ספישל- ביקור או טיול לקוריאה

irlyan

New member
צריך דרקון של אחת המדינות הדוברות אנגלית

או לפחות מבטא אנגלי, אחד ההורים דוברי שפת אם אנגלית גם תעודה רשמית שאת מלמדת שיעורים פרטיים עוזרת יש לי בבית רשימת אתרים שמתעסקים בחיפוש עבודה בלימודי אנגלית בקוריאה, אשלח בהזדמנת
 

Woogy

New member
מסלול דימיוני ? ../images/Emo8.gif

קודם עושים את המסלול אח"כ מתחילים לחסוך, אני מבולבל
נו קדימה לקוריאה כל המקומות ממתינים לך
 

GnomeBubble

New member
Mandu

אני מנחש שזה כמו ה-Manju היפני, ואז זה יכול להיות ממולא בכל דבר בעצם... בשר, ירקות ואולי אפילו ממרח מתוק של פולי אזוקי (שנקראים בסינית פולים אדומים 红豆) אם זה פופלרי גם בקוריאה. אין לי מושג מה המקור של הכופתאה הממולאת הזאת (כנראה שהוא לא סיני), אבל מסתבר שאפשר למצוא אותה, באותו השם, מיפן במזרח ועד טורקיה במערב. בטורקית כנראה זה Manti, ובסינית קוראים לזה Baozi (באו-דזה) כי השם Mantou משמש היום לתיאור חתיכת בצק מאודה דומה, רק בלי שום מילוי. ויקיפדיה: http://en.wikipedia.org/wiki/Mandu_%28dumpling%29
 

kiCkiC

New member
בסינית..

זה לא ג'יאו-דזה? (JiauDze) לפחות ככה אני זוכרת מהשיעורים..
 

GnomeBubble

New member
כן זה בעצם Jiaozi

או Gyouza ביפנית (נראה שכל מי שאכל פעם במסעדה יפנית שמע על זה, לא?). רק עכשיו הסתכלתי על תמונה
. ההבדל בין Baozi ל-Jiaozi הוא ש-Jaiozi קטן יותר, וזה בעצם בצק מקופל. הוא נראה כמו ורניק רוסי (ורניקעס ביידיש למי שבא מבית אשכנזי כמוני
) או וונטון קנטונזי, או כל כיסן קלאסי בעצם. Baozi זה גוש גדול ועגול של בצק אוורירי, שנראה מבחוץ כמו סופגניה חיוורת. המרקם שלו מזכיר יותר לחם מאשר את הכיסנים שאנחנו מכירים.
 

Woogy

New member
המקור הוא סיני לפי האגדה.

אם צריך, תשאלו איזה קוראני על הפרטים. מה ששמעתי זה שיש אגדה שכולם יודעים ואת פרטיה אני לא זוכר/יודע. יש סיפור על 3 ממלכות סיניות שנלחמו. הסיפור מדבר על שהיה צריך לחצות את הנהר וכדי לחצות אותו היו מקריבים אדם לאלים. הגיבור של הסיפור הכין מנדו בגודל ראש של אדם, ומאז זוכרים את גבורתו על ידי הכנת מנדו. הסיפור לא מסתדר מספיק טוב, כי חסרים לי המון פרטים, כולל פרטים שרשמתי אתמול על פתק שאבד. סיפרתי את חלקו בכל זאת כדי שתדעו שיש איזה סיפור ידוע, ולכן גם יודעים בקוריאה שהמקור הוא סין (למרות ששם יש לזה שם אחר שגם אותו אין לי עכשיו) המנדו של סין הוא צימחוני, בעוד המנדו בקוריאה מכיל (כמעט) תמיד בשר חזיר, כך שאני נמנע ממנדו.
 

GnomeBubble

New member
אבל כמו שאמרתי יש כאן בלבול שמות

אני לא בטוח לגמרי לגבי המנדו הקוריאני, אבל הקוגנטים (מילים מקבילות) של המילה הקוריאנית מנדו (בסימניות: 饅頭 - ראש "מאן") הם Mantou בסינית ו-Manju ביפנית. אבל זה לא אומר שהאוכל מקביל: המאנטו הסיני הוא בסך הכל גוש בצק מאודה בלי שום מילוי. המאנג'ו היפני הוא מה שנקרא בסינית Baozi, וכמו שהבנתי מהתמונות שמצאתי באינטרנט, המאנדו הקוריאני הוא בכלל מה שנקרא בסינית Jiaozi וביפנית Gyouza. גם ה-Boazi/Manju וגם ה-Jiaozi/Gyouza הסינים והיפנים יכולים בשרים וצמחונים, ולמיטב ידיעתי המילוי הנפוץ ביותר הוא תערובת שכוללת בשר חזיר בכל המקומות - אם כי יש שמועות שבזמן האחרון התחילו להחליף בבייג'ינג את בשר החזיר בגזירי קרטון...
 

Woogy

New member
../images/Emo160.gifספישל- ביקור או טיול לקוריאה../images/Emo160.gif

אני אוסף פה כמה הודעות בנושא, ואוסיף עוד מידע מועיל(מחר) כולם מוזמנים לעזור.
 

kriefe

New member
טוב מראה עיניים...

קטעי וידאו על סיאול המדהימה!! אותי שיכנעו, עוד מישהו?!?
 

anata ji

New member
מתכונים לאוכל קוריאני

מחפשת מתכונים לאוכל קוריאני - צמחוני (כן, כן) - במיוחד למרק המיסו הקוריאני
 
למעלה