מחפש בלנדר רב תכליתי מקצועי איך וויטמיקס?

שי כהן33

New member
מחפש בלנדר רב תכליתי מקצועי איך וויטמיקס?

המטרה לטחון קמח, תבלינים, שייקים השילוב הזה זה מה שחשוב לי במיוחד דגש
אלו שלושת הדברים העיקרים ביותר בשבילי!
בהמשך מקווה שהמצא עוד דברים מעניינים לעשות איתו
אולי גלידות עוגות .. נסיתי להכין בעבר גלידה טבעונית לא יצא משהו כולכך משהו עם בננה.... אולי לא הכנתי בצורה נכונה.. אולי המצא דברים יותר מעניינים נראה... פשוט לא כזה מומחה בבישול אם יש לכם משהו בישראל שמכין הרבה מאוד מתכונים של עוגות גלידות שאפשר להכין לבד אשמח...רק דברים באמת טעימים
****הבלנדר טוחן את כל סוגי התבלינים נכון כולל כורכום יבש (כי זה קשה מאוד) ? כי חשוב לי להכין הכל באופן עצמאי!!! פשוט לא רוצה לקנות כלום מוכן...

*****דבר נוסף הבנתי שבשביל לטחון קמח צריך מיכל נוספת זה חובה??
פשוט אני מגיע ביחד ל4000 שקל 3200 +800!! וואו


תודה!!!
 
הוא נחשב לטוב מכולם והוא גם היקר מכולם

בסביבות תחילת השנה (העברית) , נדמה לי, היו כא קישורים ודיונים על חיקוי סיני הרבה יותר זול שכנראה עושה את אותה העבודה.
היו לי תקופות שבהן מאד רציתי ויטמיקס, אבל עבר לי. בארץ הוא יקר מאד (יש רק משווק אחד ששולט בשוק, להבנתי) ואני לא יכולה להצדיק לעצמי קנייה של מכשיר חשמלי בנוסף למה שיש לי! אולי אם הייתי צעירה שרק מתחילה את דרכה במטבח, הייתי שוקלת את זה.
לטחינת תבלינים יש לי מכשיר מעולה שהגיע מאנגליה, שגם טוחן תבלינים לאבקה דקיקה וגם (בכלי קיבול נפרד) טוחן כמויות קטנות של עשבי תיבול או ירקות -- אני טוחנת בו שום, בצל וג'ינג'ר ביחד ומתקבלת משחה מעולה.
מקווה שיענו עוד אנשים בעלי ידע רב משלי!
 

שי כהן33

New member
תמר המכשיר הסיני

אבל לך תדעי אם באמת השיני הוא איכותי... אם הייתי רואה האינטרנט המון המלצות אמינות
הייתי קונה אבל לא יודע בספק... אין מספיק מידע...
&nbsp
לגביי המכשיר לתבלינים יש לנו פה שתיים קטנים ועבודה קשה מאוד עבודת נמלים ממש!
אני צריך מכשיר לתבלינים משהו רציני בלי לעבוד שעות...
למשל פלפל אדום להכין כמות זה שעות על גבי שעות...
וכורכום אי אפשר כזה זה קשה... בגלל זה אני מחפש משהו איכותי
&nbsp
&nbsp
 

אבי519

New member
נב- בקשר לכורכום - אני מגרד את השורש הטרי על פומפיה

הטעם נהדר והריח , ובכמה רמות מעל היבש . ג'ינג'ר כנ"ל.
ואני מגדל את הכורכום בגינה - אפשר גם בעציץ- הוא גודל כצמח מאד יפה מוציא פרח לבן גדול ויפה ובאדמה מסביבו מלא שורשים מעובים טעימים. ג'ינג'ר כנ"ל.
פלפל אדום- אני גם מגרד בפומפיה פלפל צ'ילי טרי יש מעל הסיר.
תבלינים קשים (פלפל שחור לבן , חרדל ,קינמון...)אני כותש בעלי ומכתש ומנפה עם מסננת קטנה ישר מעל הסיר.
חילבה מאד קשה לטחון במכתש ולכן אני משרה במים חמים ומועך לעיסה, או מוסיף אותם שלמים. או קולה אותם קצת ואז הם נטחנים בקלות.
&nbsp
עקרונית בתבלינים כדאי לטחון סמוך לשימוש כי אם טוחנים כמות ומאחסנים הריח מתנדף והטעם נחלש.
&nbsp
&nbsp
 

שי כהן33

New member
להכין כמות של חודש ולעשים במקרר לא טוב?

להכין כמות של חודש ולעשים במקרר לא טוב? אולי רק דברים שהם פשוטים כמו לגרד ...
פשוט להתחיל כל היום להכין תבלינים וכל זה זה לא כזה קל המון עבודה ולכלוך ונקיון
לגביי השורש הטרי של הכורכום זה רעיון טוב השאלה מאיפה משיגים שורש טרי..?
הבנתי שמוכרים אותו רק בחורף בבתי טבע...
&nbsp
 

אבי519

New member
אני מעדיף לגרד ישר לתבשיל תוך כדי בישול .

שורש כורכום טרי יש בכמעט כל סופר מרקט חפש תוצרת חוות תקוע במדף לייד הפטריות והג'ינג'ר .
אפשר לקנות שורש כזה ולשתול בעציץ או בגינה - רצוי בתחילת הקייץ אבל גם עכשיו זה זמן מתאים . שנה הבאה אחרי שהעליןם יתייבשו תוציא את השורש מהאדמה את הפקעות הגדולות אתה לוקח ואת הקטנים אתה מחזיר חזרה לאדמה וכך זה מתחדש ומתרבה משנה לשנה .
 

שי כהן33

New member
אבי משהו נוסף

השורש כורכום הטרי אתה מגרד אותו ממש ממש לאבקה?
והאם זה ממש תחליף לכורכום ?
כי הכורכום מיוצלר מהצמח היבש לא?
 

אבי519

New member
אני מגרד שורש חי רטוב בפומפיה לרסק לא לאבקה

השורש הוא שורש טרי ורטוב - קצת דומה לגינג'ר או לחזרת או לארטישוק ירושלמי אבל צהוב בתוכו..
הטעם והצבע הצהוב משתחררים ממנו לאוכל וגם ריח נהדר, הרבה יותר טוב מהאבקה.
 
מגניב, לא ידעתי שאפשר לגדל כורכום

בעצם למה לא! אני שומרת את הטרי במקפיא , גם ג'ינג'ר
אולי אנסה לגדל אם כי כישורי הגננות שלי מאד מוגבלים
 
למעלה