דו״ח מסכם- סדנת בישול

gidishemer

New member
דו״ח מסכם- סדנת בישול

אז תודה על הטיפים לגבי הסודה לשתיה והכנת הפלאפל. כאמור, ביום שני בערב העברתי סדנת בישול לסטודנטים מקומיים לכבוד שבוע ישראל. בחרתי לעשות פלאפל וחומוס (פיתות קניתי כי היה מעט מדי זמן להכין במקום).
אכן הוספתי סודה לשתיה לעיסה והכל היה בסדר. היה הרבה כיף והסטודנטים נהנו. הפלאפל היה הצלחה גדולה אבל השוס הגדול היה החומוס תוצרת בית. הם התקשו להאמין שמדובר במשהו כל כך שונה מזה שהם קונים כסלט מוכן בסופרמרקט. הכנו כמות נכבדת ביותר תוך כדי שעיסת הפלאפל התמצקה לה במקרר, ואז טיגנו את הפלאפל. תוך כדי הטיגון הם ״טעמו״ מעט מהחומוס ואחרי 10 דקות לא נשאר כלום

בהזדמנות זו גם לימדתי אותם איך מגישים חומוס כהלכתו ואפילו איך ״לנגב״ חומוס.
היה אחלה







 

RSPA

New member
איזה יופי! נראה בתמונות שכולם נהנים. כל הכבוד!


 

RSPA

New member
גידי, אפשר שתזכיר לנו איך אתה מכין חומוס?

 

gidishemer

New member
גרסה מאד פשוטה

בשביל כמות של חצי קילו חומוס יבש
אחרי השריה של לילה, אני מבשל את החומוס עם הרבה מאד מים. כשהוא מוכן אבל לא רך מאד, אני מפריש חלק החוצה לטובת ההגשה העתידית.
ממשיך לבשל עד רכות מבלי לרחם. במשך הבישול קצת מערבב פיזית עם כף, מה שעוזר לחלק מהקליפות להתנתק ולצוף למעלה ואז אני מקפה אותן (אפשר להשקיע יותר בשלב הזה, אבל לי זה מספיק).

החלק הבא הוא הכי חשוב בהכנה. לא שוכח, לא שוכח, לא שוכח לשמור כוס מי בישול לפני שאני מסנן את החומוס.
ואז למעבד מזון. מוסיף- מספר כפות הגונות של טחינה גולמית מלאה (זה יוצא משהו כמו חצי כוס אבל אני לא ממש מודד), 4 שיני שום גדולות, מיץ מחצי לימון עד לימון אחד, כף כמון.
מפעיל את המעבד עד שמתקבלת עיסה כבדה. טועם ומוסיף עוד לימון אם צריך, ואז מוסיף לאט ובהדרגה מעט מי בישול חמימים ונותן לעיסה להפוך למשחה מדיפת ניחוחות עד שמגיע למרקם הרצוי.

מגיש בקערה שטוחה יחסית, עם גרגרי חומוס מבושלים, מעט שמן זית יצוק, פפריקה, ופטרוזיליה קצוצה.
זהו
 
מעולה, איזו סדנה כיפית

אני גם זוכרת את היום שבו הסתכלתי על רשימת הרכיבים של חומוס קנוי ואמרתי לעצמי שאין מצב שאני קונה חומוס מוכן יותר!
כל כך קל להכין לבד. אני מודה שלפעמים אני עושה קיצורי דרך ומשתמשת בחומוס מקופסא.
הסטודנטים נראים מבסוטים לגמרי, ובצדק
 

סביון1

New member
מילא רשימת הרכיבים, אבל אחר כך הגיעו תחקירי טלויזיה

שסיפרו על חיידקי צואה שלא נמצאו ברשימת הרכיבים..
&nbsp
אני מבשלת כמה קילו חומוס בבת אחת, מקפיאה במנות עם הנוזלים ומפשירה בסיר קטן כדי לקבל חומוס חם וטרי.
 

אבי519

New member
במקרה אתמול בטלויזיה תוכנית של אהרוני וגידי גוב על חומוס

הם ביקרו במסעדה ערבית\מצרית ושם הסבירו להם על כל צורות הכנת החומוס הפול והטחינה וגם פלאפל מהמקובלות במגזר .
מן הסתם אפשר לראות את זה ביוטיוב או בערוץ 10.
היו גם קטעים מאד לא טיבעוניים בתוכנית, אז ממליץ לדלג ישר לחומוס.
 

אבי519

New member
נב- אני משרה הרבה חומוס מבשל, מחלק ומקפיא גרגירים שלמים

כל מנה כ2-3 ספלים ,של גרגרירי חומוס מבושלים בשקית.
לפני הארוחה מוציא שקית מהמקפיא שם במסננת יוצק מעל מים חמים להפשרה, שם במג'ימיקס , מוסיף טחינה 1 קופסה שלמה (גולמית אורגנית מלאה -הרדוף), מיץ לימון טרי מלימון אחד (רק מלימון אמיתי) שניים שלושה שיני שום (שום ישראלי ), ומלח, וטוחן, ומוסיף מים עד לקבלת סמיכות נכונה .
 

RSPA

New member
כמה זה "הרבה חומוס"? חשבת גם להקפיא בשקיות את מי הבישול?

אם תעשה זאת, תוכל גם לאמץ את דרך ההכנה של גידי (לעיל) שנראית לי מוצלחת.
אגב, למי הבישול יש גם שימושים אחרים.
 

אבי519

New member
כמה שנכנס בסיר הכי גדול שיש לי בבית , ובמקפיא ..

אין הגבלה לכמות, ואין הגבלה לזמן שהחומוס הקפוא ישאר במקפיא.
לשמור גם את מי הבישול - רעיון טוב, לא חשבתי על זה.- תודה.
&nbsp
 
למעלה