שבת שבת! חורפית במיוחד

לא מבשלת השבוע אבל

היורש מבשל.
מרק עדשים עם ירקות שורש ותבלינים צהובים.
צלי טופו אין לי מושג עם מה בתנור.
אורז בסמטי עם פטריות.
סלט כרוב.
סלט חצילים כלשהו.
חומוס.
סלט ברוקולי וגפרורי שקדים.
כרובית אפויה עם שמרי בירה ושמנז.
 

Dr T noki

New member
נשמע שהתפוח לא נפל רחוק מהעץ


איך יצא האוכל?
 
אז ככה

הוא התחיל במרץ אבל אני עזרתי כל הזמן...
אם לא הייתי בבית מניחה שהיה מסתדר
כל מקרה היה מרק עדשים בשנני צבעים עם ירקות שורש חלר מגוררים חלק קוביות קטנות
היה סלט מכרובית מאודה אך עדיין פריכה ,עגבניות מיובשות, קוביות גבינה בולגרית טבעונית שמרי בירה שמנז פלפל שחור עלי סלרי מקוצצים דקדקדק - מעולה
היה סלט פרחי ברוקולי מוקפצים בשמן זית , פרוסות פטריות צלויות במחבת, גפרורי שקדים קלויים, שמנז שום מלח פלפל שחור- מעולה גם

סלט קוביות חצילים, עגבניות מגי מקוצצות בסכין, שורש סלרי בקוביות קטנות וחומוסים שלמים שבושלו קודם עד נימוחות. זרעי כמון, פלפלת חריפה טריה מקוצצת, שום, מלח. נפלא.

אורז אפוי עם אטריות אורז שטוגנו קודם באותו סיר.

פרוסות טופו אפויות ברוטב חרדל, ריבת ליים תוצרת בית, שמן זית בצל ופלפל שחור גרוס. מונחות על פרוסות דקות של שורש סלרי.

טחינה חומוס סחוג ירוק ואדום.

אבוקדו חתוך, מיץ לימון מלח גס ופלפל שחור גרוס.

לקינוח היו לנו חצאי אגסים לחים שבישלנו בברנדי אגסים ומעט יין , רוטב שוקולד לבן מעובה בשמנת אלפרו ופודינג וניל לבישול. השילוב של חמוץ מתוק יצא מושלם. אפשר היה לעבות את הרוטב עוד קצת ולהניח בשכבות על בצק שקדים פריך רק שלא היתה לי סבלנות יותר.
חוצמזה הצעיר הכין שייק אפרסמון, בננה, תותים ומיצתפוזים סחוטרי.


ולתפארת מדינת ישראל
 

Dr T noki

New member
אצלנו השבת

מרק עדשים מנומרות, בצל קצוץ , קוביות גזר ושמיר קצוץ עם תיבול חוואייג׳ למרק וקצת לימון

לביבות מנגולד ותפוחי אדמה בתנור

לביבות כתומות של דלעת, גזר ובטטה מגורדות ובצל מטוגן בתיבול קינמון

תפוחי אדמה ובטטות בתנור

פתיתים עם אטריות דקיקות עם בצל מטוגן , ברוקולי קצוץ ומטוגן קלות עם הבצל ואפונה עדינה
(וגם סתם פתיתים בלי כלום לבקשת הצעירה שמשום מה זה המאכל האהוב עליה)

ונותרו עוד הרבה שאריות מהשבוע ... מאפינס זיתים, מאפינס מתוקים של מיץ תפוזים בננה ורסק תפוחים עם נטיפי חמאת בוטנים
עוגיות שוקולד צ׳יפס שוקולדיות עם חתיכות שוקולד לבן

בטח עוד דברים ששכחתי... אתמול היתה דיסת סולת שוקולדית על בסיס חלב שקדים
וגם פנקייקים קטנים ברוטב מייפל לבקשת קטנתי
 
לא מכירה עדשים מנומרים


אפשר תמונה?
הנון שולנט בו את כותבת על השפע המופלא אצלך במטבח
הקוראים אינם יודעים או לא זוכרים כמה את עובדת
בחיי שאת פלא מהלך
 
לא היכרתי

מה יתרונן על האחרים או שאין כזה?
אני אוהבת מאד את השחורים שאין להם מרקם חולי בשום מצב, והם קטנטנים, את הצהובים ההודיים כי הם נמסים מהר ומדביקים קציצות מצויין
את החומים מעט פחות אבל הם קטנים מאד אז אני חיה איתם בשלום.
 

Dr T noki

New member
לא רואה יתרון גדול

בעיני השחורים הקטנים הכי מוצלחים בעיקר לסלטים וכאשר לא רוצים שהמרקם יהיה מעוך /מעיך מדי. המנומרים במרקם משהו בין השחורים חומים, הטעם דומה לחומים, גם אני ניסיתי לראשונה מהסיבה שזה מה שהיה בסופר

הצבע המנוקד שלהם נחמד...
גם אני מחבבת את הצהובים החצויים הקטנטנים.
 
למעלה