פליז מנות חלבוניות לפסח ללא קטניות

האם תירס נחשב קטניות? אורז? קינואה? - כן

מה שלא נחשב זה רק אגוזים ושקדים (חוץ מבוטנים ושומשום)

קציצות נשמע מעניין. איך עושים את זה?
 

אבי519

New member
קינואה זה לא קטניות ולא דגן ומכיל חלבון מלא

שייך למשפחה אחרת של צמחים - סלקיים או ירבוזים.. בכל אופן זה לא קטניה ולא דגן ...
אבל מבחינה דתית כל הנושא זה עניין של מסורות ושגיונות של הרבנים האלה או האחרים

בתורה כתוב רק "לא לאכול חמץ", (חמץ זה דגן מותסס) אני לא מבין למה אשכנזים לא אוכלים קטניות מצד אחד , אבל כן אוכלים חיטה (מצות) מצד שני.
אני גם לא מבין למה יין שזה מוצר של תסיסה זה כשר, ולמה אבקת כביסה וסבון כלים צריכים להיות כשרים לפסח...ואיך זה שישי חומץ כשר לפסח
 
מבחינה הלכתית זה קטניות

אמרתי הלכתית ולא בוטנית כי מבחינה בוטנית גם קפה וקקאו זה קטניות אבל כן מותר אותם בפסח.
&nbsp
כשביקשתי הצעות למנות חלבוניות בלי קטניות התכוונתי כל מיני תבשילים עם אגוזים או שקדים. יש משהו כזה?
 

שרונה200

New member
אני מכינה בפסח פשטידה (יותר נכון פאי)

שהתחתית היא בצק מקמח מצה, עליו יש ירק, והחלק העליון הוא רוטב מקשיו (שזה כמו שמנת מתוקה וביצים אצל הלא טבעונים). חוץ מזה ניתן להכין משקדים/קשיו גבינות ולאכול עם מצה.
 

אבי519

New member
זה מסורת עדתית ולא הלכתית. ואין ספק שגם מסורת צריך לכבד

חוץ מזה שלא יקרה לך כלום שבוע אחד עם פחות חלבונים (גם בירקות ובמצות יש חלבון).
אפשר לאכול "שאר ירקות" בכיף.
לא מציע לך להחליף סויה באגוזים בגלל השומן, הנזק מעודף שומנים, מאגוזים ודברים משמינים אחרים, לדעתי יותר גרוע מקצת חוסר של חלבונים במשך שבוע .
 
גם אני לא אוכלת קטניות בפסח

והשבוע של החג הוא חגיגה של טעמים ומאכלים נהדרים!
אני מצרפת לך לינק לבלוג שלי שיש בו לכמה רעיונות. במתכון של תחתיות הארטישוק הממולאות יש מלית מפטריות ואגוזים שהשתמשתי בה גם לקציצות אפויות, למלא ירקות אחרים, לעשות מצה מגולגלת ואפויה (מרטיבים את המצות, ממלאים במלית, מגלגלים, משמנים ואופים. תענוג!). אפשר כמובן לשחק עם עשבי התיבול והאגוזים.
המתכון של ה"גפילטע פיש" אני חייבת לסייג... שממש אין לו טעם של גפילטע פיש (שאף פעם לא אהבתי) - הוא רק נראה ככה...
 
למעלה