מה עדיף?

  • פותח הנושא bogib
  • פורסם בתאריך

bogib

New member
מה עדיף?

אם רוצים לצרוך רק אחד מהם בכל יום, מה יותר עדיף? זרעי צ'יה או זרעי פשתן?
תודה
 

vegetalien

New member
זרעי פשתן.

1. כי הם זולים יותר.
2. כי ריכוז החומצה הלינולנית (אומגה-3) בהם גבוה מעט יותר מזה של צ'יה. וכפי הנראה הם מזינים יותר לעומתה באופן כללי.
&nbsp
הנימוק העיקרי שניתן לתת לזכות הצ'יה הוא שבניגוד לפשתן - אין צורך לטחון אותה קודם.
 

bogib

New member
תודה

באמת השימוש בצ'יה יותר קל, אבל פשוט אטחן כמות של פשתן ואשים בהקפאה וככה זה ישמר למספר חודשים.
האם משנה בפשתן הצבע של הזרעים?
תודה
 

bogib

New member
פשתן

ראיתי שני צבעים, החום שקניתי ונדמה לי זרעים בצבע זהוב כזה
 

vegetalien

New member
לאחר בדיקה קצרה

בגוגל, נראה שאכן קיים גם זן זהבהב - ההבדלים כנראה מינוריים, כנראה עם נטייה קלה לטובת הפשתן החום. אבל לא רציני.
ולכן השורה התחתונה היא - קנה מה שזול ומשתלם יותר.
 

Dr T noki

New member
קניתי את הפשתן הזהוב בעבר

ואני דווקא מחבבת אותו.
 

אבי519

New member
לדעתי הפשתן הזהוב יותר טעים והקליפה דקה יותר

אני קולה אותם שלמים בטמפרטורה של 120 מעלות 60 דקות אוכל ככה כ 50 גרם ,עם כפית ולועס אותם היטב - זה מאד טעים וגם משביע.
הבעיה שלא תמיד אני משיג את הזהוב ונאלץ להתפשר על החום.
&nbsp
לפשתן יש הרבה יתרונות על צ'יה - הרבה יותר אומגה 3 , וגם חומרים נוספים פיטוסטרולים פיטו אסטרוגנים ליגנינים , מינרלים , כולם מאד טובים לבריאות.
וכמובן הוא זול בהרבה הרבה.
לצ'יה יש הרבה יותר יחסי ציבור , ואין להם קליפה קשה .
יש גם זרעי מרווה מרושתת, היספנית ועוד אותו כנ"ל...
&nbsp
 
למעלה