מתחילים לבשל לסופ"ש?

Dr T noki

New member
לך אין מושג ולי אין שמץ


 

luliy

New member
אני ניסיתי מספר פעמים

להשרות לילה שלם ולהחליף מידי פעם את מי ההשריה. אין לי סיר לחץ וגם אחרי 3 שעות בבישול רגילהן סירבו להתרכך. אה וגם ניסיתי לשים אבקת סודה לצורך ריכוך אבל זה לא עזר.
 
יאם! עכשיו בא לי קציצות!

נשאר לי רוטב סלק ורוד מהסופ"ש - שהכנתי מסלק טחון עם קשיו, שעועית לבנה (קצת), הרבה שום וג'ינג'ר וקצת, ממש קצת, רכז רימונים. לדעתי יצא מעולה, וזה מה שאקבל לארוחת ערב, עם פסטה
 
מתחילים לבשל לסופ"ש?

אתמול באה לביקור חברה והביאה סל של מטעמים!
מאפינס עם שוקולד ופטל מהבלוג של ריצ'ה (השוקולד תוספת שלה)
מילון "ספרדי" (כך קראה לו, אני לא בטוחה מה זה כי עוד לא פתחתי אבל היא אומרת שמעולה)
וצנצנות של קטניות מבושלות (שעועית לבנה ועדשים ירוקות) -- וזה הגיע ממש בזמן כדי שאוכל להכין תבשיל מהיר בלי השריה ובישול. אצלנו במכולת אין כאלו דברים!
אז בהחלט בתכנון: תבשיל שעועית לבנה מהצנצנת - עם מנגולד, הרבה שום, ג'ינג'ר ואולי גם קוביות בטטה!
יש לי גם אבטיח
כל השאר אפילו עוד לא בתכנונים
 

Dr T noki

New member
יש בסופר אצלנו קטניות מבושלות

גם בצנצנות ארוכות וגם בשקיות (חומוס, שעועית אדומה מבושלת או קטניות חומות מבושלות).
זה בוודאות קיים בשופרסל.
 
זה מעולה, השעועית הלבנה - שיחוק!

הכנתי תבשיל מנגולד עם שעועית לבנה:
אידיתי במעט שמן כרישה+המון שום+ג'ינג'ר (טחנתי אותם לעיסה דקה)
הוספתי את גבעולי המנגולד הקצוצים פלוס שתי כפות מים
ואז את העלים הקצוצים - הכול באידוי מכוסה על להבה קטנה
מעט מלח ים, כף רוטב סויה, כף רוטב סריראצ'ה
כשהמנגולד ממש התרכך הוספתי את השעועית.
ממש מצוין. אילו היה לי תרד קפוא זה היה אפילו יותר מהר.
אכלתי עם אורז צהוב.

אני קונה בעיקר במכולת השכונתית הקטנה, כמעט ולא מגיעה לסופרסל, אבל אולי אעשה גיחה - יש לי תלושים עוד מהשי לחג של פסח שעוד לא השתמשתי בהם! נכון שלהשרות ולבשל לבד זה יותר חסכוני וכו, אבל הזמינות והמהירות של הקטניות בצנצנת קסמו לי מאד.
 

סביון1

New member
מה הבעיה להשרות לבשל ולהקפיא במנות כמות גדולה

ואז יש לך גם זמין וגם חסכוני
 
אין בעייה, וזה מאד מומלץ

אבל לפעמים נגמר המלאי במקפיא ואין כוח להתעסק במטבח, וצנצנת או שתיים עוזרות להכין ארוחה מהירה מאד.
אני מאד משתדלת שיהיו אצלי במקפיא קטניות מושרות, מבושלות, תבשילים, מרקים, ירקות קצוצים (למשל תערובת גזר בצל וסלרי) - ויש לי מקפיא ענק! ובכל זאת,לפעמים שוכחים לחדש את המלאי או שסתם רוצים דרך קיצור עוד יותר קצר.
ובעניין השעועית הלבנה - זו שבצנצנת נימוחה ומעולה, לי אף פעם לא יצאה כך בבישול ביתי!
 

luliy

New member
נכון!

אף פעם לא יוצא לי בבישול שעועית לבנה רכה נימוחה..
 

אבי519

New member
להשרות הרבה זמן ולבשל בהתחלה בלי מלח ועוד משהו חשוב

מרגע שהמים רותחים לא לשנות את הטמפרטורה - לא להוסיף מים קרים , ( אפשר להוסיף מים רותחים) מלח אחר שמתרכך .
זמן ההשריה לא לפי השעון אלא עד שכשנוגסים בשעועית לא נשאר באמצע חלק קשה.
&nbsp
נב- אלה עצות של אמא שלי שתהיה בריאה - לא בטוח שכולם מגובות בניסוי מדעי אבל מניסיוני זה עובד.
 

luliy

New member
תודה רבה!

אין צורך בהוספת סודה לשתייה בזמן ההשרייה.
לגבי המלח בבישול- מדוע לא להוסיף.. שהרי מלח גורם לריכוך לא?
כמה זמן בישול ?
 

אבי519

New member
לפי אמא שלי מלח בהתחלת הבישול מפריע לריכוך

העיין של המלח לא נבדק מדעית

אני לא מוסיף סודה לשתיה בהשריה, אבל מחליף את המים כמה פעמים..
מבשלים עד שמתרכך ( צריך לטעום כל פעם ) אם מבשלים יותר מידי זמן מקבלים דייסה בצבע חום כמו בחמין \טשונד .
 

סביון1

New member
רצית מדע? קיבלת!

הנה פה. כל תורת בישול הקטניות על רגל אחת.
חייבת לציין שגם לי היא חידשה כמה דברים. ושימו לב שהתשובה לשאלה תלוית מקרה, כדאי לקרוא עד הסוף! (או לפחות עד האמצע
)
 

אבי519

New member
תארתי לעצמי שזה "סיפורי סבתות" אז מי שרוצה מלח או סודה -סבבה

 
למעלה