תוספות על קוריאה...
מתוך המדריך של Lonely Planet על סיאול. מומלץ בחום לקנות את הספר, יש בו הרבה אינפורמציה מעניינת. אני אישית לא מצאתי אותו בחנויות אז קניתי דרך אתר למטייל. (הספר באנגלית) קצת קונגליש (קוריאנית-אנגלית) וסלנג: Cypein - אדם שמבזבז יותר מידי זמן וכסף באתר Cyworld. Dica - מצלמה דיגיטלית. Henpon - טלפון סלולרי (קיצור של HandPhone). Jjang - מצויין / מעולה / מגניב. Mini-hompi - אתר אישי. (קיצור של Mini Homepage). עשה ואל תעשה - אוכל ושתיה עשה: • מזוג שתיה לאחרים כאשר אתה מבחין שהכוס שלהם ריקה. מקובל יותר להשתמש בשתי ידיים כאשר מוזגים. • מרבית האנשים משתמשים בכף לאורז ומרק ובצ'ופסטיקס למנות הנוספות. • לא משתמשים בסכין בשולחן, כך שאם אתה מנסה לחתוך משהו והכף / צ'ופסטיקס לא עוזרים במיוחד בקש סכין או מספריים (?) אל תעשה: • אל תתחיל (או תסיים) אחרוחה לפני המבוגרים ממך. • אל תיגע האוכל עם האצבעות (חוץ מעלים המשמשים לעטוף אוכל). • אל תרים קערות וצלחות מהשולחן בכדי לאכול מהן. • אל תקנח את האף בשולחן. • אל תמזוג לעצמך שתיה בשולחן, תן למישהו אחר לעשות זאת. • לא לתת טיפים. צ'ופסטיקס ממתכת למרות שהם מוקפים במדינות המשתמשות בצ'ופסטיקס מעץ או פלסטיק, הקוריאנים משתמשים בצ'ופסטיקס ממתכת. מדוע? הסבר אחד הוא כי מלכי ג'סון (ממלכה קדומה), שדאגו לביטחונם, התעקשו להשתמש בצ'ופסטיקס מכסף מכיוון שכסף משנה את צבעו כאשר בה במגע עם רעלים. מסורת זו עברה לאריסטוקרטים בקוריאה ומשם לשאר העם שהשתמש במתכת זולה יותר מכסף. אוכל מועדף על ידי מבקרים • Galbi - צלעות בקר. • Bulgogi - חתיכות בקר על האש עטופות בעלי חסה). • Bibimbap - אורז, ביצה, בשר וירקות עם רוטב צ'ילי. • Dolsot Bibimbap - אורז, ביצה, בשר וירקות ברוטב צ'ילי בכלי חרס. • Mandu - כופתאות ממולאות (לא כתוב במה הן ממולאות...............). אוכל לנועזים יותר • Beondegi - זחלי תולעת המשי. • Bosintang - מרק בשר כלב. • Doganitang - מרק ברכי פרה ( ברכיים.. KNEECAPS......). • Sannakji - בייבי תמנונים חיים. • Yukhoe - בשר נא טחון ומתובל (מישהו אמר טיב-טעם???). אבודים בסיאול למרבית הרחובות בסיאול אין שמות, וכשיש להם, אין שלט עם שם הרחוב וכמעט אף אחד לא יודע. השיטה המערבית לשמות רחובות ומספרים עוקבים לא אומצה כאן, כך שעדיין נעשה שימוש בשיטה המסורתית. כך שסיאול מחולקת ל 25 איזורים (GU) ול 522 שכונות קטנות יותר (DONG). לכל בניין יש מספר רישמי, אבל המספרים ניתנים ע"פ סדר הבניה, כך שבניין מספר 27 יכול להיות לצד בניין 324. כתובת לדוגמה 104 Itaewon-dong, Yongsan-gu ז"א בניין 104 בשכונה Itaewon, באיזור Yongsan, אך אתה עלול למצוא את עצמך מסתובב שעות בשכונה בחיפוש אחר בניין 104 ללא כל תקווה למצוא אותו, גם בעזרת חברים קוריאנים. זה הזמן להתקשר למקום אותו אתה מחפש ולבקש הדרכה. ההסברים ברכבת התחתית,הסימנים, באיזו יציאה לבחור, והסברים לגבי מקומות שמסובך להגיע אליהם יעילים מאוד. אבל עדיין תמצא את עצמך הולך לאיבוד אלא אם כן אתה מצפן אנושי. אל תדאג, ואל תחשוש לשאול. גם המקומיים הולכים לעיתים לאיבוד ומכירים את ההרגשה. נסה למצוא את דרכך בסיאול על ידי שימוש בציוני דרך במקום בשמות רחובות ומספרים, כמו המקומיים. רצוי לכתוב את כתובת היעד שלך בהאנגול בכדי להראות לנהגי מוניות, עוברים ושבים או בעלי חנויות באיזור. להרבה בניינים גדולים יש שמות, יותר יעיל לדעת את שם הבניין מאת מספרו. תמיד בדוק את מפת השכונה על הקיר בכל יציאה ברכבת התחתית בכדי להתמצא לפני שיוצאים לטייל.
מתוך המדריך של Lonely Planet על סיאול. מומלץ בחום לקנות את הספר, יש בו הרבה אינפורמציה מעניינת. אני אישית לא מצאתי אותו בחנויות אז קניתי דרך אתר למטייל. (הספר באנגלית) קצת קונגליש (קוריאנית-אנגלית) וסלנג: Cypein - אדם שמבזבז יותר מידי זמן וכסף באתר Cyworld. Dica - מצלמה דיגיטלית. Henpon - טלפון סלולרי (קיצור של HandPhone). Jjang - מצויין / מעולה / מגניב. Mini-hompi - אתר אישי. (קיצור של Mini Homepage). עשה ואל תעשה - אוכל ושתיה עשה: • מזוג שתיה לאחרים כאשר אתה מבחין שהכוס שלהם ריקה. מקובל יותר להשתמש בשתי ידיים כאשר מוזגים. • מרבית האנשים משתמשים בכף לאורז ומרק ובצ'ופסטיקס למנות הנוספות. • לא משתמשים בסכין בשולחן, כך שאם אתה מנסה לחתוך משהו והכף / צ'ופסטיקס לא עוזרים במיוחד בקש סכין או מספריים (?) אל תעשה: • אל תתחיל (או תסיים) אחרוחה לפני המבוגרים ממך. • אל תיגע האוכל עם האצבעות (חוץ מעלים המשמשים לעטוף אוכל). • אל תרים קערות וצלחות מהשולחן בכדי לאכול מהן. • אל תקנח את האף בשולחן. • אל תמזוג לעצמך שתיה בשולחן, תן למישהו אחר לעשות זאת. • לא לתת טיפים. צ'ופסטיקס ממתכת למרות שהם מוקפים במדינות המשתמשות בצ'ופסטיקס מעץ או פלסטיק, הקוריאנים משתמשים בצ'ופסטיקס ממתכת. מדוע? הסבר אחד הוא כי מלכי ג'סון (ממלכה קדומה), שדאגו לביטחונם, התעקשו להשתמש בצ'ופסטיקס מכסף מכיוון שכסף משנה את צבעו כאשר בה במגע עם רעלים. מסורת זו עברה לאריסטוקרטים בקוריאה ומשם לשאר העם שהשתמש במתכת זולה יותר מכסף. אוכל מועדף על ידי מבקרים • Galbi - צלעות בקר. • Bulgogi - חתיכות בקר על האש עטופות בעלי חסה). • Bibimbap - אורז, ביצה, בשר וירקות עם רוטב צ'ילי. • Dolsot Bibimbap - אורז, ביצה, בשר וירקות ברוטב צ'ילי בכלי חרס. • Mandu - כופתאות ממולאות (לא כתוב במה הן ממולאות...............). אוכל לנועזים יותר • Beondegi - זחלי תולעת המשי. • Bosintang - מרק בשר כלב. • Doganitang - מרק ברכי פרה ( ברכיים.. KNEECAPS......). • Sannakji - בייבי תמנונים חיים. • Yukhoe - בשר נא טחון ומתובל (מישהו אמר טיב-טעם???). אבודים בסיאול למרבית הרחובות בסיאול אין שמות, וכשיש להם, אין שלט עם שם הרחוב וכמעט אף אחד לא יודע. השיטה המערבית לשמות רחובות ומספרים עוקבים לא אומצה כאן, כך שעדיין נעשה שימוש בשיטה המסורתית. כך שסיאול מחולקת ל 25 איזורים (GU) ול 522 שכונות קטנות יותר (DONG). לכל בניין יש מספר רישמי, אבל המספרים ניתנים ע"פ סדר הבניה, כך שבניין מספר 27 יכול להיות לצד בניין 324. כתובת לדוגמה 104 Itaewon-dong, Yongsan-gu ז"א בניין 104 בשכונה Itaewon, באיזור Yongsan, אך אתה עלול למצוא את עצמך מסתובב שעות בשכונה בחיפוש אחר בניין 104 ללא כל תקווה למצוא אותו, גם בעזרת חברים קוריאנים. זה הזמן להתקשר למקום אותו אתה מחפש ולבקש הדרכה. ההסברים ברכבת התחתית,הסימנים, באיזו יציאה לבחור, והסברים לגבי מקומות שמסובך להגיע אליהם יעילים מאוד. אבל עדיין תמצא את עצמך הולך לאיבוד אלא אם כן אתה מצפן אנושי. אל תדאג, ואל תחשוש לשאול. גם המקומיים הולכים לעיתים לאיבוד ומכירים את ההרגשה. נסה למצוא את דרכך בסיאול על ידי שימוש בציוני דרך במקום בשמות רחובות ומספרים, כמו המקומיים. רצוי לכתוב את כתובת היעד שלך בהאנגול בכדי להראות לנהגי מוניות, עוברים ושבים או בעלי חנויות באיזור. להרבה בניינים גדולים יש שמות, יותר יעיל לדעת את שם הבניין מאת מספרו. תמיד בדוק את מפת השכונה על הקיר בכל יציאה ברכבת התחתית בכדי להתמצא לפני שיוצאים לטייל.