קמח חומוס - למה הוא מר? האם ישנם סוגים שונים של קמח חומוס?

  • פותח הנושא RSPA
  • פורסם בתאריך

RSPA

New member
קמח חומוס - למה הוא מר? האם ישנם סוגים שונים של קמח חומוס?

האם יש כאלה שאינם מרים?
עד היום לא הצלחתי לפצח את החידה. אולי לכם פתרונות/הסברים?
 
לגמרי! יש בהחלט סוגים שונים

אני קונה ב"מזרח ומערב" את הקמח תוצרת הודו - לדעתי (אבל אל תתפוס אותי במילה) הוא מיוצר מחומוס קלוי - ולטעמי אין לו טעם לוואי. )
Samrat Premium Quality Besan
לפני כן, בפעם הראשונה שהשתמשתי בקמח חומוס - כבר לא זוכרת איזו תוצרת - התוצאה היתה איומה - לכל דבר היה טעם של פלאפל, שאני דווקא אוהבת אבל רק בפלאפל! לדעתי זה היה קמח לא קלוי.
אני משתמשת בsamrat הנ"ל ממש בהצלחה, כולל עוגיות שוקולד צ'יפס מעלפות של ריצ'ה הינגל, תיכף אשים לינק
 
עוגיות שוקולד צ'יפס vegan richa ללא גלוטן, מקמח besan -

לדעתי היתה גרסה נוספת ברשת, שאותה אני לא מוצאת! בכ"א יותר מפעם אחת הכנתי רק מקמח חומוס בלי אבקת שקדים. הנה המתכון
 

RSPA

New member
תודה. אני אנסה את ההודי הזה ונראה.

שמעתי גם על הענין שהקמחים מהחומוס הקלוי ללא טעמי לואי. אבל הבנתי (אולי בטעות) שבעצם כל הקמחים בארץ הם קלויים. השתמשתי עד היום בדר"כ באלה של "תבואות" ו"דגש" (דוכן גן שמואל) אבל הם עם טעם מריר. אז אולי הם לא קלויים...


ואם הגענו לזה, האם יש אפשרות לקלות לבד גרעיני חומוס ואח"כ גם לטחון לבד? איך עושים זאת?
 

סביון1

New member
אולי החומוס נקלה יותר מידי ולכן טעמו מר?

ואולי להיפך, מר בגלל שמעופש?
אישית לא נתקלתי בתופעה. כשאני רוצה קמח חומוס אני הולכת לחנות תבלינים שיש להם מטחנה ומבקשת שיטחנו לי במקום. אם נשאר לי עודף אחרי השימוש, שומרת במקרר. זה נשמר חודשים בלי בעיה.
 
למעלה