מה אכלתם השבת?

מה אכלתם השבת?

אצלנו היו
שזיפים ומשמשים מיובשים (שאריות מטו בשבט) ממולאים בתערובת שבבי סויה ובצל מטוגן בתיבול קינמון כמון פלפל שחור ברוטב חריף מתקתק ואפויים על מצע סלק ובצל.

קציצות מחומוס מבושל, שני ראשי סלרי, קישואים ושום ירוק. קמח עדשים כתומים. מטוגנות ואחר כך רוטב מפטריות צלויות סויה, ג'ינג'ר טרי מרוסק ומעט סילן.

אורז בסמטי אפוי. עם שקדים וצימוקים קטנים.

סלט חסה עם תפוחי עץ, אבוקדו ובצל סגול.

סלט כרוב סגול וירוק עם קוביות תפוח עץ ומיונז תוצרת בית.

טחינה. חומוס.

סלט עגבניות שרי עם כוסברה פלפל חריף הרבה מיצלימון.

שעועית אזוקי ושעועית שחורה קטנטנה מושרות יומיים מבושלות עם דלעת, כוסברה, זרעי כמון, עגבניות טריות ובצל.

סלט טופו עם מלח הימליה ומיונז ביתי (כמו ביצים)

שבלולי שמרים עם קינמון וסוכר חום ועם קרם שוקולד עשיר.

למחרת הוכן גם סלט פסטה ענק ועוגת שוקולד עשירה נ"ג
 
בערב שבת קארי מאסמן מהמם!

עם בטטות ועדשים אדומות והרבה כוסברה: מדי כמה זמן אני מכינה כמות גדלה של ממרח מאסמן ומקפיאה, ואז צריך רך לשלוף והבישול מהיר - כי הכנת הממרח עצמו זה די סיפור.
אכלנו עם אורז בסמטי מלא מתובל בכמון, כוסברה והל
היה גם סלט סלק צהוב עם קולרבי, גזר, צנון ותפוח עץ - ובעיקר לימון
מרק ירקות בכיכוב תפוחי אדמה וגריסים
עוגת שמרים לוטוס מהמקפיא. מעולה
בסולם האהבה שלי למכשירי החשמל והאלקטרוניקה בבית, המקפיא במקום די גבוה!
 

ימימה

New member
ארחנו בשבת

המון אנשים...
היה חמין טבעוני עם פריקי, ארטישוק ירושלמי ערמונים ומה לא...
מרק עשבים פרסי, עם לימון מיובש, שלתוכו דחפתי שאריות ירוקות של קייל ותרד
וכמובן סלטים -
כרוב עם אפונה ירוקה
סלק
פלפלים ירוקים בעגבניות - חריף אש
ועוד רבים וטובים שהביאו האורחים
ולקינוח - הבת שלי אלתרה פאי פקאן טבעוני! מכיוון שלא אהבה את הרעיון של להכין אותו עם טופו, כפי שהיה בכל המתכונים שמצאנו, לקחה ממרח תמרים שהכנתי מתמרים שעבר זמנם (שקוצצו ובושלו במעט מים) והכינה מילוי בתוספת שמנת סויה, קורנפלור והמון אגוזים קצוצים. יצא נפלא.
&nbsp
&nbsp
 
טופו?

באמת? כי לי יש עם קרם קוקוס או עם שמנת סויה ,קרמל מעורבב עם שמנת סויה. מתי בכלל בפאי פקן יש משהו שמצריך מרקם טופו?
 
חיפשתי מתכון לראות את מה ומי ולמה

ואני חושבת שני דברים- ראשית אין בעיה להחליף את הביצים באחת האבקות המוכנות לחלופה הן עובדות מצויין באפיה.
ניתן להחליף ביצים בתערובת של קורנפלור ומעט שומן מכל מקום שנאה בעינייך- קוקוס/ ח.קקאו/ שמן נוזלי.

בכל מקרה אם את רוצה מתכון מהתחלה אז זה לא רע בכלל
https://chocolatecoveredkatie.com/2017/12/11/vegan-pecan-pie-recipe/
זה לא רע
אני משתמשת בשומן כמו שרשמתי לעיל
http://hellyeahitsvegan.com/best-vegan-pecan-pie/
 
בעיקרון

הרכבתי לבד- הכנתי בצק פריך טבעוני במתיקות מאד עדינה, קרמל על בסיס סוכר חום מעט סירופ מייפל ושמנת סויה בחיזוק חלב סויה ופקאנים. ככה פשוט. אני מכינה גם נטול גלוטן כך שמראש אני חושדת במתכונים שאיכשהו אפעם לא מצליחים לי, או כמעט אפעם.
 
למעלה