כרוב כבוש!



 

ימימה

New member
כרוב כבוש!

בתקופה האחרונה נהייתי פריקית של כרוב כבוש, שאני מכינה בבית כמובן, כי זה לא רק כיף, זה גם בריא הרבה יותר וגם טעים...
שכנתי נדבקה בשיגעון ממני, וגם היא התחילה להכין. רק מה - בצנצנת רגילה ממש לא נוח לייצר לחץ על הכרוב. מאלתרים ומסתדרים, אבל לא כיף...
למזלנו היא קרמיקאית, ומצאה ברשת כלים יעודיים להכנת כרוב כבוש, שכוללים משקולת מתאימה - והנה לפני שבוע קיבלתי במתנה כלי חדש שהכינה (אחד לי אחד לה...) במיוחד לצורך העניין. אז תרשו לי להשוויץ בכרוב הכבוש שלי וכמובן בכלי של השכנה

בתמונה כאן, אחרי שחצי כבר הלך לבת שלי בעיר הגדולה...



 

ימימה

New member
לקחתי את המתכון מאתר

https://www.thekitchencoach.co.il/מתכון-איך-להכין-כרוב-כבוש/
ואם לתמצת בכמה מילים:
קוצצים דק (אני עושה במעבד מזון), מוסיפים 15 ג' מלח איכותי על כל ק"ג כרוב (בכלי שלי נכנסים 2 ק"ג), לשים קצת ונותנים לנוח עד שמגיר מים. דוחסים לכלי, שמים משקולת, ומניחים כמה ימים על השיש עד שטעים. אם אין מספיק נוזלים מוסיפים מים עם מלח ביחס של 15ג' מלח לליטר מים. הכי פשוט שיש...
 
למעלה