סוגי שיש- אבן קיסר, סילסטון או דקטון?

חיפשתי בעברית ומצאתי רק מידע שיווקי

באנגלית יש ערך על זה בויקיפדיה.

בכל אופן חיפשתי שוב ומצאתי כתבה שהתפרסמה ב YNET
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4028212,00.html
כמו שאפשר לראות בכתבה, יש מצעים שמקשים לחידקים להתפתח עליהם ולא רק בגלל שהם אטומים.
האם צריך את זה למטבח? זו כבר שאלה אחרת...
 
כל הרעיון הוא שיווקי בלבד,

הרי רוב האנשים לא מניחים מזון ישירות על המשטח אלא משתמשים בקרש חיתוך (ממש לא אנטי בקטריאלי) או צלחות וקערות. (לא אנטי כלום). כולנו מנקים כלים, שוטפים פירות וירקות וכו' וכו'.
אף אחד לא יניח משהו מזוהם על משטח ויחשוב שהמשטח יחטא לו את הלכלך.
&nbsp
אם יש חומרים שדוחים בקטריות, כמו כסף, לא יעשו מהם משטחי עבודה במטבח סטנדרטי, ואפילו בבתי חולים מחטאים את משטחי העבודה (נירוסטה) בחומרים חריפים מאד.
&nbsp
הסיסמה השיווקית פשוט גאונית!
 
אפילו זה לא תמיד נכון

נתקלתי בעבר במחקרים שמראים שקרש חיתוך מעץ צובר פחות חיידקים מסונים מקרש חיתוך מפלסטיק, שאמנם נשרט פחות, אבל משהו בעץ כן מפריע לבקטריות.
* אני לא בטוחה כמה זה היה נכון ומדובר בשהו שנתקלתי בו לפני שנים, כך שאין לי קישור לתת, אבל זו דוגמא משעשעת :)
אז אפילו לא תמיד נכון שאין משהו סותר בקטריות במשטח - אבל אם כן, זה תמיד משהו שכדאי להיזבהר ממנו ולבדוק בשבע עיניים ולאו דווקא לשמוח על כך :)
 
הכי מפריע לבקטריות זה חומרי חיטוי או הרתחה


 

ShAN1sHan1

New member
ואוו כמה התנשאות! טוב אני באמת מצטערת על שפניתי אליכם, סבבה?

בכזאת התנשאות לא נתקלתי באף פורום. בשום נושא. בחיים.

לא שאני חייבת לכם הסבר למה אני מעדיפה כל דבר, אבל קודם כל לגבי האנטי בקטריאלי- אני לא מחפשת שיש שינקה את עצמו, סבבה? אבל שריטות, ספיגות, שבירות וכו'= חיידקים. אם אני יכולה למנוע את זה, למה לא?

שאלתי מה החסרונות של השיש והיתרונות של השני. כל כך הרבה תגובות ואף אחד כאן לא ענה ענייני על השאלה אלא רק בחר ללעוג כי הדברים שלי חשובים פחות חשובים לו.
אז אני "פלצנית" כי חשובה לי איכות ודברים מסויימים שלכם לא חשובים ואני לא בוחרת דברים לפי מה שיש לכולם, ואתם "פלצנים" כי אתם הולכים לפי מה שאופנתי ומה שכולם.

אני לא יכולה לעשות זאת,, אבל אשמח אם מנהל הפורום יחסום או ימחק לגמרי את השרשור הלא מועיל והלועג הזה. תודה.
 
כדאי להרגע, קראתי את השרשור ואף אחד לא לעג לך

כולם ניסו לעזור לך ולחשוב ביחד איתך.
הלעג היה כלפי המשווקים.
הויכוח היה מה עדיף - טבעי או תעשיתי.
&nbsp
שיש - לא מומלץ. זה חומר טבעי שסופג ונשרט.
גרניט (טבעי) וקיסר - שניהם עמידים, לא נשארים, לא סופגים. מומלצים מאד.
אבל לקיסר הגוונים הבהירים לפעמים מקבלים כתמים. לי יש גוון בינוני, לא כהה מאד ולא בהיר מאד - במטבח עובד כבר המון המון שנים - אין כתמים, אין שריטות.
&nbsp
חידקיים יהיו לך על כל משטח בעולם שמניחים עליו משהושלא חוטא. חלק מהמתכות דוקא פולטות חומרים שדוחים בקטריות, כסף למשל. לא מכירה משטחי עבודה מכסף, והוא גם רך מידי...
בבתי חולים משתמשים במשטחי מתכת, נדמה לי נירוסטה. גם אותם דואגים לחטא בחומרים חריפים. במטבח אפשר להסתפק בכלור סטנדרטי.
את בטח לא תסמכי על שום משטח שהוא מתנקה מעצמו, נכון? ותסכימי איתי שזה שיווקי בלבד. הרי רוב האנשים לא מניחים מזון ישירות על המשטח אלא משתמשים בקרש חיתוך (ממש לא אנטי בקטריאלי) או צלחות וקערות. (לא אנטי כלום). כולנו מנקים כלים, שוטפים פירות וירקות וכו' וכו'. הסיסמה השיווקית פשוט גאונית.
 
אני לא איש מקצוע, עם כל זה למדתי מהדיון הזה

שהמוצר הזה הוא חדש, ומעצבי פנים מנוסים, עדיין לא נתקלו בו יותר מידי.
שהוא דומה לקרמיקה מבחינת המרקם והתחושה שלו.
ושלא ברור מה זה "אנטי בקטריאליות", האם זו הבטחה אמיתית או שזה סתם מונח שימושי.
 

גלמיש1

New member
חבל שאת מרגישה מותקפת כי נראה לי שכולם ניסו לעזור.

&nbsp
כל אחד בדרכו (אם באופן ממוקד ומצומצם, ואם באופן רחב ותיאורטי יותר) הגיב פה כמיטב ידיעתו וכנראה שאין לנו עדיין הרבה מידע ארוך טווח על המוצר.
בהמשך לשאלתך הממוקדת התפתח דיון (שעקבתי אחריו ממיטת בית החולים לאורך השבוע) לגיטימי בין הגולשים על הנושא הרחב של שיווק מטעה, או מעורפל. על מה המשמעות של כותרות בומבסטיות שהמשווקים נותנים למוצרים שונים וכן הלאה.
את צודקת שלא הכל קשור ספציפית לשאלתך!
אבל הכל קשור למוצר זה או אחר, ולאופן ההתיחסות שלנו לאינפורמציה.
&nbsp
לדעתי זה דוקא דיון חשוב ומענין מאד, בדיוק כזה שאנחנו רוצים בפורום כזה. איך בוררים אינפורמציה?! איך לא מתפתים להבטחות שונות ומשונות, או ספינים שיווקיים. מה שאמת חשוב במשטחי מטבח, ומה חשוב יותר מהמשטח.
ולדעתי זה כן נוגע בשאלתך ואפשר ללמוד מזה.
&nbsp
באופן כללי - זה מהותו של פורום ציבורי ומקצועי - שלפעמים שאלה של גולש ג'ון דו על X , מתפתחת לדיון שגולשים שונים משתתפים בו וכלל גם Y, Z, W ועוד.
&nbsp
אם זה לא מענין אותך - זו זכותך ואת לא חייבת להשתתף.
אבל גם אין סיבה לכעוס.
&nbsp
זה הרושם שלי - האם את עדיין חושבת אחרת?
&nbsp
&nbsp
 
כמה בורות ? המשטח הוא לא הבעיה אלא הסמרטוט

הוא המלא חיידקים ולא המשטח , כמו המגבת בשירותים
והכי גרוע , המקלדת שלך .
לא פעם חתכתי סלט ישירות על המשטח , אני עדיין בחיים .
 
למעלה