לביבות ירקות ואוקרה - הפקת לקחים

xfwind

New member
לביבות ירקות ואוקרה - הפקת לקחים

קפצתי ליעוץ קצר - למי שיש סבלנות...


מצאת ברשת מתכון שנראה היה פשוט.
אתחיל מהסוף-
התוצאה איכזבה מכמה סיבות:
למרות שבידיים ואחרי הנחת העיסה במחבת הצורה והצבע היו יפים, העיסה נדבקה ויצרה קושי לטפל/להפוך את הלביבה וגם ספגה המון שמן.
לעניין הטעם והמרקם - עמוס שמן, טעם לא רע (תיבלנתי כי היה מעט תפל).

הרכיבים:
4 גזרים מגורדי מעבד
2 קישואים מגורדי מעבד
בצל לבן קצוץ
פטרוזיליה
2 כוסות קמח שיפון
2 כוסות אוקרה
2 כוסות פולנטה שעורבבה לחוד עם מים חמים עד קבלת עיסה

מים חמים לתוספת נוזלים לעיסה.

במקביל לטיגון מלאתי תבנית נייר מאורכת בעיסה ותיכנס לתנור יחד עם העוגות של אשתי - בתקווה לתוצאה יותר מלבבת...


מה דעתכם יעשה את העיסה פחות דביקה וסופחת שמן? ומה שיטת האפיה הנכונה? (גם לביבות בתנור) כי הטיגון לא בא לי טוב תרתי משמע...



 

xfwind

New member
עדכון לגבי התבנית שיצאה מהתנור: קצת מתפורר אבל טעים...

 
נשמע לי המון המון קמח!

מעניין איזו כמות יצאה!
אני מאד אוהבת קציצות ולביבות ורק לעתים נדירות מאד מטגנת. אופה בחום בינוני-גבוה, משמנתהיטב נייר אפייה, מניחה עליו את הקציצות/לביבות ומשמנת גם אותן (עם מברשת סיליקון, בעיקר עם שמן שנשאר על התבנית מהשימון
אני אופה - תלוי כמובן בגודל - כחצי שעה והופכת באמצע
כשאני מכינה עיסה, אני ממש משתדלת שיהיה כמה שפחות קמח, רק מספיק בשביל "לתפוס" - ובגרסה האפויה באמת צריך פחות קמח. ואני משתדלת להשתמש בקמח עדשים או קמח חומוס - יותר חלבון
 

xfwind

New member
אנסה בפעם הבאה. באופן פרוזאי הכלבה חמסה כל התבנית


 
המון קמח!

גם שתי כוסות קמח וגם שתי כוסות פולנטה...זה מאד מאד פחמימתי. לא חייבים.
אני הייתי משתמשת בחצי כוס קמח עדשים או חומוס עם בערך רבע כוס מים פושרים. אם אחרי ערבוב זה לא מספיק דביק ניתן להוסיף עוד קצת או לחילופין קמח ת"א עם מעט מים.

בנוסף רבע עד חצי כפית קסנטן גאם תורמת נפלאות להומוגניות של התערובת ולהיות פחות דביקה. צריך לערבב אותו לעיסה לפני שנוגעים בידיים.
 
xanthan gum הוא רב-סוכר

שמשמש לתיחלוב והדבקה. אפשר לקנות אותו בחנויות של אפייה

אני מצרפת קישור - לא ניסיתי את החברה הזו, אולי מיקי מהי מכירה אותם
 
לא מכירה את החברה אבל

זה לא מאד משנה. אני פגשתי את החברה הזה אפרופו אפיה ללא גלווטן.
רוכשת בבית טבע.
אזהרות בשימוש- לא יותר מכפית מחוקה לחצי קג" תערובת, אפשר להתחיל מפחות.
ליצור גומחה בעיסה ולכסות ואז לערבב.
אזהרות אלה מתיחסות למרקם של החומר כשהוא נרטב שזה פיכסוש אם הכמות גדולה מדי .
חומר יעיל מאד בייצוב והימגון של תערובות לחות עד רטובות ממש.
 
למעלה