מלח גס

אבי519

New member
אם כבר מלח רצוי מלח ים שמכיל יוד

כי בגלל ההתפלה של המים בשנים האחרונות בישראל יש חוסר של יוד במזון , גם במים עצמם וגם בקרקעות ובצמחים .
חוסר יוד גורם לעיפות יתר, להתנפחות בלוטת התריס ...
המקור של היוד הוא בים ולכן במלח ים טיבעי אמור להיות יוד - אבל כדאי לבדוק שהיצרן ציין את זה על האריזה.
(מקור אלטרנטיבי טיבעוני זה אצות ים נורי או קאלפ וכ"ד)
https://www.health.gov.il/Subjects/FoodAndNutrition/Nutrition/Adequate_nutrition/Pages/iodine.aspx
 

סביון1

New member
תודה. אנסה למצוא מלח ים אטלנטי

לגבי ההסבר - לא, זה לא זה. זה ממש חול. פעם לקחתי כוס מים רותחים והמסתי רבע כפית מלח גס וממש ראיתי משקע - קמצוץ חול ורוד שלא נמס בשום פנים ואופן.
חוץ מזה בסלט אני שמה מלח דק. זה מלח שאני שמה בתבשילים רטובים כמו מרקים ונזידים ורטבים, שאין בעיה של המסה.
 

סביון1

New member
מלח גס

קניתי בזמנו מלח הימלאיה ורוד לשימוש בעיקר לבישול. הבעיה איתו, שהמלח "מתובל" מעט בחול או מין אבקת אבנים ומרגישים את זה בשיניים כשאוכלים. עכשיו השקית הזאת עומדת להגמר ואני רוצה לקנות שוב מלח גס אבל בלי חול. לא חייב ורוד ולא חייב הימלאיה. העיקר שיהיה מלח טבעי ולא כזה שמיוצר במפעל (כלומר מלח ים או מלח הרים כלשהו) ושלא יחרוק בשיניים. מישהו מכיר?
 

אבי519

New member
נב- יש תוסף של אצות קאלפ שמכיל יוד בדיוק מה שהגוף צריך

וזה תוסף צמחוני וטיבעוני למהדרין...
לדעתי כל טיבעוני (וגם כל מי שלא אוכל דגי ים) בישראל יכול לסבול מחוסר יוד ולכן מומלץ לקחת תוסף כזה. (יש להרבה חברות של תוספי התזונה , כולם אותו דבר )
 
למעלה