דלעת - מתכונים ושימור

סביון1

New member
דלעת - מתכונים ושימור

שלום,

קיבלתי דלעת שלמה יפה. היא אמנם קטנה יחסית, אבל עדיין גדולה מכדי שאחסל אותה בתבשיל או שניים, גם אם אקח בחשבון שחלק אחלק לקרובים ושכנים. אז אני שואלת -

אפשר להקפיא? ואם כן, איך? להקפיא קוביות טריות או לבשל/לאפות/לטגן קודם? דרך מסוימת להפשיר?

כמה זמן ישמרו חתיכות דלעת במקרר? אלה מהסופר לא מחזיקות יותר מיומיים שלושה, אבל פה אני חותכת אותה בעצמי. למישהו יש נסיון?

לגבי מתכונים - אני אכין מרק כתום, לביבות דלעת ואם ישאר כוח, אנסה למצוא מתכון למאפינס דלעת. אם למישהו יש המלצה על עוד מתכון, במיוחד כזה שילדים יאכלו (רמז: הדלעת צריכה להסתתר היטב) אשמח מאד.
 
הדלעת המופלאה! (ספר שהבן שלי מאד אהב בילדותו)

איזה ירק נפלא!
אני מקפיאה אחרי אפייה, או בחתיכות או טחון: אני טורחת וכותבת כמה גרם מחית יש!
אבל לדעתי אין שום סיבה שלא לחתוך לקוביות ואז להקפיא - גם זה יעבוד.
כמה זמן יחזיק במקרר - תלוי מאד בסוג המקרר, וכמה פעמים ביום פותחים אותו! יש מקררים שלא יחזיקו יותר מיומיים שלושה ויש שבועיים! לדעתי כדאי להקפיא כדי לא להסתכן.
אני מאד אוהבת: דלעת בקארי, סתם בתנור, במרק "כתומים" מתובל עם ג'ינג'ר ולמון גראס, או במרק קובה (עם קובה במלית דלעת וגרעיני דלעת)
לביבות דלעת עם חמאת בוטנים ומרווה
מקרוני צ'יז מדלעת וקרם קשיו
והכי: מחית דלעת בבצק של חלה (עם תבלינים חמים כמו קינמון) - שוס מנצח

הבלוג שלי מאד מוזנח ומזמן לא עדכנתי בו למרות תכניות רבות, אבל אם תכתבי שם "דלעת" בחלונית החיפוש יעלו לך מתכונים שאולי יתאימו לך. כאן
 
בפוסט שלי למעלה יש לינק לבלוג

לתוצאות חיפוש בנושא "דלעת" ושם יהיו כל המתכונים!
אשתדל בהמשך היום להדביק אותם כאן
 
לביבות דלעת ומרווה

חשוב לשים לב, אם בחמאת הבוטנים כבר יש מלח, להיזהר עם ההמלחה


רכיבים
ל-25-20 לביבות קטנות
500 גרם דלעת מקולפת ומגוררת בפומפיה דקה (2 כוסות דחוסות)
4 עלי מרווה גזורים דק
2 בצלים ירוקים קצוצים דק
2 כפות חמאת בוטנים עם שבבי בוטנים
1 כפית מלח
שמן לשימון התבנית
הכנה
מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות צלסיוס). מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
סוחטים את הדלעת המגוררת מנוזלים. מוסיפים מרווה, בצל ירוק, חמאת בוטנים ומלח ומערבבים היטב.
אם רוצים לביבות קשות יותר, מוסיפים כף או שתיים קמח עדשים/חומוס.
לוקחים מהעיסה בכפית ויוצרים לביבה עגולה. מניחים על נייר האפייה. ממשיכים עם כל העיסה.
אופים כחצי שעה או עד שהלביבות משחימות ונפרדות בקלות מהנייר.
אפשר לשמור במקרר שלושה ימים ולחמם לפני ההגשה.

 

סביון1

New member
תודה רבה

אקפיא בחתיכות אחרי אפיה. הקישור שנתת משום מה לא עובד לי
 
למעלה