תחליף ביצה מועדף לקציצות מטחון מן הצומח

  • פותח הנושא RSPA
  • פורסם בתאריך

RSPA

New member
תחליף ביצה מועדף לקציצות מטחון מן הצומח

חברים מה התחליף הכי הכי טוב לענין הזה. רוצה ללכת על בטוח.

הקטע מהמתכון המקורי לעיסה של הקציצות להלן:
1 חבילה טחון מן הצומח טבעול
1 בצל לבן גדול ומגורד
1/2 כפית שום כתוש
2 כפיות פפריקה מתוקה
2 כפיות כורכום
1 כפית בהרט
>> 1 ביצה גדולה <<
2 כפות פירורית זהב אסם
פלפל ומלח

עצתכם מתבקשת. תודה מראש.
 
לא יצא לי לנסות עם טחון מהצומח

אבל ברוב מתכוני הקציצות שאהבתי: או קמח עדשים או - מעדיפה - כף פשתן טחון מושרה בשלוש כפות מים לעשר דקות לפחות. עובד מצויין
 

RSPA

New member
תודה תמר. אולי אמתין למישהו שהתנסה ספציפית ב"טחון מן הצומח".

 
צודק... בנוסף, אתה בטוח יודע אבל למען שאר הקוראים - טיפ

כשמכינים קציצות, ממש מתשלם לנסות קודם דוגמית אחת - במחבת קטנה אם יש - ולפי התוצאה לתקן טעמים או מרקם.
 

סביון1

New member
את טוחנת את הפשתן במטחנת תבלינים או סתם במעבד מזון/בלנדר?

קודם טוחנים אחר כך משרים? מים חמים או מהברז?
 
אני טוחנת במטחנת תבלינים

ושומרת בפריזר
מים מהברז - עשר דקות השרייה

סיפרתי פה פעם איך התבלבלתי בין שומשום לפשתן והתפלאתי שאני לא מגיעה למרקם הרצוי בהשרייה. מוסר השכל: תמיד לסמן הכול בצורה ברורה
 
למעלה