לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1049810,498 עוקבים אודות עסקים

פורום תזונה טבעונית

ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הטבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הטבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י

הנהלת הפורום:

אודות הפורום תזונה טבעונית

ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הטבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הטבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י
x
הודעה מהנהלת הפורום
* יש לקרוא את תקנון הפורום (במאמרים) לפני כתיבת הודעות.
* במידת האפשר, נא לשרשר מודעות על אירועים (מפגשי צמחונים, פעילויות וכד') זו לזו.
* גם דגים הם בעלי חיים. לכן, נא לא לבקש מתכונים לדגים.
ברוכים הבאים!
 
הפורום עוסק באורח החיים הצמחוני והטבעוני; החל מהתזונה, הבריאות ואיכות הסביבה. זה המקום לבקש ולשתף מתכונים, לדבר על דיאטות ותפריטים, להביא ולדון במחקרים בתחום, לקבל המלצות וטיפים בנושא צמחונות וטבעונות, לשאול את כל השאלות המטופשות שבעולם, ולשתף במה שמתחשק. 

כולם מוזמנים להשתתף ולקרוא בפורום - בין אם הם צמחונים, טבעונים או רק מתעניינים, ובלבד שיכבדו את הפורום ויושביו ולא יעודדו שימוש במוצרי בשר, עוף ודגים. 
 
השאיפה היא ליצור מקום מזמין ונעים לדיון בצמחונות וטבעונות על כל גווניה ועל כל צורותיה, בלי שיפוט, הטפות, שכנוע ואלימות מילולית. כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו.
 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'תיכף פסח'
תיכף פסח
30/03/2019 | 19:04
22
62
אמנם מזג האויר מתעתע אבל החג מתקרב.
אצלנו השנה מצומצם יחסית
אחת משלנו בהודו אז אנחנו חמישה
אולי הנשואה ובן זוגה יגיעו
הורים מצד אחד ואח עם משפחתו
זה אומר בין 13-15 .
בקטנה.
מה אתם מתכננים?
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'אצלנו חנוכת בית אחרי שיפוץ מאד דרוש וקצת מתיש...'
אצלנו חנוכת בית אחרי שיפוץ מאד דרוש וקצת מתיש...
06/04/2019 | 17:01
33
נהיה 11 - נארח אצלנו את אחותי גיסי וההורים שלי וכל הילדודס של כולם. אני תמיד מכינה יותר ממה שצריך עוד אין לי רעיונות חוץ ממרח כמו-כבד טבעוני שאני עושה כל שנה וכל מיני סלטים וירקות בתנור.

תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'אנחנו בהרכב די מלא, בימים אלה עובדים על תפריט'
אנחנו בהרכב די מלא, בימים אלה עובדים על תפריט
07/04/2019 | 10:56
3
29
מרק ירקות עם קניידלך - חובה
אחי יכין ממולאים, מנת הדגל המפוארת שלו
יהיו הרבה ירקות בתנור, ותפ"א אפויים
חזרת וחרוסת וכו
על קינוח טרם סגרנו, אצלי לא אוהבים דברים עם קוקוס אז הרבה מהקינוחים הפוטנציאלים ירדו מהפרק. 
בשנים עברו נהגתי להכין לביבות כרובית בצורת גפילטע פיש אבל השנה לא נראה לי שאשקיע... נראה.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'איזה ממולאים מפוארים הוא מכין?'
איזה ממולאים מפוארים הוא מכין?
15/04/2019 | 10:14
2
14
מחפשת רעיון לממולאים מוצלחים...
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'בעבר היה מכין בצל, סלק, פלפל וכרוב'
בעבר היה מכין בצל, סלק, פלפל וכרוב
15/04/2019 | 12:41
15
זה נראה כ"כ מרשים ביחד בסיר, וככ טעים. אני הכי אהבתי סלק. השנה הוא אמר שלדעתו הירק היחיד עם קונצנזוס מובהק הוא כרוב, ולכן יכין רק כרוב ממולא! 
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'סלק וקולרבי ופלפלים כתומים'
סלק וקולרבי ופלפלים כתומים
15/04/2019 | 12:57
12
אפשר גם עגבניות גדולות זה צבעוני להפליא
במלית אפשר לשלב אגוזים וזרעי חמניה, אורז משני צבעים לפחות תבלינים כמו קינמון וכמון יחד או לילופין צהובים לכיוון ההודי. מתחת לממולאים מושיבים שלל ירקות אחרים -בצל, שורש סלרי, גזר, עלי סלק...רוטב שמכיל מים מתובלים בתבלינים יבשים שמן והרבה עלי תיבול קצוצים.
 
לחילופין כיוון אחר לחלוטין- פטריות ממולאות. בצל מטוגן לרוב, תפוחי אדמה ובטטה מרוסקים גס, עלי תיבול. ברוטב פטריות מיובשות, עלי טימין ואזוב אפשר גם מיובשים, מסמיכים עם מעט עמילן ומשתמשים בחלב קוקוס . חריף לפי הטעם, אגוז מוסקט מגורר...
 
אפשר למלא תפוחי אדמה בירוקים מקוצצים פלפל חריף שומשום אם אתם אוכלים בפסח לבשל ברוטב צהוב עתיר כורכום ושורשים מגוררים כמו פטרוזיליה, סלרי, גזר.
 
אם אתם אוכלים קטניות אפשר למלא בנבטוטים מתובלים וכמובן להעזר בשבבי סויה למליות למינהן
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'אצלנו'
אצלנו
08/04/2019 | 14:25
16
28
מרק עוד לא סגור סופית איזה עם קניידלעך שהם גם נ"ג... אתגר אבל הצלחנו בעבר
 
קציצות טופו עם אצות שמקבלות גוון דגי עם חזרת תוצרת בית
 
קרפים נ"ג ממולאים ממרח כמו כבד עם רוטב פטריות
 
הרבה סלטים בשלל צבעים ומרקמים 
 
אורז אפוי נראה עוד עם מה
 
צלי נתחי סויה
 
 גלידת אגוזים , מוס גבינתי על פרורים ורוטב תותים  ועוגת מוס שוקולד על בסיס קוקוס אפוי
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'איך את מכינה גלידת אגוזים?'
איך את מכינה גלידת אגוזים?
09/04/2019 | 07:58
4
14
נשמע מסקרן!
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'תיכף מצרפת מתכון שאינו מכזיב'
תיכף מצרפת מתכון שאינו מכזיב
09/04/2019 | 10:49
3
26
הרעיון הוא ללא מכונת גלידה כאשר השומן באגוזים ועיבוד במעבד מזון מונעים היווצרות קרח ושומרים על מרקם גלידתי מפתיע.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'בבקשה'
בבקשה
09/04/2019 | 10:55
2
29
אני עשיתי כל מני וריאציות על זה עם תמצית קפה, עם זסט ומיץ לימון במקום המים, עם תותים מרוסקים ומעט קסנטן גם במקום המים. תקשיבי זה שוס! עבדתי גם עם פקאנים, גם עם קשיו, גם עם פיסטוקים ,גם עם אגוזי מקדמיה....שוס אמיתי 
 
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-' גם אני משתמשת במתכון המוצלח הזה'
גם אני משתמשת במתכון המוצלח הזה
09/04/2019 | 11:26
17
הכי טוב יצא לי עם פקאנים ומייפל
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'תודה! אולי סו"ס אנסה גם'
תודה! אולי סו"ס אנסה גם
09/04/2019 | 12:47
19
בתקווה שהנינג'ה תתמודד עם זה
יש לי הרגשה שכבר נתת לי את המתכון בעבר! אולי אעשה ניסוי לפני פסח - הצירופים שלך נשמעים שווים
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'מעניין אותי המתכון לקרפים - אבא שלי אוהב פטריות'
מעניין אותי המתכון לקרפים - אבא שלי אוהב פטריות
09/04/2019 | 11:41
10
27
אם תוכלי לכתוב את המתכון וגם אם עולים לך או לאחרים עוד רעיונות למתכוני פסח טבעוניים כשל״פ עם פטריות לשמח את ליבו של אבי

עוד רעיונות ומתכונים שבתכנית מהצד הטבעוני :
לזנית מצות , ניוקי מוקפץ עם תרד בטטה ורוטב קשיו, לפעמים עם פירורי ערמונים, מוקפץ עם אטריות אורז או שעועית והרבה ירקות, סלט ירוק, סלט כרוב עם סומסום, משהו עם קינואה, אורז עם ירקות, תפוחי אדמה ובטטות  בתנור, פשטידה או מאפינס, קציצות עדשים, מרק ירקות עם קניידלך, ממרח כמו כבד, תחתיות ארטישוק או פטריות ממולאות במלית עם אגוזים אפוי בתנור עם רוטב לימוני חמצמץ. לקינוח בשנה שעברה עשיתי פאי שוקולד טבעוני מושחת שאבא שלי עף עליו וגלידת תותים. צריכה למצוא את המתכון של פאי השוקולד.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'מה זה כשל"פ מבחינתך?'
מה זה כשל"פ מבחינתך?
10/04/2019 | 14:38
23
כי אני משתמשת במוצרים נטולי גלוטן גם ללא שום הכשר מתוך ידיעה ברורה שאין סיכוי שיש בהן גלוטן אי לכך מבחינתי הם לחלוטין כשלפ...
קטניות טף סורגום אורז
 
לגבי הפטריות, את יכולה להכין סלט פטריות מעודן שמכיל פטריות צלויות עם בצל , קצפת מחלב קוקוס אני משתמשת ב-98% ללא שום תוספות, לקצפת הזו אני מוסיפה מעט קסנטן גם לייצוב לאורך זמן, חרדל, עשבי תיבול מלח ופלפל שחור ומטציעה לתוכה את הפטריות אחרי שציננתי במסננת כדי שאם יש נוזלים שיגירו אותם. גנעדן זה כאן.
 
עוד פטריות מאפה שכבות תפוחי אדמה בצל ירוק ופטריות פרוסות, קציצות מפטריות ואגוזים, פטריות ממולאות במחית אגוזים ועשבי תיבול, פטריות מבושלות עם סויה סילן ותבלינים, מרק פטריות על בסיס חלב קוקוס ועשבי תיבול, 
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'פאי שוקולד מושחת'
פאי שוקולד מושחת
<< ההודעה הנוכחית
11/04/2019 | 10:45
8
22
נשמע מענין... אפשר מתכון?
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'לא יודעת מה מכינה הד"ר'
לא יודעת מה מכינה הד"ר
11/04/2019 | 11:32
7
25
אבל הנה מתכון של אורי שביט, שווה
 
לתחתית שקדים פריכה:
200 גר' (2 כוסות) שקדים טחונים
70 גר' (1/3 כוס) שמן קוקוס
75 גר' (2/3 כוס) אבקת סוכר
15 גר' (כף "בהריון") אבקת קקאו הולנדי
10 גר' (כף) קורנפלור
למלית גנאש שוקולד:
300 גר' שוקולד מריר עם לפחות 60% מוצקי קקאו
300 מ"ל (3/4 פחית) קרם קוקוס
30 גר' (4 כפות) אבקת סוכר
קורט מלח
כפית תמצית וניל
לקצפת קוקוס:
פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס ששהה במקרר לפחות 8 שעות מראש [זה חשוב]
15 גר' (2 כפות) אבקת סוכר
**למי שלא מעוניין להכין קצפת קוקוס (למרות שהיא ממש טעימה) אפשר כמובן להכין קצפת משמנת צמחית ללא תוספת סוכר (היא ממילא ממותקת)
ההכנה:
התחתית הפריכה:
הכנת התחתית היא ממש קלילה בקערת המיקסר או במיכל של מעבד המזון או אפילו בקערה ובערבוב ידני, פשוט מערבלים את כל החומרים של הקלתית עד שמתקבלת תערובת פירורית
מעבר לזה אין צורך להמשיך ולערבב כי התערובת לא מתגבשת לגוש כמו בבצק פריך רגיל. הדרך לדעת שהתערובת מוכנה היא לקחת מעט ממנה ביד ולהדק. אם היא מתגבשת היא מוכנה
מעבירים את התערובת לצלחת שאפשר להכניס לתנור (אם לא – אז מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה) ותוחמים אותה ברינג או במסגרת של תבנית קפיצית עד גודל 24 ומשטחים את הפירורים בשכבה אחידה
אופים את התחתית בתנור שחומם ל 160 מעלות למשך כ- 10 דקות. האפיה תקלה את השקדים הטחונים ותגרום לשמן הקוקוס להנמס ולתפוס את כל התערובת.  בתום האפיה מניחים את הצלחת בצד שתצטנן.
כשהבסיס התקרר מכינים את גנאש השוקולד:
מניחים בקערה את השוקולד ובערך מחצית מכמות קרם הקוקוס וממיסים יחד במיקרו בפולסים של כחצי דקה, עם ערבוב בין כל סבב חימום.
מוסיפים לקערה את יתרת קרם הקוקוס ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה. שימו לב שלפעמים קרם הקוקוס מאוד סמיך ולא "נשפך" כמו בתמונה (במיוחד אם הוא היה במקרר לפני כן) ובמקרה כזה פשוט מעבירים אותו לקערה עם כף או לקקן.
מוסיפים את אבקת הסוכר, תמצית הוניל והמלח ומערבבים עד שהתערובת אחידה וחלקה
מניחים את התערובת בצד ועוברים להכין את קצפת הקוקוס
קצפת הקוקוס הזו היא מבחינתי אחת ההמצאות הכי נפלאות בעולם – היא יכולה בכיף להחליף קצפת פרווה בכל מתכון שתכינו. לחובבי הקוקוס היא פשוט מעדן.
ההכנה שלה די פשוטה רק חשוב להקפיד על כמה דברים קטנים:
1. להשתמש בקרם קוקוס עם כמה שיותר אחוזי שומן (רצוי מעל 20 אחוז) יש בשוק כל מיני סוגים של פחיות – על חלק כתוב "נוזל קוקוס" ועל חלק כתוב "קרם קוקוס" אנחנו צריכים את הקרם כי ממנו תצא הקצפת בכמות הכי גדולה ובסמיכות כזו שתחזיק את העוגה.
2. לקרר היטב את הפחית במקרר – הקרור חשוב כי במהלכו החלק השמן של קרם הקוקוס יצוף למעלה ואילו הנוזלים שלא יתרמו לנו לקצפת ישקעו למטה. בנוסף – ככל שהקרם יהיה קר יותר הוא יקציף יותר טוב.
3. להשתמש רק בחלק העליון של ה"שמנת" ולא להשתמש בכל הפחית. איך עושים את זה? פותחים את הפחית ובאמצעות כף מוציאים לאט לאט את הקרם לתוך קערת המיקסר. ברגע שרואים שהצבע של הנוזל השתנה לשקוף יותר זה הסימן לעצור, לאסוף רק את מעט הקרם שנשאר בפחית ולא להוציא ממנה את הנוזל.
נשמע מורכב אבל תאמינו לי שזה ממש ממש קל.
ואיך מכינים את הקצפת? הכי קל שיש – מקציפים יחד את השמנת שחילצנו מהפחית יחד עם 2 כפות של אבקת סוכר עד שמתקבל קרם סמיך ויציב
ועכשיו לחלק הכי כייפי – ההרכבה  [��]
אם יש לכם שקף לעוגות אני ממליצה לרפד את דפנות הרינג לפני שיצוק לתוכו את המלית. אם אין – לא נורא, נסתדר גם בלעדיו רק שהשוליים של העוגה אולי יהיו פחות חלקים.
וטיפ קטן שלי – השקף תמיד יבצבצ כלפי פנים, אז כדי שלא יחתוך את שולי העוגה אני מצמידה אותו לרינג בעזרת אטב כביסה, ואם האטב לא מגיע לשקף פשוט מדביקים עם "וושי טייפ" (מין סלוטייפ מנייר אורז שניתן למצוא בחנויות היצירה)
עכשיו יוצקים את מלית השוקולד על הקלתית הפריכה ומיישרים כך שתכסה באופן אחיד את כל שטח העוגה ובעזרת כף יוצקים תלוליות של קצפת הקוקוס על פני מלית השוקולד.
יכול להיות שלא תצטרכו את כל הכמות של שמנת הקוקוס וגם זה מצויין, כי במה שנשאר תוכלו להשתמש להגשה.
בעסרת קיסם, או סכין מתחילים לקשקש על ענני הקצפת וליצור דוגמת שיש דקיקה לעוגה
את כל היופי הזה מכניסים לשעה- שעתיים למקפיא כדי שהכל יתייצב.
וטיפ קטן – שימו לב שהצלחת שלכם יושבת ישר במקפיא, אחרת העוגה תצא לכם עם שיפוע  [��]
להגשה מוציאים את הרינג, משחררים את השקף ומתחילים לפרוס  [��]
אם רוצים לפנק אפשר להניח על כל פרוסה עוד תלולית של קצפת קוקוס
בתיאבון
וחג שמח!!
 
הארות שלי-
1.לא חייבים להתקשקש עם העיצוב זה טעים מאד וייצוגי גם בלי שקפים . 2. אני משתמשת בחלב קוקוס של kara שיש בו 24% שומן ויש בו כבר קסנטן גם. זה נהיה קצפת בלי שום קושי ולא צריך להפריד כלום.אין בו חומרי טעם, צבע או חומרי שימור. אריזה של חצי ליטר עושה עבודה יפה מבחינת כמות הקצפת והקצפת יציבה להפליא. גם חלב קוקוס אחר יעבוד לפי מה שאורי כותבת רק יותר בלאגן ופחת.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'לדעתי אכן התבססתי על המתכון הנ״ל'
לדעתי אכן התבססתי על המתכון הנ״ל
13/04/2019 | 22:13
6
14
לא בטוחה שלא החלפתי קצפת קוקוס בקצפת צמחית (לא זוכרת בדיוק). לא זוכרת מה היה לי בבית ומה היה כשל״פ.
בהצלחה - מתכון קל וטעים .
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'אפשר שמן אחר ולא קוקוס?'
אפשר שמן אחר ולא קוקוס?
14/04/2019 | 09:54
5
13
לא אוהבים קוקוס אצלי...
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'את יכולה להשתמש בחמאת קקאו ובשמן '
את יכולה להשתמש בחמאת קקאו ובשמן
16/04/2019 | 15:23
2
11
נוזלי. חצי כמות מזה וחצי מזה.
לגבי קצפת קוקוס אין טעם קוקוס בכלל. אם תוסיפי מעט וניל אז בכלל מסודרת.
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'בכמות המדוברת'
בכמות המדוברת
16/04/2019 | 15:24
1
9
רבע כוס חמאת קקאו ושמיני כוס שמן נוזלי
תזונה טבעונית >>
לצפיה ב-'תודה'
תודה
17/04/2019 | 11:33
1
לצפיה ב-'יש גם שמן קוקוס בלי טעם קוקוס'
יש גם שמן קוקוס בלי טעם קוקוס
19/04/2019 | 09:37
1
5
לצפיה ב-'בסוף עשיתי בראוניז יצא סבבה.'
בסוף עשיתי בראוניז יצא סבבה.
28/04/2019 | 10:18
4
תודה לכלכם
תזונה טבעונית >>

הודעות אחרונות

11:04 | 14.10.19 חנוך11
18:49 | 04.10.19 גיי J
20:51 | 28.09.19 תמר האחרת
23:12 | 27.08.19 bogib
00:33 | 28.07.19 חנוך11
05:30 | 23.07.19 אורחים בפורום
01:01 | 04.07.19 luliy
21:38 | 19.06.19 luliy
13:36 | 09.06.19 אורחים בפורום
15:08 | 08.06.19 ronenrii
21:24 | 19.05.19 bogib
10:07 | 10.05.19 יערעד

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ