מנה חגיגית לסדר - רעיונות?

ימימה

New member
שאלות

קציצות סלק - איך את מכינה, ומה את שמה ברוטב הלימוני?
וגם לגבי רוטב חלב הקוקוס - נשמע לי טוב, אבל לא אכין גזר ממולא למעל 30 אורחים... מה עוד ניתן לשים ברוטב זה? בצל ממולא הולך לדעתך? במיולי אורז עם אחד הרעיונות שציינת
 

סביון1

New member
מרגע שהתחלתי להכין ועד שהגיע תורו להכנס לסיר.

זה לא מאד עקרוני. יותר חשובה השטיפה הראשונה מעמילן שתהיה יסודית.
אגב אני רואה ששכחתי לרשום ברשימת המצרכים את התבלינים - כורכום וכוזברה.
&nbsp
 

סביון1

New member
ניסיתי פעם להכין עם סנפרוסט ולא כ"כ אהבתי את התוצאה

הפולים היו קטנים, צעירים מדי, אני אוהבת את הגדולים. אני מאד אוהבת על פול, טרי או יבש. את הטרי אני אוכלת גם מבושל ככה בלי כלום. אמא שלי כבר יודעת וכל שנה באביב במיוחד בשבילי קונה כמות מהשוק, מבשלת במי מלח כדי לפנק אותי כשאני באה.
&nbsp
 

ימימה

New member
מנה חגיגית לסדר - רעיונות?

כמו בכל שנה כמעט אני מארחת. הסדר לא יהיה טבעוני, אבל אני כמובן לא מכינה את המנות הלא טבעוניות... מתוך 27 סועדים 5 יהיו טבעונים ועוד כמה צמחונים, השאר אוכלי כל אבל לאו דוקא תאבי בשר, ותמיד שמחים לאוכל שלי.
מה אני מכינה נכון לעכשיו?
מרק ירקות צח עם קניידלך
חריימה של אורי שביט
ארטישוק ממולא של תמר
אורז/תפוחי אדמה בתנור
וכמובן שלל סלטים וקינוח.
גם האורחים יתרמו משלהם, והרוב יהיה צמחוני לפחות (למעט מרק ומנה אחת)
אז מחפשת משהו מעולה ומרשים כמנה עיקרית. יש לכם רעיון?
אשמח לכל הצעה....
 
אם אתם אוכלים אורז, מתבקש ממולאים

אם לא, ואת מצליחה להשיג סלקים קטנים, אז סלקים ממולאים ב"גבינת" קשיו נראים מעולה וממה טעימים. אבל הרבה עבודה לכ"כ הרבה סועדים!
בעניין תפ"א - אני ממש ממליצה על תפוחי אדמה צלויים בתנור בצורת פרח, שמכינים בעזרת מפלח תפוחי עץ. הטעם הוא אותו הטעם אבל המראה - מצודד!

 

ימימה

New member
כן, ראיתי אותם אצלך

ובהחלט תכננתי עליהם

לפני שנה עשיתי בצל ממולא ויצא חבל"ז, אולי באמת נלך לכיוון דומה גם הפעם...
 

סביון1

New member
כמה הצעות

1. אם את רוצה לשדרג את האורז לאורז עם פול ושמיר אני יכולה לתת לך מתכון מהמטבח הפרסי מבית אמא שאצלנו להיט בקרב כל המשפחה המורחבת.
2. פעם הכנתי לערב סוכות קנלוני עם רוטב קשיו. זה היה להיט היסטרי שכולם טרפו, כולל הקרניבורים המושבעים. אני חושבת אפילו שקיבלתי פה אתהמתכון. אז קנלוני אמנם לא מתאים לסוכות, אבל אפשר למצוא פסטה כשרה לפסח בלי בעיה, או להכין עם ניוקי.
3. ועוד מהמטבח הפרסי - תבשיל במיה עם חצילים ופתיתי סויה (שמחליפים את הבשר במתכון המקורי) - זו מנה שאני מכינה ויכולה לתת לך מתכון אם את רוצה. אמנם זאת לא העונה של הבמיה, אבל חצילים יפים יש עכשיו ויש במיה קפואה. אני רק לא לגמרי בטוחה שפתיתי סויה הם כשרים לפסח. הולך מצוין עם אורז כי יש הרבה רוטב עגבניות.
4. יש מנה שנקראת "מינה - פסטל דה פסח". זה קצת דומה ללזניה, רק שבמקום עלי לזניה משתמשים במצות. ולמילוי טבעוני אפשר לשים פטריות ותרד. שוב - אם תרצי אתן לך מתכון.
 

ימימה

New member
אשמח למתכון של הבמיה עם החצילים


וגם אורז עם פול ושמיר נשמע מצוין! אז מתכון בבקשה...
 

סביון1

New member
במיה עם חצילים

חציל אחד גדול
2 כוסות במיה
כוס פתיתי סויה (אלה בגודל הבינוני, כמו ניוקי בערך)
2 בצלים בינוניים
3 עגבניות גדולות בשלות
1 כף גדושה תרכיז עגבניות
כפית שטוחה זרעי כוזברה טחונים
רבע כפית כורכום
רבע כפית פלפל אנגלי
רבע כפית פלפל שחור
1 עלה דפנה
1 לימון יבש (לימון פרסי) - לא חובה
חצי לימון
כפית שטוחה מלח

1. משרים את פתיתי הסויה במים רותחים כרבע שעה, מסננים וסוחטים.
2. מקלפים ופורסים את החציל, המהדרין ממליחים ומשאירים להגיר נוזלים. אני מזמן מחפפת
. מטגנים או משמנים וצולים בתנור. משאירים בצד את הפרוסות המטוגנות
3. מטגנים את הבצל עד שנעשה שקוף, מוסיפים את הסויה ומטגנים קלות עוד כמה דקות, תוך ערבוב מתמיד כי הסויה נוטה להדבק.
4. מרסקים או קוצצים דק את העגבניות ומוסיפים לסיר יחד עם הרסק. מבשלים כעשר דקות בסיר מכוסה על אש נמוכה.מוסיפים את התבלינים ומים רותחים שיכסו הכל ומבשלים כחצי שעה.
5. כשהסויה מוכנה, מוסיפים את הבמיה ועליה זולפים את מיץ הלימון, ואז מוסיפים את פרוסות החציל - מסדרים אותן למעלה מעל הכל ועליהן זולפים עוד קצת מיץ לימון. מוסיפים מים רותחים אם חסר. הרוטב צריך להגיע עד החצילים, אם כי לא חייב לכסות אותם.
6. מבשלים עוד רבע שעה ומורידים מהאש.
 

סביון1

New member
אורז עם פול ושמיר

המתכון נשמע ארוך ומיגע, הוא באמת לא הכי קצר אבל גם לא כזה נורא כמו שעושה רושם


1 כוס פול - אפשר להכין עם פול טרי או פול יבש שהושרה ללילה.
1 כוס אורז בסמטי או פרסי (איכות האורז חשובה מאד לדעתי)
חצי צרור שמיר
מלח
שמן לטיגון
2-3 תפוחי אדמה

1. לשטוף את האורז היטב מעמילן ולהשרות אותו בקערה עם חצי כפית מלח.
2. לקלוף את הפול ולחצות לאורך
3. לשטוף וליבש ככל שניתן את השמיר (שמיר רטוב נוטה להשאר בגושים במקום להתפזר יפה על האורז). לקצוץ דק.
4. לקלוף ולפרוס את תפוחי האדמה בעובי קצת פחות מסנטימטר.
5. להרתיח ליטר מים בסיר. ברתיחה להוסיף חצי כפית מלח,ואז את הפול, להרתיח שוב ולהוסיף את האורז עם מי השריה ולחכות לעוד רתיחה. בערך דקה אחרי הרתיחה להסיר מהאש ולסנן במסננת פסטה עם חורים קטנים (שהאורז לא יעבור אותם). לפזר את השמיר על האורז במסננת ולערבב בעדינות כדי שלא לשבור את גרגרי האורז. האורז צריך להיות חצי מבושל בשלב הזה.
6. על להבה בינונית לחמם 3-4 כפות שמן בסיר רחב ושטוח ולהוסיף את הכורכום. לערבב כך שכל תחתית הסיר תצופה בשמן צהוב מכורכום. להניח את פרוסות תפוחי האדמה בצפיפות ככל שניתן ובמרוחים שבינהם להניח גרגרי כוזברה. לתת לפרוסות להיטגן קצת ולהזהיב ואז לשפוך מלמעלה את תערובת האורז. להנמיך ללהבה הכי נמוכה.
7. לטפטף עוד 2-3 כפות שמן מלמעלה על האורז. להפוך את הכף ועם הצד של הידית לעשות כמה חורים באורז לאיוורור (כמו בורות צרים ועמוקים).
8. לכסות את הסיר במגבת דקה או מגבת נייר (להזהר מהאש), ועל המגבת להדק היטב את המכסה.
9. להשאיר על אש נמוכה כארבעים דקות. אפשר להוסיף עוד מעט שמן זית לפני ההגשה.
 
למעלה