משטח עבודה ("שיש") מעץ במטבח - שאלות למתחילים:

משטח עבודה ("שיש") מעץ במטבח - שאלות למתחילים:

1. כל משטח העבודה במטבח עשוי עץ. איך מנקים אותו ביום יום (אני רגיל למשטח שיש ) ?
2. האם אפשר לחתוך עליו מזון ישירות (בלי משטח חוצץ)? האם הסכין חורצת/שורטת את המשטח? האם בכל מקרה צריך לשים עליו משטח מחומר פלסטי כדי להגן עליו (פי.בי.סי. או אחר) ?
3. איך מחטאים אותו אחרי טיפול למשל בעוף /בשר, מחיידקים מזיקים?
4. האם יש חומר מיוחד לטיפול במשטח עץ (בוצ'ר) ?
5. הנחת סירים חמים / תבניות אפיה ?

תודה
 
משטח עבודה ("שיש") מעץ במטבח

שלום נירשלום 1 ,
אצלי בבית משטח העבודה ("שיש") במטבח עשוי עץ ולכן להלן תשובות לשאלותיך :
1. את משטח העץ מנקים עם סמרטוט לח/רטוב ומיד לאחר מכן מייבשים עם מגבת. אם לא תייבש לאחר ניגוב בסמרטוט רטוב , ממילא לא יקרה לעץ כלום (אם העץ עבר לפחות שכבת גלזורה אוטמת אחת , סוג של לקה או ש"ע והינו "בוצ'ר" מוכן למשטח עבודה במטבח...).
2. לא ניתן לחתוך עליו מזון בלי משטח חוצץ. המשטח נחרץ בקלות על ידי סכין. יש לעבוד עם קרשי חיתוך ו/או משטחי עבודה ייעודיים ולא ישירות על העץ. ביום יום - אין צורך להגן על המשטח כדרך קבע. המשטח פה כפי שהוא.
3. משטח עבודה מעץ אמור להיות אטום למים ו/או נוזלים אחרים. אין צורך לחטא אותו. מנקים אותו בסמרטוט עם מים וסבון.
4. אם בחיתוך מוצרים ובהנחת סירים חמים תשתמש בקרש או לוח מתאים , השיש נשמר בקלות לעשרות שנים , ואמור להתיישן יפה. תרחיק ממנו סכינים וכימיקלים ("חומרי ניקוי") והוא יישמר לאורך זמן.
5. אין להניח סירים רותחים ותבניות אפיה שיצאו מהתנור ישירות על משטח העבודה. יפגעו בשכבת האיטום השומרת על העץ.

בוצ'ר במטבח יפה לעין אך מדובר במשטח עבודה שיש לשמור עליו.
בהצלחה.
 

אבי519

New member
יפה בעיין לכל מי שממילא לא מבשל בבית ומזמים אוכל מוכן

אבל לכל מי שבאמת מבשל ועובד עליו הוא מהר מאד הופך למאד לא יפה לעיין .
 

Sanchez

Member
זה אולי יפה בז'ורנאלים...
בפועל זה לא מציאה גדולה !
בחו"ל זה יותר נפוץ.
בארץ עם תרבות של שטיפת הבית עם גרניק או צינור כיבוי אש, המשטח הזה לא יאריך חיים (אצל רוב האנשים), גם אם תצפו אותו ב 10 שכבות של החומר הטוב/היקר ביותר בעולם.
&nbsp
 

אבי519

New member
אני גם לא ממליץ על זה. עם השנים זה מקבל סריטות סופג ג'יפה

מקבל כתמי עובש סדקים...והופך למטרד בריאותי ומגעיל.
מציע לעשות את המשטח "שיש" מאבן (אני מעדיף גרניט טיבעי) ומעל זה אתה יכול לשים קרש חיתוך איזה שתא הרוצה ולהחליף אותו כשהוא מתבלה.
אם אתה נוהג ללוש בצק ולאפות לחמים ועוגות הרבה , אז עושים משטח אחד נמוך יותר ללישה. אבל לא רצוי מעץ.
 
למעלה