פטריות פטריות

פטריות פטריות

קיבלתי מתנה סלסלה מכובדת של שיטקה טריות
היו לי במקרר עוד שני סטים של שמפניון ופוטרבלו קטנות וקשות
קיצצתי בצל גדול, שמן זית, מעל קיצצתי את השיטקה קטן קטן ואת האחרות פחות. נתתי לזה לעבוד עד שהנוזלים נעלמו.
פרסתי תפוחי אדמה דקדק סידרתי בתבנית מעל הנחתי את תערובת הפטריות אחרי שהמלחתי ופילפלתי . מעל כיסיתי בעוד פרוסות תפוחי אדמה ועל הכל שפכתי שמנת סויה אלפרו אחת טחונה בבלנדר עם שתי שיני שום,10 פטריות שהשארתי בצד, כף קורנפלור, חופן גדול של עלי אזוב טריים, מלח. שפכתי מעל והכנסתי לתנור.
הו הריח!
 
היום יום - מה נשאר מהסל?

גזר, הרבה גזר ובצל יבש.
מעט עגבניות ו גבעולי סלרי עייפים. אז?
במחבת יציקה הנחתי הרבה בצל פרוס ומעל סלרי קצוץ דקדק. מלח פלפל שחור. מעט שמן.
מעל -בישלתי חצי ק"ג פסטה אורז מסולסלת. גררתי ערמת גזר על פומפיה גסה. מלח פלפל שחור גרוס, שמן, מעט קורנפלור מומס במים ושלוש כפות תחליף ביצה טבעוני.ערבבתי היטב והנחתי. כיסיתי במכסה עמיד אפיה והכנסתי לתנור.
התוצאה מזכירה קוגל הגזר ממלא יפה את תפקיד הסוכר ומתקרמל נאה וכך גם הבצל בתחתית.

את העגבניות קצצתי דק בסכין. הזהבתי שני בצלים קצוצים +חצי ראש שום מקוצץ, הוספתי את העגבניות וחצי ק"ג טופו קדיתא. מלח, שמרי בירה, פלפל חריף מקוצץ ועלי אזוב טריים מהגינה. כיסיתי ונתתי לזה לבעבע על להבה קטנה.
 
אני כל כך אוהבת פטריות!

לצערי אין לי הרבה שותפים באהבה הזו! כשהייתי בקיץ בסנט פטרבורג הכנתי לעצמי כל ערב תבשיל מפטריות שונות ומשונות עם גריסים ותפ"א... געגועים...
 

אבי519

New member
מה הבעיה ? לא חסר כל מיני סוגים בסופרים בארצנו.

כל ערב אני מערבב פטריות קצוצות , עדשים מונבטים, בורוקולי קצוץ ,הרבה פטרוזיליה ,פלפל צ'ילי פלפל חריף ומאדה כמה דקות במחבת . אחרי זה מערבב עם אורז פרא (מאודה בנפרד כי זה לא מתרכך באותו זמן)... - ואוכל את זה לייד סלט גדול.
 
למעלה