הו שוב שבת

הו שוב שבת

אין לי שומושג מה להכין ולכן
אני יושבת ליד המחשב עם קפה ובראוניז משובח שאפינו אני ושני הבנים אתמול בלילה
אולי לגיע אלי ההשראה...

בהיר וקרררר
מרק?
נראה
 

Dr T noki

New member
גם לי אין שום מושג

לפחות יש לך קפה ועוגה

אצלנו מכונת הקפה שבקה חיים ואני מתה מעייפות ובא לי רעיונות זריזים ופשוטים לאימהות עייפות במיוחד...
רק עכשיו חזרתי הביתה מיום מעייף במיוחד.
 
בסופו של יום

נרקם כאן
מרק מאש שהונבט ,עם בטטה וגזר מגוררים ושורש סלרי וכרשה בקוביות קטנות
קציצות שעועית שחורה ופולי סויה ששרו יומיים במים נגרסו ונצטרפו לחבילת כוסברה ,בצל גדול, חצי צרור פטרוזיליה שקוצצו בממעבד מזון. טיגון ואחר כך בסיר ברוטב גזר ותפוזים, עם זסט לחיזוק הארומה.
אורז עגול מלא בושל עם ציר פטריות ושלל אגוזים שבורים גס. תבלינים צהובים.
סלט כרוב עם קוביות תפוח עץ, רצועות דקיקות של מנגו מיובש, בצל סגול קצוץ דק, מיץ ליים מהעץ של השכנה, מיונז טבעוני תוצרת בית.
סלט ירקות רב צבע כולל עגבניות מגי מהממות, מלפפונים, פלפל צהוב, פטריות שמפניון פציחות, בצל ירוק, קוביות גזר וקולרבי. מלח שמן זית.
סלט טופו מגורר עם בצל ירוק קצוץ, מלח הימליה , פלפל שחור גרוס ומיונז טבעוני תוצרת בית.
טחינה.
לחמניות מתערובת קמח טף, סורגום וטפיוקה, מעטה שמרי בירה.
מה ששרד מהבראוניז שהוכנו אמש ושייק מתותי שדה בננות ומיץ תפוזים סחוטרי
 

Dr T noki

New member
הכל נשמע מעולה


תוכלי לפרט על קציצות שעועית שחורה ופולי סויה? בושלו לאחר השריה או לא?
ולמה לשכנה שלי אין עץ ליים?
 
לגבי השכנה

תמיד אפשר להביא שתיל מתנה...

משרה יומיים, טוחנת לא מבושל במעבד מזון יחד עם בצל וירוקים לפי החשק, תיבול לפי מצב הרוח. מוסיפה מעט עמילן וטיפונת קסנטן גם, מטגנת ואחר כך כן או לא מבשלת/אופה ברוטב
 
לשכנה הזו

שהיא שכנה לחודשים הקרובים בלבד יש שיחי פג'ויה מאד מפותחים שמניבים בטרוף ויושבים על הגבול בין הבתים. בעונה הכנתי ריבות מהממות שנטרפו באופן חריג. אשכרה אכלו עם כפית.

בבית שלנו יש שני ליים ולימון אחד, תפוז אחד, נקטרינה אחת וכמה שאני לא זוכרת.
 
ברגע הדי0אחרון הכנתי סוג של חורשט סבזי

משהו שמעולם לא טעמתי אבל גם אם זה לא דומה למקור - זה מעולה!

תבשיל מהמון המון עשבי תיבול (אלו שהיו לי בבית - אם למישהו יש היכרות ורעיונות אחרים אשמח ללמוד לפעם הבאה!) + עגבניות + שעועית אדומה
אני קיצרתי תהליכים והשתמשתי בשעועית אדומה מקופסה! וכמובן שאת עשבי התיבול קצצתי במג'ימיקס. סוד הטעם המהמם הוא בלימון פרסי מיובש שפשוט מקפיץ את התבשיל!
לא היה בצל בבית, אז התחלתי בשלושה גבעולים קצוצים של שום ירוק והמשכתי כך:

מעין חורשט סבזי
כף שמן
שלושה גבעולי שום ירוק קצוצים (גם בצל קצוץ יילך)
כפית כמון טחון טרי
כפית זרעי כוסברה טחונים טרי
חצי כפית הל טחון טרי (אם אין טחון טרי אז מן הסתם אפשר להשתמש בטחון מוכן!)
צרור נאה (מהצרורות של השוק) פטרוזיליה קצוצה
צרור נאה כנ"ל כוסברה קצוצה
צרור נאה כנ"ל שמיר קצוץ
גבעול סלרי עם עלים, קצוץ
חמש עגבניות גדולות, טחונות במעבד מזון
לימון פרסי מיובש, חצוי
שתי קופסאות (שימורים) שעועית אדומה, מסוננת ושטופה
מים לפי הצורך
כף גדושה פפריקה מתוקה
מלח ופלפל לפי הטעם

מטגנים שום עם תבלינים יבשים, מוסיפים עשבי תיבול, עגבניות, לימון פרסי, פפריקה. מוסיפים מים לפי הצורך - ולפי הייעוד: מרק או תבשיל. אני רציתי תבשיל ולא מרק, אז הוספתי מים במשורה. מבשלים כחצי שעה על להבה קטנה, ממליחים בסוף.
אני הגשתי עם אורז שגם אותו בישלתי עם הרבה עשבי תיבול

בעצם הכול התחיל מזה שהיו לי הרבה עשבי תיבול מהארגז האורגני
 
למעלה