החלפת כוסברה במתכון

סביון1

New member
החלפת כוסברה במתכון

שלום,

מצאתי מתכון של תבשיל בורגול עם כרוב ובצל. אין לי כוסברה טריה בבית ואני גם לא בטוחה שיהיה לי טעים במתכון הזה. במה הייתם מחליפים? עלי נענע יכול להתאים? גבעולי סלרי אולי?

קישור למתכון:

https://www.tavshilim.co.il/archives/recipe-items/תבשיל-בורגול-עם-כרוב-ובצל

תודה
 
כל מתכון שיש בו כוסברה לדעתי אין בעייה להחליף

בפטרוזיליה או להשמיט... דווקא סלרי לא נשמע לי מתאים
את רוצה אולי להדביק את המתכון כדי שייתנו לך תשובה מושכלת? (אני עניתי בכללי)
 

סביון1

New member
תודה. אין לי פטרוזיליה בבית אבל יש הרבה נענע.. זה המתכון

(אני מקוה שמותר להעתיק)
&nbsp
תבשיל בורגול עם כרוב ובצל
&nbsp
מרכיבים
&nbsp
500 גרם בורגול גס
2 בצלים גדולים
כרוב לבן בינוני
חצי חבילה כוסברה
כף אבקת מרק עוף
חצי כפית מלח
2 כפות שמן
כף רוטב צ'ילי מתוק
כף סילאן
מיץ מלימון שלם
רבע כפית כורכום
&nbsp
הוראות הכנה
&nbsp
בוררים 500 גרם בורגול גס, שוטפים היטב ומעבירים לקערת זכוכית גדולה. מוסיפים חצי כפית מלח, 8 כוסות מים רותחים ומניחים בצד.
קוצצים כרוב לרצועות דקות רצוי בעזרת מנדולינה, שוטפים היטב ומניחים בצד. פורסים 2 בצלים לטבעות ומניחים בצד.
בסיר רחב על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן. כשהשמן חם מאד מוסיפים את טבעות הבצל ומטגנים כ - 10 דקות / עד שהבצל משחים בקצוות. מוסיפים את רצועות הכרוב ומטגנים עם הבצל לפחות 40 דקות תוך כדי ערבוב עד שהכרוב משחים מעט.
לאחר חצי שעה מנמיכים להבה ומוסיפים כף אבקת מרק עוף, כף סילאן, רבע כפית כורכום, כף רוטב צ'ילי מתוק, מיץ מלימון שלם ומערבבים. מבשלים 5 דקות נוספות, מסננים את הבורגול מהנוזלים ומוסיפים לסיר, מערבבים היטב ומבשלים 5 דקות נוספות. טועמים, אם חסרה מליחות ממליחים בחצי כפית מלח ומערבבים. אם חסרה מתיקות מוסיפים כף רוטב צ'ילי מתוק.
בנתיים קוצצים דק חצי חבילת כוסברה, מוסיפים לסיר, מערבבים ומכבים להבה.
&nbsp
© כל הזכויות שמורות לתבשילים וחלומות- מרגישים בבית
&nbsp
 
לא יודעת מה להגיד. קודם כול, מה פתאום מרק עוף

במתכון טבעוני? (אא"כ הכוונה ל"בטעם" עוף שגם זה לא מתחבר לי...)
לי אישית הרכיבים לא מתחברים אבל ספציפית לשאלתך לא אמורה להיות בעייה להחליף בנענע או בבצל ירוק או בפטרוזיליה
 

סביון1

New member
זה לא אתר טבעוני וגם אני לא בעוונותי לא טבעונית אלא מנסה

להפחית מוצרים מן החי.
בכל מקרה אצלי בבית אבקת המרק היא "בטעם" עוף.
אהבתי את הרעיון של בצל ירוק. תודה!
 

אבי519

New member
מעניין איך נראה העוף ללא עוף שממנו עושים את אבקת המרק ?

אולי זאת חייה כזאת כמו ה MOCK TURTLE מאליס בארץ הפלאות ?
&nbsp
https://en.wikipedia.org/wiki/Mock_Turtle
&nbsp
"הצב-לא-צב (Mock Turtle, "צב מזויף") מבוסס על "Mock Turtle soup", שהוא תחליף זול למרק צבים היקר. המלכה מספרת לאליס שממנו "מכינים תחליף למרק צבים". למעשה את התחליף למרק הצבים מכינים מבקר, ואכן באיוריו של טניאל לצב-לא-צב אפשר למצוא מאפיינים הדומים לאלו של בקר. הדבר מסביר מדוע הוא שר שיר טרגי לכאורה על "מרק, ירוק, עשיר, מבעבע מתוך הסיר"."
 

סביון1

New member
אלמלא התעצלתי הייתי מעתיקה לך את רשימת הרכיבים

הסר דאגה מליבך, אין בה שום מרכיב טרגי, מקסימום קצת שומן צמחי, ירקות מיובשים והמון מלח.
 
שיהיה בהצלחה בדרך לטבעונות!

אם את צריכה רעיונות ומתכונים אנחנו כאן לעזור!
מה עשית בסוף עם המתכון?
 

סביון1

New member
בסוף רק אידיתי את הכרוב עם בצל מטוגן, רסק עגבניות ותבלינים.

יצא חריף ומתובל מידי לטעמי, אבל הבנתי שאני אוהבת את הטעם של כרוב מבושל גם כשהוא לא ממולא. את המתכון הזה, עם הבורגול, אנסה בפעם הבאה.
 

סביון1

New member
לגבי הטבעונות - תודה רבה אבל

אני לא רוצה לרמות אף אחד - אני לא ממש בדרך לשם. כאמור, אני מפחיתה במוצרים מן החי, בעיקר בבשר (מוצרי חלב אני ממילא צורכת די מעט). כל הזמן שואפת להפחית, אבל להוריד לגמרי - ניסיתי פעם ואחרי פחות משנתיים נשברתי, כי הרגשתי כל הזמן רעבה. עכשיו בכלל זה יותר מורכב כי אני מבשלת למשפחה ולא רק לעצמי. אני חושבת שפעם מזמן סיפרתי קצת פה. יש לי שני בנים שהאחד קרניבור והשני דוקא רוצה להיות צמחוני, או לפחות לותר על רוב מאכלי הבשר, ואני מנסה להתאים את התפריט לרצונותיו אבל זה לא פשוט, כי הוא בררן וחשדן מאד לגבי מאכלים חדשים, ירקות חדשים וכיוצא באלה. וחשוב לי מאד שלא יחסר לו שום ערך תזונתי, כי הוא קטן קומה יחסית לגילו וגם היה בתת תזונה בחודשים הראשונים לחייו. אמנם עברו הרבה שנים מאז אבל אני עדיין עומדת על המשמר. המנה הטבעונית האהובה עליו היא אורז לבן עם שעועית אפויה מקופסה - לא בדיוק מופת לתזונה מושלמת אבל פשרה סבירה, אני מקוה. בחורף האחרון הוא גילה לשימחתו ולשימחתי שהוא אוהב נזיד עדשים (שלפני כן לא אהב) אז עוד קטניה נוספה לתפריט שלו. בכרוב, למשל, הוא לא נגע, כצפוי. בקיצור - בבית הזה יש הכל. ביום שישי בדרך כלל אוכלים צמחוני/טבעוני ובשאר ימי השבוע - איך שמסתדר.
&nbsp
אני קוראת פה מידי פעם, שואבת רעיונות ומידע.
אני מקוה שהכניסה לפורום היא לא לטבעונים בלבד כל עוד דבקים בדיון על מנות טבעוניות. כך היה בפעם האחרונה ששאלתי.
&nbsp
 
ברור שהכניסה היא לכולם!

אפילו יותר ממוזמנים.
יש משמעות לכותבים לפרסם את העובדה שניתן לאכול תפריט טבעוני בלי להינזק מכך לא בריאותית ולא מבחינת מגוון אפשרויות והנאה
 

אבי519

New member
דווקא אורז עם קטניות זה חלבון שלם

בנוסף להרבה מינרלים וויטמינים חשובים.
זה יכול להיות תחליף לבשר וחלב מבחינת החלבון .
הבעיה זה שהשעועית מקופסה כי בתהליך הבישול בעודף והעיקור בעודף שעושים לשימורים והזמן הארוך שזה נמצא בקופסה, הרבה ויטמינים בריאים וחשובים הולכים לאיבוד .
&nbsp
את כל הקיטניות שעועית עדשים מש וכ"ד - אני משרה ל כמה שעות (עד שמתרכך כך שאפשר לנשוך בקלות)
אחרי כן שופך את המים ומכסה בצלחת , כל יום שוטף במים ושופך את המיים, וכך עד שיוצא שורשון , "נבטוטים" .
בצורה הזאת זה יותר קל לעיכול וגם טעים יותר, את הנבטוטים האלה מאדה קלות עם אורז או מערבב עם אורז מאודה\מבושל ומטבל - אחלה מג'דרה.
&nbsp
 
בניגוד לתמר

אני חושבת שסלרי יכול להתאים כאן אבל בשלב הטיגון ,אחרי הבצל.
אני לא חושבת שנענע שייכת לכאן אבל אפשר בלי ירוק בכלל
שמיר יכול להיות מענין כאן ושום טרי בסוף גם. אני חושבת שאם תשתמשי בסלרי לא תצטרכי אבקת מרק. אם הרעיון הוא כפי שאני מבינה של חמוץ במתיקות עדינה לא הייתי משתמשת ברוטב צ'ילי כי אם בסילן ומיצלימון וקצת פלפל שחור. גם הכורכום קצת מתחרה כאן על תשומת הלב אבל את זה לא שאלת.
 
למעלה