עזרה במציאת תחליף

זו נשמעת ונראית פשטידה מעולה!

אני במקרה כזה הייתי מחליפה בכמה כפות (לפי הרגש? אולי שתיים-שלוש) של ממרח שקדים

זה המתכון מהקישור למעלה, העתק-הדבק מהבלוג לא על החסה לבדה
המעולה - אם יש הצעות המרה אחרות, שתפו!


מצרכים
מתאים לתבנית של כ-20*20 או מלבנית של כ-25 ס"מ
5 בצלים בינוניים
1 שן שום כתושה
1/2 כוס קשיו לא קלוי, מושרה במים כשעתיים-שלוש*
3/4 כוס קמח (עדיף לבן, או חצי לבן וחצי מלא)
1 כפית אבקת אפייה
4 כפות קמח תפוחי אדמה
1 כוס מים
1/3 כוס שמן
1 כפית שמרי בירה (אופציונלי)
חופן עלי טימין טריים
כפית מלח (או לפי הטעם)
קצת פלפל לבן
טיפונת אגוז מוסקט
* הכוונה ל-1/2 כוס לפני השריה

הכנה
לוקחים נשימה עמוקה וקוצצים את הבצלים לקוביות או רצועות קטנות. ממליצה לקצוץ מול חלון פתוח כדי להתייפח כמה שפחות.
את הבצלים מטגנים במחבת הכי גדולה שיש לכם עם מעט שמן, על אש גבוהה. זה לוקח זמן, כי הכמות גדולה. סבלנות. אל תתנו לבצל להשרף, תטגנו אותו תוך ערבוב מדי פעם עד שהוא מזהיב ומתרכך ומתחיל להתקרמל. לי זה לקח כחצי שעה.
בזמן שהבצל בטיגון מכינים את שאר המרכיבים:
את הקשיו מסננים וטוחנים בבלנדר עם 1 כוס מים עד למרקם אחיד, ללא גושים או חתיכות (אפשר גם בבלנדר מוט). בקערה נפרדת מערבבים את כל המרכיבים היבשים – הקמח, אבקת האפייה, קמח תפוחי האדמה, שמרי הבירה והתבלינים.
את המרכיבים הרטובים מוסיפים פנימה רק אחרי שהבצל שלנו כבר מוכן והספיק להתקרר קצת במחבת. כשזה קורה, מוסיפים לקערה גם את הקשיו הטחון ואת השמן. מערבבים הכל היטב עד שאין יותר גושים של קמח, ומתקבלת עיסת בצק סמיכה מאוד וצמיגית, כמו בצק נוזלי.
את הבצל מוסיפים לתוך העיסה ומערבבים היטב. שופכים לתבנית משומנת ומכניסים לתנור לאפייה על 180 מעלות בין 30 ל-45 דקות, תלוי בגובה של הפשטידה (אם השתמשתם בתבנית גדולה יחסית, היא תצא נמוכה ותצריך פחות זמן אפייה). אני הוצאתי את הפשטידה כשהחלק העליון הזהיב והתייבש, וכשתקעתי סכין בפשטידה היא יצאה יחסית יבשה עם קצת פירורים לחים.
מכיוון שפשטידות זה לא הדבר הכי סקסי בעולם, אני ממליצה לקשט עם עיגולי בצל, עלי טימין, ואפשר גם בצל ירוק קצוץ מעל.
חשוב: אחרי האפייה יש לתת לפשטידה להתקרר, להעביר למקרר ולתת לה לפחות כמה שעות להתייצב. אחרי לילה במקרר היא תהיה אפילו יותר יציבה וטעימה. זה חשוב מכיוון שאם לא תתנו לה צ'אנס להתקרר ולהתייצב, תצא לכם עיסה (עיסה מאוד טעימה, אבל לא יציבה ולא אטרקטיבית בעליל). אחרי התייצבות המרקם משתנה ואפשר לחתוך אותה בקלות ולהגיש.
 
למעלה