סוגי שיש- אבן קיסר, סילסטון או דקטון?

ShAN1sHan1

New member
סוגי שיש- אבן קיסר, סילסטון או דקטון?

אז אחרי שעזרתם לי בעניין הכיריים (וכנראה שבאמת אלך על אינדוקציה) אני צריכה עזרה לגבי בחירת השיש (פורום שיש ואבן לא ממש פעיל...).
בחירה בין אבן קיסר, סיליסטון ודקטון. הרוב לוקחים אבן קיסר כי זה מה שמוכר אבל מקריאה באינטרנט מצאתי שסילסטון ודקטון טובים יותר ושלדקטון אין בכלל חסרונות.
מפחדת שנפלתי על פירסומות (למרות שלא בטוחה).
לכן אשמח לשמוע ממי שמבין או מכיר.
פחות על אבן קיסר וסילסטון, יותר על הדקטון. לפי מה שקראתי מדובר בספיגה אפסית, אנטי בקטריאלי, עמיד לחום/אש ולקיפאון. מה החסרונות שלו מול אבן קיסר וסילסטון? (לא מצאתי בכלל חסרונות שלו, לא הכי הגיוני לי...).

תודה! :)
 

רשר

Well-known member
מנהל
עזוב מילים ופרסום - בקש דוגמאות לבדיקה

שפוך עליהן חמתך (לא חמותך)
תקע ושרוט בסכין
בדוק מחיר והחלט
 

גלמיש1

New member
רשר - זה לא מספק. כשמדובר בחומרים שאמורים להיות עמידים

לאורך שנים רבות, בדיקה כזאת היא חלקית מאד.
אני הייתי מבקשת מהיצרן או הספק שלך רשימה של לקוחות שהתקינו את החומר, ומבררת איתם מנסיונם. אם אפשרי.
אין לי נסיון עם החומרים הללו. הנסיון שלי עם אבן קיסר מעולןה! לאורך שנים רבות. לא נתקלתי במשטח קיסר שניזוק מהנחת דברים חמים, או מכל פעולה אגרסיבית אחרת. אבל יש להבין שעמידות המשטחים של קיסר אינה אחידה, זה תלוי באגרגט ובחומרים האחרים שמרכיבים כל משטח. וכנראה שיש כאלו עמידים פחות.
 

רשר

Well-known member
מנהל
זה אותו היבואן שהסתובב לפני 20 שנה עם כדור ברזל 2 ק"ג

הניח דוגמית על הרצפה ועזב את הכדור בגובה הברך - הדוגמית לא נסדקה, נשברה,,, אז עכשיו הוא מביא לטענתו יותר חזק אז נותר רק לבדוק עמידות לשריטות וכימיכלים
 

Sanchez

Member
על קיסר אסור במפורש להניח פריטים חמים.
אצל חבר שלי הקיסר "נפתח" כשאישתו הניחה מחבת חמה. לאחר מכן (כשהתקרר) הוא "נסגר" חזרה.
קיסר הוא תערובת של קווארץ כתוש ופולימרים (דבקים) למיניהם שמאוחדים בחום.
חימום חוזר מפרק את הקיסר !
 
משטחים פוסט קיסר

כמו דקטון, למינם, נאוליט - יתרונות עמידות משמעותיים בהתקנה מקצועית.
בגדול יקרים יותר מקיסר (תלוי בדגם). אין איתם עדיין ניסיון לאורך שנים כי יחסית צעירים בשוק, אני מתקינה בימים אלה ל2 לקוחות במטבח ובחדרי רחצה אז נחיה ונראה, בפרט אשים לב לחיבורים ולקנטים שהם מקומות רגישים לפיניש איכותי.
חוץ מזה, ממליצה לך לקחת בחשבון גם משטח מאבן גרניט טבעית
אם התקציב מאפשר, בערך באותה רמת תמחור של הדקטון ושות'
ומעולה בעמידות.
 

גלמיש1

New member
הי סורנה. מהם היתרונות המשמעותיים?

האם את יודעת אם החומרים הללו הם כמו קוריאן במובן של יצירת מקשה אחת וחידוש בליטוש וכו. או שזה מתנהג יותר כמו קיסר?
האם יש להם יתרון בעובי דק יותר?
 
הם יותר בכיוון של גרניט פורצלן, כמו הריצוף

גם בתחושה, לא גמיש ורך יחסית כמו קוריאן וקיסר,
גם בעמידות ואי ספיגה. לא חושבת שניתן לחדש בליטוש גם
כי אין צורך. יכול להיות מאד דק, יש גם פחות מ1 ס"מ.
 

ShAN1sHan1

New member
תודה! אין לי אפשרות לבחירות אחרות

ההתלבטות שלי היא בעיקר בין אבן קיסר לדקטון (הבנתי שאין הבדל משמעותי בין אבן קיסר לסילסטון).
הבעיה שלי עם דקטון היא שלא הצלחתי להבין מה החסרונות שלו (מאמינה שיש, פשוט לא מוצאת אותם) ושהם די חדשים כמו שאמרת.
הבעיה שלי עם אבן קיסר היא שמצאתי בו הרבה חסרונות שעבורי הם משמעותיים, בנוסף לזה שיש לי ניסיון לא טוב עם השיש הזה.
 
עם כל הנתונים שנתת

לתחושתי דקטון יתן לך מענה נכון יותר, כך כאמור גם החליטו שניים מלקוחותיי
בנסיבות דומות. החומר נמצא בשוק ועובד, יש כמה חברות רציניות בארץ שמשווקות חומרים דומים, משופר בכמה דברים מקיסר.
לי אישית לא נראה הגיוני לחכות עם כל פיתוח לניסיון של 10 שנים בשוק
המאפשר להבין חסרונות לאורך שנים, אז יהיה כבר משהו חדיש יותר...
אני יכולה לקוות שהוא לא נסדק ונשבר באופן מפתיע, מאמינה שהחברות
המשווקות עשו את השיקולים הנכונים.
ומציעה שלא תקחי כה קשה את הדיון החופשי כאן, יכול להיות שבפרסום
לקחו קצת רחוק מידי ומעט מגחיך את עניין ההיגיינה של משטח פחות חדיר,
כמו שפרסום נוהג לעשות.. שיהיה בהצלחה!
 

AlonPe

New member
לא מכיר אבל -

היה פעם (אולי עדיין) את ה-"ויכוח" בין אוהבי ה-"טבעי" למינהם,
לבין אוהבי הסינטטי, לא רק בתחום הזה של משטחי "שיש".
כאשר ה-סינטטיים הם יותר עמידים ונקיים, לא סופגים וכו' וכו'.
והטבעיים - עם המראה הטבעי וההתשיינות וכל הלאה.

מוכרח להודות שזה נשמע לי, תסלחו לי, פלצני.
עמיד יותר, אנטי בקטריאלי....
זה גם יודע לנקות ת'עצמו? לבשל בעצמו? לעשות ספונג'ה?
 

ShAN1sHan1

New member
מה פלצני באנטי בקטריאלי?

סביבה של בישול, מזון, חום וכו' זה מקום שמזמין אליו חיידקים. יש אפשרות של אנטי בקטריאלי ולא אנטי בקטריאלי. מה פלצני בזה?
 

גלמיש1

New member
אלון אני אתך בשאיפה לטבעי, אבל לא בכל מחיר ולא בכל מצב.

אם הטכנולוגיה מביאה יתרונות אז בשמחה. ואם ה"טבעי" מייצר בעיות אז לא חייבים.
אבן חברון זה טבעי ביחס לקיסר, אבל אוי...כמה שזה גרוע. במטבח הראשון שלי רציתי טבעי ופשוט (וגם זול כי הכיס היה ריק) ועשיתי משטחי חברון. התחרטתי על זה תוך זמן קצר מאד. תוך 5 שנים בערך המשטח כבר היה מפוצל ומפוצץ, צבר לכלוך בסדקים, וכתמים מכל דבר. יותר טבעי להאיר בנרות , אבל אנחנו מאירים בלד.
 
אני חושבת שטענת הפלצנות מתייחסת לאי יותו של המשטח אנטי בקטרי

אנטי בקטיראילי = נגד בקטריות.
מה במשטח - אבן או סינטטי - יכול להיות נגד בקטריות? יש בו מרכיב מפיץ אנטיביוטיקה? או מחטא? אם כן - אולי זה אפילו מסוכן...
מכך, לעניות דעתי, נובעת הציניות לגבי המונח "אנטי בקטריאלי"...
 

AlonPe

New member
מילה במילה מה שהתכוונתי!


כבר אלפי שנים, אנשים מכינים אוכל על משטחים "פרו-בקטריאליים", ומסתדרים עם זה מצויין.
כאמור - יש הבדל מהותי בין חומרים טבעיים לסינטטיים, מבחינת ניראות ומבחינת תיפקוד - כל אחד עושה את השיקולים שלו בעניין (ואגב, אני אישית לאו דווקא בצד של ה-"טבעי"
לא באופן גורף D-: )
יכול להיות שהמשטחים הנ"ל, טובים ומוצלחים, אבל יש לי תחושה, שהתכונות שהיצרנים והמשווקים שלהם מיחסים להם, הן די... "אובר קואוליפייד" ביחס לתפקיד שהם אמורים למלא. ובכל מקרה, ההגדרה הזו - "אנטי-בקטריאלי", היא חסרת משמעות, זה עניין מיתוגי גרידה. מה שבטח הופך אותם יקרים יותר.
כלומר - שמשלמים יותר, על משהו שהוא כביכול איכותי יותר (או לפחות ממותג ככה) משלמים על איכות שאינה נחוצה, שאין בה שימוש.
לנו במטבח יש משטחי קיסר, והיום, אחרי 5 שנים, הם נראים בדיוק כמו
ביום שקנינו אותם (והרבה בקטריות עברו עליהם)
 

בינא

Member
אין דבר כזה משטח "אנטי בקטריאלי".זה קשקוש שיווקי

אבן קיסר מתוצרת הארץ מספיקה בהחלט מבחינת רמת יצור וגימור בעובי 2ס"מ למטבח לאורך של יותר מ-20 שנה מבחינת הטיב.
המתחרים מחו"ל, כבודם במקומם מונח, אבל מי שדוחף לכם יתרונות שיווקיים, דוחף לכם גם מחיר גבוה יותר שאין טעם לשלם אותו.
יתרונות איבן קיסר על משטחים מתועשים מכל סוג הם בראש ובראשונה ברמת השירות, בכמות המבצעים, בטיב הבצוע, באחריות על המוצר וכמובן, זה משלנו = כחול לבן העומד בתקנים המחמירים ביותר בעולם.
ההמלצה שלי, אם מוצאים את הגוון המתאים, לעבוד עם שיש קיסר.
 
אז אם נשים עליו משהו מזוהם, אז כל הבקטריות לא יעלמו?


(מדהים מה שסיסמה שיווקית מוצלחת עושה לאנשים, אפילו אנשים משכילים)
&nbsp
&nbsp
 
אפשר גם בעברית. מלא תוצאות. אז מה?

משטח חלק שאינו נשרט יותר הגייני וקל לניקוי ממשטח רך שנשרט, עץ למשל.
הוא לא מחטא כלום. הוא לא מתחבר עם הלכלוך ומעלים אותו, הוא לא מפריש כלור.
בדיוק כפי שבמכונות כביסה של שנות ה90 אין פאזי לוג'יק,
קרם הפלא שיחליק את עורך לא באמת מעלים קמטים עמוקים,
הבית החכם לא באמת אינטילגנטי,
והערבים לא באמת נהרו לקלפיות.
הכל זה רק סיסמה שיווקית מוצלחת, גאונית.
 
למעלה