לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
74957,495 עוקבים אודות עסקים

פורום קוריאה - שפה ותרבות

קוריאה היא מעצמה כלכלית ותרבותית. מעטים הישראלים שיודעים עליה הרבה, אבל אנחנו משנים את המצב. כאן המקום להתודע לקוריאה, לשפה, לתרבות, לאוכל, למוסיקה, ולכלכלה.כיום שמדברים על תרבות קוריאה מדברים גם על הדרמות הקוראניות הכובשות אט אט את העולם. לאחרונה החלו להגיע גם דרמות קוראניות לישראל כמו "סאם סון המתוקה", קופי פרינס פול האוס ועוד. אנו שואפים לקדם תופעה מבורכת זו.כאן המקום גם לשאול שאלות על השפה וללמוד יחדיו.מי שרוצה לדון באוכל קוראני ימצא אף הוא בית חם.אני מקווה שנוכל לעודד אפילו את המסחר בין המדינות.הינכם מוזמנים להשתתף !כלל הזהב בפורום "מה ששנוא עליך, אל תעשה לחברך"בנוסף ראוי להדגיש שיש לשמור על תקנון תפוז, בפרט להזהר לא לפרסם חומר המפר זכויות יוצרים.אין לפרסם בפורום ללא רשות. (קישורים רלבנטיים יתקבלו בברכה)בבקשה תרגישו חופשיים לפנות למנהלי הפורום בכל עניין.

אודות הפורום קוריאה - שפה ותרבות

קוריאה היא מעצמה כלכלית ותרבותית. מעטים הישראלים שיודעים עליה הרבה, אבל אנחנו משנים את המצב. כאן המקום להתודע לקוריאה, לשפה, לתרבות, לאוכל, למוסיקה, ולכלכלה.כיום שמדברים על תרבות קוריאה מדברים גם על הדרמות הקוראניות הכובשות אט אט את העולם. לאחרונה החלו להגיע גם דרמות קוראניות לישראל כמו "סאם סון המתוקה", קופי פרינס פול האוס ועוד. אנו שואפים לקדם תופעה מבורכת זו.כאן המקום גם לשאול שאלות על השפה וללמוד יחדיו.מי שרוצה לדון באוכל קוראני ימצא אף הוא בית חם.אני מקווה שנוכל לעודד אפילו את המסחר בין המדינות.הינכם מוזמנים להשתתף !כלל הזהב בפורום "מה ששנוא עליך, אל תעשה לחברך"בנוסף ראוי להדגיש שיש לשמור על תקנון תפוז, בפרט להזהר לא לפרסם חומר המפר זכויות יוצרים.אין לפרסם בפורום ללא רשות. (קישורים רלבנטיים יתקבלו בברכה)בבקשה תרגישו חופשיים לפנות למנהלי הפורום בכל עניין.
x
הודעה מהנהלת הפורום
0
המשך >>

לצפיה ב-'אוכל - הסיבה האמיתית לבקר בקוריאה'
אוכל - הסיבה האמיתית לבקר בקוריאה
<< ההודעה הנוכחית
25/07/2007 | 10:18
41
280
אני מצרף כמה תמונות מארוחה שאכלתי בקוריאה.

(אני לא כזה שמצלם ארוחות בדר"כ - אבל הבחור הישראלי שהיה איתי התלהב וביקש תמונה לכל צלחת).

לצערי אני לא זוכר את שמות המנות. המתורגמנית הסבירה לי על כל מנה והן גרסאות של מאכלים פופלריים.

אם אף אחד בפורום לא מכיר, אני אשאל בביקור הבא ואעדכן אתכם.

בתמונה המצורפת - מנה ראשונה: סלט עלים עם טופו מצופה סומסום שחור, מוגש בסל אכיל עשוי מאורז.
קוריאה - שפה ותרבות >>
לצפיה ב-'הגיע הזמן לשרשור מאכלים ומתכונים :)'
הגיע הזמן לשרשור מאכלים ומתכונים :)
25/07/2007 | 13:32
36
22
ממ בקצרה על אוכל קוריאני (אספתי מפה ומשם מידע  :))

המטבח הקוריאני מציע מגוון רחב של מנות מיוחדות,
קוריאה, שהיתה בעברה מדינה אגררית, התבססה על גידול אורז ולכן בקוריאנית המילה "ארוחה" זהה למילה "אורז".
כיום המטבח הקוריאני מאופיין במנות בשר ומרקים, עם דגים וירקות והרבה (הרבה מאוד) שום,הרבה פלפל אדום, רוטב סויה, ג'ינג'ר ועוד. כמו כן ישנו מגוון רחב של ירקות כבושים חריפים, ובראשם הקימצ'י המפורסם.
המטבח הקוריאני ידוע בעולם כבריא מאוד, עם ערך תזונתי גבוה. במסורת הקוריאנית מספר המנות נע מ-3 עד 12, וישנם מנהגים רבים שמדגישים את החשיבות של המזון ושל הארוחה עצמה. גם בעסקים בקוריאה שמור מקום של כבוד לסעודה משותפת, כדי להביע את הכבוד הראוי לשותפים לעסקים.

ד"א נימוסי שולחן הם דבר חשוב מאוד בזמן הארוחה, בקצרה כמה כללים:
1.לא לקום בזמן הארוחה
2.להחזיק את הכף\צ'ופסטיקס כראוי.
3.לא לצפות בטלוויזיה בזמן הארוחה.
4.כאשר הנך שותה עם אדם מבוגר ממך, עלייך להפנות את פנייך כאשר אתה שותה
5.לא לעשות רעשים כאשר אוכלים עם הכף.
6.לא להחזיק את קערית האוכל בידיים!
7.לא להוציא מה "שלא נראה לך" מהצלחת.
8.לשמור על אותו קצב אכילה עם הסובבים אותך.
9.לא להחזיק את הכף והצ'ופסטיקס יחדיו.
10.כאשר הנך אוכל עם מבוגר ממך,חכה עד שהוא יתחיל לאכול!
11.קודם טעם מהמרק או הקימיצ'י ורק אז החלק לאכול מהאורז והמנות האחרות!

יש גם סדר מסויים לסידור השולחן אם לתיירים בני משפחה וכן הלאה אך אני לא ארחיב :)..


קוריאה - שפה ותרבות >>
לצפיה ב-'מה אוכלים בקוריאה לארוחת בוקר?'
מה אוכלים בקוריאה לארוחת בוקר?
25/07/2007 | 14:06
14
31
אוכלים אוכל (=אורז) מרק, וקימצי, ואולי עוד משהו. יש כאלו שמדלגים על ארוחת בוקר.
מה אוכלים בקוריאה לארוחת צהריים?
אוכלים אורז, מרק, וקימצי, יש גם מאכלים שמבשלים סוג כלשהו של מרק שכבר כולל את האורז, ואם זה חריף במיוחד, אז אולי אולי אפשר לוותר על הקימצי. המקרה היחיד שאין אורז זה כנראה כשאוכלים טוק לסוגיו, (שלמעשה עשוי מאורז) או איטריות. מקובל להוסיף איזה סוג או שניים של ירקות מבושלים, ולפעמים גם דברים אחרים (על בסיס דגים או אחר).
מה אוכלים בקוריאה לארוחת ערב?
הבנתם כבר

עוד פרט לגבי נימוס בארוחה: יש למזוג מיים עם שתי ידיים (תמיד יש קנקן מים על השולחן אלא עם לוקחים מים בשרות עצמי מהמתקן מים). יש למזוג קודם לבכיר שבחבורה (כלומר למבוגר יותר)

עוד על אוכל בקרוב.

קוריאה - שפה ותרבות >>
לצפיה ב-'הקוריאנים לא מחזיקים קעריות אוכל בידיים?'
הקוריאנים לא מחזיקים קעריות אוכל בידיים?
25/07/2007 | 21:46
8
24
אז איך מסיימים את השאריות של האורז בלי לגרוף אותו עם הצ'ופסטיקס, ואז לקרב את הצלחת לפה (שלא יפול)? או שפשוט משאירים את השאריות (זה מה שלפעמים עושים בסין, אבל הם גם מחזיקים את הצלחת בידיים וזורקים עצמות על הרצפה... )
קוריאה - שפה ותרבות >>
לצפיה ב-'מספרים, שכשהקוראנים לימדו את היפנים תרבות...'
מספרים, שכשהקוראנים לימדו את היפנים תרבות...
26/07/2007 | 02:06
1
25
כאשר השליטים היפנים רצו להשכיל וללמוד תרבות, הם הזמינו משכילים מהיבשת הסמוכה. הסיפור הוא שאותם קוראנים זילזלו ביפנים ולימדו אותם שמנומס זה בדיוק ההפך ממה שמנומס בארצות התרבות (קוריאה) ולכן לימדו אותם כמה מנהגים "ברבארים" שכאלה כמו להרים את הצלחת אורז.
אם הסיפור משקף את המציאות אני בספק, אבל הפרטים הודאיים הם: היפנים אכן הביאו קוראניפ/סינים כדי ללמוד מהם, הסיפור הזה מספיק ידוע.
קוריאה - שפה ותרבות >>
לצפיה ב-'הסיפור עוד יותר מורכב'
הסיפור עוד יותר מורכב
26/07/2007 | 03:33
21
יש כאלה שטוענים שבכלל היפנים של היום הם תוצר של כל מיני שבטים ילידיים של יפן (שמהם נשארו רק האיינו היום), שבטים פוליניזים, סינים וקוריאנים שהתערבבו להם ביחד במשך הדורות. בכל מקרה, היו כנראה קוריאנים ביפן עוד לפני שחצר הקיסר התחילה להתעניין בצורה אובססיבית בתרבות סינית, כך שהתרבות הסינית המוקדמת יותר הגיע ליפן בהרבה מקרים דרך קוריאה. יפן היתה במיוחד ביחסים טובים עם ממלכת בקג'ה וכשזאת נפלה לממלכת סילה, היפנים ניסו להחיות אותה וסיפקו למשפחת המלוכה מקלט מדיני כשהנסיון נכשל.

בכל מקרה, תיאוריה יפה, אבל בכל זאת, זה עדיין לא מסביר למה גם בסין אוכלים כמו ביפן וגם לא הסברת לי איך מסיימים את מה שנשאר בצלחת
קוריאה - שפה ותרבות >>
לצפיה ב-'איך אוכלים אורז?'
איך אוכלים אורז?
26/07/2007 | 14:16
4
24
כשהייתי בקוריאה בפעם הראשונה, הקוריאנים העירו לי (בחיוך) שאני "אוכל אורז כמו יפני".

היה בזה מן האמת - את החזקת הצלחת קרוב לפה למדתי מסרט יפני (טמפופו).

הם סיפרו לי שיש אמירה בקשר לאכילת אורז: "הקוריאנים אומרים שהיפנים עצלנים כי הם מקרבים את הצלחת לפה והיפנים אומרים שהקוריאנים מרושלים כי האורז מתפזר להם"...
קוריאה - שפה ותרבות >>
לצפיה ב-'חחחחחחח אהבתי :)'
חחחחחחח אהבתי :)
26/07/2007 | 22:29
12
לצפיה ב-':D'
:D
26/07/2007 | 22:31
2
9
טוב, אז עכשיו הבנתי שאין כאן פתרון מושלם - האורז מתפזר בכל זאת.

דרך אגב, אצלנו בארץ אומרים - יפנים, קוריאנים, סינים - כולם משוגעים. מה, הם לא שמעו כבר על סכין ומזלג?!
קוריאה - שפה ותרבות >>
לצפיה ב-'שמעתי פעם את המשפט הזה'
שמעתי פעם את המשפט הזה
27/07/2007 | 12:37
1
18
רק בלי ה"קוריאנים" פה מכירים את התאילנדים והפיליפינים.. בד"כ זה בא בכזה "מה זה משנה?! כולם אותו דבר!" או בתור פליאה "מה?? זה לא אותו דבר??"
קוריאה - שפה ותרבות >>
לצפיה ב-'כן, עצוב, אבל ככה זה'
כן, עצוב, אבל ככה זה
28/07/2007 | 03:01
14
אבל זה בסדר... במזרח הרחוק הרגשתי הרבה פעמים שחושבים שכל "עגולי-העיניים" הם אותו הדבר.
קוריאה - שפה ותרבות >>
לצפיה ב-'בקוריאה נהוג לאכול את האורז בעזרת כף'
בקוריאה נהוג לאכול את האורז בעזרת כף
30/07/2007 | 06:08
17
ולא בעזרת הצ'ופסטיקס- כך שכל העסק הרבה הרבה יותר קל :)
קוריאה - שפה ותרבות >>
לצפיה ב-'וואו איזה גיוון'
וואו איזה גיוון
25/07/2007 | 23:18
4
17
כל הארוחות שלהן בעצם מורכבות מאותם מרכיבים בסיסיים של אורז, ירקות (כבושים) ומרק? איפה התמנונים החיים שנשכו את דניאל הני בלשון? איפה העוגיות אורז של סאמסון? כל היום זה רק באפ באפ באפ?
קוריאה - שפה ותרבות >>
לצפיה ב-'יש אוכל בסיסי, ויש אוכל נפלא'
יש אוכל בסיסי, ויש אוכל נפלא
26/07/2007 | 02:41
28
לצפיה ב-'חח איזו שאלה סתמית :S'
חח איזו שאלה סתמית :S
26/07/2007 | 07:55
1
14
לצפיה ב-'היא הייתה גם רטורית...'
היא הייתה גם רטורית...
26/07/2007 | 08:10
8
לצפיה ב-'קימיצ'י'
קימיצ'י
25/07/2007 | 15:16
1
40
המאכל המפורסם ביותר בקוריאה, ידוע שהמטבח הקוריאני הוא הבריא בעולם וכדי לשמר תדמית זו גם בעונות הקרות מצאו שיטה לשימור המאכלים, מדובר בירקות ודגים שנכבשו תוך תסיסה. המתכון הזה שימש לשימור הערך התזונתי של ירקות בזמן החורף הקשה של קוריאה. בעונה, היו מכינים את הקימצ'י וסוגרים אותו בכדי חומר, שאותם היו טומנים באדמה. הקור היה משמר את הירקות הכבושים. השימוש, גם כיום, מתון: מעט בכל פעם, עם אורז.
הקימיצ'י מאוד אהוד בקרב הקוריאנים מדי שנה מתקיים פסטיבל קימיצ'י,יש יותר מ50 סוגים של קימיצ'י.

להכנה, משתמשים בכרוב סיני - או בכרוב רגיל, תלוי מה זמין, - עם ירקות שונים ודגים מומלחים. עורכים את המרכיבים האלה בצורת שכבות, קושרים הכל לצרורות קטנים, שאותם מכניסים ל"ג'ארה" עם מי מלח. אחרי כמה ימים הירקות כבושים - כמו כרוב חמוץ, בדיוק באותו אופן. מכניסים לשימור באדמה, ונותנים לעניין הזה להבשיל לאיטו בקור המקפיא. הקוריאנים המודרניים, וכל בית מכין לעצמו, קונים מקרר מיוחד להכנת קימצ'י. עם בוא הזמן והמועד, פותחים את הצנצנת ואז, בבת אחת, ממלא את חלל החדר ניחוח עז, קשה לצפיה, שלא לדבר על הרחה, שיכול להפיל שדוד גדוד שלם של חיילים חסונים. הריח, אומרים, מתפוגג אחרי כמה דקות. מנסיון, הוא לא מתפוגג ולא עובר. הוא אולי נחלש אך לא נעלם :).

מתכון:(כרוב סיני הכי נפוץ)
המרכיבים (לצנצנת של 4 ליטר):

לבסיס:

2/3 כוס קמח אורז

1/2 כוס מים

4 כוסות של פלפל אדום חריף - קאיין או שאטה - גרוס

2/3 כוס שום מרוסק

צרור יפה של עירית, חתוכה למקטעים של חצי ס"מ כל אחד

צרור נאה של בצל ירוק, חתוך למקטעים של 2- 5 ס"מ

1/3 כוס ג'ינג'ר מרוסק (ללא קליפה)

1/3 כוס ממרח אנשובי או שרימפ מומלח (ניתן להשיג בחנויות אוריינטליות)

2/3 כוס סוכר חום

2/3 כוס מלח

1 דאיקון - מעין צנון ארוך-בינוני, חתוך לזו'ליאנים (פסים)

3 גזרים יפים, קלופים

לכבישה:

4 כרובים סיניים - ירקרקים עם גבעולים לבנים, אבל סגורים וצמודים  



כלים: צנצנת בנפח 4 ליטר



אופן ההכנה:
הבסיס: בסיר מתאים, מניחים את קמח האורז ויוצקים עליו את המים. תוך ערבוב, מבשלים על אש נמוכה עד שמתקבלת משחה לא סמיכה מדי.
מערבבים בקערה את כל יתר החומרים ומוסיפים אליהם את משחת האורז.
זהו הבסיס להחמצה, ושאריות ממנו ניתן לשמור, בצנצנת סגורה, בקירור.
הכבישה: חותכים את הכרובים לרוחב לרצועות ברוחב 2.5 ס"מ. ממליחים היטב ומניחים בקערה או מסננת, למשך הלילה, להוצאת הנוזלים.
בבוקר, לוקחים את הכרוב, סוחטים בעדינות בין הידיים. מסדרים בצנצנת בשכבות עם תערובת הכבישה. דוחסים היטב, ממלאים עד למעלה וסוגרים כמו בכבישה רגילה. לא הדוק מדי.
אחרי יומיים שלושה, העניין יתחיל לתסוס, יהיו בועות וריח חמוץ. זה הזמן להכניס למקרר לכמה ימים. אחרי כן, אפשר להגיש. אפשר גם לשמור, בקרור, חודשיים, וגם יותר.

קוריאה - שפה ותרבות >>
לצפיה ב-'תודה רבה...'
תודה רבה...
31/07/2007 | 00:38
9
איזה מגניב! עכשיו יש לי 2 מתכונים ליום בישול קוריאני!
באמת רציתי לטעום קימיצ'י...
אבל אני לא אוכלת דגים... יש לי משו נגדם (נגד תמנונים עדיין לא..)
אז אני לא בטוחה שאוכל לאכול את זה
אבל אולי... חחחח
קוריאה - שפה ותרבות >>
לצפיה ב-'ביבימבאב'
ביבימבאב
25/07/2007 | 15:55
18
30
bibimbap-אורז מעורבב (mikS rice)
*המאכל הקוריאני בין היחידים שאני מוכנה לטעום D:*

ביבימבאב קלאסי הוא כמה סוגי ירקות מעורבבים עם אורז\אטריות, ביצת עין ובשר בקר טחון.מוגשת בקדרת אבן חמה כך שזה עדיין מתבשל אחריי ההגשה מערבבים,ונהנים P:

המרכיבים: בקר טחון, ביצה רכה ושמן שומשום. רוטב: חצי כפית של רוטב סויה, שני שליש כפית שמן שומשום, רבע כפית סוכר, רבע כפית של יין בישול ושום כתוש.
אופן ההכנה: לשים בקערה אורז חם, לטגן בנפרד את הירקות החתוכים בצורת רצועות. להניח אותם בנפרד על מצע האורז, ובאמצע לשים את הבשר הטחון וביצת עין מעליו. לבסוף להזליף את שמן השומשום, ולמי שיש -להוסיף ממרח חריף מפלפלים אדומים, המכונה "גוצ'וג'אנג".

קוריאה - שפה ותרבות >>
לצפיה ב-'את ממש מיודעת בנושאי אוכל קוריאני, הא?'
את ממש מיודעת בנושאי אוכל קוריאני, הא?
25/07/2007 | 16:44
15
17
הייתי רוצה פעם לטעום ביבימבאב. על אף שאני לא מעריץ גדול של חריף, נראה לי שדווקא זה מאכל בשבילי :)
קוריאה - שפה ותרבות >>
לצפיה ב-'דווקא ביבימפאפ בטוח להזמין'
דווקא ביבימפאפ בטוח להזמין
25/07/2007 | 16:53
13
18
כיןן שתמיד נותנים לך לערבב, אז מי שלא אוהב חריף יכול להוציא קצת לפני הערבוב. זה מאכל בסיסי ובריא שיכול להוות ארוחה שלמה.
קוריאה - שפה ותרבות >>
לצפיה ב-'אז ככה קוראים לזה? '
אז ככה קוראים לזה?
27/07/2007 | 11:06
12
17
המממממ...
טעים....
בבייג'ינג ראיתי שיש את זה גם עם כלבים...  

אולי מישהוא יפתיע אותי ויגיד לי שיש את זה גם בארץ?
קוריאה - שפה ותרבות >>
לצפיה ב-'אומו, כלבים בביבימבאפ? '
אומו, כלבים בביבימבאפ?
27/07/2007 | 13:54
10
17
אוי גיוועלד חשבתי שאכילת כלבים נהוגה רק בתאילנד, עכשיו אתם רוצים להגיד לי שגם הקוראינים אוכלים ים?
קוריאה - שפה ותרבות >>
לצפיה ב-' ככל שידוע לי ממש לא'
ככל שידוע לי ממש לא
27/07/2007 | 15:24
9
11
פיבימבאפ זה ממילא יותר מנה של של אורז וירקות מאשר של בשר. אפילו כששמים בפנים בשר חזיר, לא מדובר בכמות גדולה.
אין צורך לערב את ה"מוזרויות" התאילנדיות אצלינו.
אני מזמין רק צ'מצ'י פיבימבאפ, שזה עם טונה ולכן יותר בטוח מבחינתי.
(פיבימבאפ- קרוב להגיה, ביבימבאב- קרוב לתעתיק)
קוריאה - שפה ותרבות >>
לצפיה ב-'מה זאת אומרת מוזרויות תאילנדיות?'
מה זאת אומרת מוזרויות תאילנדיות?
27/07/2007 | 20:24
8
12
אתה רוצה לומר לי שבקוריאה לא אוכלים בשר כלבים?

http://en.wikipedia.org/wiki/Dog_meat
http://en.wikipedia.org/wiki/Bosintang
קוריאה - שפה ותרבות >>
לצפיה ב-'אני אומר שזה עיניין שולי בקוריאה'
אני אומר שזה עיניין שולי בקוריאה
27/07/2007 | 20:44
12
אם תשחק במספרים תגלה שהממוצע בקוריאה עומד על פעם-פעמיים בשנה (אכילת בשר כלב לקוראני)
למעשה רוב הקוראנים סולדים מאכילת בשר כלב. עיקר מה שניסיתי לומר זה שבפיבימבאפ לא אוכלים בשר כלב. ואם יש איפה שהוא בקוריאה מסעדה שמתעסקת בבשר כלב, ושמה את זה אפילו בפיבימפאפ, זה עדיין לא אומר שזה מקובל בכל קוריאה.
קוריאה - שפה ותרבות >>
לצפיה ב-'עד כמה שזה שולי בקוריאה'
עד כמה שזה שולי בקוריאה
28/07/2007 | 02:54
6
10
זה שולי עוד יותר בתאילנד. אז אל תלכלך על התאילנדים בבקשה, בדיוק כמו שאתה לא אוהב שמלכלכים על הקוריאנים
קוריאה - שפה ותרבות >>
לצפיה ב-'מיועד לווגי כמובן'
מיועד לווגי כמובן
28/07/2007 | 02:55
5
8
אני יודע שלסשה לא אכפת.
קוריאה - שפה ותרבות >>
לצפיה ב-'אתה צודק'
אתה צודק
28/07/2007 | 04:23
7
אני לא יודע כמה באמת זה נפוץ בתאילנד, לכן ההשוואה שעשיתי לתיאילנד היא חסרת בסיס. הבחירה בתאילנד היא רק בשל ה"מוניטין המפוקפק" שיצרה תקשורת הישראלית לתאילנדים העובדים בישראל. ובהתחשב בכך שאני יודע כמה שהתקשורת אוהבת לעוות את המציאות, אני די מפקפק אפילו במוניטין הזה.
קוריאה - שפה ותרבות >>
לצפיה ב-'ממי? מתאילנדים?'
ממי? מתאילנדים?
28/07/2007 | 11:24
3
5
בטח שאכפת לי. אני לא מלכלך על תאילנדים, וגם לא על קוריאנים. אני מתעניין בתרבויות של שניהם, ומת כבר למצוא הזדמנות ללמוד על תרבויות של שניהם :)
קוריאה - שפה ותרבות >>
לצפיה ב-'לא, מכלבים'
לא, מכלבים
30/07/2007 | 11:53
2
3
או לפחות אתה לא מפלה בין כאלה שאוכלים כלבים לכאלה שאוכלים פרות.
קוריאה - שפה ותרבות >>
לצפיה ב-'אני כנראה נגוע בדעות קדומות'
אני כנראה נגוע בדעות קדומות
30/07/2007 | 19:29
1
3
לכן אני מפלה בין אוכלי כלבים לאוכלי פרות. המפליא בכך הוא שהרבה מההסברים שאני יכול לתת למה האחד כן והשני לא, מובילים לפסילת או לאישור שניהם יחדיו. כך שלהבדיל מצימחונים ולאלו שאוכלים הכל, אני כנראה קצת צבוע בגישתי לנושא. נראה לי שברוב המקרים אנשים מנסים להסביר בהגיון את מה שהם חושבים בשל גדילתם בתוך תרבות מסויימת, ואף חושבים שהם מצליחים.
קוריאה - שפה ותרבות >>
לצפיה ב-'לא נורא, כולנו צבועים בעניין הזה.'
לא נורא, כולנו צבועים בעניין הזה.
30/07/2007 | 21:46
4
מי שאומר שלא צריך לאכול את זה או את האחר, בגלל שזה רצח, נתפס כיפה נפש. הזה שאומר שצריך לאכול גם את זה וגם את זה, כמו במקרה שלי, נתפס כמרושע. והזה שאומר שאחד מותר ושני אסור, לרוב טענותיו יהיו מושפעות מהעובדה שלאכול אחד נראה לו הגיוני והשני לא הגיוני, ואז בסוף יוצא שהוא לא ממש מחוזק בטענותיו, והוא נתפס כצבוע.
קוריאה - שפה ותרבות >>
לצפיה ב-'יש את זה בארץ, יש מסעדה בירושלים שנקראת'
יש את זה בארץ, יש מסעדה בירושלים שנקראת
18/10/2007 | 14:10
10
קוריאה האוס. עד לפני מספר חודשים הבעלים היו קוריאנים מקוריאה והאוכל היה כולו קוריאני אותנטי
הביבמבפ שלהם הכי טוב בעולם. אבל אז התחלפו הבעלים והבעלים הישראליים הוסיפו מאכלים יפניים (איכס...)
סיניים ותאילנדיים (בלעעעע).
בכל אופן, הוא הבטיח לי שיש עדיין את כל המאכלים הקוריאניים, אבל אני עדיין לא הייתי שם מאז.
קוריאה - שפה ותרבות >>
לצפיה ב-'חח לא ממש..אני יותר מיודעת'
חח לא ממש..אני יותר מיודעת
25/07/2007 | 21:07
7
בנושאי אתרים קוריאנים P:
קוריאה - שפה ותרבות >>
לצפיה ב-'Jjajangmyun'
Jjajangmyun
27/07/2007 | 18:12
1
16
נראה לי גם אכיל...אבל אני לא בטוחה.
קוריאה - שפה ותרבות >>
לצפיה ב-'וגם באנצ'אן'
וגם באנצ'אן
27/07/2007 | 18:16
12
לצפיה ב-'יפה, והטעם?'
יפה, והטעם?
26/07/2007 | 19:11
3
9
לצפיה ב-'אווווו~ בא לי טעום קימצ'י~!'
אווווו~ בא לי טעום קימצ'י~!
26/07/2007 | 21:48
2
9
חשבתי להכין את זה בבית לפי מתכון שראיתי באינטרנט אבל כשדיברתי עם חברי הקוריאני הבנתי שזה לא כזה פשוט... שצריך לראות איך מכינים את זה וככה ללמוד
אהה והוא גם אמר שיש המון המון סוגים אז קודם צריך לדעת איזה הכי טעים לך
קוריאה - שפה ותרבות >>
לצפיה ב-'ולא כל הזרים אוהבים את זה'
ולא כל הזרים אוהבים את זה
27/07/2007 | 11:08
1
8
וזה בלשון המעטה...
קוריאה - שפה ותרבות >>
לצפיה ב-'לפחות הם יותר אוהבים את זה מנאטו...'
לפחות הם יותר אוהבים את זה מנאטו...
28/07/2007 | 02:55
10
וחלקם (אני לא אנקוב בשמות) אפילו הקימו שדולה להשבתה של המסעדה הקוריאנית בירושלים.
קוריאה - שפה ותרבות >>

הודעות אחרונות

09:25 | 24.06.12 אורחים בפורום
18:37 | 10.07.11 irlyan
14:04 | 08.07.11 haya86
14:36 | 07.07.11 עליזה100
23:46 | 06.07.11 עליזה100
17:31 | 06.07.11 רון באסיה
12:32 | 06.07.11 ארביב אסתר
11:05 | 06.07.11 ארביב אסתר
23:02 | 03.07.11 דן דן 76

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ