פורים בפתח!

פורים בפתח!

מצד אחד, זה חג שאני לגמרי לא סובלת - החל מהסיפור המזעזע של המגילה והמשך בהתחפשויות... ומצד אחד - אין על אוזני המן! ואני אוהבת משלוחי מנות.

אוזני המן במשפחה שלנו - אך ורק עם פרג. אני אפילו לא חושבת על מלית אחרת, כדי שלא ינדו אותי.
 

ימימה

New member
פרג זה הכי!

הילדים דוקא רוצים שוקולד, אבל אין כמו לכרסם בצק פריך דק וטעים ולהגיע לפרג שבפנים...
מזל שאמא שלי בת התשעים (טפו חמסה שתהיה בריאה
) עוד אופה לכל העולם ואישתו, והיא כבר תדאג לנו....
 
חברה לימדה אותי פטנט על פרג

לבקש שיטחנו אותו פעמיים. לא בכל מקום מסכימים - התוצאה מעולה!

זו המלית שאני מכינה:

מלית פרג
חשוב להכין את המלית מראש ולהשתמש בה כשהיא קרה, כדי שלא תקרע את הבצק העדין.

רכיבים
¼ כוס חמאת קקאו (40 גרם)
1 כוס חלב שקדים
3 כוסות פרג טחון טרי (בערך 250 גרם)
¾ כוס סוכר (150 גרם)
¼ כפית ממרח וניל איכותי
גרידה מתפוז אחד

הכנה
בסיר בעל תחתית כבדה מחממים את משקה האגוזים עם חמאת הקקאו עד שהיא נמסה. מוסיפים את הווניל וגרידת התפוז.
מוסיפים פרג וסוכר ומערבבים היטב. מבשלים על להבה קטנה כחמש דקות בבחישה מתמדת. מצננים היטב, לפחות שעתיים במקרר.
אפשר להכין עד שלושה ימים מראש, אפשר להקפיא.

 
אצלנו משלוחי מנות

ממש מבצע משפחתי משולב.
זו הזדמנות מצויינת לכבד שכנים ומכרים בטעימות מהמטבח הטבעוני ולחבב עליהם את הרעיון.
טרם החלטנו מה השנה יהיה בסלים שלנו אבל אני משתדלת תמיד שיהיה ממרח, לפחות אחד, לחמניות תוצרת בית, לביבות או קציצות או פאים קטנים, ריבה או ממרח שוקולד תוצרת בית ועוגיות או עוגות אישיות.

לפעמים אני מעמידה כמה סירים וממלאה בכלים עד שנגמר. תלוי.
אזני המן זה לא הקטע שלי, אין לי סבלנות אף כי לרוב אני נשברת ומכינה. אצלנו מלית תמרים כמו מעמולים הולכת מעולה וכמובן שוקולד ופרג קצת פחות אם כי גם. אזני מכינה לפורים עוגת פרג בחושה עם זיגוג שוקולד שזה ממש אבל ממש שווה.
 
למעלה