מתכון טבעוני נוטלה

bnbn101

New member
מתכון טבעוני נוטלה

מתכון טבעוני נוטלה -תוצרת בית
היום הוא יום הנוטלה העולמי, ואתם יכולים לנחש עד כמה אני אוהבת נוטלה! ממש יום חג עבורי. אבל היום, אני מקדישה את מתכון הנוטלה הביתית לטבעוניים שבינינו ולכל הרגישים ללקטוז.
המתכון מהיר וקל, 20 דק ' עבודה , וממש חייבים להכין אותו. טעם אגוזי הלוז מדהים והשילוב עם השוקולד המריר יוצר ממרח מעט פחות מתוק מהמקורי , שבעיני עדיף.
המתכון-
מצרכים-
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם אגוזי לוז קלופים וקלויים (לקרר)
100 גרם סוכר חום (דמררה)
120 מ"ל חלב סויה
2 כפות שמן צמחי
1/2 1 כפות אבקת קקאו מסונן
2 גרם גרגירי לציטין (להשיג בחנויות טבע)
1 כפית תמצית וניל
ההכנה-
1.טוחנים במעבד מזון את האגוזים עם השוקולד, הסוכר והלציטין עד לקבת ממרח חלק. זה לוקח מעט זמן אז תמשיכו בטחינה עד שמגיעים למרקם החלק.
2. אל סיר בינוני יוצקים את החלב ומוסיפים קקאו. מחממים על אש בינונית תוך כדי ערבוב ועד שנמס.
3.מוסיפים את ממרח האגוזים והוניל ומערבבים.
4. מוסיפים את השמן ומערבבים.
ממשיכים לערבב על אש נמוכה ורגע לפני הרתיחה מכבים את האש.
5. מעבירים את הממרח לצנצנת זכוכית ומקררים לפחות 4 שעות במקרר.
יחזיק במקרר בין 3-4 שבועות (אם לא ייגמר לפני כן….).

קישור לעמוד: מתכון טבעוני נוטלה
 

ימימה

New member
נשמע מעולה, בעבר הייתי אוכלת נוטלה בכפית...

רק שאלה: הלציטין הכרחי או שאפשר בלעדיו?
 

אבי519

New member
הליצטין דרוש בשביל המרקם שהשמן יתערבב עם המים .

זה חומר בריא , רק שטבעוני אמור להקפיד שהוא ממקור צמחי. (סויה בדרך כלל)
 

ימימה

New member
נראה לי שאלך על זה! תודה


 
למעלה