אורז עם פול ושמיר
המתכון נשמע ארוך ומיגע, הוא באמת לא הכי קצר אבל גם לא כזה נורא כמו שעושה רושם
1 כוס פול - אפשר להכין עם פול טרי או פול יבש שהושרה ללילה.
1 כוס אורז בסמטי או פרסי (איכות האורז חשובה מאד לדעתי)
חצי צרור שמיר
מלח
שמן לטיגון
2-3 תפוחי אדמה
1. לשטוף את האורז היטב מעמילן ולהשרות אותו בקערה עם חצי כפית מלח.
2. לקלוף את הפול ולחצות לאורך
3. לשטוף וליבש ככל שניתן את השמיר (שמיר רטוב נוטה להשאר בגושים במקום להתפזר יפה על האורז). לקצוץ דק.
4. לקלוף ולפרוס את תפוחי האדמה בעובי קצת פחות מסנטימטר.
5. להרתיח ליטר מים בסיר. ברתיחה להוסיף חצי כפית מלח,ואז את הפול, להרתיח שוב ולהוסיף את האורז עם מי השריה ולחכות לעוד רתיחה. בערך דקה אחרי הרתיחה להסיר מהאש ולסנן במסננת פסטה עם חורים קטנים (שהאורז לא יעבור אותם). לפזר את השמיר על האורז במסננת ולערבב
בעדינות כדי שלא לשבור את גרגרי האורז. האורז צריך להיות חצי מבושל בשלב הזה.
6. על להבה בינונית לחמם 3-4 כפות שמן בסיר רחב ושטוח ולהוסיף את הכורכום. לערבב כך שכל תחתית הסיר תצופה בשמן צהוב מכורכום. להניח את פרוסות תפוחי האדמה בצפיפות ככל שניתן ובמרוחים שבינהם להניח גרגרי כוזברה. לתת לפרוסות להיטגן קצת ולהזהיב ואז לשפוך מלמעלה את תערובת האורז. להנמיך ללהבה הכי נמוכה.
7. לטפטף עוד 2-3 כפות שמן מלמעלה על האורז. להפוך את הכף ועם הצד של הידית לעשות כמה חורים באורז לאיוורור (כמו בורות צרים ועמוקים).
8. לכסות את הסיר במגבת דקה או מגבת נייר (להזהר מהאש), ועל המגבת להדק היטב את המכסה.
9. להשאיר על אש נמוכה כארבעים דקות. אפשר להוסיף עוד מעט שמן זית לפני ההגשה.