סטים של סדרות זו תפאורה ותו לא.
מהיכרותי המעמיקה עם בתים אמריקאיים דוקא שם המטבח לא פתוח לגמרי.
בבתים אמריקאיים המטבח מופרד וסגור. הקשר שלו עם חללים אחרים מסתכם בד"כ בחלון, או פתח מוגדר.
לפיכך לדעתי זה לא המקור לתופעה.
אם מסתכלים קצת רחוק יותר להיסטוריה - בואו נזכור שפעם המטבח היה המקום שבו גם מארחים וגם ישנים (במדינות קרות גם ישנים על התנור) ובכלל לא היה סלון. כל ההמצאה המשונה שיש חדר שאליו מביאים את האורחים זה קונספט שהיה שייך לאצולה (שם המשרתים בישלו במרתף או בקיטון בחצר) .
אחר כך קיטון הבישול החנוק נכנס לתוך הדירה ועכשיו האישה אמנם "נכנסה" הביתה, אבל נשארה תקועה בצינוק עם העשן והכלים המלוכלכים.
אין לי ספק שפתיחת המטבח הולכת יד ביד עם שחרור האישה והרעיון של השתתפות הבנזוג בעבודות הבית.
השפעה קריטית נוספת לענין זו הטכנולוגיה שמאפשרת בישול בלי עשן (בישול בגז או חשמל להבשיל מעצים או פחמים) עם קולטים ששואבים את הריחות, עם תנורי בילט-אין, מקרר מדוגם וכו.
אני נוטה להסכים עם מיכל שבישראל יש פתיחות כללית , וגם נטיה שטבעה לקחת כל רעיון לקיצוניות. אז יתכן שבארץ זה קרה מהר וקיצוני יותר וככה כל המחיצות נפלו באחת ונשארנו עם סלון-מטבח מאוחדים.
אבל - אין ספק שכיום זו מגמה עולמית! רואים את זה באירופה ובארה"ב ובכל המערב.
 
והשורה התחתונה - בעיני זה פחות משנה איך זה קרה, ויותר משנה מה עושים עם זה! ובעיני הדבר הראשון זה ההבנה שלא חייבים! לא חייבים לאמץ מיד כל טרנד, צריך לחשוב לעומק ובאופן ענייני (לא רגשי)) מה מתאים לדירה הספציפית, לדיירים הספציפיים ואורח חייהם המסוים, ולתכנן בהתאם.