם 5 כפות חלב סויה-או חלב רגיל לפרווה
אופן הכנת הבצק
מעבירים לקערה של מעבד המזון את הקמח מנופה  מוסיפים את שאר המרכיבים מערבבם
מוצאים מהקערה ו... ללוש קצת על הבצק להיות  גמיש קל  יש לכסות לתת התפחה להכפלת הנפח
את הבצק המוכן מחלקים לשני חלקים- מרדדים לרוחב וארך בעובי של 2.5 סמ  פותחים לעלה
על  מברישים עם השמן מהול במרגרינה מעברים עם הפיה של פקבוק הסירםפ שוקלד קצת מעל העלה כמה שורות לאורך וזיגז
מפזרים חצי מכות הסוכר דמרה והקינמון מגלגלים לקיפול פנים לרול יפה  וחותכים מהרות כול חתיכה בורחב של 3.5 סמ די גדולה הפעם וזה הסנרול וזה הצורה של שושנת העמקים שלי מעברים לתבנית מרופדת בנייר מברישים עם ביצה טורפה אפייה ובסידור  אחד רחוק משני
במן האפייה הם נותנים עוד  נפח-זמן האפייה עד 30 דקות לחום תנור שחומם מראש ל-200 מעלות בהצלחה חני
יש כאן ממני מיני סדנה ניתן להקפיא  ללא הזיגוג אחרי האפייה
יש להעביר לכלי קטן את המרכיבים של הזיגוג להסמיך על חום נמוך להכין יש מתקבל מרקם חלק וסמיך זה מוכן יוצקים מעל השושנות
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'שלב הקיפול של רול השושנים'
שלב הקיפול של רול השושנים
11/09/2008 | 23:20
6
38
לצפיה ב-'והם בתבנית חתוכים לשושנת העמקים?'
והם בתבנית חתוכים לשושנת העמקים?
11/09/2008 | 23:25
5
32
מודגש לאלה שרוצים ללמוד וגם לאפות ואיך השלבים החשובים מאוד
ממני חני באהבה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'הסנרול מוכן השושנים עוד חמים'
הסנרול מוכן השושנים עוד חמים
11/09/2008 | 23:28
4
51
לצפיה ב-'נעלם השרשור של אוכל ארוחות לחג'
נעלם השרשור של אוכל ארוחות לחג
11/09/2008 | 23:33
3
28
לצפיה ב-'פיצוי קטן לשרור אוכל לחג סלט תפוח ומגו'
פיצוי קטן לשרור אוכל לחג סלט תפוח ומגו
11/09/2008 | 23:47
29
ממש קל ובריא למי שאוהב מנגו ותפוח גרנד סלט קל מתאים לחג ובכלל לאירוח
מרכיבים
3 תפוחי עץ גרנד ירוק גדולים
1 מנגו גדול או 2 גדולים
מיץ משני לימונים קורט מלח-חצי כםית אבקת סוכר
לחתוך את הפרי לרצועות לתפןח להשאיר קצוות קליפה
לערבב בצלוחית שקועה את הלימון הסוכר וקרט מלח
ולהגיש סלט זה מכנים רק לפני ההגשה בזמן קצר
אלמת להכין מראש יש לתת רק מי לימון על התפוח ולהשאיר בצד עד להגשה מערבבים עם המנגו
גם את המנגו ניתן לחתוך לפני ולשמור במקרר ואז לחד+ ניתן להוסיף עלי חסה קצוצים מעל וטבולים ברוטב וינגרט
חג שמח מחני ושבת שלום ממני
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מעקודה חצי מרוקאית חצי איטלקית'
מעקודה חצי מרוקאית חצי איטלקית
12/09/2008 | 17:43
1
32
על בסיס הרבה חצילים ומוצרלה קצת כן זה ליום חג חלבי או לכול מצב טוב
בעזרת השם בצאת השבת אתן מתכון קל למאפה הזה מתכון של אחותי היקרה
צילום שלה גם אני מכינה אותו הדבר אין לי בעיה וגם לכם באהבה
שבת שלום לכולם חני
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'פרוסה מהמעקודה עם קרם יוגרוט ומלפפון בחומץ'
פרוסה מהמעקודה עם קרם יוגרוט ומלפפון בחומץ
12/09/2008 | 17:53
31
לצפיה ב-'חני, איזה יופי של שרשור והדגמות מאירות עיניים'
חני, איזה יופי של שרשור והדגמות מאירות עיניים
12/09/2008 | 13:31
5
17
בדיוק אתמול הכנתי שטרודל תפוחים, אך התאכזבתי מהבצק - זהו בצק ללא מרגרינה או חמאה ויצא די יבש...אין כמו בצק עלים או שק"ם לשטרודל.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מאיזה בצק הכנת?'
מאיזה בצק הכנת?
12/09/2008 | 14:20
1
11
כי גם אם מכינים מבצק פילו -שהוא נטול שומן ומורחים שומן וסוכר בין העלים יוצא שטרודל נהדר.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'יוכילה שלי הכני כמו שלי רק צריך כך'
יוכילה שלי הכני כמו שלי רק צריך כך
12/09/2008 | 17:26
2
13
עד  10  תפוחי עץ מעורב שני הסוגים כמו במתכון ופשוט בצק שק"ם או עלים
ויש לך  אז לשבוע הבא בע"ה או לחגים כאן צריך לעבוד בשיטה הכי מוצלחת
והיא בצק קר להכין חלק למקרר הבצק הכוונה לשאר הבצק
ואותו הדבר גם לגבי בצק שק"ם קר חלק חלק המודבר במילוי כזה על עבודה של צמה או רולים קטנים
שבת שלום לך ולכולם

אמש לא היה לי הסיסמה ותפוז עשה בעיות לתת כניסה
הכול הסתדר ושום תקלה במודם
כי התכנאי חשב שהוא משלם מכיסו את המודם
תכנאי הזוי" ובצאת השבת יחליפו לי כך הוא הנכון
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'חני היקרה אין עליך כל כבוד לך את אישה חייל|לב'
חני היקרה אין עליך כל כבוד לך את אישה חייל|לב
13/09/2008 | 21:47
1
24
לצפיה ב-'חני איזה תמונות... הכל נראה טעים מאוד.'
חני איזה תמונות... הכל נראה טעים מאוד.
16/09/2008 | 08:43
17

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ