מטבח

Sanchez

Member
יש פרטיים טובים וחברות טובות וההיפך...
כל מקרה לגופו.
 

גלמיש1

New member
אפשר כך ואפשר כך. אבל קח בחשבון שאצל נגר יש גמישות

שלפעמים אין לחברות מטבחים. זה רלוונטי למשל אם אתה רוצה פרטים מיוחדים , או יש זוויות לא ישרות לקירות, או רוצים ארון עמוק/שטוח במיוחד...
חברות מטבחים מאורגנות לייצור מהיר ומדוייק בתבניות שחוזרות על עצמן. כשיש דרישות מיוחדות לפעמים זה יקשה עליהן או שהם לא יוכלו לבצע.
&nbsp
יש היום הרבה נגריות גדולות שמחזיקות מיכשור מתקדם ויכלות לבצע עבודות ברמת דיוק ואיכות גבוהה מאד. ולכן בד"כ המחירים יהיו דומים.
&nbsp
אם תרצה המלצה על נגריה מאד איכותית, אשמח לתת.
 

Sanchez

Member
אישית, אני חושב שנגרייה פרטית...
ככל שתהיה טובה, אמורה לעלות עשרות אחוזים פחות מרשת ממוצעת.
הסיבה המרכזית היא ההוצאות של הנגר הפרטי אל מול ההוצאות של רשת שמחזיקה אולמות תצוגה מפוארים במקומות יקרים, העסקת עובדים רבים וכמובן משכורות מנופחות לכל המנהלה.
&nbsp
אבל ראיתי כבר נגרים פרטיים שמבקשים לא פחות מרשתות אופנתיות.
אנחנו סגרנו בחברה פרטית שלה חנות תצוגה נחמדה וקיבלנו עבודה מעולה ושירות מעבר לכל מה שיכולנו לדמיין.
המחיר בסוף היה כ 20-25 אחוז זול יותר מכל רשת ממוצעת שביקרנו בה.
 

בינא

Member
תלוי כמה אתם מוכנים להיות עבדים של החברות...


לצערי הרב המצב בשוק היום הוא שכל מי שמתקרב לחברות המטבחים ו/או לנגריות פרטיות גדולות, מוצא את עצמו נגרר לכל מיני פינות ותכתיבים שלא לדבר על מירור חיים אמיתי במהלך ועם סיום ההתקנה כשצריך לבצע התאמות אחרונות ולהתקין אביזרים סופיים...
ההתחלה נראית "מבטיחה"...
מזמינים אתכם לשבת עם "מתכננת" מטבחים, "מומחית" מטעמה או מטעם החברה שמכניסה אתכם לאט ובטוח למה שהחברה רוצה למכור לכם ולא משנה כמה פגישות תקיימו וכמה תכנונים תעשו...
מחתימים אתכם על הזמנה לפני שאתם מגלים שעליכם לשלם 100% מראש לפני שתראו את המטבח במבנה, הם יכתיבו לכם מתי הם יביאו את המטבח, את המתקינים הלא מקצועיים שלהם בדרך-כלל והמוטרפים ע"י החברה כי "הם צריכים להספיק...",
שירות לקוחות שעושה טובה אם עונה לטלפון ובדרך-כלל מסביר לכם למה אתם לא מבינים על מה אתם מדברים ואם כבר נענים, מבטיחים הבטחות שלא יכולים לקיים או לא מתכוונים לקיים וגם אם מקיימים זה בזמן שנוח להם (אף פעם אין למי שמגיע זמן לבצע כמו שצריך...)
משכנעים אתכם לשלם את מלוא המ"ר של פינת מטבח ולאחר מכן מסבירים לכם למה הם לא מייצרים פינות כאלה "כי לא משתלם לכם(!)"...
כיום גם החברות שנחשב פעם הכי טובות, מחלקות זיכיון לסניפים שונים ויחד עם זה רמת השירות של אותן חברות שהייתה ידועה כטובה ואמינה, יורדת פלאים.
לכל הנ"ל אין הצדקה וניתן גם אחרת...
כיוון שכך, מומלץ לסכם עם האדריכל/ית מראש בהסכם המקורי(!) שהם דואגים לכם לתכנון המטבח מא'-ת' ומלווים אתכם לנגרים פרטיים (לפחות 3) כדי לקבל את הצעת המחיר הנכונה ביותר עבורכם.
אל תוותרו על פינות המטבחים במטבחים דמויי ר' ו-ח' כי אלה השטחים הכי טובים לאחסנה של כלי המטבח הגדולים שמוציאים/מכניסים פעם בכמה ימים...
אל תרכשו מקרר, מדיח, תנור, מיקרו, וכיריים חשמליות או על גז או משולבות, שואב אבק נטען ועוד דרך חברות המטבחים!
רכישה בחברה אחת רצינית שמספקת את כל אלה יחד עם מיקסר, קוצץ, בלנדרים, טוסטר, קומקום וכיו"ב כי יהיה זול יותר, אחריות אחת, טכנאי אחד שבא להתקין ורוב הסיכויים שאת המוצרים הקטנים תקבלו בתוך המחיר של הגדולים יחד עם מכשיר לפופוקורן, אספקה בהתאמה לזמן שלכם ודפים טכניים לנגר הפרטי שיכין את כל החורים והחללים במידות הנדרשות לקבלת האביזרים האלה.
עדיף לרכוש את ארונות המטבח עם השירות של איש השיש שעובד קבוע עם הנגר כי כך התאום הוא הכי מושלם ואם מישהו בכל זאת הולך עם חברת מטבחים, דעו שאנשי השיש שלהם מגיעים בדרך-כלל מסביבות הרשות הפלסטינית ותשכחו מאחריות לאחר מכן...
ההמלצה היא לעבוד עם נגר פרטי לאחר שראיתם מטבחים שייצר (לא תמונות באלבום!), הלכתם לראות את המטבחים שמצאו חן בעיניכם מהאלבום ודיברתם עם הרוכשים על שביעות רצונם מבחינת זמן בצוע (כמה שבועות בלבד ולא חודשים כמו בחברות הגדולות לא כולל חגים ומועדים, שביתות והשד יודע נה עוד...), משך הבצוע, השירות, שיטת התשלומים = 10% בהזמנה, 15% לאחר גמר תכנון ותאום לבצוע, 25% באספקה של ארון המטבח התחתון כדי לאפשר לאיש השיש לקחת מידות ולבצע כולל התקנת כיורים, פתחים לגז וכיו"ב,
25% עם גמר התקנת ארון עליון, 20% עם גמר התקנת דלתות, מגירות ומתקנים, 5% עם גמר בצוע כולל ידיות, כיווני דלתות וכיו"ב.
תוכלו לשלם את המע"מ כנגד חשבונית מס בסיום התשלום האחרון היות וזו עבודה מתמשכת שבמהלכה עם כל תשלום, הנגר יכול להוציא רק קבלה (ללא גביית המע"מ) ובכך אתם מבטיחים 17% למקרה שהעסק יוצא משליטה מכל סיבה שהיא...
כל מה שהחברות הגדולות מסוגלות לספק, גם הנגרים הפרטיים מסוגלים וחשוב מאוד שהנגרים הפרטיים מוכנים לבצע עבורכם את כל ארונות הבית וכל עבודות העץ, כולל מדפים ותלייתם, מעקות ומשטחים למדרגות, ספי חלונות פנימיים, ספסלים וכיו"ב למי שטעמו בעץ ומבצע גם פרקטים שנדרשים להם השלמות עץ כמו במדרגות פרקט וכיו"ב.
תפקידו של האדריכל (או אדריכל משנה מומחה לכך שעובד עם האדריכל או אצלו) לתת לנגר את הפרטים הדרושים לו, לאשר את החומרים, לקבל איתכם החלטות בנושא גוונים, כיווני פתיחת דלתות ארונות המטבח, כן קלפות או לא, תריס לארון כלים או מדפים פתוחים בהתאמה לתקציב שיש לכם(!!!) ואפילו תכנון עתידי להגדלה/הרחבת המטבח אם אין לכם בזמן הנתון אפשרות כלכלית לבצע את כולו או צורך אמיתי כי אתם בעצם אוכלים בעבודה ובחוץ ונדיר שאתם מבשלים בכלל...*
*במקרה כזה הייתי ממליץ בחום על אחד המטבחים של "איקאה" כולל הובלה והתקנה.
 

גלמיש1

New member
מסכימה עם הרוב - חולקת בענין הפינות

פינות מטבח הן שטח מת שאין טעם לנסות לנצלו. יש "כאילו" כל מיני פטנטים לנצל אותן, אבל דה-פקטו הניצול הזו שכרו בהפסדו. בין אם קרוסלה, או חצי קרוסלה, או מג'יק וכו - כל הפתרונות הללו אוכלים שטח מהארונות שמעבר לפינה בתמורה לנגישות נמוכה ולא יעילה של הפינות. כלומר כדי לנצל את הפינות, מוותרים על שטח ארונות מצדדיהן, שזה אכסטו הרבה יותר נוח ונגיש.
אלא אם יש לכם המון כסף, וממש מעט מקום, ואתם עושים בפינות מעלית שמעלה את הארון למעלה מעל השיש, כדי לנצל את האיכסון שם - כל פתרון אחר חב"ז.
לכן הכי נכון להרוג את פינות הארון ולהנות משטח השיש שמעליו.
 
למעלה