יעל מהכרמל
New member
עוגת סולת טורקית - מ"נענע"
עוגת סולת טורקית חומרים: 3 ביצים 1 מיכל שמנת חמוצה 1/2 כוס שמן צמחי 1/2 כוס קמח תופח 1/2 כוס סוכר 1/2 כוס קוקוס מגורר 1 1/2 כוסות סולת לסירופ: 4 כוסות מים 4 כוסות סוכר מיץ מחצי לימון לקישוט: 4 כפות קוקוס אופן ההכנה: 1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. 2. משמנים תבנית אפייה בגודל של כ-30X40 ס"מ. 3. מערבבים את הביצים, השמנת והשמן בקערה. 4. מערבבים את הקמח, הסוכר, הקוקוס והסולת בקערה אחרת. 5. מערבבים את שתי התערובות ביחד לבלילה עבה למדי. 6. שופכים את התערובת לתוך התבנית המשומנת, ומכניסים לחלקו האמצעי של התנור. 7. אופים במשך כ-25 דקות, ובתום האפייה, משאירים את העוגה בתנור לעוד כמה דקות. 8. בינתיים מחממים את חומרי הסירופ, עד שהסוכר נמס. 9. מוציאים את העוגה מהתנור, מסמנים וחותכים לפי מספר המנות הרצוי. 10.שופכים את כל הסירופ על העוגה. לא לדאוג, זה רק נראה הרבה – הכל נספג. 11. מפזרים על העוגה שכבה דקה של קוקוס טחון, מצננים ואוכלים. אפשר לסמן את הפרוסות מבעוד מועד בעזרת שקדים קלופים, אותם מניחים על התערובת בדיוק לפני שמכניסים אותה לתנור. (באדיבות ג'קו מאכלי ים)
עוגת סולת טורקית חומרים: 3 ביצים 1 מיכל שמנת חמוצה 1/2 כוס שמן צמחי 1/2 כוס קמח תופח 1/2 כוס סוכר 1/2 כוס קוקוס מגורר 1 1/2 כוסות סולת לסירופ: 4 כוסות מים 4 כוסות סוכר מיץ מחצי לימון לקישוט: 4 כפות קוקוס אופן ההכנה: 1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. 2. משמנים תבנית אפייה בגודל של כ-30X40 ס"מ. 3. מערבבים את הביצים, השמנת והשמן בקערה. 4. מערבבים את הקמח, הסוכר, הקוקוס והסולת בקערה אחרת. 5. מערבבים את שתי התערובות ביחד לבלילה עבה למדי. 6. שופכים את התערובת לתוך התבנית המשומנת, ומכניסים לחלקו האמצעי של התנור. 7. אופים במשך כ-25 דקות, ובתום האפייה, משאירים את העוגה בתנור לעוד כמה דקות. 8. בינתיים מחממים את חומרי הסירופ, עד שהסוכר נמס. 9. מוציאים את העוגה מהתנור, מסמנים וחותכים לפי מספר המנות הרצוי. 10.שופכים את כל הסירופ על העוגה. לא לדאוג, זה רק נראה הרבה – הכל נספג. 11. מפזרים על העוגה שכבה דקה של קוקוס טחון, מצננים ואוכלים. אפשר לסמן את הפרוסות מבעוד מועד בעזרת שקדים קלופים, אותם מניחים על התערובת בדיוק לפני שמכניסים אותה לתנור. (באדיבות ג'קו מאכלי ים)