מה בישלתם לשבת?

RSPA

New member
תודה. הוא באמת מתאים להכל כמו שציינת וגם חם או קר.

 

סביון1

New member
תודה. ואת הסלק את מגררת במגררת של המעבד מזון או משתמשת בסכין

הרגילה שממש טוחנת?
 

Dr T noki

New member
היה מעולה
נהניתי מכל רגע

היה לי בית משלי עם מטבח מדוגם היטב וחדש לגמרי כך שיכולתי לבשל מה שרציתי. קניתי בwhole food market
מסעדות לא היו הרבה, אבל בפרובידנס עצמה היו שתי מסעדות צמחוניות טבעוניות, אחת בשם garden grill ואחת בשם the grange שהיו חביבות למדי. היתה ברחוב לידי מסעדה הודית (למעשה הבעלים מבנגלדש
) עם אוכל טעים ולא יקר.
בניו יורק ממש מול המלון היתה את הקוריאנית שמיקי המליצה עליה

וממש ליד המלון סלטים וכריכים להרכבה עצמית במקום בשם speedy שאינו צמחוני או טבעוני אבל יש בו לא מעט אופציות כאלו. גורמה זה לא אבל ארוחת בוקר משביעה עם מיצים סחוטים טעימים זה כן.
 
מה בישלתם לשבת?

מרוב עניינים וסידורים ובילויים - פלוס החום ההזוי - לא בישלתי כלום! עברתי באלגריה וקניתי כמה דברים - ואני אפילו לא זוכרת מה! בתקווה שיהיה טעים.... והגעתי הביתה למזגן המבורך.
היו לי תכניות, יחכו

ושאלה: יש לי סלק, ויש לי קשיו, ומתחשק לי פסטה בקרם סלק (לא להיום! היום אני לא מבשלת!)
למישהו/י יש ניסיון עם זה? אני מתלבטת אילו תבלינים או עשבי תיבול יתאימו. נראה לי שטרגון אבל אין לי.
 

Dr T noki

New member
כל כך חם לי ועייף לי שאין לי כוח לעשות משהו

בטח סלט ודברים קרים
אתמול הכנתי שייקים ירוקים עם קרח וזה היה מעולה
אבל זה לא אוכל
אין לי רעיונות, עדין בסוג של ג׳ט לג או עייפות
 

RSPA

New member
זה בכללי מה שהכנו...

- תבשיל חצילים, בצלים (סוגים שונים), פלפלים (צבעים שונים), חומוס ברוטב עגבניות.
- קציצות/לביבות אפויות של עדשים אדומות, בטטות, ג'ינג'ר וצ'ילי.
- סלט עגבניות שרי ולבבות דקל
- סלט סלק עם שום, חומץ ולימון וגם עשבי תיבול שונים.

שבת שלום!



 

RSPA

New member
בטח. ובכן...

הכל היה לפי העין ובשליפה. אבל בגדול חתכתי שני חצילים גדולים מאורכים לקוביות גדולות ועוד 3 בצלים שחתכתי לרבעים ועוד 3 פלפלים ירוקים ואדומים שחתכתי לחתיכות גדולות והכנסתי אותם בשתי תבניות לתנור ב 190 מעלות עם טורבו. לפני זה ריססתי עליהם שמן ופזרתי מעט מלח גס.
בינתיים הכנתי רוטב ותוספות. הכנסתי לסיר: 2-3 כפות שמן זית, 4 עגבניות גדולות ורכות קצוצות לקוביות קטנות, פלפל אדום ופלפל צהוב חתוכים לרצועות קצרות, 200 גרם רסק עגבניות (2 קופסאות קטנות), 4 שיני שום חתוכות לפרוסות + 4 שיני שום כתושות, 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור טחון, כפית סוכר וכוס מים (בתור התחלה). הבאתי לרתיחה ואח"כ הקטנתי את האש עם מכסה סגור.
כשהירקות בתנור נצרבו כהלכה ונראו כמתחילים להתייבש - צירפתי אותם לרוטב והוספתי גם משהו כמו 3 כוסות גרגרי חומוס מבושלים (אולי יותר?....) ערבבתי הכל, הבאתי לרתיחה שניה בדקתי ותיקנתי טעמים וכמות מים (נוזלים) ואח"כ המשכתי לבשל על אש קטנה עם מכסה סגור עוד כמה שעות.
לרוטב רציתי להוסיף גם בזיליקום אבל לא היה לי.
זהו.
 
למעלה