אי במטבח? כן/ לא יתרונות וחסרונות

אביעד107

New member
אי במטבח? כן/ לא יתרונות וחסרונות

אנחנו מתלבטים אם לתכנן אי במטבח. בית פרטי חדש.
מה היתרונות .?
האם למי שיש משתמש בה בתור פינת אוכל? האם נוח לשבת סביבה?
מה לשים לב בתכנון במידה ונחליט כן.
 

Sanchez

Member
זה מאוד אינדיוידואלי...
אנחנו, למשל, עשינו אי בשני גבהים.
גובה נמוך לישיבה, כיון שאנחנו לא אוהבים לשבת גבוה על כסאות בר.
גובה שני גבוה יותר (כגובה השיש), לעבודה על האי.
העדפנו גם לא לעשות באי כיור וגם לא כיריים, כיון שלא נעים לשטוף כלים ו/או לבשל באותו מקום שבו יושבים גם לאכול. לכן עשינו את הכיור והכיריים באזור אחר, אבל עוד פעם...זה מאוד אינדיוידואלי.
&nbsp
אנחנו לא אוכלים בשוטף בפינת אוכל, רק מארחים שם ולכן לא ויתרנו על אי ולא על פינת אוכל.
 

גלמיש1

New member
סוגית האי תלויה הן בגודל וצורת המטבח, והן בהרגלים שלכם

זה תלוי אם יש מרחב שיספיק גם להכיל אי בגודל טוב, וגם לאפשר סירקולציה של מעברים פנויים ומרווחים סביבו. צריך לשים לב שהמעברים מאפשרים גם פתיחת דלת מקרר/מדיח או שליפת מגירה בלי לחסום את כל התנועה במטבח.
לפעמים האי נחוץ כדי לייצר הפרדה בין המטבח לבין הסלון או מרחב אחר בבית. הן ויזואלית, הן תעבורתית.
לפעמים האי נחוץ כי יש מחסור במשטחי עבודה או באחסון.
ולפעמים אי תקוע כמו עצם בגרון! לא שייך. לא שמיש. ומייצר מפגע תעבורתי במרחב.
לכן - כל מקרה לגופו.

אם תעלה תכנית נוכל להביע דעה מדוייקת יותר.
 

בינא

Member
מסכים עם 2 קודמי כולל שתעלה תוכנית...


אם יש מקום, לאי דו קומתי יש רק יתרונות.
 
למעלה