במרחשת שלי לאמצע השבוע

סביון1

New member
באיזה חלב סויה השתמשת?

במתכון (של תנובה) כתוב להשתמש בחלב סויה מופחת סוכר של תנובה. זה בדיוק אותו החלב שאנחנו משתמשים בו בבית. הלכתי פתחתי והרחתי היטב. יש לו ריח מתוק! איך זה מסתדר במרק כרובית?
 

RSPA

New member
בפעם הראשונה הלכתי לפי המתכון ולא אהבתי את המתקתקות

בפעם הנוכחית השתמשתי בחל"ס של הרדוף לל"ס. אבל אין שום בעיה להשתמש בכל חל"ס ללא סוכר, גם האדום של אלפרו.

 
במרחשת שלי לאמצע השבוע

טיגנתי פרוסות מוארכות של חצילים במעט שמן והנחתי כריפוד קרקעית וצידי כלי אפיה מחימר.
המלית שלי הורכבה מעדשים חומים וצהובים ששרו יומיים במים וטחנתי במעבד מזון עם בצל פלפל חריף שורש סלרי ושני קישואים. אחר כך עירבבתי עם מלח בהרט חאוויג' ושמרי בירה. ערבבתי עם חצי כוס קמח עדשים ורבע כוס עמילן ת"א. שטחתי על החצילים. מעל הנחתי פרוסות קישוא צרובות ופלחי עגבניות מגי נפלאות המלחתי טיפונת את הירקות כיסיתי והכנסתי לתנור. יצא טעים להפליא מפתיע ואפחד לא ניחש שבעדשים עסקינן!
 
מרק תפוחי אדמה

בסיר בינוני טיגנתי בצל גדול קצוץ וצרור בצל ירוק. אחר כך הוספתי 6 תפוחי אדמה בקוביות גדולות. כיסיתי בציר ירקות שהיה לי במקפיא והוספתי מלח פלפל שחור.
אחרי שהירקות התרככו העברתי אותם לבלנדר טחנתי היטב והחזרתי לסיר בתוספת קרטו ליטר של חלב קוקוס. ערבבתי היטב הוספתי מלח וחריף לפי הטעם. הוספתי תפוח אדמה אחד חתוך לקוביות זעירות נתתי לזה כמעט לרתוח תוך ביעבוע עדין . בערך 20 דקות. פיזרתי מעל עלי פטרוזיליה טריים ועלי סלרי קצוצים דקדק.

אוח שזה תענוג. לאוכלי גלוטן זה סופר מתאים עם קרוטונים ושום.
אפשר להגיש עם גפרורי שקדים קלויים.
 

סביון1

New member
אפשר להכניס שמרי בירה לפשטידה? איזה טעם זה מוסיף?

והאם זה משנה את המרקם? יש לי שקית שמרי בירה במקרר כבר המון המון זמן ואין לי מושג מה לעשות איתה.
 

RSPA

New member
לשמרי בירה טעם וריח שמזכיר -לבעלי דמיון מפותח- גבנ"צ


 
הם מעבים מעט

את התערובת. יש להם טעם של.... לא יודעת שמרי בירה אבל הם מוסיפים ארומה ותורמים לאווירה של חלבון מן החי.
 
למעלה