תחליף לבצל מטוגן

סביון1

New member
תחליף לבצל מטוגן

שלום,

רציתי לשאול האם לדעתכם במתכון הזה אפשר להחליף את הבצל המטוגן בבצל מיובש (לא מטוגן) שקונים מוכן פלוס מעט שמן זית ישר לתוך העיסה?

מקוה שלא תקראו לי עצלנית, אבל המתכון מורכב מידי לטעמי ומשתמשים בהמון כלים שאחר כך צריך לשטוף, אני מנסה לפשט. ואולי גם זה יותר בריא כי חוסכים את הטיגון
 
לא נקרא לך עצלנית!

אני הייתי מטגנת קצת את הבצל המיובש - אני הרבה פעמים עושה כך כשצריך בצל מטוגן.
זה חוסך לך את הקיצוץ אבל לא את הטיגון... בכל אופן אם את מטגנת - שימי לב שלא יישרף!
אם את משתמשת רק בבצל המיובש, שימי לב שהוא סופח נוזלים ויכול להשפיע על מרקם העיסה. לחלופין אולי אפשר פשוט לרכך את הבצל הקצוץ במיקרו? אבל אז לא חסכת את הקיצוץ... בקיצור יצאתי כבדה אבל לפחות לא קראתי לך עצלנית!
 

סביון1

New member
הקיצוץ פחות מפריע לי, הטיגון יותר, כי אחר כך צריך לשטוף

את המחבת. אני מחשבת: קערה להשרית העדשים, מג'ימיקס בשביל לטחון, סיר ושושנה לאידוי הכרובית, ועוד מחבת לשטוף...
 

ו אולי

New member
אפשר להקפיא בצל מטוגן

אני מכינה כמות גדולה של בצל קצוץ מטוגן בלי שמן ומפשירה כל פעם מנה קטנה שמוסיפה למרינדה שבה משרה את הטופו.
וכדי לחסוך בכלים ובלגאנים בד"כ עושה את זה כשבמילא מתכוונת להכין תבשיל עם בצל, אז מטגנת כמות גדולה של בצל, מקפיאה את רובה וממשיכה את התבשיל באותו הסיר
 
למעלה