שום ירוק

שום ירוק


לפני פסח מתחיל להגיע שום ירוק לשווקים, וזה הזמן להכין ממרח שום ולהקפיא! פשוט לטחון את הגבעולים הירוקים עם קצת שמן זית ומלח, ולהקפיא במנות.
זה משדרג כל דבר! כף במרק, בתבשיל, ממרח על לחם (לתאם עמדות עם הנוכחים או לחלופין לאכול כשאין נוכחים
) וכן הלאה
היום הכנתי לבשיל מכל הירקות שנשארו בבית, ורק עשבי תיבול לא היו. שלפתי ממרח שום ירוק מהפריזר: שתי כרישים, ארבעה שורשי פטרוזיליה, שלושה קולרבי, תפ"א קטן, שני באק צ'וי ושלוש עגבניות שמנות. הוספתי כוס עדשים ושלוש כוסות מים, שתי כפות גדושות של ממרח שום כנ"ל, פלפלצ'ומה - ושש דקות בסיר לחץ. יצא מעדן מעדן!
 

אבי519

New member
יש לי בגינה עירית שומית - זאת עירית שהעלים שלה בטעם שום

ירוק והיא נותנת עלים כל השנה.
אפשר לגדל את זה בעציץ.
&nbsp
 
למעלה