לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'אלו מאכלים לשבת אפשר להכין כבר מיום רביעי'
אלו מאכלים לשבת אפשר להכין כבר מיום רביעי
<< ההודעה הנוכחית
19/08/2007 | 17:30
8
505
ושיחזיקו במקרר?
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אם יש לך מקרר סביר,'
אם יש לך מקרר סביר,
19/08/2007 | 21:07
53
אז אין סיבה שאוכל יתקלקל..
קציצות,לדוגמא.
גם שניצלים.
תפוחי אדמה אפויים...
אורז,
פסטה,
ועוד דברים רבים.

אני בדרך כלל מתחילה לבשל לשבת כבר מיום רביעי(אני איטית מאוד...אין לי ברירה אלא להתחיל כבר יומיים מראש)

אגב-יש מאכלים שתוכלי להקפיא. למשל- אני כשאני מבשלת או אופה פרוסות בשר ברוטב,אני הרבה פעמים מקפיאה,ומפשירה בבוקר אותו יום שאני צריכה לארוחת הערב- או יום לפני שאני צריכה לסעודת צהריים.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אני גם מתחילה מוקדם להכין את השבת'
אני גם מתחילה מוקדם להכין את השבת
20/08/2007 | 20:22
4
50
אבל לא למקרר אלא למקפיא.
כל הקינוחים, עוגות, פשטידות, חלות - מוכנים בתחילת השבוע ומוחזקים במקפיא עד שבת.
סלטים שניתן להקפיא: טחינה, סלק (רק מבושל ומרוסק לא מתובל),
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'כל פשטידה אפשר להקפיא? איך לארוז ואיך להפשיר'
כל פשטידה אפשר להקפיא? איך לארוז ואיך להפשיר
21/08/2007 | 21:52
3
32
בצןרה הטובה ביותר?
תודה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'הקפאת פשטידות והפשרתן:'
הקפאת פשטידות והפשרתן:
21/08/2007 | 22:20
29
אז ככה, לשאלתך.
רוב הפשטידות ניתנות להקפאה, חוץ מכאלה עם תפוחי אדמה.
לי יש מתכנים ל:
פשטידת תירס
פשטידת פטריות
פשטידת גזר וקישואים
פאי פטריות
פאי קרנברי/דובדבנים
קיש בצל

על כל אלו אני יכולה לומר בוודאות שיוצאים מעולה מהקפאה.
אני אופה אותם לרוב בתבנית חד פעמית ומכסה בנייר כסף. לא טורחת לעטוף בעטיפה נוספת.
לגבי ההפשרה - בדרך כלל משתמשת בהן בשבת, ואז הן פשוט מונחות אחר כבוד על הפלטה של שבת.

בהצלחה!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'האמת ? אני לא מתלהב לאכול פשטידות שהקפיאו'
האמת ? אני לא מתלהב לאכול פשטידות שהקפיאו
22/08/2007 | 08:25
1
17
אחרי שמפשירים אותם הם נהיות רטובות יותר וחלק מהטעם הולך לאיבוד ..

עניין של טעם ...
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תלוי איך מפשירים'
תלוי איך מפשירים
22/08/2007 | 11:51
22
אם ההפשרה והחימום נעשים בצורה הנכונה לא אמור להיות הבדל בטעם.(אומרת האחת שלא מקפיאה כלום )
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אוכל מוקפא'
אוכל מוקפא
22/08/2007 | 13:04
1
35
יש לי פטנט טוב לשניצלים ולקציצות עוף.
לפעמים אין זמן לבשל ארוחה, אבל מתחשק באוכל בשרי טעים ומזין לכן אני עושה כך:
עם השניצלים: ביום שיש לי זמן אני מפשירה את השניצלים, דופקת אותם, מצפה אותם בביצה ובפירורי לחם מתובלים ומכניסה לכלי חד פעמי מרובע כשבין כל שניצל יש שקית ניילון למניעת הדבקות, כך אני מקפיאה את הקופסא. וביום שאני ממהרת אני פשוט מוציאה את כמות השניצלים בהם אני מעונינת ישר למחבת ואחרי דקות ספורות יש לי שניצלים מוכנים, פריכים וטריים.
עם הקציצות אני עושה את אותו הדבר, ביום שיש לי זמן אני מכינה את העיסה של הקציצות, מקפיאה אותה, וביום שאני ממהרת אני רק מכדררת קציצות ומטגנת אותם.
אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'תודה על התגובות.'
תודה על התגובות.
24/08/2007 | 12:06
12

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

אירוח בנושא זכויות הקשישים
אירוח בנושא זכויות...
שירות הייעוץ לקשיש של הביטוח הלאומי פועל למיצוי...
אירוח בנושא זכויות הקשישים
אירוח בנושא זכויות...
שירות הייעוץ לקשיש של הביטוח הלאומי פועל למיצוי...
במיוחד להורים לתינוקות
במיוחד להורים לתינוקות
Developy הינו פורטל תוכן המיועד להורים לתינוקות
במיוחד להורים לתינוקות
במיוחד להורים לתינוקות
Developy הינו פורטל תוכן המיועד להורים לתינוקות
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ