כמה רעיונות קלים מאוד
- בטטה פרוסה וצלויה בתנור
 
- פירה בטטה
טעים נורא כשלעצמו וגם כמילוי.
 
- בטטה עם עדשים: לבשל ממש כמה דקות בקוביות לפני שהיא מתרככת לגמרי; לסנן את המים ולהקפיץ עם טיפונת שמן כמה דקות נוספות, ואז לערבב עם עדשים שחורות מבושלות ולתבל לפי הטעם (הטעם שלי: אבקת כוסברה, מלח פלפל, מעט בהרט או כמון) עם כוסברה טרייה מלמעלה.
 
וכמובן - לביבות הבטטה של אורנה ואלה, אם מדלגים על השלב הדי מיותר שבו מחכים שהבטטה המבושלת תתייבש לגמרי.