מה לשבת?

מה לשבת?

אצלנו יש פשטדה שתחתיתה אטריות כוסמת ומעליהן רוטב עגבניות ומעל זה שכבה של שקדים מרוסקים עם בצל בטטה אחת ושמרי בירה ובסוף מלמעלה שמנת סויה עם הרבה שום ופלפל שחור.

מרק ממגוון ירקות שטחנתי לפני הבישול- קישוא, בצל, גזר, סלק אחד,שורש פטרוזילה, דלורית. אחר כך הוספתי לזה מים ,סלרי קצוץ ביד רחבה, מלח פלפל שחור, קוביות קטנטנות של תפוח אדמה אחד. בישלתי כחצי שעה, הוספתי כוס חלב קוקוס וארבע שיני שום מגוררות על זסטר. כיביתי את האש. טעמגנעדן.

אני מתכננת על פטריות שוב. אולי דפי אורז ממולאים פטריות צלויות קצוצות, אולי מאפה בצק פריך ממולא בהן או "סתם" מונחות על שכבה דקה של בצק פריך. עודני חוככת.

חצילים עגבניות ופלפלים עם חריף וכוסברה ,בקוביות קטנות על הגז.

חושבת על ניו יורק קרים צ'יז עם תותים מלמעלה אבל לא סגורה עדיין. הי היום עוד צעיר

יש לי הרי מלפפונים אזני חוככת גם בהם בקיצור עוד היד נטויה ואצלכם?
 
ובסוף,הנה הודעה שטרחתי לפרסם במקום אחר

הערב בתכניתנו -מה כבר נשאר לכם לאכול?
בין השאר
עוגה בסגנון קרים צ׳יז
עם רוטב תותים שהכנתי במו ידי
לפני כן יש :
מרק מירקות מרוסקים לפני הבישול-גזר דלורית סלק קישוא בצל שורש פטרוזילה, בתוספת סלרי קצוץ דקדק וקוביות ת"א קטנטנות. בושלו עם מים ומעט שמן.בסוף שום וחלב קוקוס.
אורז בסמטי אפוי
קוביות טופו קטנות מבושלות ברוטב עשיר מעגבניות טריות
פשטידה מאטריות כוסמת עליהן שכבת רוטב עגבניות מצומצם ומעל שכבה של שקדים ובצל טחונים גס ומלמעלה שכבת שמנת סויה עם שום ושמרי בירה.
תבשיל פטריות שמפניון עם אפונה ירוקה ועשבי תיבול טריים.
סלט מלפפונים עם מי זהר.
סלט פילה הדרים (תפוז, קלמנטינה וליים) עם פלפל חריף מיצלימון שמן מלח וכוסברה קצוצה
סלט גזר מגורר עם ג'ינג'ר טרי, שום, מיצלימון ,שמן זית וקוביות קטנטנות של ג'ינג'ר מסוכר
סלט וולדורף עם סלרי ,תפוח חמצמץ, אננס, מיונז טבעוני תוצרת בית, שקדים מלוחים שבורים גס
ברוקולי וכרובית אפויים בתנור עם סויה ומייפל
טחינה
לחם שיפון
וזהו להיום



 

Dr T noki

New member
וואו, וואו ושוב פעם וואו


הכל נראה ונשמע נפלא , כל השפע המדהים הזה ועוגת התותים שנראית מדהים.
 
סופ"ש של אוכל טעים בלי בישולים!

קפצתי לסופ"ש ארוך בלונדון ושמחתי לראות שגם שם, סופסופ, יש במסעדות תפריט טבעוני נפרד: הכי מוצלחת היתה מסעדה מקסיקנית מרשת wahaca (בכוונה איות זה!) - אכלתי ירקות צלויים על מצע של חומוס עם ריג'לה (את הריג'לה בכלל לא זיהיתי או ראיתי, אבל כך היה כתוב בתפריט) ובוריטו מהמם מהמם! לשם אני רוצה לחזור.
בואגאממה יש תפריט טבעוני
ב sagar ההודית יש תפריט טבעוני/צמחוני - אבל בעיני היא לא משהו, נחמדה, לא יותר והכול היה קצת שמנוני מדי
אפילו מרקס אנד ספנסר יצאו עם כריכים טבעוניים.
חזרתי הבוקר ואני כבר בעבודה... נראה כמה זמן אחזיק מעמד
 
למעלה