לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1046910,469 עוקבים אודות עסקים

פורום תזונה טבעונית

ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הטבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הטבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י

הנהלת הפורום:

אודות הפורום תזונה טבעונית

ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הטבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הטבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י
x
הודעה מהנהלת הפורום
* יש לקרוא את תקנון הפורום (במאמרים) לפני כתיבת הודעות.
* במידת האפשר, נא לשרשר מודעות על אירועים (מפגשי צמחונים, פעילויות וכד') זו לזו.
* גם דגים הם בעלי חיים. לכן, נא לא לבקש מתכונים לדגים.
ברוכים הבאים!
 
הפורום עוסק באורח החיים הצמחוני והטבעוני; החל מהתזונה, הבריאות ואיכות הסביבה. זה המקום לבקש ולשתף מתכונים, לדבר על דיאטות ותפריטים, להביא ולדון במחקרים בתחום, לקבל המלצות וטיפים בנושא צמחונות וטבעונות, לשאול את כל השאלות המטופשות שבעולם, ולשתף במה שמתחשק. 

כולם מוזמנים להשתתף ולקרוא בפורום - בין אם הם צמחונים, טבעונים או רק מתעניינים, ובלבד שיכבדו את הפורום ויושביו ולא יעודדו שימוש במוצרי בשר, עוף ודגים. 
 
השאיפה היא ליצור מקום מזמין ונעים לדיון בצמחונות וטבעונות על כל גווניה ועל כל צורותיה, בלי שיפוט, הטפות, שכנוע ואלימות מילולית. כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו.
 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'מאיפה משיגים סידן'
מאיפה משיגים סידן
<< ההודעה הנוכחית
16/11/2006 | 17:40
27
1132
אם לא ממוצרי חלב? לאחרונה אני ממעטת בצריכתם כי נראה לי שהגוף שלי לא מגיב אליהם הכי טוב.
האם סויה היא מקור טוב לסידן? אני מרבה לאכול פולי סויה (וזו הסויה היחידה שאני אוכלת בעצם).


תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'סויה בפני עצמה'
סויה בפני עצמה
16/11/2006 | 17:56
22
121
היא לא מקור יותר מדי מרשים לסידן.
מתייחסים למוצרי סויה כאל תחליף כי הם מועשרים בסידן, וכך כמות הסידן שבהם גבוהה ומשתווה לזו שבמוצרי חלב (ולפעמים אף עולה בכמות).

(התכוונתי להמשיך בתשובה אבל הרגע צץ לי פה משהו דחוף. המשך אחר כך, או שבינתיים אחרים יוסיפו מוצרים שכן יש בהם סידן...)
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'מאכלים מהצומח שמכילים סידן'
מאכלים מהצומח שמכילים סידן
16/11/2006 | 18:35
18
158
(וכדאי שיוסיפו אחרים, אני לא הכי מתמצאת בנושא)

שומשום
ירקות ירוקים
שקדים
פיסטוק

(לא ציינת בשאלתך, אבל אני מניחה שאת צמחונית?)
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'בדרך לצמחונות'
בדרך לצמחונות
16/11/2006 | 19:34
17
100
בינתיים אוכלת רק עוף, ולא הרבה (וזו ההזדמנות לשאול- אני צריכה להתחיל לדאוג בקשר לB12?).
אני אוכלת שקדים כל יום אז אני מניחה שאחרי הכל אין לי כ"כ מה לדאוג בנוגע לסידן. תודה!
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'טחינה משומשום מלא מכילה'
טחינה משומשום מלא מכילה
16/11/2006 | 20:15
15
127
הכי הרבה סידן , ואסור לשכוח שהגוף זקוק לויטמין D  בכדי לספוג סידן ( ויטמין D נוצר בעיקר ע"י חשיפה לשמש )
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'איזו חיה בטבע אוכלת טחינה?'
איזו חיה בטבע אוכלת טחינה?
19/11/2006 | 14:02
14
104
הידעת שבשומשום מלא יש חומצה אוקסלית שמונעת ספיגת הסידן?
הידעת שכרבע מהאלרגיות למזון בישראל הן לשומשום (1)?

סתם הדגמה לטיעונים שלך..  

(1) Food allergy is a matter of geography after all: sesame as a major
cause of severe IgE-mediated food allergic reactions among infants
and young children in Israel
http://www.blackwell-synergy.com/doi/pdf/10.1034/j...
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'מאמר מעניין'
מאמר מעניין
19/11/2006 | 22:25
10
99
יש שם בתקציר משפט מעניין (בחלק של המסקנות):
We found sesame to be a major cause of... food allergy
in Israel. In fact, it is second only to cow’s milk as a cause of anaphylaxis.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-' אני לא חושבת שהפואנטה'
אני לא חושבת שהפואנטה
19/11/2006 | 23:30
6
81
הייתה שחלב פרה אינו אלרגני.

הפואנטה (המאוד מוצדקת) הייתה - האלרגניות של חלב פרה היא לעיתים קרובות טיעון של המתנגדים לצריכתו. באותה נשימה שבה יטענו כנגד האלרגניות שלו, הם ימליצו על שומשום ומוצריו כמקור סידן נהדר.

יש שיראו בכך סוג של צביעות... או לחילופין של טמטום.

אני (כמו רבים פה) לא אוהבת לראות איך עובדות תזונתיות מכופפות לטובת אידיאולוגיה זו או אחרת.
לטעמי הגדולה של אידיאולוגיה היא יכולתה להתמודד עם המציאות, להבין להכיר ולהודות במגבלות שלה. אידיאולוגיה שמאלצת את התומך בה להתעלם מהמציאות או לעוות אותה על מנת לשכנע אחרים שהוא צודק, היא מאוד רופפת ומאוד עלובה. ומכיוון שאני לא חושבת שהאידיאולוגיה הצמחונית או הטבעונית רופפת ועלובה, מאוד מעצבן אותי לראות טיעונים שכאלה.


תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'האידאולוגיה הצמחונית והטבעונית היא'
האידאולוגיה הצמחונית והטבעונית היא
21/11/2006 | 07:28
5
78
היא אכן רופפת ועלובה . לפחות בדבר אחד את צודקת .

צמחונות וטבעונות זה מצויין רק למען ההרגשה העצמית תכלס אין לה כל סיכוי להגשים את החלום של עולם צמחוני.
או טבעוני , אין אפשרות שזה יקרה אי פעם  . תמיד תהייה אפשרות לאנשים ללכת לטבע ולהשיג מזון מן החי
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'הדבר היחיד שרופף כאן'
הדבר היחיד שרופף כאן
21/11/2006 | 10:08
4
60
זה הדרך שבה אתה מתעקש להתווכח עם אנשים בפורום, שמתמקדת יותר בהטחת עלבונות וחצאי עובדות, ובתפיסה דמיונית ופנטסטית של ה"טבע" והפיכתה לאידיאל קדוש. כל זאת כשלא ברור כמה אתה בכלל מבין מה קורה בטבע, ויותר מכך בתזונה המודרנית או העתיקה של המין האנושי.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'מה שאתה לא מבין'
מה שאתה לא מבין
21/11/2006 | 13:49
2
39
זה שאתה לוקח מסקנה סופית, שלפעמים היא יכולה להיות מאוד מבוססת (למשל: "צריכת מוצרי חלב אינה פתרון יעיל לבריחת סידן", על זה מדברים בקישור שלך), ואתה מנסה להסביר אותה תוך המצאת תאוריה חדשה המבוססת על חצאי דברים ששמעת פה ושם ורעיונות חדשים משלך עצמך ("פיסטור מעלים את הסידן מחלב").

ואח"כ, אתה עוד ממשיך להשתמש בתאוריה החדשה שלך כדי להסיק מסקנות נוספות ("חימום מזון הורס את כל הערכים התזונתיים"), שהן בלתי מבוססים בדיוק כמו התאוריה הראשונית שבנית.

יש הסברים מורכבים ודי טובים למדוע העשרה בסידן, לא רק ממוצרי חלב, היא לא פתרון כל כך אפקטיבי לבריחת סידן (התעמלות, למשל, היא גורם לא פחות חשוב לשמירה על בריאות העצם, כמו גם הימנעות מגורמים נוספים המובילים לבריחת סידן). ההסברים הללו (או התאוריות הללו) מבוססים על הידע הקיים בפיסיולוגיה והביוכימיה של ספיגת סידן ועל עדויות מחקריות. ההסבר שלך ("אין סידן בחלב מפוסטר"), משולל יסוד.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'באמת ? היכן כתבתי שפיסטור מעלים'
באמת ? היכן כתבתי שפיסטור מעלים
21/11/2006 | 19:31
1
22
סידן ?  היכן כתבתי שאין סידן בחלב מפוסטר ?

זה אתה הוא שבונה תאוריות על דברים שלא נאמרו כלל . אז אני אחסוך לך חיפוש .

אני אומר שחלב הוא לא בריא כפי  שמועצת החלב ויצרניו מציגים .
דבר שני שאני אומר הוא שצריכת חלבונים עודפת גורמת לבריחת סידן כמו גם עישון אלכוהול וכו' .
דבר שלישי שאני אומר הוא שאם פסטור הורג את הדברים הרעים בחלב הוא גם הורג את הדברים הטובים, כך
שבחלב מפוסטר יש לא יותר ממעט סידן ( 100-150 מ"ג )  ומעט חלבון .
דבר נוסף הוא החומרים הזרים שמוסיפים לחלב דרך המזון של הפרות כמו אנטיביוטיקה , חומרי גדילה והשמנה
זה לא במקרה שפרות מניבות פי 3 חלב ממה שהן אמורות להניב .

בסך הכל אני טוען את מה שהבאתי בקישור , בלי שום אידאולוגיה של אנונימוס ,( שכבודה במקומה מונח, אם כי לא היא תושיע את העולם )
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'בוא נראה'
בוא נראה
21/11/2006 | 21:12
22
כאן, כתבת:
"להבדיל ממוצרים מן החי ואנו עסקים בחלב אז העיבוד שלו = פיסטור לא משאיר בו ערכים תזונתיים פרט לחלבון"

פה, כתבת:
"מוצרי החלב הם מעוקרים ע"י פיסטור, אם היה בהם משהוא מועיל, הוא נעלם בתהליך הפיסטור".

הבעיות עם חלב ומוצרי חלב נובעות בעיקר מדברים אחרים, שאת חלקם הזכרת אפילו אתה, ובכללם האנטיביוטיקה וההורמונים, חלבונים שגורמים לאלרגיה (וייתכן שגם לבעיות אחרות כגון ירידה בזמינות הסידן) וכולסטרול. יש הוכחות מחקריות לבעיות הללו, ואם אתה רוצה לשכנע מישהו ולא סתם להתווכח ולהתקוטט, עדיף להצמד לעובדות.

פיסטור הורג חלק גדול מהחיידקים והאורגניזמים האחרים שיכולים לגרום למחלות, ואשר מצויים במזון. אין בנדון איזשהו תהליך ערטילאי של "איזון", כך שאם "הדברים הרעים" נהרסים אז כך גם "הדברים הטובים".
חימום סביר ולא מאוד ממושך הורג אורגניזמים, אבל לא הורס את אבני הבניין שמהם בנויים אלו. אתה לא ניזון מ"כח החיים" של חיידקים וטפילים (או צמחים) במזונך, אלא מהחלבונים, הסוכרים, השומנים, וחומצות הגרעין שמרכיבים אותם, מויטמינים המשמשים אותם וממינרלים שממלאים תפקידים שונים בתאיהם. אם אתה ממש רוצה, אני יכול לנסות ולהסביר לך את הכימיה של מה שקורה בזמן חימום של מזון, כדי לנסות להסביר למה מחוללי מחלות מתים בלי שהערך התזונתי מתכלה.
ויטמינים וחומצות שומן מסוימות נהרסים גם בחימום קצר, אבל כמעט כל שאר אבני הבניין לא נפגעים ועדיין זמינים לגופנו, גם לאחר חימום די ממושך בטמפ' של בישול. הרעיון שכמות הסידן יורדת עקב פיסטור, או שרוב ערכו התזונתי הכללי של מזון פוחת בתהליכים כאלה – הוא פשוט מגוחך.

אם כל מה שהיית בוחר לומר זה ש"חלב הוא לא בריא כפי  שמועצת החלב ויצרניו מציגים", אני לא חושב שמישהו היה מתווכח איתך על זה (אבל אולי בכל זאת היו עונים לך, ובמידה לא מעטה של צדק, שהטקטיקה השיווקית של מועצת החלב מיושמת גם ע"י גופים אינטרסנטים אחרים בתעשיית המזון. ומכך, שסיבה הרבה יותר הגיונית לתקוף דווקא אותם, היא מה שהם מעוללים לבע"ח ולא הדרך שבה הם מציגים את המוצרים שלהם).
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'משפט המפתח בהודעה שלי היה'
משפט המפתח בהודעה שלי היה
20/11/2006 | 02:13
2
45
"סתם הדגמה לטיעונים שלך..  "
הרעיון היה להדגים כיפוף מידע להתאים לאידיאולוגיה תוך התעלמות ממידע אחר.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'אתה צודק, כמובן, אבל..'
אתה צודק, כמובן, אבל..
20/11/2006 | 11:25
1
18
לא יכולת לצפות שאני אתעלם מפיסת מידע שכזו, נכון?
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'נדמה לי שנידבתי את המידע הזה'
נדמה לי שנידבתי את המידע הזה
20/11/2006 | 13:07
20
מספר פעמים, אם לא בפורום הזה אז באחרים.

אגב, אם כבר מביאים דברים בקונטקסט שלהם צריך להזכיר שכל האלרגיות* למזון אינן רלבנטיות לרוב רובו של הציבור מכיון שמדובר בענין של פרומילים בודדים מהציבור.  מי שאלרגי כנראה יודע את זה ולא אכפת לו אם הוא חולק את האלרגיה שלו עם חצי פרומיל או 4 פרומיל מהאוכלוסיה.


* אלרגיות להבדיל מאי סבילות.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'אם אתה רוצה להציג עצמך כמטומטם'
אם אתה רוצה להציג עצמך כמטומטם
21/11/2006 | 07:22
1
29
ובור שיודע רק על האטומים של המזון אבל לא מבין כלום בתזונה , תפדאל יא עיוני .

אף חיה בטבע לא צריכה או לא חייבת לאכול שומשום ,גם בני אדם לא ,  שומשום מלא , צריכים לאכול אנשים החיים באורח חיים מערבי
טבעונים- נטורליסטים- לא צריכים כל כך הרבה סידן   - לפי ההמלצות  כ 1000- 1500 מ"ג ליום . שזו בכלל כמות שאפשר להגיע אליה רק עם גלולות . פרט אולי לאכילת סרדינים על עצמותיהם אבל גם זה לא קל לעשות יום יום לאורך זמן .
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'אני מסכימה עם אלי'
אני מסכימה עם אלי
21/11/2006 | 19:15
25
אני לא מבינה למה הוא טורח.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'מי דיבר על אלרגיות ? גם עגבניה'
מי דיבר על אלרגיות ? גם עגבניה
21/11/2006 | 07:37
26
היא אלרגנית  , אפילו למגע שלה,  הכרתי מישהוא שלא יכל לעבוד בחממות של העגבניות כי הוא היה אלרגי להן

מה שאני אומר הוא שבחלב מפוסטר אין ערך מוסף בריאותי כי אם משמידים את הגורמים המזהמים בחלב ע"י פיסטור לא יכול להיות שהגורמים שאמורים לתת ערך מוסף בריאותי ישרדו גם הם . וזה לא כולל חלבון וסידן .
כי בשביל שני אלו לא צריכים חלב והם בטח לא נמצאים בכמויות מספיקות בכל המעדנים שהציבור אוהב לאכול
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'ממה שהבנתי יש B12 בביצים'
ממה שהבנתי יש B12 בביצים
20/11/2006 | 16:05
206
הדברים שצריך לדאוג להם הם B12, חלבונים וברזל בגדול.

אגב, למה דוקא עוף? כלומר, חשבתי שיותר קל לוותר על עוף מעל בשר..


(חוצמזה, תעשי בדיקות דם כל כמה זמן - כל שנה נגיד. כדאי לעשות בדיקות לא משנה מה אוכלים.
בשרשור קודם סיפרתי איך דוקא כשאכלתי בשר היה לי חוסר גדול ולא צפוי בברזל וB12, מה שמראה שקשה לדעת מתי אוכלים לא נכון)
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'סידן במזון צמחי'
סידן במזון צמחי
16/11/2006 | 20:50
87
כפי שהוזכר לעיל, ניתן למצוא סידן בשפע בסומסום, בירקות ממשפ' המצליבים (כרוב, לפת, חרדל, כרוב ניצנים, תרד, ברוקולי וכו'), בשעועית ובמשקאות ומזונות מועשרים (למשל - דגני בוקר עם חלב או שוקו מועשרים מסויה, הם מקור טבעוני מצויין לסידן).

למידע נוסף על סידן ובריאות העצם באופן כללי, אני ממליץ על הדף הבא:
http://www.pcrm.org/health/prevmed/building_bones.html
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'וחלב פרה זה מקור יותר טוב?"בו'
וחלב פרה זה מקור יותר טוב?"בו
17/11/2006 | 22:11
1
52
במוצרי חלב יש המון סידן, ועם זאת יש גם אנזים שגורם ליציאה של סידן מהגוף, ככה שלא משנה כמה סידן יש במוצרי חלב אתן לא תספגו את כולו..
עדיף כבר לקבל סידן ממוצרי סויה וממקור צמחי נוסף מאשר חלב שמלא ברעל
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'איזה אנזים גורם ליציאת סידן?...'
איזה אנזים גורם ליציאת סידן?...
17/11/2006 | 22:18
30
לצפיה ב-'המקור הטוב ביותר לסידן הוא טחינה.'
המקור הטוב ביותר לסידן הוא טחינה.
19/11/2006 | 00:48
2
89
סויה היא מקור נחמד מאוד לסידן, בעיקר כשהיא מועשרת. עם זאת, היא לא יכולה לתפקד כמקור עיקרי לסידן. יש צורך לצרוך הרבה טחינה, אגוזים, קטניות, כרוב לבן ופירות יבשים.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'מועשרת? לא יכולה לתפקד כמקור עיקרי?'
מועשרת? לא יכולה לתפקד כמקור עיקרי?
19/11/2006 | 21:49
1
55
בטחינה מלאה יש כ-1000 מ"ג סידן ל 100 גרם טחינה גולמית (בחחק יש 1100, בחלק קצת פחות מ 1000). לאכול 100 גרם טחינה ביום זה בהחלט לא בשמיים... הרבה אוכלים כמות כזאת כמעט על בסיס יומיומי, והרי לך כל הסידן שצריך ביום רק מטחינה.

כמובן שרוב האנשים אוכלים פחות טחינה, ועוד יותר מכך רוב האנשים אוכלים טחינה לא מלאה (שבה יש "רק" כחמישית סידן כמדומני) אבל ברמת העקרון טחינה יכולה להיות מקור עיקרי ומשמעותי לסידן.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'טחינה היא בהחלט מקור עיקרי לסידן.'
טחינה היא בהחלט מקור עיקרי לסידן.
20/11/2006 | 01:26
60
דיברתי על סויה
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'כשאני שאלתי על סידן'
כשאני שאלתי על סידן
19/11/2006 | 11:32
66
הסתכלו עלי בתדהמה, כי די קשה לא לצרוך סידן.

למשל יש סידן בתפוחי אדמה, בברוקולי, בקטניות ובעוד מוצרים נוספים. כך שאין כל כך מה לדאוג.
תזונה טבעונית >>

הודעות אחרונות

23:12 | 27.08.19 bogib
00:33 | 28.07.19 חנוך11
05:30 | 23.07.19 אורחים בפורום
01:01 | 04.07.19 luliy
21:38 | 19.06.19 luliy
13:36 | 09.06.19 אורחים בפורום
15:08 | 08.06.19 ronenrii
21:24 | 19.05.19 bogib
10:07 | 10.05.19 יערעד
15:21 | 03.05.19 מוכרחים להיות שמח4
12:34 | 30.04.19 אורחים בפורום
10:49 | 21.04.19 bogib

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ