קשיו טבעי אל מול קשיו קלוי

Roaicc

New member
קשיו טבעי אל מול קשיו קלוי

קראתי בזמנו שאכילת שקדים,קשיו,אגוזי מלך בקטנה, הם שומנים טובים לגוף .

כמובן , לא בגירסה הקלוייה שלהם בפיצוציות ...,אלא במצב הטבעי שלהם.


אז הלכתי לסופר וראיתי קשיו טבעי באריזה ........
וראיתי אריזה של קשיו קלויים ומומלחים (כמובן שהיותר טעים זה הקלויים )


אז התחלתי להשוות בין השניים——-וראיתי שלקשיו הטבעי ל 100 גרם זה 618 קלוריות
והקשיו הממולח ל 100 גרם זה 600 קלוריות!

אז איך זה הגיוני ,לעזאזל??

כמובן שהסתכלתי גם בנתרן, בסיבים , פחמימות וכו.........ובתכלס, אין כמעט שום הבדל מהותי בין שתי האריזות .

אז מדוע אומרים שהקשיו הטבעי פחות משמין ויותר בריא ??


חייב הסבר

תודה
 

Dr T noki

New member
לא פחות משמין אבל יותר בריא

קשיו מומלח מכיל הרבה מלח וזה אף פעם לא בריא, כמו כן הקליה גורמת לאיבוד חלק מהמרכיבים התזונתיים הבריאים באגוז (לא רק קשיו).
אם לא אוכלים חבילה שלמה אלא במידה זה לא משמין אלא מזין.
אני אישית אוהבת את כל האגוזים בצורתם הלא קלויה.
אתה יכול גם לקנות לא קלויים, לקלות קלות ולהמליח קלות בעצמך ועדיין התוצאה תהיה בריאה יותר ממה שתקנה קלוי ומומלח בפיצוציה (שם בד׳״כ ממליחים בכמויות מטורפות של מלח).
 

Roaicc

New member
אבל זה בדיוק הקטע

אני הסתכלתי בפירוט מאחורה של הקשיו הקלוי אל מול הקשיו הטבעי...

אין בכלל הבדלים משמעותיים .

אז למה שלא אקנה את הקלויים כי הם פי 100 יותר טעימים.


תסתכלי או תסתכל ,בפעם הבאה שתהיה בסופר ......ותראה שאין הבדל ...
לא בנתרן ,לא בסיבים.....אפילו לא בפחמימות ...

ובסוף בסוף גם לא בקלוריות ...

להיפך——-הקלוריות של הטבעי הוא יותר מאשר בקלוי
 

אבי519

New member
ההבדל המשמעותי הוא המלח

אם חשובה לך בריאותך כל כך אז רצוי שתקטין את צריכת המלח. כי הנזק לבריאות מעודף מלח (=סודיום=נתרן) היא הרבה יותר גדולה מההבדלים שיכולים להיות בין סוגי הקשיו .
&nbsp
ציטוט ממאמר של פרופסור בן עמי סלע: (ראה קישור)
"ללא כל קשר להשפעת נתרן על לחץ דם, צריכה מוגברת שלו משפיעה באופן שלילי על היפרטרופיה של החדר השמאלי, לייפת של חדרי הלב, ותפקוד דיאסטולי לקוי.
&nbsp
כן גורמת צריכת נתרן מוגברת לנזק לכליות, סרטן קיבה, והפרעה למטבוליזם של מינראלים דוגמת הפרשה מוגברת של סידן בשתן העלולה לגרום לאוסטיאופורוזיס.
&nbsp
ידוע גם שהעמסת נתרן מביאה לדיכוי של הציר רנין-אנגיוטנסין-אלדוסטרון, על ידי עיכוב הפרשת רנין מהכליות. פחות ידועה העובדה שעודף נתרן מגביר את העקה (stress) החמצונית המשבשת את פעילות האנדותליום בדופן כלי הדם, גורמת ללייפת בלב, בכליות ובעורקים.
&nbsp
&nbsp
צריכה מוגברת של נתרן, מקשיחה את דופן עורקים גדולים, ותופעה זו (stiffness) ניתנת להחלשה עם הורדת צריכת הנתרן במזון.
&nbsp
עודף נתרן מגביר את הנזק לכליות והוא משמעותי בחולי סוכרת או באלה עם גלומרולו-נפריטיס בהם נזק זה מתהווה מהסיבות האופייניות למפגעים אלה.
&nbsp
נמצא קשר ישיר בין צריכת נתרן והפרשה של החלבון אלבומין בשתן אף ללא קשר ללחץ דם, אך קשר זה מובהק יותר באלה עם לחץ דם מוגבר. נמצא במחקר של He וחבריו שהתפרסם ב-2009 ב-Hypertension שבמדגמים של לבנים, שחורים ואסייתים בארה"ב, הפחתת הצריכה של נתרן ממוצע יומי של 3,800 מיליגרם ל-2,500 מיליגרם, הפחיתה את ההפרשה של אלבומין בשתן, המהווה מדד מוקדם לנזק לכליות.
&nbsp
צריכה עודפת של נתרן מחלישה גם את ההשפעות המצופות של תרופות רבות להפחתת לחץ דם, ובמיוחד תרופות האמורות להילקח על ידי אלה עם תפקוד לקוי של הכליות. "
&nbsp
http://www.tevalife.com/article.asp?id=3744
 
למעלה