בוקר טוב ושבת שלום.

סביון1

New member
בוקר טוב ושבת שלום.

הבן שלי עולה הילוך מבחינת נטייתו לצמחונות ולכן אני מוצאת את עצמי פה שוב, עם הרבה שאלות.
אני יודעת שזה לא פורום מומחים (דהיינו אין פה דיאטניות) אבל בכל זאת נראה לי שיש פה מומחים לא קטנים. בכל מקרה אם יש פורום אחר יותר מתאים או כל פלטפורמה בה אפשר לשאול שאלות בנושאי תזונה צמחונית/טבעונית אשמח אם תפנו אותי.

אז ככה - רציתי לדעת
1. האם בטופו יש פיטואסטרוגן כמו במוצרים אחרים שמקורם בפולי סויה? וכנ"ל לגבי פתיתי סויה.

2. האם קינואה היא חלבון מלא או שצריך להוסיף לה עדשים כדי לקבל חלבון מלא?
אם צריך להוסיף עדשים, אשמח למתכון לקציצות קינואה ועדשים שילדים (מהסוג הבררני, כאלה שלא אוכלים פטרוזיליה וקשה להם עם מרקמים "מעניינים") יאהבו.

תודה!
 

gidishemer

New member
תשובות:

1. כן, אבל לא צריך לדאוג מהפיטואסטרוגן באף אחת מצורות הסויה (אלא אם יש לך ספציפית בעייה מסוימת)
2. קינואה מכילה פרופיל די טוב של חומצות האמינו. מה שכן, היא לא עשירה בחלבון באופן כללי. לא חייבים לשלב עדשים אבל שווה להרבות יותר בעדשים מאשר בקינואה. אם את צריכה להחליט בין השניים, אז עדיפים העדשים
 

סביון1

New member
מעניין מאד. תודה. משום מה הייתי בטוחה שמשרד הבריאות ממליץ

להגביל צריכת סויה בגלל חשש מהפיטואסטרוגן. אולי זה באמת היה כך והם שינו את עמדתם.
&nbsp
אז אם יש לכם מתכונים עם טופו שיכולים להתאים לילד, אשמח לקבל. טופו מוקפץ עם ירקות הילד לא אוכל. משהו טחון, שמזכיר שניצל צמחי מעובד, יתקבל בברכה.
 

אבי519

New member
למיטה ידיעתי פיטואסטרוגן דווקא טוב לבריאות

למשל כאן:
https://academic.oup.com/jcem/article/83/7/2223/2865105
&nbsp
גם בנייר העמדה הנ"ל נראה שכל החששות מהסויה ומהפיטואסטרוגנים הופרכו ואין שום בעיה איתם.
בסויה יש גם ליצטין שהוא טוב לבריאות מוריד כולסטרול ...
 

סביון1

New member
האם עדשים כתומות יכולות להחליף ביצה?

אני הולכת להכין לו את המתכון הזה. האם לדעתכם אפשר להחליף את הביצה בעדשים כתומות שהשריתי וטחנתי? ואם כן, מה כמות העדשים שתחליף ביצה אחת?
 

ימימה

New member
אין את המתכון אבל...

עדשים לא מבושלות טחונות אכן מדביקות (כמו בפלאפל). עוד אפשרות היא להשתמש בקמח עדשים כתומות, שאין לו טעם לוואי בכלל (יש גם קמח חומוס, אבל יש לו טעם ייחודי יותר, לאו דוקא לא טעים) והוא מדביק מעולה במתכונים. שימי לב שכשמשתמשים בו כדאי להוסיף משהו "רטוב" לקציצה, כדי שלא תצא יבשה מדי. תוספת טעימה מאד (אם יש לילד התנגדות לירקות למשל) היא פטריות. קוצצים במעבד מזון ומטגנים קלות את הפטריות הטחונות לפני שמוסיפים לבלילה. זה נותן טעם כמעט בשרי, ועוד יותר אם מוסיפים קצת אגוזי מלך טחונים.
ומתכון לקציצות טופו מעולות, כאן ברוטב חריימה, אבל אפשר גם בלי רוטב בכלל, מזכירות קציצות עוף:
https://vegansontop.co.il/tofu-chramee/
 

סביון1

New member
תודה רבה!

לילד יש התנגדות לפטריות יותר מאשר לירקות

ירקות הוא לא אוהב בצורה מסוימת (מבושלים, שלמים או חתוכים) אבל אוהב מאד סלט ירקות ואוכל גם ירקות טחונים בלביבות וכיו"ב. הוא לא מחפש טעם של בשר ולא מרקם של בשר. מאז שהיה תינוק לא הסתדר עם זה.
&nbsp
אני מייד בודקת את המתכון של הקציצות טופו.
 

סביון1

New member
הנה המתכון

לביבות קינואה

קמח עדשים כתומות התווסף לרשימת הקניות - לפעם הבאה.

אנסה את קציצות הטופו ברוטב. נראה מתאים לילד. אבל אם יש מתכון לנאגטס אפויים מטופו או כל חומר טבעוני עשיר בחלבון אחר, אשמח לקבל.
 

סביון1

New member
טוב, יצא לא להיט הקציצות האלה. נראה לי שחסר תיבול כלשהוא

בפעם הבאה אוסיף קצת רוטב טריאקי ושן שום כתושה. כל רעיון אחר לתיבול יתקבל בברכה. בנוסף, נראה לי שהחלפת הביצה בקמח עדשים תוסיף טעם וניפטר גם מהריח של הביצה שהיה קצת מגעיל..
&nbsp
ואף על פי כן, הילד אכל ואכל יפה. אני חושבת שהוא מתבגר, הוא מבין שאם הוא רוצה לוותר על בשר הוא חייב להפתח למאכלים חדשים, אי אפשר להסתפק באורז לבן ושעועית מקופסה שבעה ימים בשבוע.
&nbsp
מקוה שאני לא מגזימה בחפירות שלי. אני מבשלת כבר 25 שנה בערך, אבל עכשיו זה קצת כמו להתחיל מאלף.. ואין לי סבלנות לנסיונות סרק, מעדיפה לשאול פה לפני שעושה טעויות
 

ימימה

New member
בגדול הכי כדאי למצוא מתכונים טבעוניים מלכתחילה

ולא לנסות להמציא את הגלגל כל פעם. הרשת מלאה במתכונים טובים:
חפשי את "טבעוניות נהנות יותר", "תיאבון בריא" (שמרכז מתכונים מאתרים שונים לפי נושאים), "דפי תמר", "נטלי הולדינג". כולם אתרים טובים
 
למעלה