לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1046910,469 עוקבים אודות עסקים

פורום תזונה טבעונית

ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הטבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הטבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י

הנהלת הפורום:

אודות הפורום תזונה טבעונית

ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הטבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הטבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י
x
הודעה מהנהלת הפורום
* יש לקרוא את תקנון הפורום (במאמרים) לפני כתיבת הודעות.
* במידת האפשר, נא לשרשר מודעות על אירועים (מפגשי צמחונים, פעילויות וכד') זו לזו.
* גם דגים הם בעלי חיים. לכן, נא לא לבקש מתכונים לדגים.
ברוכים הבאים!
 
הפורום עוסק באורח החיים הצמחוני והטבעוני; החל מהתזונה, הבריאות ואיכות הסביבה. זה המקום לבקש ולשתף מתכונים, לדבר על דיאטות ותפריטים, להביא ולדון במחקרים בתחום, לקבל המלצות וטיפים בנושא צמחונות וטבעונות, לשאול את כל השאלות המטופשות שבעולם, ולשתף במה שמתחשק. 

כולם מוזמנים להשתתף ולקרוא בפורום - בין אם הם צמחונים, טבעונים או רק מתעניינים, ובלבד שיכבדו את הפורום ויושביו ולא יעודדו שימוש במוצרי בשר, עוף ודגים. 
 
השאיפה היא ליצור מקום מזמין ונעים לדיון בצמחונות וטבעונות על כל גווניה ועל כל צורותיה, בלי שיפוט, הטפות, שכנוע ואלימות מילולית. כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו.
 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'שניצל תירס'
שניצל תירס
04/07/2019 | 01:01
10
41
היי, אני רוצה להכין בפעם הראשונה שניצל תירס מגרגירים קפואים . האם  מספיק טחינה גולמית כדי ליצור קציצות או שצריך להוסיף קמח כלשהו או קוואקר?( האם טחינה בכלל מתאימה לשניצל תירס?)
לגבי ציפוי (פירורי לחם) האם חובה קמח ומים או שגם כאן אפשר להסתפק רק בטחינה גולמית ומים בכדי להדביק את פירורי הלחם?
תודה!
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'יש לי מתכון נהדר לשניצל תירס'
יש לי מתכון נהדר לשניצל תירס
04/07/2019 | 11:42
6
55
שההשראה שלו הגיעה מכאן לפני שנים! אני הכנתי עם חמאת בוטנים והיה ממש טעים. נראה לי שאני  מכינה גם לסופ"ש!
והמתכון עצמו

רכיבים

1 בצל שאלוט (או חצי בצל רגיל)
3 שיני שום
רבע כפית תימין יבש
חצי ס"מ פלפל חריף
3 כוסות תירס קפוא, מופשר
3 כפות גדושות חמאת בוטנים חלקה או עם שבבים
2 כפות כוסברה קצוצה (לא חובה)
חצי כפית ממרח עגבניות מיובשות (לא חובה)
2 כפות שמן קנולה
חצי כוס קמח תירס גס
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

לציפוי (לא חובה)

2 כפות קמח תפ"א או קורנפלור
מים
פירורי לחם מורטבים במעט שמן זית
שמן או ספריי שמן לאפייה
הכנה
במעבד מזון טוחנים את הבצל, השום, התימין, הפלפל החריף, שתי כוסות  מהתירס, כוסברה, חמאת בוטנים.  מקבלים עיסה דביקה.
מעבירים לקערה ומוסיפים ממרח עגבניות, שמן, מלח, פלפל,קמח תירס ואת שאר גרגרי התירס.
אם העיסה דלילה מדי,  אפשר להוסיף קמח תירס או פירורי לחם. אם היא לא מספיק דביקה, אפשר להוסיף חמאת בוטנים. משהים את העיסה במקרר לפחות חצי שעה, להתייצבות.

מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלסיוס) ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה. 

מחלקים את העיסה ל-12 יחידות, מעצבים לשניצלים (עגולים או מלבניים).
אם רוצים ציפוי: מדללים את הקורנפלור/קמח תפ"א במים לתערובת דלילה מאד. מורחים כל "שניצל" בתערובת  – כדאי להשתמש במברשת – למרות שזה עוד כלי לרחוץ, התוצאות יפות יותר. טובלים בפירורים.
אפשר גם רק להדק את השניצלים אל פירורים שמונחים בקערה. ואפשר לאפות בלי שום ציפוי.
משמנים את נייר האפייה ומניחים עליו את השניצלים. משמנים כל שניצל באמצעות ספריי או בתפיחה עדינה באצבעות.
אופים כארבעים דקות, הופכים באמצע.
 
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-' באמת נשמע יאמי'
באמת נשמע יאמי
05/07/2019 | 22:33
5
25
השאלה האם אפשר להחליף את חמאת הבוטנים בטחינה? 
כתבת: "אפשר גם רק להדק את השניצלים אל פירורים שמונחים בקערה"-  איך הם יכולים להדבק בלי שום חומר מדביק?
חשבתי במקום דילול קמח ומים ואז לטבול בפירורי לחם אז פשוט לשים שמן בתוך הפירורים. האם זה מספיק?
 
 
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'לא ניסיתי עם טחינה אז אין לי תשובה'
לא ניסיתי עם טחינה אז אין לי תשובה
06/07/2019 | 18:37
4
30
ההגיון אומר שלא צריכה להיות בעייה - בהרבה מתכונים מציעים חמאת בוטנים וטחינה כחלופות.
ממה שאני זוכרת (בסוף לא הכנתי אתמול), הפירורים נדבקים לעיסה הדביקה ממילא, וככה הם נשארים. אני הברשתי את התבנית בשמן והברשתי מעט מעל. הכנתי גם עם פירורים וגם בלי, ולדעתי בלי היה יותר מוצלח. 
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'תודה על התשובה תמר יקרה'
תודה על התשובה תמר יקרה
07/07/2019 | 14:06
22
אכין ואחזור לעדכן:)
 
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'חוזרת לעדכן'
חוזרת לעדכן
07/07/2019 | 16:39
2
26
לקחתי 800 גרם תירס קפוא, הפשרתי.הוצאתי כוס גרגירים בצד.  טחנתי עם בצל שום וטחינה. הושמתי 8-9 כפות תירס קמח והוספתי לתערובת. תיבלתי במלח.
התערובת נראתה לי עדיין דביקה מידי למרות הקמח, שמתי במקפיא ל40 דקות.
אחרי ההקפאה התערובת התייצבה מעט אבל עדיין דביקה. שמתי פירורי לחם ושומשום בקערה וטבלתי את הבלילה.
200 מעלות ל-20 דקות.
נראה לי שפירורי הלחם שבהם ציפיתי את השניצלים עזרו טיפה לייצב אותם- פשוט לא רציתי להוסיף גם לבלילה כדי שהשניצל יהיה עם כמה שפחות מרכיבים.
יצא טעים!
תודה תמר:)
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-' מעולה!'
מעולה!
08/07/2019 | 05:36
1
18
כיף שעדכנת
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'בכיף(: ותודה גם לך'
בכיף(: ותודה גם לך
10/07/2019 | 17:10
3
לצפיה ב-'אני מכינה לפי המתכון של אורי שביט (קישור בפנים)'
אני מכינה לפי המתכון של אורי שביט (קישור בפנים)
<< ההודעה הנוכחית
08/07/2019 | 20:44
1
45
 
לרוב גם בלי ה"ירוקים" (כמו תרד), מתכון פשוט גם בלי צורך ב"מדביקים" כמו טחינה וכד' כי השילוב של הטופו עם התירס הטחון כבר משמש כ"חומר מדביק".
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'תודה! אני פשוט חיפשתי מתכון בלי טופו'
תודה! אני פשוט חיפשתי מתכון בלי טופו
10/07/2019 | 17:11
6
לצפיה ב-'שניצל תירס'
שניצל תירס
23/07/2019 | 05:37
25
ממליצה לחפש מתכון לעיסה הבסיסית (לפני השניצול) שמכינים במכבד מזון עם אגוזי ברזיל ומרכיבים נוספים.
אם אני זוכרת נכון הן נקראות לביבות תירס תאיות ובמקור הציפוי הוא בפתיתי קוקוס.
 
תזונה טבעונית >>

הודעות אחרונות

23:12 | 27.08.19 bogib
00:33 | 28.07.19 חנוך11
05:30 | 23.07.19 אורחים בפורום
01:01 | 04.07.19 luliy
21:38 | 19.06.19 luliy
13:36 | 09.06.19 אורחים בפורום
15:08 | 08.06.19 ronenrii
21:24 | 19.05.19 bogib
10:07 | 10.05.19 יערעד
15:21 | 03.05.19 מוכרחים להיות שמח4
12:34 | 30.04.19 אורחים בפורום
10:49 | 21.04.19 bogib

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ