תלוי כמה אתם מוכנים להיות עבדים של החברות...
לצערי הרב המצב בשוק היום הוא שכל מי שמתקרב לחברות המטבחים ו/או לנגריות פרטיות גדולות, מוצא את עצמו נגרר לכל מיני פינות ותכתיבים שלא לדבר על מירור חיים אמיתי במהלך ועם סיום ההתקנה כשצריך לבצע התאמות אחרונות ולהתקין אביזרים סופיים...
ההתחלה נראית "מבטיחה"...
מזמינים אתכם לשבת עם "מתכננת" מטבחים, "מומחית" מטעמה או מטעם החברה שמכניסה אתכם לאט ובטוח למה שהחברה רוצה למכור לכם ולא משנה כמה פגישות תקיימו וכמה תכנונים תעשו...
מחתימים אתכם על הזמנה לפני שאתם מגלים שעליכם לשלם 100% מראש לפני שתראו את המטבח במבנה, הם יכתיבו לכם מתי הם יביאו את המטבח, את המתקינים הלא מקצועיים שלהם בדרך-כלל והמוטרפים ע"י החברה כי "הם צריכים להספיק...",
שירות לקוחות שעושה טובה אם עונה לטלפון ובדרך-כלל מסביר לכם למה אתם לא מבינים על מה אתם מדברים ואם כבר נענים, מבטיחים הבטחות שלא יכולים לקיים או לא מתכוונים לקיים וגם אם מקיימים זה בזמן שנוח להם (אף פעם אין למי שמגיע זמן לבצע כמו שצריך...)
משכנעים אתכם לשלם את מלוא המ"ר של פינת מטבח ולאחר מכן מסבירים לכם למה הם לא מייצרים פינות כאלה "כי לא משתלם לכם(!)"...
כיום גם החברות שנחשב פעם הכי טובות, מחלקות זיכיון לסניפים שונים ויחד עם זה רמת השירות של אותן חברות שהייתה ידועה כטובה ואמינה, יורדת פלאים.
לכל הנ"ל אין הצדקה וניתן גם אחרת...
כיוון שכך, מומלץ לסכם עם האדריכל/ית מראש בהסכם המקורי(!) שהם דואגים לכם לתכנון המטבח מא'-ת' ומלווים אתכם לנגרים פרטיים (לפחות 3) כדי לקבל את הצעת המחיר הנכונה ביותר עבורכם.
אל תוותרו על פינות המטבחים במטבחים דמויי ר' ו-ח' כי אלה השטחים הכי טובים לאחסנה של כלי המטבח הגדולים שמוציאים/מכניסים פעם בכמה ימים...
אל תרכשו מקרר, מדיח, תנור, מיקרו, וכיריים חשמליות או על גז או משולבות, שואב אבק נטען ועוד דרך חברות המטבחים!
רכישה בחברה אחת רצינית שמספקת את כל אלה יחד עם מיקסר, קוצץ, בלנדרים, טוסטר, קומקום וכיו"ב כי יהיה זול יותר, אחריות אחת, טכנאי אחד שבא להתקין ורוב הסיכויים שאת המוצרים הקטנים תקבלו בתוך המחיר של הגדולים יחד עם מכשיר לפופוקורן, אספקה בהתאמה לזמן שלכם ודפים טכניים לנגר הפרטי שיכין את כל החורים והחללים במידות הנדרשות לקבלת האביזרים האלה.
עדיף לרכוש את ארונות המטבח עם השירות של איש השיש שעובד קבוע עם הנגר כי כך התאום הוא הכי מושלם ואם מישהו בכל זאת הולך עם חברת מטבחים, דעו שאנשי השיש שלהם מגיעים בדרך-כלל מסביבות הרשות הפלסטינית ותשכחו מאחריות לאחר מכן...
ההמלצה היא לעבוד עם נגר פרטי לאחר שראיתם מטבחים שייצר (לא תמונות באלבום!), הלכתם לראות את המטבחים שמצאו חן בעיניכם מהאלבום ודיברתם עם הרוכשים על שביעות רצונם מבחינת זמן בצוע (כמה שבועות בלבד ולא חודשים כמו בחברות הגדולות לא כולל חגים ומועדים, שביתות והשד יודע נה עוד...), משך הבצוע, השירות, שיטת התשלומים = 10% בהזמנה, 15% לאחר גמר תכנון ותאום לבצוע, 25% באספקה של ארון המטבח התחתון כדי לאפשר לאיש השיש לקחת מידות ולבצע כולל התקנת כיורים, פתחים לגז וכיו"ב,
25% עם גמר התקנת ארון עליון, 20% עם גמר התקנת דלתות, מגירות ומתקנים, 5% עם גמר בצוע כולל ידיות, כיווני דלתות וכיו"ב.
תוכלו לשלם את המע"מ כנגד חשבונית מס בסיום התשלום האחרון היות וזו עבודה מתמשכת שבמהלכה עם כל תשלום, הנגר יכול להוציא רק קבלה (ללא גביית המע"מ) ובכך אתם מבטיחים 17% למקרה שהעסק יוצא משליטה מכל סיבה שהיא...
כל מה שהחברות הגדולות מסוגלות לספק, גם הנגרים הפרטיים מסוגלים וחשוב מאוד שהנגרים הפרטיים מוכנים לבצע עבורכם את כל ארונות הבית וכל עבודות העץ, כולל מדפים ותלייתם, מעקות ומשטחים למדרגות, ספי חלונות פנימיים, ספסלים וכיו"ב למי שטעמו בעץ ומבצע גם פרקטים שנדרשים להם השלמות עץ כמו במדרגות פרקט וכיו"ב.
תפקידו של האדריכל (או אדריכל משנה מומחה לכך שעובד עם האדריכל או אצלו) לתת לנגר את הפרטים הדרושים לו, לאשר את החומרים, לקבל איתכם החלטות בנושא גוונים, כיווני פתיחת דלתות ארונות המטבח, כן קלפות או לא, תריס לארון כלים או מדפים פתוחים בהתאמה לתקציב שיש לכם(!!!) ואפילו תכנון עתידי להגדלה/הרחבת המטבח אם אין לכם בזמן הנתון אפשרות כלכלית לבצע את כולו או צורך אמיתי כי אתם בעצם אוכלים בעבודה ובחוץ ונדיר שאתם מבשלים בכלל...*
*במקרה כזה הייתי ממליץ בחום על אחד המטבחים של "איקאה" כולל הובלה והתקנה.